Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Vraag over aansluiting

Auteur Bericht

avatar#6140
Nick
Berichten: 3
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2009-06-10 00:00:40

 Goedenavond,

We hebben de meeste berichten op het Forum, wat betreft telefonie en internet, gelezen,  en onze vragen zullen vast al eens behandeld zijn  (excuseer dan onze vragen)  maar toch even voor de duidelijjkheid: 

We willen graag een definitieve telefoon/internet aansluiting in ons huis in de Allier. (Later misschien overstappen op Voip). ADSL is mogelijk in het gebied.

Nu onze vragen:

Moeten we ons altijd eerst aanmelden bij France Telecom (Orange) voor een vaste verbinding? En kan ik daarna een keuze maken uit verschillende providers voor Internet?

Of kunnen we nu al kiezen uit een aantal telefoon/internetaanbieders.

Dan zit er wel een telefoonaansluiting naar het huis met een kastje op de buitenmuur maar de leiding vanaf dat kastje, verdwijnt ergens in de muur en is niet meer te vinden. Het lijkt ons dat er vrij makkelijk een nieuwe kabel vanaf dat kastje naar binnen gelegd kan worden. We zullen ons dus moeten aanmelden met een nieuwe aansluiting?

met vriendelijke groet

Nicholas

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-06-14 18:52:25

Je zult eerst in je eigen leefomgeving moeten informeren of er een volledige dégroupage mogelijk is. Ter informatie: Er is een gedeeltelijke dégroupage (FT en een andere fournisseurs delen het netwerk, maar de gebruiker blijft geabonneerd bij FT) en een totale dégroupage, waarbij alle kosten (de lijn en de dienst voor internet) worden berekend door de concurrent van FT. Het wordt ook gemakkelijker om afscheid van FT te nemen; het contract van een jaar is teruggebracht tot zes maanden. Een toenemend aantal providers biedt nu telefoon- en internetdiensten aan tegen concurrerende prijzen. Bij klachten over de lijn zal FT dan niet meer helpen, de nieuwe provider moet de zaak dan zien op te lossen.

Wim

avatar#6140
Nick
Berichten: 3
Reacties: 12

#2 Geplaatst: 2009-06-14 23:34:05

Dag Wim,

Ik was al erg ver met zoeken maar deze term dégroupage had ik wel eens gelezen maar niet helemaal begrepen. bedankt.

Door op uw site te zoeken en ook weer te "googlen" , vond ik oa deze link die misschien wel aardig is voor andere bezoekers van dit forum. (misschien is hij al bekend).

http://www.degrouptest.com/

Bedankt voor het antwoord. Ga vanavond eens naar alle abonnementen kijken.

Henk

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#3 Geplaatst: 2009-06-14 23:34:45

Hallo Nicholas,

Een paar correcties op het berichtje van Wim en wat extra informatie ...

Je kunt een abonnement nemen bij France Telecom. Dit is een abonnement voor onbepaalde tijd zonder minimale contractsduur (niet 6 maanden dus) en is dus op ieder moment opzegbaar met een opzegtermijn van 7 dagen. Meer informatie over het telefoonabonnement kunt u op deze pagina vinden.

Als u een Internetverbinding wilt kunt u ervoor kiezen eerst een telefoonlijn aan te vragen en vervolgens een Internetabonnement wanneer u kiest voor een abonnement met vaste telefoonlijn bij Orange of een abonnement met dégroupage partiel of non dégroupé bij een andere aanbieder.

Wanneer u een Internetabonnement wenst te nemen zonder vaste telefoonlijn en dus met uitsluitend de telefoon via Internet (een telefoon aangesloten op de door de provider geleverde box), dan kunt u in de meeste gevallen dat abonnement direct aanvragen zonder eerst een vaste telefoonlijn aan te vragen. U betaalt dan geen abonnement voor de vaste telefoonlijn maar u heeft dan ook uitsluitend een telefoonlijn via Internet met alle nadelen die daaraan kleven (bij stroomuitval geen telefoon meer, de telefoonlijn kan wat instabieler zijn en dus soms niet werken, ...).

Een dergelijk abonnement is zowel bij Orange (het abonnement heet dan "Net") als bij alternatieve aanbieders beschikbaar.

