Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Repressie

Auteur Bericht

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#0 Geplaatst: 2009-05-25 21:35:39

En opnieuw vraagt de president om maatregelen tegen de burgerlijke ongehoorzaamheuid, tegen het zinloos geweld, alle ministers wordt gevraagd om 'n beetje pies in 't potje. Vroeger als minister van BiZa, nu als M le Président.

Met alle respect, M le Président, is repressie werkelijk het enige antwoord? Zullen we niet eens kijken naar wat maatschappelijke ontwikkelingen?

Peter, die zo van Frankrijk houdt.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2009-05-26 13:26:38

Jawel Peter,

Repressie over repressie lost niets op! Of Sarko nu president over F. is of niet!

Maar Peter, waarom doe je je oproep hier?

Je kunt jouw perso brief, email ook richten aan hem persoonlijk, of aan UMP of aan de media, toch?

Helpt het niet, dan schaadt het ook niet echt!

Want ik heb al 2 jaar lang het onbehaaglijke gevoel dat "we" hier en France duidelijk gemanipuleerd worden en ook in Nederland overigens.

Mot clé est: mono culture.

Een president van een land, zal in zijn of haar functie een regering moeten zien te inspireren. Ik zie hier en ook in NL een verre van democratisch proces voor echt moeilijke beslissingen. Travailler plus pour gagner plus, is één van de slogans waarop huidige President won tov. Seqolène Royal.

Toch blijf apart van haar persoonlijkheid geloven in een nieuwe Wereldorde. Er is geen andere weg!

Kijk naar de melkproducenten, 30% minder verdiensten in 2 maanden tijd, dat lijdt voor hun rechtstreeks naar de afgrond. Of zoals men hier zegt: Droit dans le mur.

Gr van,

Bruin.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2009-05-29 12:58:41

@ Bruin: ik begrijp niet goed wat je hier precies bepleit. Monoculture? Vind je dat er slechts één vorm van nationale cultuur binnen de grenzen van een land moet zijn? Dus dat iedereen die van een andere cultuur is dat land uit moet? Nieuwe Wereldorde? Geen andere weg?

Ik hoop echt dat ik het niet goed lees. Eigenlijk kan ik niet geloven dat ik het zo lees. Want als je het inderdaad zo bedoelt als het bij mij overkomt dan geeft het mij de indruk dat je nick op je favoriete hemdkleur slaat. En dat moeten we hier toch echt niet hebben, vind ik.

Maar misschien vergis ik me deerlijk en heb je alleen wat ongelukkig opgeschreven wat je eigenlijk wilde zeggen. In dat geval mijn excuses maar wel graag een verduidelijking.

Ivo

PS: kan het zijn dat dit forum al eerder het genoegen van je ontboezemingen heeft gehad en jou als gevolg daarvan eraf heeft gekieperd? Misschien wordt het zo zoetjesaan weer tijd.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2009-05-30 10:44:51

Goh, wat stil ineens.....

Ivo

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#4 Geplaatst: 2009-05-30 11:36:36

Ssttt, hou'en zo.

Wellicht was het oorspronkelijke onderwerp al niet zo boeiend, wellicht bakte B ze te bruin en is'tie inmiddels verwijderd.

Maar maak nu niemand wakker, niet zuigen, dan gaat alles goed.

Peter.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#5 Geplaatst: 2009-05-30 12:31:34

A man can but dream... Was het maar waar, als Erik was-ie ook al zo vermoeiend. Nou, vooruit dan maar, ik hou me een beetje in, al vind ik dat met zulke onderwerpen en figuren niet makkelijk.

Ivo

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#6 Geplaatst: 2009-06-13 15:50:51

Vlak voor elke Franse (of Europese) verkiezingen komt "zinloos geweld" als thema.

Themas (of propagandas) gebaseerd op angst zijn erg productief. Wij hebben het voorbeeld in NL met de PVV.

Waarom? Want politici beseffen dat in meeste gevallen "le peuple est un mouton" die niet voor zichzelf kunnen denken. Leitmotiv is : "Zondebok is gevonden!".

Bon, retournons à nos moutons (sans jeu de mots):

Repressie is nooit een oplossing geweest en zal alleen maar de situatie verergeren.

Maar le duo Sarko en zijn Ministre de la Justice Rachida Dati lijken "een beetje" allergisch te zijn voor preventie. Zij hebben altijd gelijk, ook als ze niet gelijk hebben... 

