Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

waarschuwing bij autopech

Auteur Bericht

avatar#7193
moi
Berichten: 15
Reacties: 18

#0 Geplaatst: 2009-06-18 11:01:07

Wie is er niet bang voor ? Pech onderweg....

Het overkwam mij op de A6....ter hoogte van Toul om 8.45 u.

De belinstallatie aan de weg werkte, de mensen van de sleepdienst kwamen ( ik moest in de auto blijven zitten terwijl mijn auto op de wagen werd getakeld heeeeeel eng ) en ik werd naar een garage gebracht.

Zover goed dus.....natuurlijk moest ik op mijn beurt wachten, maar het duurde wel heel erg lang,

toen men om 11.45 kwam, nam ik de sleutels in mijn hand en dacht te vertrekken, niets was minder waar ! De auto bleek niet te repareren op korte termijn....

dus...wat nu.

Een huurauto ( zat in de all risk verzekering ) ! Het was inmiddels 12 uur, en natuurlijk NERGENS een huurauto te krijgen, een TAXI moeten nemen om naar een verhuurbedrijf te kunnen gaan, daar had men OOK pauze, maar voor een fee van 80 euro was men bereid mij in de pauze te helpen..... ( ik moest nog naar NL en was vanaf 6 uur 's morgens onderweg ) Toen moest er een borg worden gestort.....1000 euro, die had ik nou net even niet bij me,

En ( dom natuurlijk  ) een FR creditcard, ook niet...( ABN/AMRO pas voldeed niet )

dan gaat het hele "feest" dus niet door......

Uiteindelijk telefonisch wat kunnen regelen, maar inmiddels zwaar overspannen.

Ik kreeg, dat moet worden gezegd een perfekte auto mee, die ik naar NL mocht meenemen, echter maar voor 3 dagen......

Daarna moest ie terug zijn in....Frankrijk.......JEMIG, dus vanuit NL, weer terug naar Tionville, die auto weer teruggebracht en met de trein weer naar NL.

Op dergelijke zaken kan je je niet voorbereiden, maar nu u dit leest weet u wellicht waar u uw voordeel mee kunt behalen....

Het verhaal is nog niet "uit" .............Voor het nakijk en NIET reparatiekosten betaalde ik 600 euro, dat valt dus niet te kontroleren....

En toen moest de auto nog naar onze garage in Macon gesleept worden.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#1 Geplaatst: 2009-06-18 13:20:05

na een paar keer pech in frankrijk ( hoe kan dat nou? dat is iets wat zo zelden voorkomt! en dat zelfde euvel bij 2 verschillende auto's achterelkaar en dan midden in de morvan en vlak voor de kerst enzo) ben ik zo blij dat we (jaja reclame) de anwb hebben.

die regelen de (betrouwbare) garage en de huurauto. huurauto zonodig tot eind vakantie en dan terugbrengen in nederland. taxikosten naar Nevers of MontChanin om de huurauto op te halen netjes vergoed via de reisverzekering.

tot 2 keer toe is een auto teruggebracht naar nederland, naar onze eigen garage, omdat die in frankrijk niet binnen een redelijke tijd te reparen was. we hebben via die anwb internationale reis en kredietbrief ook een visa-card. we hadden de eerste keer vergeten een aanhangersupplement te nemen dus moesten we terug om de aanhanger op te halen omdat je dan geen auto met trekhaak krijgt (is lastiger) maar dat was dus onze eigen beetje domheid.

ze kunnen alleen ons hameau niet altijd meteen vinden bij het steunpunt, maar dat is dan ook alles.

dus het is maar net hoe je het zelf geregeld hebt....

sterkte!

marjorie

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#2 Geplaatst: 2009-06-18 15:07:07

Jacqueline, u hebt 'n hoop pech op elkaar gestapeld. Ik snap alleen niet goed hoe u dit voor elkaar hebt gekregen.

Wat te doen bij pech onderweg? U belt de Assistance die optreedt voor uw verzekeraar. Laat u vooral alles regelen door de dienstdoende centralist, het enige voor u belangrijke is uw dossiernummer. Dat moet u erg goed onthouden want dat hebt u bij alles wat er verder gebeurt nodig.

De mate waarin u wordt geholpen, hangt primair af van uw verzekeringspolis: voor welke service hebt u gekozen?

