Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Aflossingsvrije hypotheek nu?

Auteur Bericht

avatar#7198
Lenobel
Berichten: 4
Reacties: 4

#0 Geplaatst: 2009-06-09 20:34:10

Goedendag,

Ik heb geprobeerd alles te lezen op het forum over franse en nederlandse hypotheken voor de aankoop van een huis. Wij hebben net de ervaring gehad met een franse bank die alleen maar een hypotheek met volledige maandelijkse aflossing kan verstrekken tegen  4,68%. Wij zijn op zoek naar een gedeeltelijke aflossingsvrije hypotheek. Heef iemand onlangs dat vooral elkaar gekregen bij bijvoorbeeld Bank Paris Bas? (Ons bedrijsplan klopt, wij gaan een vijftal gites verhuren, maar de parktijk zal ons hier en daar bijsturen)

met vriendelijke groet,

Willem

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-06-15 11:33:29

Aflossingsvrije hypotheken zijn niet algemeen in Frankrijk. Het gaat er nogal ouderwets toe met die leningen, over het algemeen prêts immobilier genoemd. Wel kent men het annuïteitensysteem, maandelijks gelijke bedragen voor rente en aflossing. Je moet óf voldoende eigen geld meebrengen óf een regelmatig toereikend inkomen hebben. Met een plan om gîtes te gaan beginnen, krijg je geen lening. Je zou nog kunne proberen om een courtier (hypotheekbemiddelaar) in de arm te nemen. Er zijn ook Nederlandse bemiddelaars op dit terrein actief in Frankrijk.

Wim