Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

verklaring goed gedrag

Auteur Bericht

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#0 Geplaatst: 2009-05-19 09:31:09

Beste forumlezers,

Nu ik in het bezit ben van mijn 'equivalence kiné' dien ik mij bij het Conseil National de l'ordre des Masseurs Kinésithérapeutes in Agen in te schrijven. Nu heb ik daarvoor een document ter invulling voor toegestuurd gekregen en het verzoek (o.a.) een 'verklaring van goed gedrag' toe te sturen. Via justitie Nederland heb ik nu dat formulier waarmee ik die verklaring kan aanvragen, maar nu ben ik benieuwd of iemand hiermee ervaring heeft, met name omdat ik mij afvraag of een dergelijke verklaring (die ik verwacht in het Nederlands te krijgen) ook weer beëdigd vertaald dient te worden? Heeft iemand weleens een derdelijke verklaring moeten overleggen in Frankrijk en hoe is dat gegaan? Dank voor reactie!

Tessa

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2009-05-19 10:37:20

Die ervaring heb ik. Ik kreeg indertijd op verzoek de verklaring in het frans, kost wat meer. Let wel dat de aanvraag omtrent het gedrag niet door de persoon zelf gedaan kan worden. Als het gaat om gegevens over jouw smetteloze verleden, dan moet dat door een werkgever, instelling  o.i.d. worden aangevraagd. Ik heb de verklaring wel zelf aangevraagd, maar dan als werkgever van mezelf, dus onder mijn bedrijfsnaam. Ik raad je aan de aanvraag door iemand van de Ordre te laten tekenen, zij krijgen dan ook de verklaring toegezonden. Kan het niet in een andere taal, dan zal er een beedigde vertaling moeten komen. Succes,Dit

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#2 Geplaatst: 2009-05-19 17:53:40

Ik heb vorig jaar een Nederlandse arts geholpen met zijn inschrijving bij de Ordre des Médecins. Ten aanzien van de verklaring omtrent het gedrag: een vragenlijst (in het Nederlands) die door de toekomstige werkgever moest worden ingevuld. Nou is dat dezelfde werkgever als de mijne dus ik heb dat zelf gedaan en de directeur laten tekenen. Als je een vrij beroep gaat uitoefenen en dus geen werkgever hebt, kan dat lastig worden. Ik denk dat een verklarende brief aan het Ministerie van Justitie bij de aanvrage zeker zal helpen.

De verklaring zelf wordt in het Nederlands uitgegeven met een vertaalde voettekst in het Engels. Wellicht kunnen ze het gelijk ijn het Frans doen, evt. met bijbetaling. Wij hebben het verhaal maar gewoon laten vertalen door een beëdigde vertaler.

Advies is Justitie te bellen en ze het probleem voor te leggen.

Steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#3 Geplaatst: 2009-05-19 21:08:08

Dank voor beide reacties!

Het lastige is dat juist die Ordre Kine om die verklaring vraagt en justitie aangeeft dat zij die dan moeten ondertekenen... Ik zal e.e.a. sowieso laten vertalen, weet alleen niet goed of ik die Ordre de officiele nederlandse versie die ik van justitie heb ontvangen moet laten invullen/ondertekenen... Ik heb hen hierover overigens wel geinformeerd, maar nog geen reactie ontvangen. Ik ga weer geduldig afwachten...

fijne avond!

Tessa 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#4 Geplaatst: 2009-05-19 21:40:34

Tessa, ga vooral niet afwachten! Ga met de Nederlandse formulieren (ik neem aan dat er geen Franse versie van bestaat...) onder de arm naar de Ordre en neem met ze vraag voor vraag door waar het over gaat.  Desnoods laat je ze vertalen door een beëdigd vertaler als ze hun stempel niet onder de (Nederlandse) antwoorden durven te zetten (t'is maar bij wie je terechtkomt...).  

Als je "geduldig" blijft afwachten vrees ik dat er niks komt. Zorg als het even kan dat je contact krijgt met de Président van de Ordre, zo heb ik wat watervrees bij de "secrétaire" kunnen laten wegnemen..

Reken erop dat er zeker andere formulieren nog uitgelegd moeten worden.

Mail me maar even privé indien je een "handleiding" wilt hebben die ik weliswaar voor artsen geschreven heb maar wellicht een aantal tips bevat die jij ook kunt gebruiken.