Vervolgens hangt de te vinden oplossing van zaken af als waar u staat, van waar u komt, waarheen u onderweg bent, kinderen, huisdieren, gezondheid, tijdstip, en dergelijke.

Bedenk dat u te woord wordt gestaan door een centralist die zich strikt houdt aan protocollen op een beeldscherm. Vaak een werkstudent, vooral 's nachts. Ze hebben weinig bevoegdheden maar daarentegen een groot dienstverlenend vermogen.

Soms nemen ze bizarre beslissingen, ja, maar dat wordt dan ingegeven door de allereerste beslissingen, en die worden weer bepaald door uw polisvoorwaarden.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-06-18 23:26:28

Dit soort dingen moet je dus nooit zelf regelen. Als je een Nederlandse auto hebt, zorgen dat je lid bent van de ANWB + WW. Als je een Franse auto hebt, zit er zoals boven al gezegd is, er meestal een Franse "Assistance" bij de verzekering. Echtgenote en ik (Franse auto's) hebben in de afgelopen 12 jaren een keer of 5 pech gehad, 1 x in Nederland, altijd snel en professioneel geholpen. Ze hebben een lijst van erkende "dépanneurs" die de auto ter plaatse repareren of wegslepen naar de garage. Ook vervangend vervoer wordt geregeld. Uiteraard zijn reparatiekosten voor eigen rekening.

Het verhaal van Jacqueline lijkt op misbruik maken van de situatie (vrouw alleen?).

Zelfs voor een diagnostiek moet in principe een offerte (devis) worden gemaakt. Als de rekening gespecificeerd is, maar even goed laten nakijken of het redelijk is. Zoniet verhaal halen.

Als de sleepwagen van het zelfde bedrijf is als de garage, kan het helpen te dreigen met klagen bij de Societé van de Autoroutes. Dépanneurs mogen alleen op de Autoroutes assistentie verlenen als ze een erkenning hebben -ze worden "geaudit" - en willen die natuurlijk niet graag verliezen. T'is maar een tip.

Steven

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#4 Geplaatst: 2009-06-19 19:05:04

De € 600 die je betaald hebt is helaas een actie van bedrog. De tarieven voor de hulpdiensten zijn wettelijk vastgelegd en dienen duidelijk zichtbaar in de sleepauto te worden opgehangen. Ik zou van de oplichtende garage teruggave van het te veel betaalde eisen, onder verwijzing naar de wettelijke tarieven. Op onze site staat het principe van het systeem vermeld.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#5 Geplaatst: 2009-06-20 13:36:58

Wim, ik neig ernaar het met je eens te zijn maar vooralsnog vind ik Jacqueline's verhaal dermate fantastisch dat ik alleen maar nieuwsgierig ben alvorens van bedrog te spreken.

Wat is er allemaal wel of niet gebeurd? Wel of niet afgesproken? En met wie? En met wie niet?

Het begint al met: "ik moest in de auto blijven zitten terwijl mijn auto op de wagen werd getakeld heeeeeel eng."

Ja Jacqueline, dit is eng en ik geloof er dan ook weinig van. Aan de andere kant is dit zo absurd, dat zult u evenmin verzinnen. Ik wil u graag geloven,  maar heb er moeite mee.

{{{ tussen haakjes: Wellicht is het nu nodig om iets over mezelf te vertellen. De garage waarvoor ik de schoolbus rijd, is ook zo'n "ge-auditte" dépanneur, we hebben één week per drie weken dienst (op de A71). De garage heeft bovendien drie taxi's rondrijden. Als we dienst hebben, is iedereen dag & nacht staande bij want je weet maar nooit. U raadt het al: als chauffeur op dépanneuse en taxi maak je 'n hoop mee. }}}

Kortom: Jacqueline, vertel me méér, vertel me alles. Publiek of privé of via Wim, ik vind het best maar u maakt me nieuwsgierig.

Kleine aanvulling wellicht voor Wims tekst over "pech onderweg":

als u pech hebt, belt u met de praatpaal de centrale of met 'n gewone telefoon de assistance van uw verzekering (dit nummer staat op uw groene kaart). Die 17 voor de Gendarmerie zou ik bewaren voor ongelukken.

Het is al vervelend genoeg als en vooral dat uw auto stuk is, maar neem dit de dépanneur alstublieft niet kwalijk. Hij probeert u slechts te helpen, in opdracht van de Assistance.

