Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

SPANC

Auteur Bericht

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#0 Geplaatst: 2009-05-17 15:06:53

Hallo LDF'ers,

Ik kreeg afgelopen week een rekening (klein bedrag) van de Service Public d'Assainissement Non Collectif met als reden: Redevance annuelle-Diagnostic du Spanc. Te voldoen op de Trésorerie

Weet iemand wat het SPANC precies doet? 

Willem 

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-05-17 15:31:08

Willem,

De geloofsbelijdenis - het is immers zondag vandaag - van deze nieuwe formule die alles schoon gaat wassen is de volgende:

Depuis le 1er janvier 2006, la loi sur l'Eau a imposé aux collectivités de conduire un certain  nombre de contrôles sur les installations d'assainissement autonome.

Les objectifs de cette loi sont tout d'abord de prévenir tout risque sanitaire, mais aussi de limiter l'impact environnemental et ainsi participer à l'effort national de protection de la ressource en eau.

 

 

  Anders geformuleerd: dat controleren van sceptic tanks - een aantal stadsbewoners in Brussel, werkzaam bij de EU, zou ze het liefst geheel verbieden -  kost geld. En dat komen ze nu bij jou en vele anderen ophalen.

 

 

Rob

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-05-17 15:32:30

Zo langzamerhand krijgt iedereen die op het platteland woont en een eigen 'zuivering' heeft (zeg septictank) te maken met deze Spanc, een organisatie die voor de gemeenten de over enige tijd verplichte periodieke keuringen uitvoert. En voor die keuringen moeten de bezitters van een assainissement autonome zelf betalen. De beslissing om heel Frankrijk onder de regeling te laten vallen is uitgesteld tot 31 december 2012. Intussen zijn al flink wat gemeenten met de controles begonnen.

Wim

avatar#3173
Guillaume le conquérant
Berichten: 63
Reacties: 148

#3 Geplaatst: 2009-05-17 19:00:23

Tjee zeg, ik heb nog een betonnen septictank en die werkt prima. Verder heb ik geen idee hoe groot het ding eigenlijk is. Toen we het huis kochten heb ik de vetput (ook beton) gecontroleerd en alles, inclusief de rioolpijp was schoon en ongebruikt (huis was en course de renovation) Verder duidelijk maarre...ik heb tot nu toe nog nooit een controleur gezien of daar iets over ontvangen. Dus ik moet eerst gaan betalen, ook gek zeg, ook al is het maar 13 euri's.

Benieuwd wanneer we dan die controleur gaan zien en hoe en wat hij gaat keuren.

De buren (fransen) weten niet eens waar huntank zit!!  

Willem