Wim schrijft verder: Bij klachten over de lijn zal FT dan niet meer helpen, de nieuwe provider moet de zaak dan zien op te lossen.

=> Je eerste aanspreekpunt wordt in het geval van dégroupage total inderdaad uitsluitend je nieuwe provider; France Telecom zal niet langer rechtstreeks iets voor de klant kunnen doen. Wanneer een eventueel probleem echter afkomstig is van de telefoonlijn dan zal de nieuwe provider wel degelijk een beroep doen op France Telecom die het probleem dan op zal lossen ... het enige probleem is de nieuwe provider zover te krijgen dat deze contact op neemt met France Telecom!

Ik begrijp dat uw interne telefooninstallatie niet bestaand is? Heeft u nergens een telefooncontact (een zogeheten prise en T) ? Dan zult u ofwel zelf aan het werk moeten als u dat aandurft of de werkzaamheden door iemand anders uit laten voeren. Een aanbieder (France Telecom of een alternatieve aanbieder) zal de telefoonlijn in werking stellen en garandeert in principe dat het werkt tot aan het kastje op de buitenmuur; alles wat daarachter zit is uw eigen verantwoordelijkheid.

Groeten,

Thomas

avatar#6140
Nick
Berichten: 3
Reacties: 12

#4 Geplaatst: 2009-06-15 00:04:33

Dag Thomas,

Even om verwarring te voorkomen bij de ondertekening van mijn berichten: Mijn echte naam is Henk en als alias had ik mijn vaders naam gekozen: Nicholas. Maar dat werkt bij mij niet zo erg: ik onderteken onbewust met eigen naam.

Mijn reactie op die van Wim en uw reactie kruisten elkaar.

Bedankt voor de uitbreiding.

Mijn aansluiting is een kastje op de buitenmuur . (weet niet hoe ik de foto hier moet overbrengen)maar er loopt een draad vanaf dat kastje door de muur naar binnen, maar het lijkt wel of die draad van de aardbodem is verdwenen. Dus ik denk dat er een nieuw kabeltje aangelegd moet worden. Dat zou ik zelf kunnen maar ik mag blijkbaar niet in dat kastje komen.

Bedankt voor het antwoord. Ik ga over twee weken naar Frankrijk en wil dan proberen de aansluiting rond te krijgen. Blijf er zo'n 6 weken, du dat moet wel lukken.

met vriendelijke groet

Henk

avatar#5104
marie-henriette
Berichten: 11
Reacties: 28

#5 Geplaatst: 2009-06-24 21:13:33

Doe vooral niet zoals wij. We hadden hier in Fr nog helemaal geen telefoonaansluiting. Leidingen waren er wel en de vorige bewoners hebben ook telefoon gehad. We hoorden dat Freebox wel goed was dus een abonnement genomen. ADSL ging prima maar de telefoon werkte niet. Later hoorden we dat je voor vaste telefonie als basis een telefoonverbinding via France Telecom moet hebben. Nu hebben we dat, Free is opgezegd en nu werkt zowel de telefoon als het internet. Dom van ons dat we daar niet bij stil stonden. Volgens mij moet je in NL voor vaste telefonie ook eerst een KPN aansluiting hebben voordat je over gaat naar bv tele2 of anders.

Groet, marie-henriëtte

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-06-24 22:39:53

Beste Mensen,

Als je geen TELEFOONaansluiting hebt in je huis, zul je hoe dan ook een aansluiting moeten krijgen bij FT.

Dat is dus punt 1.

Punt 2 is als je die eenmaal hebt je via http://www.degrouptest.com/ kun je testen of je ûberhaupt een ADSL aansluiting kunt krijgen en tegen welk debiet. ...Downstream en upstream.

Punt 3 is, als je FT-Orange te duur vindt, dan zul je een andere FAI (ISP) moeten vinden die jouw lijn overneemt voor ADSL!

Punt 4 is dat ik nog nooit hier in LDF werknemers heb gezien die - in geval van problemen met die 2 fysieke draadjes van telefoonlijn, die dat in orde maken, anders dan FT of Orange!

Punt 5 is dat een alternative FAI gaat ping-pongen in geval van problemen met die lijn tussen FT en hunzelf! Dacht je dat je goed geholpen werd door FAI's die de bal doorspelen?

