Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

bon de visite

Auteur Bericht

avatar#7254
ted1
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-06-13 09:53:36

Goedemorgen, wie kan mij duidelijkheid verschaffen. bij ons doet de vreemde situatie zich voor dat we na een paar bezoeken aan een woning en de toezegging deze week een bod uit te brengen op de woning, de eigenaar het huis tijdelijk uit de verkoop haalt om naar eigen zeggen, ivm de duurder wordende pond, de vraagprijs te verhogen. Betekent dat bv. vanuit de kopers kant er problemen met de makelaar zijn ? Vervalt in dit soort gevallen ook een bon de visite, omdat hij de provisie te hoog vind en kunnen we rechtstreeks proberen de onderhandelingen te voeren zonder het risico van kosten naar de makelaar te hebben.

gr.

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-06-13 10:10:22

Zolang er geen handtekening van koper en verkoper staat onder een compromis de vente of een promesse de vente, kan een verkoper altijd, wanneer het hem blieft, het pand uit de verkoop halen. Hij is geen uitleg verschuldigd aan de aspirant-koper.

Ik begrijp niet helemaal hoe je dit kunt interpreteren als problemen tussen kopers en makelaar. Misschien tussen verkoper en makelaar?

Wat een verkoper niet kan doen is een pand uit de verkoop halen en vervolgens zelf met de aspirant kopers onderhandelen met uitsluiting van de makelaar. Dus de bon de visite blijft gewoon geldig. Als u uiteindelijk dit huis koop, ongeacht of dat voor een hogere of lagere prijs is dan de oorspronkelijke vraagprijs, dan blijft deze makelaar recht houden op zijn courtage, ook als u de onderhandelingen daarover rechtstreeks voert met de verkoper.

Overigens, waar veel Nederlanders van opkijken is in Frankrijk niet ongebruikelijk: dat in de onderhandelingen over de verkoopprijs de prijs omhoog gaat in plaats van omlaag. Dat zie je (zag je) in NL alleen met zeer [populaire huizen in de grote steden, maar in Frankrijk ben ik dat al meer tegen gekomen. Het is volkomen legaal, maar wel even wennen...

Wim

avatar#7254
ted1
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2009-06-13 10:37:54

wim,

dank voor het snel reageren.De verstandhouding tussen ons en de verkopers is prima, maar wij hebben bij de makelaar wel al een indicatie van het bod neergelegd, in de hoop dat alle drie de partijen wat water bij de wijn willen doen.

En vanuit die gedachte redenerend dat de makelaar daar eventueel helemaal niets voor voelt de eigenaar een oplossing zoekt om onder de streep meer over te houden.

Ik begrijp uit je reaktie dat dit waarschijnlijk niet aan de orde is en dat het in Frankrijk nu eenmaal wat anders loopt dan in Nederland.

Blijft wel overeind hoe iemand uit Engeland, zich helemaal niet in Frankrijk hebben ingeburgerd, en dolgraag weer terug wil tot in detail dit weet.

gr

ted