Steven

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#5 Geplaatst: 2009-05-28 07:30:54

Beste  Tessa,

Mijn vrouw had hetzelfde nodig voor de ordre des Masseurs Kinésithérapeutes hier in de Vaucluse. Het engelstalige document was niet geldig, maar we mochten het wel ZELF vertalen. We wachten wel ondertussen al meer dan enkele maanden op de inschrijving...

andere Steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#6 Geplaatst: 2009-06-05 23:23:58

Jeetje, andere Steven, duurt die inschrijving dus ook weer zo lang? De 8 maanden voor de equivalence vond ik al een eeuwigheid, nu die inschrijving ook nog...poeh poeh. Heb inmiddels wel van justitie Nederland begrepen dat ik zelf de VOG mag aanvragen en dat ik alleen een document moet bijvoegen waaruit blijkt dat -in dit geval- de l' Ordre hierom verzoekt. Dit document mag ik zelf vertalen, dat is dan weer een hele opluchting. IS jullie inschrijving inmiddels binnen? 

gr. Tessa 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#7 Geplaatst: 2009-06-06 09:27:57

Voor beiden: afwachten helpt niet. Mails en brieven vaak ook niet. Op z'n minst regelmatig bellen, nog beter erop af gaan, persoonlijk. Ik heb in soortgelijke gevallen meegemaakt dat er een document miste of niet goed was maar dat men "vergeten" had me op de hoogte te stellen. Dus lag de hele handel stil tot iemand (ik dus) er druk op zette.

Als het bij de Ordre des Kinésithérapeutes hetzelfde gaat als bij de Ordre des Médecins, stuurt de départementale Ordre het hele dossier nogeens naar Parijs, naar de nationale Ordre, ter accordering. In mijn ervaring vinden ze daar vaak dan nog een probleempje.

Druk op de ketel houden, dus.

Steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#8 Geplaatst: 2009-06-06 11:32:44

Hey Steven,

Het was even stil van mijn kant, ben in nederland geweest, in de hoop daar de VOG te kunnen regelen, maar ik was verkeerd ingelicht, gelukkig moest ik er toch zijn voor de roparun....

Even een stukje nu via forum, omdat andere steven er misschien ook wat aan heeft; ik ben nu bezig die VOG aan te vragen; justitie gaf aan dat ik zelf de boel mag aanvragen, mits zij een brief hebben waaruit blijkt dat de ordre die VOG verlangt. Ik ben het relevante deel van die brief (aanvraag inschrijving Ordre) nu aan het vertalen, maar stuit op een zinnetje "photocopie de l'inscription au fichier ADELI ou photocopie de la Carte Professionelle ou une feuille de soins originale (DDASS du département d'exercise - CPAM)... Wil je e helpen dit stukje te vertalen, of misschien bedoel ik meer mij uit te leggen wat het betekent, want in jouw 'procedure' staat dit kopje niet beschreven, hoewel je wel aan het einde schrijft dat die DRASS of DDASS zoiets is als de nederlandse Geneeskundige inspectie.. Vergis ik me als ik dergelijke inschrijving nog niet kan hebben? Whaa, daar gaan we weer, mijn hoofd maakt weer overuren, zo ingewikkeld voor een 'leek'!

bedankt!

gr. Tessa

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#9 Geplaatst: 2009-06-06 12:01:25

Tes,

Alle <professionnelles de santé> moeten ingeschreven zijn bij de DRSS/DDSS departement régionale/departementale de l'action sociale et de la santé (provinciale inspectie van Volksgezondheid). Dat geldt van arts tot pédicure, kiné, psychomotricienne, éducateur spécialise etc. Zij controleren nogmaals je diploma en je krijgt een nummer toegewezen. Bel met de DDSS in Agen en vraag naar de afdeling <professionnelles de santé> en dan vertellen ze je meer. Je moet er dan een keer langs met diploma en paspoort.

Een Carte Professionnelle krijg je van de CPAM/CRAM (caisse primaire of caisse régionale d'assurance maladie) als je je zelfstandig vestigt.

Dus vertaald: kopie van inschrijving bij de provinciale inspectie voor de volksgezondheid, fotokopie beroepsovereenkomst met zorgverzekeraar of kopie declaratieformulier voor verleende zorg. 

Ingrid 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2009-06-06 14:22:58

Ik maak het nog even wat ingewikkelder....

Bij mijn inschrijving in de Ordre des Médecins, kreeg ik een inschrijvingsnummer. De DDASS heeft mij vervolgens een ADELI-nummer gegeven dat gebaseerd is op dat inschrijvingsnummer. Dat is een uniek identificatienummer voor elke arts.

