Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Balken met houtworm, hoe behandelen?

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-05-04 22:41:35

Hallo,

In ons huis hebben we enkele balken met houtworm, niet erg veel maar men kan waarschijnlijk niet alles zien. Mijn vraag is: is het waar dat men om in te smeren gebruikte motorolie kan nemen, dat dat goed helpt? Indien niet, weet misschien iemand wat best wel.

Alvast bedankt

Etjenneke

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-05-04 23:32:17

Etjenneke,

Het invoeren van de term houtworm in de zoekfunctie hier op het forum, bovenaan de pagina, levert al heel wat informatie op. 

Of kijk naar het assortiment van één van de bekendste Franse producenten. Maar er zijn er meer, aldus Google en mijn eigen waarneming in diverse brico zaken. Zou gebruikte motorolie echt helpen, dan zouden deze bedrijven geen afzet hebben of de jaarcijfers alleen in het rood schrijven, hetgeen slechts een beperkte tijd kan worden volgehouden, zolang de bank de kredietlijn open houdt.

Ik zie Franse boeren wel eens motorolie bij hout gooien. Maar dat is in februari/maart, wanneer allerlei houtafval wordt verbrand. Het bevordert dus de brandbaarheid, maar dat lijkt met wel het ultimum remedium om van houtworm af te komen.

Rob van der Meulen