Punt 6 is dat je hoe dan ook ALTIJD een fysieke telefoonlijn moet hebben in LDF, en heus niet alleen omdat je ergens een mobieltje hebt, en via WIFI nog bij de Mc. Do's op Internet kunt inloggen met je portable PC.

Voilà de situ en France!

Maar ik dank OOK Thomas hier voor z'n eerlijkheid, zijn expertise en vooral zijn Onafhankelijkheid!

Bedankt Thomas en bon Tour de France!

Bruin.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#7 Geplaatst: 2009-06-28 08:41:36

als ik het goed begrijp kom je dus niet onder FT/Orange uit...

ik heb op hun site gekeken en kom dan op een abonnement van 29,90 euro per maand... veel te duur dus.

op de degroupage-site kom ik niet verder omdat ik steeds een foutmelding van de pagina krijg maar volgens mij heeft onze buurman een stukje verderop wel adsl.

wij willen graag alleen internet (dan kunnen we skypen) dus geen telefoon of tv-aansluiting. het gaat om een vakantiewoning dus we hebben het ook maar een aantal weken per jaar nodig. wat we vooral willen is op internet vanalles en nogwat opzoeken omdat we de binnenkant van het huis nog aan het afbouwen zijn. en in de morvan heb je nou eenmaal niet alles bij de hand.

iemand enig idee van de voordeligste optie? er is nog helemaal niets aangesloten...

salut,

marjorie

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2009-06-28 09:38:51

Aangezien FT eigenaar is van de fysieke kabels tot aan je woning kom je indirect nooit onder FT uit. Maar als je in een zone dégroupage zit kun je wel degelijk ADSL NU afnemen bij een andere provider. ( ADSN NU=  zonder analoge telefonie) .

Er valt geen algemeen 'voordeligste' antwoord te geven omdat de beste aanbieding voor jouw situatie helemaal afhankelijk is van de (on-) mogelijkheden bij jou ter plaatse.

Je zult toch echt op 1 of andere manier moeten controleren wat de mogelijkheden zijn.

Het handigst blijft dit op internet, gebruik bijvoorbeeld het telefoonnummer van je buren om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Google eens in het Frans op "test FAI" en je krijgt een lijst van sites waarop je kunt testen wat er mogelijk is op een bepaalde aansluiting.

Overigens moet je bijna altijd een jaarabonnement nemen, ook als je maar enkele weken per jaar gebruik maakt. Er bestaat wel een abonnementsvorm waarbij je per tijdseenheid betaald, dus alleen betalen als je online bent.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2009-06-28 17:20:21

Zoals Jako hier schrijft ben ik het geenszins met hem oneens Majorie.

Het abo ADSL NU, betreft een kaal of 'naakt' abo ZONDER een ligne chez FT!

Je moet nu eenmaal EERST een telefoonverbinding hebben en dat verzorgt FT nog steeds gratis!

Of ze het daar leuk vinden of niet...je hebt later het Recht om het abo bij hun op te zeggen, Aangetekend met Ontvangstbevestiging! Maar dat moet je even niet doen voordat je een abo hebt bij een ISP en France die jouw tel. lijn overneemt voor ca 15€/mnd voor ADSL NU. In DIE gebieden dus, die niet totalement Dégroupées zijn. En effet precies ook wat Wim hier al schreef!

Het is niet mogelijk om welke vorm van ADSL-abo het betreft te onderbreken tijdelijk, als je er niet bent! Daarover heeft Thomas hier als expert ook al het nodige geschreven.

En Majorie, eerlijk gezegd heb ik een hekel aan NL-ers, die alles 'tot op het bot uitbenen', om maar vooral veel goedkoper uit te zijn dan in NL bv.

Ik snap je nu beter hoor, maar wil je uitsluitend internetten over die 2 draadjes in je huisaansluiting, dan moet je noodzakerlijkerwijze (later) een abo kiezen bij een ISP, die dat garandeert en vervolgens dat abo van FT overneemt, exakt zoals Jako het hier schrijft via die andere testingsite.

En anders kun je alleen nog maar internetten bij een Mc. Donalds in je buurt via Wifi dus, of je buren indien zij daarin toestemmen également.