Sarko wordt democratisch gekozen als President door de burgers. En nu klagen ze zich...

Zij hebben hem gesteund, nu de gevolgen accepteren.

Maar als le peuple est un mouton, zal Sarko in 2012 zeker opnieuw verkozen worden voor een tweede mandaat... 

Son slogan présidentiel en 2012: "Casse-toi pov'con, le retour"

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2009-06-15 23:51:21

Keurig verwoord Ayoub!

Ik sprak dit weekend uitgebreid met een echtpaar (beide zeer hoog opgeleide Fransen).

Een Staatshoofd van een natie hoort vanuit z'n functie boven de partijen te staan én zich ook niet te bedienen van het door je aangehaalde taalgebruik op de Salon d' Agriculture. Dat zou het Nederlandse Staatshoofd eens moeten proberen...dan was 'het hek letterlijk van de dam' - over schapen gesproken.

@ Ivo, u heeft alles verkeerd geinterpreteerd. Het woord mono-cultuur heeft niets te maken met de culturele omstandigheden in een land, maar ontstond in de Lage Landen aan de Zee, vanuit de bosbouw om bv. de hele NO-polder met snelgroeiende specimen te beplanten! In Frankrijk werden eeuwenlang dominiale wouden aangelegd die uitblinken door grote verscheidenheid. Behalve bv. in Les Landes, waar in de febr.storm vrijwel het gehele areaal aan pijnbomen plat ligt en nog geen cent is uitbetaald aan de beheerders/eigenaren. 

Maar ook als je monocultuur als metafoor gebruikt binnen het politieke krachtenspel, kan ik me toenemender mate niet aan stellige indruk onttrekken dat het Staatshoofd hier als kleine Napoleon regeert...waarom heeft hij dan nog een Fillon als ministerpresident nodig? Het komt mij voor dat gegeven niet erg best is voor een land op langere termijn en evenmin voor de democratie.

Zeker heeft hij wél gelijk om verstopte structuren in dit land te doorbreken, maar dat doel heiligt niet alle middelen. Lees Wim's stuk er maar hier elders over na, als je met het wettig gezag op onplezierige wijze in aanraking komt.

Bruin.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2009-06-16 20:52:57

Erik, als je het goed vindt, laat ik deze gifbeker aan mij voorbij gaan. Laten we het er maar op houden dat je je metafoor ongelukkig gekozen en nogal ambivalent verwoord hebt. Of dat mijn bevattingsvermogen tekort schiet om de ingebedde betekenis te doorgronden. Ook goed.

Ivo

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2009-06-16 22:41:31

Bon Ivo,

Ja inderdaad 'Laten we er maar over ophouden'!

Mijn metafoor laat zien, wat in het huidige Frankrijk aan de hand is tussen politiekelingen van Rechts én Links! En Erik bestaat niet meer; Het is nu 'Bruin' als nickname!

Oftewel Bruintje Beer.

Ik liet bewust allerlei referenties van uw kant naar Bruinhemden maar passeren en ook van Grondman...het is teveel pijn lijden van mijn kant.

Als U allen zou weten, wat mijn levenstraject is geweest in NL tijdens WO II en ver daarna, dan had U oa. nooit deze uitspraken gedaan. Ik ben levenslang gehandicapt geraakt in die verschrikkelijke Oorlog op 3-jarige leeftijd in 1944. Mijn vader verborg Joodse vluchtelingen met gevaar voor eigen leven! Ik zou het zelfde hebben gedaan in die omstandigheden, ook nu nog!

Dringt het dan nu uiteindelijk tot U en anderen door, dat zowel mijn vader als mijn moeder verzetstrijders zijn geweest? Ons geboortehuis in Holten (ov) werd door oprukkende pantsers van geallieerden in brand geschoten. Ik was al door polio ernstig gehandicapt, ik heb dat ter nauwernood overleefd in die oorlogsomstandigheden.

Mijn vader had schuilkelders gegraven eigenhandig net als zijn zelfstandig gebouwde huis voor WO II! Mijn tweelingbroer liep terug naar het als fakkel brandende huis kort voor de 'Bevrijding'. Mijn vader dropte mij bij een bijhuisje en liep terug om hem te redden.

In de schuilkelder op dat bezit, zaten de zg. 'Spoorweg Duitsers'. Die waren niet gemeen, maar Duitse scherpschutters hebben kort naar het schijnt in een 'gevechtspauze?' 7 Canadezen neergeknald. Dat de Canadezen de grootste tol in mensenlevens hebben betaald is terug te vinden in de uitgebreide begraafplaats voor heel Overijssel op de Holterberg.

