Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

schulden....?

Auteur Bericht

avatar#7245
avontuurke
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-06-11 16:51:15

ik hoop hier toch enige antwoorden te vinden op mijn vragen alhoewel sommigen mijn vraag niet erg netjes zullen vinden omdat er over schulden zoveel vooroordelen bestaan.

in het kort: ik woon in Belgie , en door allerlei omstandigheden zit ik ernstig in de schulden waar ik waarschijnlijk nooit meer uitkom, wie daar de schuld aan heeft wil ik in het midden laten maar feit is wel dat mijn ex vrouw nu mooi weer speelt met geld waar ik heel hard voor gewerkt heb

ik ben al 10 jaar alleen en heb een dochter ten laste

ik moet haar erg veel tekort doen daar ik geen nagel heb om aan mijn gat te krabben, alles gaat naar deurwaarders, ik heb nul niks bezittingen meer alles is reeds aangeslagen

een normaal leven lijden is onmogelijk

de schulden worden steeds groter en groter

het betreft geen belastingen of zo iets , allemaal schulden door onbezonnen aankopen en kredietkaarten....

schuldbemiddeling is hopeloos

ales is reeds geprobeert, er is geen oplossing mogelijk, en mijn gezondheid laat niet toe om 7 op 7 te gaan werken

stel nu;

dat wij ons boeltje pakken en verhuizen naar frankrijk, we zoeken ons een appartementje of huisje te huren en vestigen ons daar

werk kan ik wel regelen of toch tenminste een inkomen

in hoeverre moet ik schrik hebben dat daar de deurwaarders aan de deur zullen staan?

misschien wel allemaal simpel uitgelegd maar dit om het even te schetsen

vriendelijke groeten

Marc

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2009-06-11 20:43:16

Goeiegrutten.... !

allemaal schulden door onbezonnen aankopen en kredietkaarten....

Dit lijkt me een levensstijl die je gekozen hebt, en dat wordt echt niet anders als je in Frankrijk gaat wonen hoor. Probeer eerst eens bij jezelf te rade te gaan voordat je jezelf misschien in nog grotere schulden steekt. En werken zul je toch moeten lijkt me, dat geldt voor ieder.

Veel sterkte en geluk!!  Rob.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2009-06-11 21:08:55

Marc,

hoezeer ik je lot betreur:

is het niet naïef te denken door een simpele verhuizing binnen Europa je verantwoordelijkheid te ontlopen? De autoriteiten werken toch binnen Europa steeds beter samen, denk alleen aan de internationale inning van verkeersboetes.

Ik geef je weinig hoop.

Christian

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2009-06-12 08:27:57

Het feit dat je een dochter hebt die waarschijnlijk nog naar school gaat, werkt in deze situatie in je "nadeel".

Bij vertrek uit België zul je ongetwijfeld aan moeten geven waar je naartoe gaat. Doe je dit niet dan gaat behalve de deurwaarder, waarschijnlijk ook de leerplichtambtenaar naar jullie op zoek. Je dochter is immers verplicht naar school te gaan. Bij aankomst in Frankrijk zul je ook willen dat je dochter onderwijs volgt en zul je je misschien aanmelden bij de CAF voor kinderbijslag.

Naar mijn mening is iedereen in Europa te vinden, als hij/zij kinderen heeft. In je eentje kun je je nog verschuilen in een "hutje op de hei" maar met een kind zul je ook (ongewild) een sociaal leven krijgen en "bekend" worden bij instanties.

Denk alleen maar aan de schooldokter, de CAF, de leerplichtambtenaar, de belastingen (want als je gaat werken krijg je daar ook me te maken), ziekenfonds en noem maar op.

Heel veel succes, maar ik ben bang dat je door de Europese verdragen niet onder je schuld uitkomt. Wellicht lukt het je een tijdje om niet gevonden te worden, maar als ze je wel vinden (als je bijv. weer eens in België komt, of een verkeersboete oploopt) dan ben je waarschijnlijk verder van huis.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#4 Geplaatst: 2009-06-12 16:14:14

ieder mens heeft recht op een normaal leven, met voldoende financiele middelen om te kunnen bestaan.

dat is namens de wet (lands en europees) vastgesteld.

mochten de schulden niet opgelopen zijn in een crimineel circuit dan heb je dus recht op een wettelijke hulp.

in nederland gaat het als volgt.

als men de lasten niet meer kan dekken bestaat er een wet "schuldhulpverlening".