Het is volgens mij ook de Ordre des médecins die me mijn "Carte professionnelle" heeft gestuurd, en niet de DDASS.

Midden 2008 kreeg ik een brief van de Ordre des médecins dat mijn ADELI-nummer per 1 januari vervangen wordt door een nummer RPPS (répertoire partagé de professionnels de santé) dat voortaan uitsluitend door de Ordre des médecins wordt beheerd. Dus geen bemoeienis van de DDASS.

Dit is althans de situatie voor artsen. Volgens mij zal dat voor fysiotherapeuten ook gelden.

Steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#11 Geplaatst: 2009-06-06 15:14:14

Hoi Steven!

ERg bedankt dat je het weer even wat ingewikkelder hebt gemaakt...ik begon het al bijna te begrijpen en wat overzicht te krijgen... Ik moet er bijna om lachen, ik vermoed uit pure frustratie.

Afijn, de volgorde blijft dus: 1. inschrijven in Ordre (maar daar is de VOG verklaring voor nodig) 2. DDASS komt doordat ik me dan heb ingeschreven in de Ordre met een ADELI/RPPS nummer 3. Ordre geeft 'carte professionelle' af. En inmiddels heeft de DDASS zich teruggetrokken en alle verdere handelingen aan de Ordre overgedragen. Snap ik het?

Wat is jullie ervaring mbt tijdsbestek? Nog maar een paar waarnemingen in Nederland organiseren?

Tessa

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#12 Geplaatst: 2009-06-06 15:24:42

Hier andere Steven....

Hier de volgorde die wij hebben gevolgd in december (voor mijn vrouw die kine is in de vaucluse):

1. inschrijving bij ordre

2. naar de ddass voor adeli nummer

3. cpam voor carte professionelle (niet door ordre), let op je moet een RIB kunnen overleggen van een rekening op jou naam en geen gezamelijke rekeingen oid.

groet,

andere steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#13 Geplaatst: 2009-06-06 15:33:21

Helder!

Dank je, andere Steven.

En hoe verliep bij jullie die VOG, die hebben jullie destijds toch ook moeten overleggen? Ik heb de aanvraag nu zelf ingevuld, een document toegevoegd die de ordre me heeft gestuurd waaruit blijkt dat zij die VOG verlangt (relevante alinea vertaald) en een vriend in nederland gemachtigd dit voor mij in te dienen/aan te vragen bij afdeling burgerzaken. Ben heel benieuwd hoe jullie dat hebben gedaan en of ik het goed doe, zou het vooral zonde vinden als ik tijd verlies...

Nogmaals dank voor meedenken, allen, voel me toch beetje suffig!!

Tessa

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#14 Geplaatst: 2009-06-06 18:42:02

Wij hebben hetzelfde gedaan. Hier de aanvraag ingevuld, door iemand anders laten ophalen in Nederland. Hiernaartoe laten sturen. Hier de relevante alinea zelf vertaald in het Frans en opgestuurd naar de ordre (met een copei van het origineel). Zij hebben aangeveven dat het zo voldoende moet zijn, ondertussen hebben wij nog niets van ze gehoord.

Als je allles indiend krijg je een document waarmee je naar de DDASS en de CPAM kunt gaan (bewijs dat je voorlopig bent ingeschreven).

Tevens moest mijn vrouw een klein taalexamen doen bij de ordre waar zij eigenlijk helemaal niet was voorbereid. Gelukkig stelde dat examen niet zo heel veel voor en was het een fluitje van een cent.

Groet,

Andere Steven

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#15 Geplaatst: 2009-06-06 20:09:01

...inmiddels lijkt het erop dat de inschrijving bij de ordre niet verplicht is...

Bij de DASS overigens wel. Hoe vind je dat? Al iets over gehoord? Ik blijf me verbazen...!

Overigens lijkt t me wel verstandig eens te bellen naar de Ordre of er langs te gaan. Mijn equivalence liet ook op zich wachten, maar na 8 maanden en 1 week van tweemaal daags bellen naar het ministerie had de beste meneer toch het besluit genomen...Ik denk dat ik zonder de druk op te voeren nu nog had zitten wachten!

Succes, ben erg benieuwd joe het afloopt.

Tessa

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#16 Geplaatst: 2009-06-06 20:09:45

en dan is 'joe' natuurlijk 'hoe' ..

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#17 Geplaatst: 2009-06-08 20:07:10

nog ter info.

Vandaag bericht gekregen van de ordre dat mijn vrouw is ingeschreven per 12 mei, en dit met een zelf vertaalde verklaring van goed gedrag.

andere Steven