Gegroet én s6 gewenst van,

Bruin.

avatar#50
Colombe
Berichten: 21
Reacties: 227

#10 Geplaatst: 2009-06-29 06:52:29

Zoals eerder gezegd: een vaste lijn van FT is (voorlopig) noodzakelijk. Deze is overigens tijdelijk opzegbaar, wat niet geldt voor een adsl-abonnement.

Internetten kan natuurlijk ook nog steeds met een bas-debit verbinding, gewoon met een modempje tegen de kosten van een lokaal gesprek. Met een booster gaat het toch nog redelijk snel.

Dan is er ook nog de mogelijkheid om te internetten via een gsm abonnement in NL (3G), anderen weten hier de details misschien van.

Succes
René

avatar#6140
Nick
Berichten: 3
Reacties: 12

#11 Geplaatst: 2009-07-24 21:04:09

Beste Mensen,

wil toch even laten weten hoe het uiteindeliujk geregeld is: wel tot in de perfectie!

we zijn inmiddels naar FT geweest en hebben een aansluiting die men noemt:Formule internet+téléphone-18 megamax. Kosten 29,90 per maand, daarbij komt dan nog de huur van de Livebox (3 euro, ik weet: had ook gekocht kunnen worden, maar eerst maar eens een jaartje afkijken)alsmede onbeperkt bellen via internet voor euro 7. Totaal 39,90. Dus dat is een redelijke prijs voor iets waarvoor ik in Nederland op dit moment meer kwijt ben.

Service is uitstekend: installatie gebeurde op de afgesproken tijd en kostte 45 euro die ik schijnbaar niet hoef te betalen ( extra in abonnement).

Zijn voor dit moment erg tevreden met Orange/FT.  Ik was met enkele minuten op internet en dat had ik zelfs niet in Nederland. Downloads een verbindingen gaan erg snel.

Dus erg positief allemaal.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#12 Geplaatst: 2009-07-24 21:52:56

Beste Nick,

Jouw abo bij FT/Orange is precies wat Thover (Thomas Vergouwen) me in uitgebreide mail al had geschreven in dec. vorig jaar.

Dus NOGMAALS mijn abo voor ASDL bij Free.fr staat op springen!

Ik geef dus liever 10 € extra uit bij Orange.fr dan soms wél meer dan 30 € boven de limiet van die 30 € bij FAI/ISP FREE Télécom!

Maar ik moet hier nog een aantal 'jurisdisch waterdichte' stappen ondernemen, voordat ik van die oplichter af ben en een waterdicht bewijs heb wat ik ook achteraf kan winnen tegen al jaren gaande OPLICHTING, met dommage et interet zogezegd.

Er is helaas geen ander woord voor hun malprestatie, ook vanwege hun Helpdesk!

Groeten van,

Bruin.

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#13 Geplaatst: 2009-07-24 22:41:25

Nick,

Sluit mij bij je aan.

Reeds 3 jaar een tevreden klant.

Je weet dat je zonder extra kosten ook Televisie (TNT) via je livebox binnen kunt krijgen, mits het gebied waar je verblijft binnen de dekking valt.

heer bruin,

Je suis perdu !!!!!!!

Zie mijn link "Tntsat of livebox".

U spreekt uzelf tegen !!!

Waar bent u op  uit ????

groet

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#14 Geplaatst: 2009-07-25 00:39:30

Tap, mijn 'case' winnen tegen FREE.FR met alle mogelijkheden en bewijsvoering.

Zo simpel is het en intussen stap ik dan over op een ADSL abo (ADSL Only) via Orange.fr! Dat wil zeggen dat ik hier (79) geen behoefte meer heb aan een afzonderlijk abo van nu 19€ per maand bij FT om onafhankelijk te zijn van hun stroomvoorziening ingeval algehele stroomuitval, zoals ik helaas in dep. 23 diverse keren heb meegemaakt. Het 'muntje' van Jako is uiteindelijk op z'n plaats gevallen.

