Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

ophalen huisvuil inbegrepen in de huurprijs ?

Auteur Bericht

avatar#3090
corridor
Berichten: 24
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2009-06-15 22:47:01

Drie jaar geleden hebben wij een huurcontract afgesloten voor een huurprijs die sindsdien niet is gewijzigd. Nu wij de huur hebben opgezegd komt de huiseigenaar met een rekening van de taxe foncière over het ophalen van het  huisvuil van de afgelopen 3 jaar.

Is het gebruikelijk om dit aan het eind van de huurperiode in rekening te brengen? Zit zoiets dergelijks niet in de door ons betaalde taxe habitation ? 

Wie weet hier het fijne van, Corinne 

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2009-06-16 07:47:50

Met de taxe foncière heb je niets te maken, dat is voor de eigenaar. Wel moet je betalen voor ophalen van huisvuil. Tot nu toe kreeg ik altijd éénmaal per jaar bericht van de huiseigenaren en stuurde ik een cheque op. Dus het kan wel kloppen dat je over drie jaar nog moet betalen. De eigenaar krijgt namelijk de rekening en moet deze innen bij de huurder.

Ingrid

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#2 Geplaatst: 2009-06-16 10:06:47

Klopt geen barst van.Fransen zijn qua financiën een drama, en al helemaal niet commercieel.Nu ze zien dat je “opstapt” gaat opeens de crisis aan ze knagen, en pakken ze nog even een hand vol geld van je.Niet doen dus.Als hij centjes wil van het huisvuil moet die je maar een factuur laten zien voor dit opgehaalde goedje over drie jaar.Geen factuur, geen centjes, zo simpel ligt dat.Ik kreeg iemand aan de deur die vierhonderd en nog wat euro’s moest betalen aan een of ander publicatiebureau.Wat is er nu aan de hand ? ze sturen een rekening met heel erg in een hoekje met kleine lettertjes geschreven “als U de rekening betaald gaat U akkoord met deze offerte”.Met andere woorden, ze hopen dat je dat niet ziet en gewoon betaald.Volledig legaal overigens.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2009-06-16 10:09:43

Sorry Ingrid,

Het klopt dat je met de taxe foncière niets te maken hebt als huurder.

Corrine schrijft echter dat zij met de taxe d'habitation in feite betaald hebben voor het ophalen van huisvuil. Dit vormt nl. integraal onderdeel van de taxe d'habitation. Op de achterkant van het avis staat nauwkeurig aangeven voor welke eenheden en tot welk bedrag door de 'collectivité' de vuilafvoer is belast.

@ Corinne, de huiseigenaar probeert dus duidelijk de boel te 'tillen' zogezegd.

Neem gewoon de betreffende aanslagen van de TdH mee en weiger zijn vordering voor afgelopen 3 jaar. U dient er echter rekening mee te houden dat u nog een aanslag TdH krijgt voor het lopende kalenderjaar.

Met vr. groet,

Bruin.

avatar#3796
Le Gros Buisson
Berichten: 13
Reacties: 41

#4 Geplaatst: 2009-06-16 11:46:59

Verwarrend allemaal: op mijn Avis voor de taxes foncières (2008) wordt nergens gesproken over het ophalen van huisvuil, althans in de kolom Taxe ordures ménagères staan bij mij geen bedragen. Ik wordt daarvoor apart gefactureerd (€ 193,00 !) door de S.M.I.R.T.O.M. En ook op de Avis voor de Taxe d'habitation vind ik niets terug in die richting.

Wel vind ik op de achterkant van de Avis voor de taxes foncières 2008 de volgende tekst bij de toelichting bij punt 1:

"Pour les immeubles loués, la taxe d'enlèvement des ordures ménagères, à l'exclusion des frais qui lui correspondent, peut être récupérée par les propriétaires auprès des locataires (article 23 de la loi du 6 juillet 1989)."

Je zou daar dus uit kunnen opmaken dat het niet zo vreemd is dat ze zich bij je melden. Maar na drie jaar pas, is natuurlijk wel een beetje laat en vreemd.

Met groet,

Wim

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2009-06-16 18:54:12

Inderdaad bedoel ik wat Wim schrijft. Het is volgens mij in de wet vastgelegd. Ik had het ooit eens opgezocht maar kon de rgelegeving in het contract zo gauw niet vinden. Alleen niet aardig om na drie jaar er over te beginnen.

Ingrid

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-06-16 20:19:54

Ingrid,

Wim heeft het hier over een 'immeuble'. Vrij vertaald; een flatgebouw met gemeenschappelijke voorzieningen, waaronder ook het ophalen door de gemeente van huisvuil begrepen kan zijn, naast bv. onderhoud van tot het gebouw behorende terrein. Al die lasten dienen dan ook vgls. een NL-huurwet hoofdelijk omgeslagen te worden over de huurders. Het terrein behoort idd. tot de taxe foncière, vergelijkbaar met een al heel lang niet meer bestaande Grondbelasting in NL. De TdH kun je met enige hersengymnastiek vergelijken met de WOZ in NL. Daar heb je een eigenaarsdeel en een huurdersdeel.

