Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

richtprijs beton

Auteur Bericht

avatar#5259
steenmarter
Berichten: 13
Reacties: 59

#0 Geplaatst: 2009-05-06 09:02:52

Dag,

we vorderen beetje bij beetje met het afbreken en wegvoeren van materiaal in onze toekomstige woonst.In die mate dat we beginnen uit te kijken naar richtprijzen voor de opbouw.

Een eerste stap na het uitgraven en leggen van aflopen zal het gieten van beton zijn.

Omdat het over een aanzienlijke oppervlakte gaat (200 m2) , willen we dit uitbesteden.

Onze maitre d'oeuvre spreekt van 100€ /m2 , bij wijze van richtprijs.

Uiteraard gaan we zelf nog op onderzoek uit , maar is er toevallig iemand op het forum die richtprijzen kent of websites hierrond kan adviseren ?

De link via "Wonen" refereert naar een betalende website. Misschien zijn er andere. 

Zelf heb ik nog niets interessants gevonden.

Alvast bedankt!

avatar#2998
Capitelle (Nils)
Berichten: 21
Reacties: 131

#1 Geplaatst: 2009-05-06 11:04:08

Hoi Steenmarter,

het is mij niet helemaal duidelijk wat je wilt storten.

Fundering? Dat rekent men meestal per m3 en niet m2 en dan is de prijs aanzienlijk hoger, want inclusief speciale wapening.

Betonnen vloer? Dat kost rond de 30-35 euro per m3 bij 10-12 cm dikte. Dit is dan wel zonder isolatie en met standaard wapening.

Succes,

Nils

avatar#5259
steenmarter
Berichten: 13
Reacties: 59

#2 Geplaatst: 2009-05-07 08:45:38

Het gaat om de betonnen vloer bij wijze van grondplaat .

steenmarter

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#3 Geplaatst: 2009-05-07 09:09:16

ik meen dat ik 2 jaar terug rond de 100 euro TTC per m3 betaalde, bij 10 cm dikte is dat dus 10 euro /m2. dat was sec het materiaal, excl.transport, en ik heb er zelf verder mee gespeeld. je moet gewoon bij de dichtsbijzijnde betonleverancier vragen wat zijn prijzen voor materiaal en transport zijn, dan kun je beter zien hoeveel arbeidstijd voor aanbrengen in rekening wordt gebracht op de devis. voor sommige projecten kan het nodig zijn dat er tevens een betonpomp(auto) gebruikt moet worden, die pompt de beton uit de betonauto op de plekken waar je het beton nodig hebt, de slang kan eventueel makkelijk 35 meter aan. zo'n ding kost een paar honderd euro additioneel per dag(deel).wij hebben overigens alles zelf gedaan, dus eerst een dag waar met een betonpompauto de funderingssleuven werden volgestort (de chauffeur bediende de pomp en de slang, een later moment de betonnen draagvloer van zeg 130m2, weer bediende de chauffeur de betonpomp en slang, en wij met z'n 3-en harkten en reiden de beton af. was in een paar uur gepiept, prima resultaat. in de vloerplaat hebben wij trouwens geen betonijzer maar vezels toegepast, zoooooooo modern he (en een stuk minder werk voor mij).

avatar#5259
steenmarter
Berichten: 13
Reacties: 59

#4 Geplaatst: 2009-05-07 10:53:36

Dank aan beiden. We waren toch wel geschrokken van de richtprijs van de maitre d'oeuvre.Het gaat wel om 200m2, hé;

Misschien bedoelde hij m3 , maar dat heeft hij dan toch niet gezegd.

Het was misschien geen goed idee af te spreken op een feestdag.Ik heb het vermoeden dat hij van een copieus diner kwam.

We gaan zeker enkele devis laten opmaken.

Dat van die arbeidtijd vind ik een hele goede tip , dat kunnen we eventueel anders organiseren.

Onze ecoloburen hebben hun beton (wel voor plafond) vermengd met hennepvezels (chanvre) , maar mijn man heeft zo zijn twijfels.

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#5 Geplaatst: 2009-05-07 11:26:11

met vezels (fibres) bedoelde ik speciale kunststofvezels die er in de betonfabriek al doorheen gemengd worden. voor je draagvloer (dalle) is dat een prima en professionele vervanging van betonijzer matten (treillis). voor de fundering heb ik wel traditioneel betonijzer (armature) gebruikt.

je ecoloburen hebben die vezels neem ik aan er vooral doorheen gemengd om gewicht te verminderen, dat is iets heel anders.

overigens is onze latere dekvloer (chape ciment liquide) gestort zonder betonijzer maar met metalen vezels er door gemengd.

avatar#3639
saint-chistophe-en-boucherie
Berichten: 9
Reacties: 34

#6 Geplaatst: 2009-05-07 11:53:56

Nog even reagerend op de opmerking van Steenmarter tav hennipvezels in beton.

Ik dacht dat hierover ook al ergens een draadje is...

Maar mijn ervaring, hennipbeton is iets heel anders, mengsel van zand, kalk en hennipvezels.

Een ouderwets product in de goede zin van het woord, en behoorlijk ecologische verantwoord voor diegene die dat belangrijk vindt.

Heeft prima vochtregulerende eigenschappen etc.etc. wel belangrijk het dan ook open af te sluiten met iets als ongeglazuurde tegels.

Ik heb het een jaar of 2 geleden zelf aangelegd in een gastenverblijft (32 m2) aangezien ik niet wilde dat het oorspronkelijk prachtige droge huis met een leemvloer door het toepassen van een klassieke betonvloer een probleem zou krijgen met in de muren optrekkend vocht.

Ik was best kritische tav het te behalen resultaat, maar ik moet zeggen de resultaten overtreffen mijn verwachtingen. Prima vloer, goed zelf aan te leggen, wel tijd voor nemen vanwege drogingsproces. Is heel goed vlak te maken, voelt nooit echt koud aan, en prima af te werken met tegels. En geen vocht in de muren gekregen.

Maar nogmaals het mengen van hennipvezels in een nromale betonvloer ken ik niet echt. De truc met hennipvezels zit hem toch vooral in het feii dat deze een grote vocht opnamecapaciteit heeft, vandaar ook de goede samenwerking met de kalk vloer, lijkt me met een cementvloer onzinnig....

groet, Peter