Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dekvloer

Auteur Bericht

avatar#7124
hermanj
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-05-04 20:35:54

Ik heb een dekvloer gestort maar deze blijft een beetje stoffig/zanderig. Ik veronderstel dat ik de verkeerde verhoudingen heb gebruikt (3 zand/1 cement/te veel water).

Ik wil hierop een tegelvloer leggen maar ik twijfel of dit wel goed gaat. Op welke manier kan ik de vloer harder krijgen cq. beter geschikt krijgen om te tegelen.

Voorts wil ik weten of ik de tegels het best kan lijmen of in het cement kan leggen.

gr, hermanj

avatar#6375
hans63
Berichten: 11
Reacties: 93

#1 Geplaatst: 2009-05-04 20:54:29

het beste kun je egaline gebruiken; normaal voor het waterpas krijgen van je vloer en heeft een uitstekende hechting;

volgens tegelforum is in de cement het beste, maar gaf geen reden op; op dit moment zijn uitstekende lijmen te verkrijgen; goedkoper en gemakkelijk te verwerken, zelfs kant-en-klaar

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#2 Geplaatst: 2009-05-04 23:34:20

Hoi Herman,

Voor een dekvloer was de verhouding niet de juiste. Afhankelijk van het type zand had dit 1 op 4 à 5 moeten zijn met zo min mogelijk water. Het lijkt erop dat de vloer te snel is gedroogd. Dit verklaart het stoffige effect. Er heeft geen goede verbinding plaats gevonden. Dit kun je echter wel herstellen. Je moet de vloer gaan 'aanbranden'. Dit doe je alsvolgt: Besproei met bv. een plantensluit de vloer en strooi daarna puur Portland-cement over de vloer. Laat goed drogen.Doe dit bij voorkeur bij een temperatuur onder de 20 gr.

Tegels lijmen of in specie leggen is geheel afhankelijk van de tegel. Een poreuze tegel kun je het beste lijmen met een traagwerkende tegellijm. Een dubbel gebakken harde tegel kun je eenvoudig in een cementbed leggen. Het criterium is hoe veel en hoe snel de tegel vocht op neemt.