Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Mag je behandelen als stagiair fysiotherapie in Frankrijk?

Auteur Bericht

avatar#4444
Rom
Berichten: 2
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2009-06-02 20:39:24

Ik wil volgend jaar graag een half jaar als stagiair fysiotherapie naar Zuid-Frankrijk. In Nederland is het belangrijk om veel praktijkervaring op te doen tijdens de stages en hierbij veel handelingen zelfstandig uit te voeren. Ik vraag me af of dit in Frankrijk hetzelfde is. Dus mag je daar als stagiair fysiotherapie onder begeleiding van een begeleider en naarmate de stage vordert zelfstandig patienten behandelen? En is dit verschillend in een particulier praktijk en/of revalidatie en/of verpleeghuis? In de wandelgangen hoorde ik dat het niet toegestaan is om als stagiair patienten aan te raken, maar dit lijkt mij erg sterk. Ben benieuwd of dit waar is en waar ik deze info kan vinden.
Ik hoor graag van mensen die mij hierbij verder kunnen helpen en/of die hier ervaring mee hebben. Alvast bedankt!

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-06-02 22:26:46

Ik denk dat voor alle medische beroepen geldt dat je onder de verantwoordelijkheid van een professional werkt en naarmate je ervaring vordert, je meer autonoom kunt zijn.

Voor eerstejaarsstudenten zijn er vaak "snuffelstages" en daar is het inderdaad met de handen op de rug blijven staan.

Het hangt dus af in welke fase van je opleiding je zit, maar ook in hoeverre de stagebegeleider dingen aan je durft over te laten.

Bij stages hoort een stageovereenkomst en daar zal vast een model voor zijn.

Ik denk dat je te rade moet gaan bij de Ordre des Maseurs-Kinésithérapeutes, zie hier. 

Maar eigenlijk is het belangrijkste iemand kennen die je eventueel een stage wil aanbieden. Kijk of je opleidingsinstelling niet ergens een contact heeft in Zuid-Frankrijk (waarom daar trouwens?)

Groeten,

Steven

avatar#4444
Rom
Berichten: 2
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2009-06-03 19:25:48

Beste Steven, bedankt voor je reactie. Op mijn opleiding heb ik al gekeken. Helaas heeft school op dit moment geen beschikbare stageplekken. Ik wil graag naar Zuid-Frankrijk, omdat ik plannen heb om daar te gaan wonen na mijn studie. Ken jij nog NL fysiotherapeuten die daar gevestigd zijn? Groet, Rommie

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-06-03 19:56:38

Helaas Rommie, ik ken geen NL-fysiotherapeuten in Frankrijk maar ze zijn er wel. Wellicht andere forumleden.

Als je je in Zuid-Frankrijk wilt vestigen, kan het handig zijn om een aantal klinieken aan te schrijven met een spontane sollicitatie.

Steven

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#4 Geplaatst: 2009-06-03 20:08:34

Begin eens met Googelen (nederlandse fysiotherapeut frankrijk) en begin bijvoorbeeld eens in de Morvan: http://www.nederlanders.fr/spip.php?article7494

kan je op termijn wel zuidelijker verkassen.