Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nederland en zijn emigranten

Nederland en zijn emigranten

Wie naar Frankrijk is verhuisd, blijft vaak nog met de Nederlandse regelgevers in contact.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

DigiD voor AOW-ers in het buitenland

Auteur Bericht

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#0 Geplaatst: 2009-05-13 08:04:12

Men wees mij erop dat de DigiD (code om via internet met de Nederlandse Belastingdienst en andere instellingen te communieren) nu wel beschikbaar is voor Nederlanders in het buitenland die met de Sociale Verzekeringsbank digitaal contact willen krijgen. Ik heb hierover een berichtje gemaakt. Wellicht heeft iemand zin om uit te proberen of het wel allemaal echt werkt. Ik zal dat uiteraard ook doen.

Wim

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2009-05-14 11:14:19

De SVB heeft er wat op gevonden. Dat deel van de site uit de lucht halen. De code DIGID voor niet ingezetenen komt er waarschijnlijk niet. Dit

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-05-16 11:13:55

Inderdaad heeft de SVB iets weggehaald, maar de procedure om via deze instelling een DigiD aan te vragen werkt goed. Althans, men meldt mij dat de aanvraagprocedure goed is verlopen en dat ik binnenkort per post een activeringscode zal ontvangen. Het aanvragen van de code is niet mogelijk als een Nederlander in het buitenland niet over een burgerservicenummer (het oude sofi-nummer) beschikt.

We wachten af.

Wim

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#3 Geplaatst: 2009-05-16 15:54:10

Via mijn werk (ik werk als beleidsmedewerker bij een sociale dienst) ben ik recent op een automatiseringsdag geweest en daar waren o.a. presentaties van egem en mijn gemeente. Dit zijn organisaties die werken op basis van het Digid. Daar heb ik ook de vraag nog gesteld of de Digid al snel beschikbaar komt voor mensen in het buitenland.

De reactie was dat men niet de verwachting had dat dit op korte termijn gerealiseerd zou worden. Er zijn zoveel nieuwe ontwikkelingen dat Nederlanders in het buitenland geen hoge prioriteit hebben.

Dezelfde week overleg gevoerd met de SVB en daar stelde men ook geen enkel zicht te hebben op de ontwikkeling van het Digid voor Nederlanders in het buitenland. Als ik meer nieuws hoor zal ik dit gelijk melden.

Willem 

avatar#4636
willemfrance
Berichten: 23
Reacties: 52

#4 Geplaatst: 2009-05-19 12:41:34

Net een overleg gevoerd met de SVB en daarbij uit nieuwsgierigheid gevraagd naar het Digid. De betrokken medewerker wist het niet zeker maar verwacht dat het inderdaad mogelijk is.

Willem

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#5 Geplaatst: 2009-05-21 09:47:45

Een DigiD voor niet ingezetenen komt er niet, als ik over stel 5 jaar gelijk heb gekregen, laat het me dan nog eens weten. NL heeft een heel aparte kijk op NL ers die vertrekken. Samengevat: opgeruimd staat netjes. Ben je weg, ofwel doe je een potje europees en ga je in FR wonen? Dan wil NL liever helemaal niet meer aan je denken. Zie o.a. het beleid rijbewijs verlengen, paspoort vernieuwen, aanspraken op grensoverschrijdende medise zorg etc etc. Het is dat zoveel NL ers die weg zijn, toch hun NL nationaliteit vasthouden, vervelend, maar daar zal over enkele jaren ook wel iets op gevonden worden. Dit