Dat mijn vader zaliger geen lintje kreeg voor buitengewone moed en onverschrokkenheid tijdens WOII, begrijp ik eigenlijk niet, of toch ook half door collaborerende dorpelingen daar in Holten! En heus waar, ik heb mijn ouders verhalen echt zo goed mogelijk gecontroleerd objectief en achteraf. Ik kan onmogelijk trots zijn op Nederlanders, die maar de andere kant uitkeken, terwijl hun medeburgers van Joodse afkomst werden afgevoerd naar Westenbork en via die rechtstreeks naar de vernietiging in Duitsland! Dat gegeven pruim ik nog steeds niet en ook niet wat de Duitsers hier in de Haute Vienne hebben gedaan Oradour-sur-Glane bij Limoges, zegt dat U iets? Nou mij wél dus want in 1972 reed ik door dat museum van volksmoord.

Deze week zag ik opnieuw op TF3 de beelden terug en ik voelde mij op slag teruggeplaatst in de tijd.

En nu houd ik op over een stuk geschiedenis, dat ik al heel lang van me afgeschreven heb.

Vrede zij met U allen, ook in Frankrijk!

Amen van,

Bruin.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#10 Geplaatst: 2009-06-17 21:36:25

Bruintje, bedenk nog eens goed wat ik heb geschreven in de laatste privemail naar jouw toe.
Echt waar, we zijn het er allemaal roerend mee eens dat wat jouw is overkomen erg is, maar dat zijn geen dingen die je hier op een forum over frankrijk hoeft te verkondigen.
Je hebt aanspraak nodig, mensen die je begrijpen, en dat doen we wel maar willen er geen energie in steken, dat is de clou.
Jij hebt iemand nodig waar je je hart uit kunt storten, een schouder of een psycholoog, en die zijn niet aanwezig op dit forum.
Niet dat ik het vervelend vind dat je hier zo nu en dan je brui laat gaan, alleen, vergeet niet dat op een forum alles publiekelijk staat geschreven tot in lengte der dagen; en dat is soms frustrerend voor de andere bezoekers.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#11 Geplaatst: 2009-06-17 23:59:03

Beste Cees,

Ja ik weet wat je naar mij privé hebt geschreven.

Ja ik heb aanspraak nodig en nu hier in 79 heb ik vele vrienden gemaakt of zij andersom met mij.

Wie zijn 'WIJ'? Een club van Nederlanders in Frankrijk, die elkaar door dik en dun ondersteunen?

Waarom reageer je op wat ik schrijf? Het was immers aan Ivo gericht, die laatste posting van mij?

En met redenen!

Ik laat me niet straffeloos beledigen over 'Bruinhemden'.

En als iemand hier meent me te associëren met een NAZI-regime, dan slik ik eerst en zwijg vervolgens. Maar als ik dan vervolgens uitleg wat onder een monocultuur wordt verstaan en de vogel begrijpt het nog steeds niet, dan is dat dus einde verhaal.

Ik had dus net zo goed kunnen schrijven, dat het Staatshoofd hier een regeringsploeg heeft benoemd als zijnde klonen van hem.

Ayoub hier heeft hier op onderdelen een afwijkende mening van mij. Dat is niet erg hoor, want het is een FORUM!!!

Maar voor we hier verder discussiëren, mag ik je toch wel een duidelijke vraag stellen?

Die is: Heb jij een dubbele nationaliteit?

Met vriendelijke groet van,

Bruin.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#12 Geplaatst: 2009-06-18 09:31:40

antw;

Dat gaat niemand wat aan.

Mijn priveleven is niet te bezichtigen vanaf een forum onder mensen die ik niet eens ken.

Cees.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#13 Geplaatst: 2009-06-18 12:34:02

Beste Bruin,

Surf aka Cees heeft zo zijn eigen kijk op de realiteit, meerbepaald vanuit zijn eigen emotie en beleving.

Daarbij spreekt hij graag voor anderen en soms ook uit naam van "ons" waarmee kennelijk een vermeend groepje gelijkgestemde mensen op dit forum wordt bedoeld.

Voor het overige betrekt hij alles op zijn persoon en weet elk onderwerp wel te draaien naar één van zijn ontelbare eigen ervaringen.

laat je daar dus niet in meevoeren!