Groeten van,

Bruintje Beer.

avatar#7377
JohnJ
Berichten: 0
Reacties: 1

#15 Geplaatst: 2009-08-24 22:24:33

zo positief over France Telecom ben ik nog niet. Het is mijn gedurende mijn verblijft in Frankrijk gedurende 3 weken niet gelukt aan telefoonaansluiting te regelen. er zijn 3 afspraken gemaakt, 3 keer is de installateur niet op komen dagen. 5 keer de winkel bezocht, gemiddelde wachttijd 1 uur. De eerste keer duwde een verkoper mij een telefoon in de hand omdat ik beter kon bellen om een nieuwe afspraak te maken. Dramatisch. Omdat ik terug naar Nederland moest adviseerde de verkoper van FT in de winkel om in Nederland maar een klacht in te dienen, zij begrepen er ook helemaal niets meer van. Vraag: weet iemand ook of er een internationale helpdesk bestaat bij FT waar ik terecht bij kan. Mijn Frans is prima voor conversatie, maar hier red ik mij nu beter in het Engels :-(

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#16 Geplaatst: 2009-08-25 00:11:37

JohnJ,

  Het antwoord op je vraag ligt op slechts één muisklik hier vandaan op deze website, lees de tweede alinea.

Rob

avatar#7453
Frank58
Berichten: 0
Reacties: 5

#17 Geplaatst: 2009-09-23 13:21:36

Ieder heeft zo zijn/haar eigen ervaringen met FT/Orange. Punt is wel dat we niet om hen heen kunnen, zoals dit ook bij KPN het geval is. In mijn omgeving werd wel eens behoudend gereageerd op het feit dat FT nu eenmaal het netwerk heeft aangelegd en alle infrastructurele zaken heeft geregeld, trouw blijven aan FT. Echter, iedere opérateur moet aan FT betalen voor het gebruik van het netwerk. En als dat niet wordt gedaan, betaalt de gebruiker, zie bijv. de 16 Euro per maand kosten die aan FT moeten worden betaald.

Toch zijn er overal wel alternatieven voor FT/Orange, waarbij het vooral een afweging is van prijs, maar ook of je wel wilt overstappen naar een andere provider.

Wat ik bijvoorbeeld kan doen, is een opérateur onafhankelijk onderzoekje doen, volledig kosteloos, vervolgens een rapport leveren, net zo goed kosteloos, van alle mogelijkheden op het Franse adres. Dat geeft in ieder geval een beeld wat er zoal op telefoon- en internetgebied is. Een e-mailtje is al snel voldoende.

Groeten,

Frank

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2009-09-24 20:24:40

Frank,

Dat 'onderzoek'is voor iedere internetgebruiker met 1 muisklik te vinden.

Het volstaat om te googlen op "test fai" , en je krijgt een grote hoeveelheid aan testsites waar iedereen zelf direct de mogelijkheden van z'n aansluiting kan zien.

Bijvoorbeeld: www.degrouptest.com, www.ariase.com, www.dslvalley.com

avatar#6191
frankbvo
Berichten: 1
Reacties: 3

#19 Geplaatst: 2009-10-15 15:22:52

Hallo Jako,

Helemaal gelijk, er zijn veel verschillende sites waar je kan zien of je telefoonnummer bij die of die provider wordt geaccepteerd. Maar of dat duidelijk is. Misschien is onderzoek een groot woord, maar door alles op een rijtje te zetten wordt het wel een stuk overzichtelijker in het grote woud van mogelijkheden. En niet iedereen kan de gevonden resultaten goed interpreteren, daar moet soms een beetje bij geholpen worden. Ik vraag er in ieder geval geen geld voor, dat is niet nodig. Anderen doen dit weer wel, zo zit ik niet in elkaar.

Heb je ervaring met Wimax toevallig?

Gr. Frank

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#20 Geplaatst: 2009-10-15 17:18:49

Frank,

  Voor eigen onderzoek is het intoetsen van het begrip "problèmes" en de naam van de internetserviceprovider in google.fr ook verhelderend. De tevreden gebruikers hoor je uiteraard niet, maar het geeft wel een indruk van de manier waarop klachten al dan niet ordentelijk worden afgehandeld. En de verschillen in hoeveelheid en soort problemen zijn per regio soms behoorlijk groot.

  Wimax schiet nog steeds niet op in Frankrijk, en ook de voortgang van het afgelopen jaar ligt wederom zeer ver achter op wat er twee jaar geleden beloofd werd.

Rob