Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Heel kleinschalige commerciele activiteit

Auteur Bericht

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2009-06-01 20:00:32

Hoi allemaal,

Er is al van alles te vinden over het hebben van gites, maar wij hebben de volgende vraag...

Wij zijn regelmatig in ons huis in Frankrijk, maar meer in Nederland en betalen daar ook inkomstenbelasting etc.

Nu willen we 1 dag in de week als we in Fr zijn High Tea gaan aanbieden voor zo'n 10 mensen. Dit zal dus een zeer kleinschalige commerciele activiteit worden, maar hoe regel je dit netjes? Moet je het vooraf aanmelden of doe je dat achteraf. Of kun je het in Nederland bij je inkomstenbelasting aangeven? Wie weet raad?

Alvast bedankt voor een reactie.

Groet,

Ronald

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-06-02 09:44:14

Voor Nederlandse belastingplichtigen die geld verdienen met hun Franse onroerend goed geldt dat over die verdiensten in Frankrijk belasting moet worden betaald.  In nederland hoeven deze verdiensten niet te worden aangegeven. Zolang de totale omzet van de high tea onder de €32000/jaar blijft moet 10% van de omzet worden afgedragen aan belasting. Dit is gebaseerd op een veronderstelde 50% aftrek van kosten en 20% buitenlanderbelasting over de overgebleven 50% bruto winst. Om deze belasting te kunnen betalen moet u worden ingeschreven via de CFE van het Centre des Impots.

Indien de totale omzet kleiner is dan €760/jaar hoeft u helemaal niets te doen. Steekt u de omzet zo in uw zak, geheel legaal.

Indien de belastingplicht kleiner is dan €305/jaar (dus een omzet van kleiner dan €3050/jaar, dan bent u officieel verplicht om omzet op te geven, maar u hoeft dan geen belasting te betalen. Onder de €305 wordt belastingschuld kwijtgescholden. Indien u in deze categorie valt, begaat u een administratieve overtreding als u de omzet niet aangeeft, maar u ontduikt geen belasting. In dat geval loopt u niet veel risico om de inkomsten in zijn geheel niet aan te geven (maar uiteraard geef ik hier geen advies om dingen zwart te doen....)

Overigens: u moet toestemming vragen bij de gemeente voordat u met deze aktiviteiten begint en bovendien moet u beschikken over tenminste een dranklicentie 1. Indien u ook alcohol wil schenken wordt dat een dranklicentie 2 of 3. 

Wim

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#2 Geplaatst: 2009-06-02 16:03:27

Dag Wim,

Dank voor je reactie. De verwachte omzet zal niet boven de 3050,- uit gaan komen. Moet ook in dat geval toestemming worden gevraagd aan de gemeente en is dan ook een dranklicentie (alleen voor thee?) nodig?

Geldt dat ook als de omzet lager is dan 760,- per jaar?

Ronald

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#3 Geplaatst: 2009-06-02 16:10:23

Ja, die dingen staan los van elkaar.

Tioestemming van de gemeente is altijd nodig voor een restaurant of terras, hoe groot of klein ook. Eeen licence 1 is een terras-vergunning annex vergunning voor vruchtensappen en kan gewoon gratis bij de gemeente worden opgehaald. Dus dat is geen enkel probleem!

Bij een omzet van minder dan €760 per jaar hoeft helemaal niks geregeld te worden,

Wim

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#4 Geplaatst: 2009-06-02 16:20:50

Dag Wim,

We weten eigenlijk helemaal niet of het zal gaan lopen en waarschijnl;ijk zal het in ieder geval dit jaar niet boven de 760,- uitkomen. Het lijkt dan het handigst om maar gewoon te beginnen en afhankelijk van de omvang actie te nemen, denk ik.

Ronald

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#5 Geplaatst: 2009-06-02 18:36:35

Ik neem aan dat je laatste reactie sloeg op " Bij een omzet van minder dan €760 per jaar hoeft helemaal niks geregeld te worden"

Meneer van Teeffelen had daarvoor een regel overgeslagen in de tekst. 

Deze dingen staan namelijk los van elkaar, ook zoals gezegd.

Iedere activiteit dient bij de gemeente kenbaar/aangevraagd te worden.

Zelf zijn er gevallen waarin het de gemeente zeer welgevallig is als je deze op de hoogte brengt van activiteiten, ook al ben je niet verplicht deze te melden of er een vergunning voor aan te vragen (ralley, buurtfeest, muziek, kunsttentoonstelling.......)

Dus nogmaals;

Toestemming van de gemeente is altijd nodig voor een restaurant of terras, hoe groot of klein ook. Eeen licence 1 is een terras-vergunning annex vergunning voor vruchtensappen en kan gewoon gratis bij de gemeente worden opgehaald. Dus dat is geen enkel probleem!

succes,

Cees.

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#6 Geplaatst: 2009-06-02 20:35:39

Ok, bedankt voor je aanvulling, ik had het inderdad verkeerd geinterpreteerd...

Hartelijke groet,

Ronald