Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Zwembad bekeuringen?

Auteur Bericht

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#0 Geplaatst: 2009-06-18 08:12:26

Sinds een paar jaar moet je een alarm hebben of een hek om je zwembad.

Alle Nederlanders hebben dat natuurlijk netjes verzorgd, maar wie heeft er ooit wel eens gehoord dat dit gecontroleerd wordt?

Sterker nog, zijn er ooit boetes of waarschuwingen uitgedeeld? 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#1 Geplaatst: 2009-06-18 08:42:53

Nooit iets van contole of boetes gehoord, maar........, wat denk je dat er gebeurt als er een dodelijk ongeval bij je zwembadje is?

Kees

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#2 Geplaatst: 2009-06-18 08:43:06

Hoe het zit met privé-eiegnaren weet ik niet. Exploitanten van campings, chambres'hôtes en gîtes krijgen te maken met de DDCCRF, de Franse fraude-bestrijdingsdienst. Ze kunnen periodiek gekeurd worden en dan wordt op allerlei punten gecontroleerd, w.o. het zwembad.

Enkele van mijn klanten hebben zo'n keuring niet goed doorstaan en die hebben een waarschuwing gekregen. Ze moesten binnen 30 dagen een keuringsrapport laten zien of een bewijs was aanleg van een gecertificeerd systeem. Tot nu toe heeft geen van hen een boete gekregen.

Verder is het zo dat de notaris de verkoop van een huis met zwembad niet door laat gaan als er geen bewijs is van ene goedgebeurd systeem.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-06-18 23:08:55

Zwembaden, voor zover niet van die opblaasdingen, hebben of een "déclaration" of een "permis de construire" nodig, zie bijv. hier. Betekent dat automatisch de Préfecture en de Mairie op de hoogte zijn van het bestaan van die dingen.

Hangt van de prioriteiten van deze overheden af of ze actief gaan controleren. Dat kunnen de gemeenten zelf doen, de "communeautés des communes" of de préfecture. Meestal eerst een waarschuwing want voor het schrijven van PV's moeten vaak de gendarmes worden inschakeld.

Ik woon tussen twee kerncentrales met heel veel EDF-medewerkers in de buurt. Aangezien die maar 10% van hun electriciteitsrekening hoeven de betalen, hebben er veel een zwembad, soms niet gedaclareerd. De mare gaat dat de overheid Google Earth of IGN-kaarten gaat inzetten om dit de controleren. Dit lijkt mij niet onlogisch en best slim.

Ik zou dus maar geen risico nemen en de zaak gewoon netjes op orde hebben of maken.

Steven

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#4 Geplaatst: 2009-07-23 06:24:50

Beste mensen,

Ik vroeg niet om een lesje in verantwoordelijk gedrag, want ik had al een alarm voordat dat verplicht was.

Ik vroeg alleen maar of het bekend is of iemand al eens een bekeuring heeft gehad.

Het antwoord is dus kennelijk nee.

Hartelijk dank voor de bijdragen,

Peter. 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#5 Geplaatst: 2009-07-23 06:43:03

Een op een dergelijke wijze geformuleerde vraag houdt vaak -impliciet- in dat er wellicht (nog) niet aan de eisen voldaan is.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#6 Geplaatst: 2009-07-23 07:54:28

Peter,

De beantwoordingen rondom een vraag kunnen soms heel informatief zijn, ook voor andere forumlezers. Misschien is een antwoord niet 100 procent exact maar wel inyeressant voor anderen.

Ingrid

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#7 Geplaatst: 2009-07-23 11:54:30

Hallo Ingrid,

Zo had ik het nog niet bekeken.

Hartelijk dank voor je toelichting.

Toch blijf ik geïntrigeerd door het feit dat er kennelijk nooit wordt gecontroleerd.

Desalniettemin blijf ik er bij mijn gasten en familie op hameren dat ze niet moeten vergeten

het alarm AAN te zetten als er niemand thuis is, ook al gaan ze maar een uurtje boodschappen doen. 

Nogmaals dank/hartelijke groete/peter. 

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#8 Geplaatst: 2009-07-24 10:56:18

Van het ene item komen we naar het andere. In onze streek worden controles vanuit de lucht gedaan. Per helicopter. Men kijkt dan naar bouwsels, aanleg etc, maar evengoed of er al gewoond wordt in een pand wat nog niet is aangemeld, of er veel mensen op een chantier rondlopen, terwijl die niet gedeclareerd zijn etc. Dergelijke aanpak verschilt per departement. Wat zwembad betreft: als er iemand omkomt  zal de assurantie en of het tribunal achteraf wel kijken naar de voorzieningen die je had of had moeten hebben. In mijn ruime bekenden-kring heb ik nog niet gehoord van controles en of boetes. Wel als iemand gites heeft of anderszins bedrijfsmatig bezig is. Gezien alles, na een controle, dan rap op norm wordt gebracht, ken ik geen enkel 'boete' verhaal. Vraagje: als het alarm aan staat terwijl er niemand thuis is, komen buren (hoe ver weg?) dan ingrijpen als er iemand op je land verzeilt raakt en in het zwembad tuimelt? Dit

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#9 Geplaatst: 2009-07-25 06:54:04

Beste Dit,

In mijn geval komt er niemand, want de buren zijn te ver weg.

Een interessant aspect van de Franse wet is dat ouders altijd verantwoordelijk zijn voor hun kinderen maar dat de eigenaar van het zwembad aansprakelijk is.

Leuk onderwerp om met Fransen over te praten.

Verantwoordelijk en aansprakelijk is in het Frans allebei responsable.

Met vriendelijke groeten,

Peter 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2009-07-25 14:14:02

Peter,

Neem vooral het antwoord van Dit hier erg serieus! Controles vanuit de lucht worden altijd per helicopter gedaan. Dat zegt uiteraard niets over je actuele zwembadalarm.

Vorig jaar werdenn hier ook nog behoorlijke discussies gevoerd over toegelaten fabrikanten van die alarmsystemen en ook vanwege de Prefecture.

Maar niets is 100% failsafe dus en ja de enige veilige oplossing tegen verdrinking van jonge kinderen is toezicht of een overkapping/omheining met één toegangsdeur die zowel binnen dat zwembad als in je bijgelegen huis een duidelijk hoorbaar attentiesignaal afgeeft.

En je hebt overigens gelijk, dat de authoriteiten jou als eigenaar altijd aansprakelijk stellen voor een verdrinkingsgeval, maar de wetgeving op dat gebied is hoogst dubbelzinnig!

Neem bv. de eenvoudigste simple veiligheids oplossing:

Voorzie je zwembad van een zodanig slot op toegang, dat jonge kinderen die niet  open kunnen krijgen én dat die deur automatisch in slot valt na passage. Denk bv. aan sluitingen à la gevaarlijke produkten in het huishoud keukenkastje. Ik heb dus wél aan de wieg gestaan van 'kinderveilige sluitingen' op die produkten, want je wilt gewoon niet weten hooveel kinderen overleden zijn door drinken van Glorix bv.!

Groeten van,

Bruintje Beer.