Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

stucen?

Auteur Bericht

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2009-05-18 17:08:48

Wij hebben een gipsplaten muur die door allerlei hoeken en gaten in de nok loopt. Ik kan er vreselijk slecht bij. Deze gipsplaten muur moet nog worden afgewerkt. En omdat ik er zo slecht bij kan wil ik zo weinig mogelijk die hoeken en gaten inkruipen. Het gaat om stucplaten, dus voorstrijk niet nodig. Wat ik dus niet wil is stucen en dan schilderen. Liefst stuc ik met iets dat wit is zodat ik na het stucen klaar ben.

Wat is een geschikte oplossing? ( We hebben het over een redelijk groot oppervlak)

Verena

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2009-05-18 22:19:38

Verena,

ik heb in een vergelijkbaar geval crépi decollable toegepast. Is een tussending tussen stuc en verf. Afhankelijk van de methode van uitstrijken kan het effect glad, ruig of rustiek zijn.

Ooit aan spuitpleister gedacht?

Christian von Klösterlein

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#2 Geplaatst: 2009-05-19 22:47:34

Christian,

die crepi decollable klinkt interessant. Spuitpleister ken ik, maar ben ik niet zo weg van en ik wil dit graag zelf doen. Moet je bij die crepi de naden eerst dichtsmeren (na het band) of gaat dat in een moeite door met de hele muur?

Verena

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#3 Geplaatst: 2009-05-19 23:24:14

Wordt het geen tijd dat iemand (Christian misschien? of misschien een samenwerkingsverband van meerdere mensen) een verhaal voor de rubriek klussen schrijft over stucen en andere wandafwerkingsmethoden, voor binnen en buiten. Ik weet me ook geen raad met al die franse middelen zoals crepi, enduits de lissage, chaux blanche e.d. die allemaal weer net even anders zijn dan de nederlandse. Zelf heb ik er geen verstand van maar zou graag wat leren van een ervaringsdeskundige.

Aat

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#4 Geplaatst: 2009-05-20 22:02:09

Verena, je vroeg:

Moet je bij die crepi décollable de naden eerst dichtsmeren (na het band) of gaat dat in een moeite door met de hele muur?

Ik kan dit zo niet direct beantwoorden; ik had namelijk de naden reeds afgewerkt omdat ik van plan was alleen te verven.

Maar mijn redenering is:

De crépi zinkt bij het drogen een beetje in, en ik vrees dat de naden dan te zien zullen zijn, vooral bij strijklicht (lumière rasante). Dus het zekere voor het onzekere nemend zou ik de naden toch eerst opvullen, al hoeft het niet zo spiegelglad nauwkeurig te zijn als bij een spierwit glad gerolde latexverf. 

Christian v.K.

avatar#6188
snuff
Berichten: 15
Reacties: 40

#5 Geplaatst: 2009-06-05 20:28:13

Ik ben het helemaal eens met Aat. Ook voor mij zou het ideaal zijn als er een stuk zou verschijnen waarin de diverse franse producten en hun verwerking worden beschreven. Hoef ik ook die zware zakken niet meer vanuit nederland mee te sjouwen.

Ben vorige maand met uit nederland meegenomen Rood en Goudband begonnen met het stucen van mijn eerste kamer. Voor een eerste keer is het resultaat niet echt slecht maar ik ben ook niet helemaal tevreden. Echt glad is het nog niet.Kan deze crepi ook over de Knauf producten worden gesmeerd.

Nu hoor ik overigens dat nutuurstenen muren niet met gips mogen worden afgewerkt maar dat daar altijd kalk bij moet wordengebruikt.

Snuf

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#6 Geplaatst: 2009-06-07 21:34:09

Snuf,

ook ik kan met de Frans eproducten niet goed werken. Worden volgens mij veel te plotseling hard.

Je twee vragen:

[1] Ik zie geen reden waarom je een crépi décolable niet op Knauf gips producten kan gebruiken.

[2] Mijn ervaring is dat gips op natuurstenen muur op den duur niet houdt. Ik heb dikke gipsplakken van mijn muren zo eraf kunnen halen - plamuurmes erachter, en het viel in plakken van A4-formaat naar beneden.

Christian von Klösterlein