dit houd het volgende in;

als eerste worden alle lopende schulden en schuldeisers opgespoord en wordt er in overleg een bedrag vast gesteld ter hoogte van de schuld, en vaak is dat ver beneden het werkelijke bedrag.

ter gelijke tijd dat deze bemiddelingen beginnen wordt alles bevroren, dat houd in dat als je een schuld hebt van duizend euro, deze niet door rente of andere kosten kan worden verhoogd, de schuld wordt zogezegd bevroren op duizend euro.

mensen die dat niet weten tobben voort op een bedrag dat zich ondertussen blijft vermeerderen, dus in eerste instantie voor U, zorg dat deze schulden worden bevroren.

dit kunt U ook zelf doen door de schuldeisres aan te schrijven en een "afkoopsom" te regelen, die staat dan vast.

daarna gaat het schuldhulpverleningsbureau kijken wat de inkomsten zijn (uit loon, vaste valuta, waardevolle bezittingen, ect) en wat daarvan gebruikt kan worden voor de afkoop van de schulden.

mocht je deze rit al ver onder het minimum komen dan wordt door de bijstand bijgesprongen.

daarna vergt het bureau schuldhulpverlening van U een afbetaling die U dus werkelijk na moet komen, en dat gaat over een vier of vijftal jaren.

na deze periode kijkt men wat er nog open staat, en wordt door de rechtbank meestal de resterende schuld vrijgescholden.

nogmaals, als je niets doet lopen de schulden alleen maar op en zul je ooit toch af moeten rekenen, of dat nu in nederland, belgie, frankrijk of timboektoe is, je loopt een keer tegen de lamp.

Cees.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#5 Geplaatst: 2009-06-13 00:49:25

Wel moeten de schuldeisers accoord gaan met een lager schuldbedrag en het afzien van rente. En daartoe zijn ze, gezien de economische situatie, steeds minder vaak bereid.

Overigens is de draadstarter kennelijk een Belg en zal het daar wel anders werken. Ook heeft hij al gepoogd om tot een schuldregeling te komen, naar zijn zeggen zonder succes ('hopeloos...').

De enige manier om aan het probleem te ontkomen zou imho zijn om een 'perpetual traveller' te worden, constant buiten België mobiel te zijn met  b.v. een camper, dus zonder vaste woon- en verblijfplaats. Maar dat lijkt me erg lastig met een kind onder je hoede. En je moet toch ook ergens inkomsten voor twee mensen vandaan halen.

Je zou ook een persoonlijk faillissement kunnen aanvragen. Dan ben je op enig moment wel van je schuldeisers af. Duurt wel vele jaren voor ze je opgeven.

Ivo

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-08-11 21:24:54

Welnee Ivo en anderen,

Marc hier voert een volstrekt uitzichtloze case op en dat doet hij vlgls. mij bewust.

Zijn verhaal klopt ook theoretisch, zowel als praktisch van geen kanten en serieuze forumleden vliegen er dan vervolgens serieus op in!

De noordelijke NL-ers hebben de neiging om onze zuiderburen -de Belgen dus- volledig beroofd van common sense te verklaren.

In feite houdt Marc ons allen hier grandioos voor het lapje, want zijn verhaal -als het waar zou kunnen zijn- klopt niet. Want ook al zou hij met z'n dochter in zijn camper naar de zg. Magreb-landen gaan, dan moet hij als economische 'vluchteling' daar nog wat te makken hebben !!! ZONIET einde van het avontuur!! Knap hoor Marc, maar ik trap daar niet in.

Mvg van,

Bruintje.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#7 Geplaatst: 2009-08-11 23:30:24

Marc,

Binnen Europa verhuizen heeft geen enkele zin, zie boven. Meer schulden hebben en meer aflossen dan reeel is, lijkt me niet mogelijk, men mag altijd een soort minimum behouden om een menswaardig bestaan van te leiden. Je kunt evt je persoonlijk faillissement aanvragen bij de rechtbank. Goederen ed ben je toch al kwijt door het beslag. Na een faillissement ben je relatief vrij van schuldeisers. Je grootste zorg lijkt me dat je dochter aan jouw gezag onttrokken wordt, door jouw belabberde financiele situatie. Mijn advies: Wend je binnen Belgie tot de daartoe geiegende instanties, doorgaans zul je daar beter af zijn dan op de loop in Frankrijk. Sterkte, Dit