 

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#14 Geplaatst: 2009-06-18 13:08:00

Heren heren (ik zie vooralsnog weinig dames aan dit onderwerp bijdragen en geef hen gelijk). Daarom: heren heren, moet dit nu zo? Heb dit nu nodig?

Ik heb spijt dit onderwerpje te hebben aangesneden. Ben ik 'n soort "probleemeigenaar", moreel gesproken?

Zoja, dan vraag ik bij deze aan Wim B. dit onfrisse gedoe te verwijderen. Dan maar de geschiedenis geweld aandoen, maar ik zou dit graag willen beschouwen als niet plaats hebben gevonden, een non-lieu.

Wim, alsjeblieft.

Dank, Peter.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#15 Geplaatst: 2009-06-18 19:57:03

Sorry, Bruin, ik blijf afzien van een inhoudelijke reactie. Maar als je wilt dat mensen jouw bijdragen niet op de verkeerde wijze opvatten dan moet je ze niet ambivalent formuleren. Ik denk niet dat iemand mij de aangehaalde parallel kan verwijten na jouw posting gelezen te hebben.

Wat betreft het 'snappen' van je verhaal: dat lukt me, ondanks mijn kennelijk beperkte denkraam, nu wel, na je uitgebreide toeliching. Maar als je het om mee te beginnen een beetje duidelijker had verwoord dan was die toelichting ook niet nodig geweest, had ik die opmerking niet hoeven maken, had jij jezelf pijnlijke gevoelens bespaard en had je je verleden en je ziel niet in het openbaar bloot hoeven geven, nietwaar? Want ik kan natuurlijk niet bevroeden dat jij zo'n achterland hebt (gehad) en dat zo'n opmerking als de mijne zout in je klaarblijkelijk nog steeds rauwe wonden zou strooien. Wat natuurlijk niet mijn bedoeling was, dat zul je hopelijk wel begrijpen.

Ivo

PS: ik sluit mij bij het verzoek van Peter de Man van de Grond aan. De wending die dit onderwerp mede als gevolg van mijn reactie heeft genomen past imho niet (meer) bij de doelstellingen van dit forum en dient geen enkel doel (meer), zelfs niet als een intellectuele of taalmatige vingeroefening. Weg ermee, ook wat mij betreft.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#16 Geplaatst: 2009-06-19 09:24:19

Het is inderdaad mooi geweest, deze 'discussie'.

Wim

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#17 Geplaatst: 2009-06-20 01:57:00

"Je hebt aanspraak nodig, mensen die je begrijpen, en dat doen we wel maar willen er geen energie in steken, dat is de clou.
Jij hebt iemand nodig waar je je hart uit kunt storten, een schouder of een psycholoog, en die zijn niet aanwezig op dit forum."

Wie denk jij dat je bent? Wat een arrogant en "narcissique" mens ben jij!

Ik heb altijd gedacht dat homos "open" waren.

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#18 Geplaatst: 2009-06-20 02:03:19

"Maar voor we hier verder discussiëren, mag ik je toch wel een duidelijke vraag stellen?

Die is: Heb jij een dubbele nationaliteit?"

Cher Bruin, die narcissique heeft toegegeven spuugzat te zijn van die mensen die een Palestijnse sjaal dragen...daar weet je genoeg om je eigen vraag te beantwoorden.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#19 Geplaatst: 2009-06-20 09:57:34

Beste Ayoub,

Ik zal je trachten uit te leggen waarom.
In eerste instantie gaat het niemand wat aan wat ik privé ben, doe of wil doen, al zou ik met de koningin van Spanje flirten.
Een forum als dit is voor mij een informatief forum met een babbelhoek waar je je ei kwijt kan, al of niet over je privé-leven.
Voorts is dit forum er voor en van mensen die in frankrijk (gaan) wonen.
Een forum over techniek, gebruiken, gewoonten, enfin, ga het rijtje maar langs.
De Nederlandse politiek komt daar niet in voor.
Als iemand zijn privé-leven ten grabbel gooit loop je kans dat daar mensen op reageren op een manier die voor die persoon en het forum niet leuk is.
(jouw reactie is daar een duidelijke bewijs van)
Of dat Homo’s open zijn weet ik niet, ik ken er die bikkelhard zijn in hun zakendoen, maar wat ik wel weet is dat jouw opmerking over palestijnse sjaaltjes een antwoord is wat ik zonder omhaal heb geschreven naar bruintjes privemailbox, namelijk dat hij met dit soort verhalen mensen als jij aantrekt die uiteindelijk maar een boodschap hier kwijt willen; de amsterdamzuidoostboodschap noem ik het maar.
Jij weet niets van mijn achtergrond, noch van die van velen hier, en het enige wat je zoekt is een draadje om jouw frustraties ten opzichte van de islam te spuien.
Ik, en ik denk velen hier (moet uitkijken want anders komt hans weer aanwaaien) hebben geen boodschap aan religieuze voorkeur en vinden dat iedereen het zelfde is.
Leven en laten leven.
Als jij wilt discuseren over palestijnse sjaaltjes en open homo’s moet je dat a op nu.nl doen, en b op een gaysite.
Jouw trappen naar mij ben ik spuugzat.