In Frankrijk wordt je voor die lokale belasting (de TdH) door les Impôts aangeslagen op het criterium van het al of niet 'bewoond' zijn, dwz huisraad en dergelijke.

Logisch toch? Want het is een gebruiksbelasting en als je er woont dan produceer je ook afval!

Nu heb ik een residence secondaire (geschakelde bungalow, pavillon) gehuurd en ik in mijn huurcontract niets kunnen vinden over de door Wim genoemde bepaling!

Ik zal wél TdH moeten gaan betalen, want het huis is immers bewoond.

Maar het verhaal van Cees hier is erg duidelijk, zolang de verhuurder niet duidelijk aantoont met betaalde facturen tav. huisvuil hem lekker in z'n sop laten gaarkoken.

Dus als Corinne hier een huurcontract in de zin van Wim en Ingrid heeft, dan valt er niets aan te doen. Ook al is bepaald niet netjes!

Gr van,

Bruin.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#7 Geplaatst: 2009-06-19 19:33:50

Het is verschillend geregeld. Vaak ontvangt de eigenaar via de aanslag van de taxe foncière een post TEOM (taxe enlèvement ordures ménagères). Hij mag dat verhalen op de huurder. In andere gevallen is het ophalen door een gemeente of communauté de communes geregeld en dan gaat de jaarlijkse aanslag naar de bewoner van het huis.

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2009-06-20 01:35:51

Ja Wim,

Daar kom ik nu ook achter door verschillende postings.

Als ik je nu goed begrijp, dan ontvangt andere Wim een aanslag TF met een verwijzing naar een wet uit 1989, die dan kennelijk TEOM heet.

Dan schrijf je net als ik dat doe, dat die eigenaar dat mag doen op grond van die wet.

En eerstens schrijf je dat het in LDF verschillend geregeld is tav. huurcontracten*.

*)Ja dat is inmiddels wel duidelijk en voeg daar aan toe: Niet alleen huurcontracten, maar vooral verschillende regels tussen de departementen vanwege de Republiek.

Ik mag toch verlangen dat ik vanwege la loi française niet verschillend wordt behandeld binnen Frankrijk, toch?

En zolang die conditie niet is vervuld vanwege les IMPôTS via l' Etat opgelegd, klopt er toenemender mate geen conditie van EGALITE.

Niet op nationaal nivo, noch op departementaal nivo!

Met vr. groeten van,

Bruin.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#9 Geplaatst: 2009-06-20 19:43:00

Bruin, verwacht je soms dat ooit alle Fransen in Frankrijk gelijk zullen worden behandeld en aangeslagen? En ook nog dat alle in Frankrijk wonende niet-Fransen net zo zullen worden behandeld als de Fransen? Dan vrees ik dat de tijd van leven je niet gegeven zal worden om dat mee te maken. En je achterkleinkinderen ook niet.

Ivo

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2009-06-21 00:58:45

ivo 71,

Ik verwacht niets! Mijn eventuele kleinkinderen zijn nog niet eens geboren.

Wat is uw feitelijke bijdrage aan dit draadje?

Dus dégage ou foutre moi le paix, d'accord?

En verder heb ik genoeg kennis genomen van uw postings, hier en op andere Nederlandstalige fora om te weten welke mentaliteit U hebt!

Het ga u goed.

Bruin.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2009-06-21 01:22:58

Ik zou het plezierig vinden als Bruin en Ivo 71 hun onmin over elkaars visies en woordgebruik niet meer publiekelijk via het forum over ons uitstrooien.

Bij verschillende onderwerpen worden we hiermee geconfronteerd en het wordt er niet leuker op.

Steven

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#12 Geplaatst: 2009-06-21 01:27:41

Tja, het is me ook wat met die vermaledijde mentaliteit van mij op al die fora waar ik roet in het eten gooi. Maar goed, gelijk is gelijk, ik moet niet off-topic gaan. Ik zou alleen wel, als ik dan toch boos zou gaan doen, een opmerking uitzoeken waarover die boosheid nog een zekere rechtvaardiging kan hebben. Maar dat ben ik weer, met die mentaliteit, hè...

On topic dan weer: in onze communauté des communités en ons arrondissement (want het kan ook nog per die geledingen verschillen) in het departement 71, de Saône-et-Loire, maken de kosten voor het ophalen van huisvuil deel uit van de TH en zijn op de aanslag gespecificeerd. Het is al jaren de snelst groeiende post.

Het ga je ook goed, Bruin. Ik hoop echt, en dat meen ik oprecht, dat je ooit de zielerust vindt om normaal te reageren. Want je hebt het wel in je, denk ik, alleen komt het er jammer genoeg zo zelden uit.

Ivo