Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Permis de construire voor restaureren ru´ne?

Auteur Bericht

avatar#7191
Champvert
Berichten: 7
Reacties: 11

#0 Geplaatst: 2009-05-20 19:55:51

Weet iemand hoe het precies zit met een PdC voor een 50 jaar leeg staand huis (woning), gedeeltelijk al 'en ruïne' oppervlakte ongeveer 75 m2, het is geen 'site classé'. We willen dit in originele staat herstellen aan de hand van foto's etc. Is een PdC noodzakelijk? Zo ja, hebben we dan ook een architect nodig of kunnen we zelf tekeningen aanleveren voor de bouwvergunning?

Met dank en vriendelijke groet,

Kees

avatar#4639
Kleine
Berichten: 18
Reacties: 170

#1 Geplaatst: 2009-05-20 20:51:16

Ik zou zeggen dat je wel een PC nodig hebt.

Wat ik zeker weet: je hebt geen architect nodig. Je moet wel tekeningen inleveren, maar dat kunnen ook je eigen tekeningen zijn. Architect heb je pas nodig bij oppervlakte groter dan 170 m2.

Verena

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2009-05-20 22:31:21

Bonjour,

Tja dat was ook de eerste vraag die ik me stelde, heb je enig idee om hoeveel m2 SHOB het gaat.(75 m2 is dat netto o.i.d.?).. surface hors oeuvre brute...dat wil dus zeggen als de ruine eventueel een verdieping heeft (habitable=HSP>1.80m) moet je die oppervlakte ook meerekenen...(buitenkant muur tot buitenkant muur tellen)

vanaf die opp. moet je maar kijken of een archi nodig is.

Een PdC is noodzakelijk omdat het een ruine is en je dus een bijna/complete renovatie gaat doen vanaf 'zero' dus is het te vergelijken met een nieuw huis dat je gaat construeren. misschien weten anderen meer uit ervaring..ik overleg alleen maar de theorie. ik zal nog wel even navraag doen vrijdag over deze kwestie bij mn baas die heeft al veel te veel renovatie gedaan om dat niet te weten

trouwens gaat u die verbouwing/renovatie zelf doen of via een franse aannemer. Ook belangrijk om te weten als een archi noodzakelijk moest zijn.

mvrg cc17