Discussie is gesloten.

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#20 Geplaatst: 2009-06-20 17:01:24

"Jouw trappen naar mij ben ik spuugzat."

Cher Cees, niet alleen narcissique en arrogant, maar ook komisch.

Ne te prends pas pour le nombril du monde.

Ik vind het wel laf om iemand ouder "gek" te noemen achter je PC. Je had eerder Moslims "die Achmed" genoemd en dat vind ik racistisch! Maar jouw bericht wordt niet geweigerd, zoals al mijne worden. Hoe zou je hebben gereageerd als ik het woord "flikker" had gebruiken in plaats van "homo"? Das hetzelfde! Heb je nooit van het woord "respect" gehoord in je opvoeding?

De systematiek gebruik van het woord "frustratie" als het gaat over Marokkanen of Moslims is niet echt origineel zou ik zeggen. Een woordenboek openmaken en iets nieuws vinden. Want dat is du déjà vu.

Maar ja, wie heeft zijn land van herkomst verlaten vanwege speciefieke redenen?

En nu kan ik wel medelijden hebben met mensen die allochtoon én homo zijn. Het moet niet altijd makkelijk zijn.

Ik neem je dus niet kwalijk.

In het Frans, das wat we noemen l'histoire du chameau qui se moque de la bosse du dromadaire.

In ieder geval, succes in je leven!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#21 Geplaatst: 2009-06-20 18:04:11

Beste Wim de forumbeheerder,

Voor mij, en ik denk de meeste bezoekers van dit forum, is de nuttige informatie die beschikbaar wordt gesteld, de bepalende factor om dit forum te volgen. Om niets te missen heb ik mij geabonneerd op alle forum categorien. Bij entre bavards heb ik lang getwijfeld, maar soms is dat zelfs interessant.

De laatste tijd wordt het forum echter overspoeld door gezeik zoals in de trant van dit draadje, die al gauw niets meer met wonen in Frankrijk te maken hebben en het forum wat mij betreft vervuilen. Er zijn blijkbaar helaas een paar nieuwe forumleden die vreselijk genieten van egotripperij, agressie en provocatie. Aangezien dit nu ook steevast voorkomt buiten Entre Bavards zou ik u willen voorstellen om door daadkrachtig en sneller ingrijpen weer terug te keren naar het aangenamere en nuttiger forum van weleer.

Ik denk namelijk dat zonder ingrijpen oude leden weg gaan blijven en nieuwe leden zich wel 3x bedenken om zich te registreren. Dat zou zonde zijn van dit forum.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#22 Geplaatst: 2009-06-20 19:06:14

Om te voorkomen dat ik me erger aan, opwind over of tijd ga besteden aan bepaalde postings laat ik bijdragen van sommige forumleden gewoon aan me voorbijgaan. Ook als ze in rubrieken en draadjes staan die ik verder wel graag volg. Toch krijg ik er soms wat van mee en daar wordt ik dan allesbehalve vrolijk van.

Daarom sluit ik me volledig aan bij de reactie van Jean Paul en het verzoek aan Wim als forumbeheerder om sneller en daadkrachtiger in te grijpen bij ongewenste postings. Zo wordt duidelijkheid geschapen waar dit forum wel en niet over wil gaan.

Jan Joost

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#23 Geplaatst: 2009-06-20 19:42:18

Om op het allereerste bericht in dit draadje antwoord te geven: het blijkt inderdaad soms nodig te zijn over te gaan tot repressieve maatregelen. Ik begrijp steeds beter waarom, en waardoor.

Maar vind dit zo jammer.

Aan Kamal in het bijzonder: zullen we ons gedragen en als een moderator een onderwerp sluit dan ook stoppen met het plaatsen van berichten?

Dank, heel veel dank.

Peter.