De taxichauffeur die u wellicht daarna naar uw bestemming brengt, of naar een treinstation, vliegveld, autoverhuur, hotel et cetera: ook die kan er niets aan doen en probeert u slechts van dienst te zijn. Eveneens in opdracht van de Assistance.

Dus blijf kalm, vriendelijk wellicht, iedereen doet immers zijn best om uw pech te verhelpen. 

Tot slot 'n aardigheidje. In de taxi zit 'n gezelschap, op weg naar huis na een stranding met de auto. De meter tikt er lustig op los, zo'n anderhalve euro per kilometer ('s nachts 2,11). Naar Parijs of Lyon is toch gauw zo'n vier-, vijf-, zeshonderd euro.

Dan zegt de man van de stukke auto (het is vaak de man die dit zegt) iets als "haha, dat betalen we lekker niet, hè, dat is allemaal gratis, hè, haha."

Ik geef hem dan gelijk, en zeg erbij dat-ie dit reeds betaald heeft.

Goede vakantie, goede reis, en denk 'n beetje aan uw eigen rijtijdenbesluit.

Peter. 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-06-21 00:03:56

Nou Peter,

Dat ben ik mooi niet met je eens, want langs de A6 of n'importe welke snelweg kun je maar een beperkte tijd met pech daar op de vluchtstrook staan!

Via een praatpaal of anderszins, de Gendarme laten je daar niet echt staan en ook de wegbeheerders in hun gemarkeerde fourgons niet! Bv. Cofiroute.

Dat al die of (laatste) werknemers van zo'n gecertificeerde organisatie het soms niet al te nauw nemen met Franse (verkeers)wetten, is zoiets als een open deur intrappen, maar het gebeurt dus wèl!

En Jackeline's verhaal is zo 'fanta' niet hoor.

Wat zij nu moet doen is die garage volledig aansprakelijk stellen per aangetekende brief met ontvangst bevestiging.

En als het niet goedschiks lukt, dan maar kwaadschiks.

En andere posters, wo. Steven, hebben al gesuggereerd dat 'men' geprofiteerd heeft van het feit van vrouw zijn, alleen op de weg.

Een opdracht tot reparatie (devis) hoort altijd en waar dan ook met je handtekening gepaard te gaan.

Ik ben het kortom helemaal eens met Wim (forum eigenaar) dat het een geval van oplichting betreft. 600 € voor een irraparable voiture, peut importe quelle origine is te veel betaald, elke garagist kan binnen 10 min. vaststellen of de motor bv. is opgeblazen. En de zg. carte vert (verzekeringsbewijs) moet verplicht met het kleine vignet op de voorruit zijn geplakt, mocht de eigenaar niet mee kunnen rijden met dépanneur.

Maar ik denk dat Jacqueline juist in de  auto moest blijven zitten, opdat ze de voorwaarden/tarieven niet zou zien.

Jacqueline kan dus haar zaak beter aanbrengen bij "Sans aucun doute",-een TV programma- want het 'stinkt' zogezegd van vele kanten.

Persoonlijk ben ik beter geholpen met gevallen van pech in Frankrijk dan in Nederland. Maar ik wil ook altijd in technische zin weten wat er aan de hand is met mijn voiture, waar ik volledig van afhankelijk ben.

Gr. van Bruin.

avatar#7193
moi
Berichten: 15
Reacties: 18

#7 Geplaatst: 2009-06-22 18:49:52

Goh, wat veel reaktie's ...

Van dat in de auto blijven zitten: ik wilde dat ik DAT verzonnen had....raar om aan mijn bevindingen te twijfelen, waarom zou ik zoiets verzinnen ?? vreemd hoor.

Het was een auto met FRANS kenteken, ik ben allrisk verzekerd.

Ja, ik was erg overstuur, ik moest vanwege dringende omstandigheden naar huis, was om 6 uur s morgens op weg gegaan....het werd een bizar "avont(d)uur, ik was om 8 uur in Maastricht.

Ik weet niet meer wie ik nog waarom moet aanklagen, of geld moet terugvragen, dat wordt een eindeloze zaak, ik heb daar geen zin meer in, in het leven maak je soms winst soms verlies...het wordt nu weer tijd voor winst, ;-)),

nogmaals, dank voor het reageren, leuk !!