Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

"puits seche"

Auteur Bericht

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#0 Geplaatst: 2009-06-24 22:12:45

Hallo,

Voor de renovatie van ons huis verblijven  wij soms in een gite vlakbij, de eigenares zei ons dat in plaats van een fosse septique meerdere mensen een "puit séche" of iets dergelijks konden zetten, dat het niet alleen goedkoper maar ook ecologischer zou zijn, ik kon haar echter niet zo goed verstaan wat zij bedoelde. Weet misschien iemand hier meer over;

alvast bedankt

etjenneke (55)

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-06-24 22:18:51

Hier staat alles!

Steven

(amateur scatoloog)

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2009-06-25 15:12:06

Hahaha Steven,

Ik lach nu even echt over je antwoord aan etjenneke.

En waarom ik zo lach is dat jij jezelf amateur scatoloog noemt.

En ik blijf dus lachen, want mijn persoon werd ooit 'professor in de flatalogie' genoemd.

Ik werd daartoe gebombardeerd door een onderzoek bij een erg groot voedingsmiddelen concern. En dat wetenschappelijk onderzoek ging over de verdraagzaamheid van soja (eiwitten) in onze Westerse samenleving.

Daartoe werden 'dubbel blind' studenten van de Erasmus Universiteit uitgenodigd om deel te nemen aan dat soja dieet en/of niet!

Om dat te kunnen meten, moest er een methode gevonden worden om darmgassen in vivo bij de particpanten te kunnen opvangen en vervolgens meten op samenstelling.

De projectleider van dat project kwam bij mij terecht door een collega van hem waarin ik door opgebouwde expertise hadvanwege hart- en vaatziekten over de zg. 'disposables'.

Wat mij werd gevraagd was dus om voor die proefpersonen een kleefbare anuszak te ontwerpen! Stoma-en urinezakken waren mij bekend.

Maar voor die proef moest er bovendien een 'one way' ventiel ingebouwd worden in die zak, want de opgevangen darmgassen moesten geanalyseerd worden met geëigende apparatuur in dat labo op de samenstelling.

Die darmgassen kunnen van persoon tot persoon erg verschillen in samenstelling...meeste mensen laten scheten. Soms reukloos door waterstof mengel, maar meestal methaangas. En dat stinkt dus!

Om dit lange verhaal kort te maken in dat project, werd aan een ieder gevraagd om in één zin weer te geven wàt 'men' overgehouden had van dit soja project.

Ik vulde in: "Wacht u voor de flatus die te  laat is".

En daarom kreeg ik die ludieke oorkonde uitgerijkt.

Lachen toch, want het is veruit het leukste project geweest daar.

Bruin.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-06-25 17:47:39

Bruin, je brengt me op een idee..... om het CE-merk te krijgen moeten de bedoelde toiletten natuurlijk wel explosieveilig worden uitgevoerd.... vele werken met zaagsel, voeg daarbij methaanmengsels.... oei!!!

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-06-25 23:09:17

Haha Steven,

Jij brengt me ook weer op een idee, want een eigenaar van een toilet en huis in Frankrijk dat staat op een afgrond in de Drôme had nu een geweldig probleem!

Vanwege vertaalde Verordeningen vanuit Brussel.

CE keurmerk krijgen helpt nl. niet, want door bizarre wetgeving op lokaal nivo (LDF) moet uiterlijk 2012 je schijthuisje en heel je huis voldoen aan afvalwaterwater wetgeving.

Dus heel je fosse septique moet voldoen aan uiterst strenge eisen!

Kost ca. 6000 € als je dat laat uitvoeren door gecerficeerd bedrijf, of als je dat zelf uitvoert veel minder, maar dan heb je mogelijk een 'admin' probleem bij de burgemeester van de plaats waar je woont in LDF!

Met hartelijke groeten van,

Bruin.

avatar#148
marjorie
Berichten: 68
Reacties: 332

#5 Geplaatst: 2009-06-26 18:18:39

tip: kijk eens voor composttoiletten op de site van De Kleine Aarde in Boxtel.

wij hebben tijdens de bouw de kampeervariant gebruikt. werkt prima!

salut,

marjorie

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-06-27 00:08:19

Hallo Majorie;

Geef even linkje van de franse org. over composttoiletten die is; http://www.toiletteacompost.org/

Nu weet ik uiteraard niet hoe succesvol ze zijn om dat oude idee ingang te laten vinden hier.

Want het probleem lijkt me niet zozeer een beerput te zijn, maar de vervuiling van het oppevlakte/drinkwater door veelvuldig en buitensporig gebruik van de zg pesticiden in de landbouw/veeteelt.

Als je burgemeester zelf landbouwer is of veeteler zal hij weinig geneigd zijn om tegen de deskundigen in te gaan die de kwaliteit van het drinkwater bewaken.

Ik had gewoon met die maire een behoorlijk zware discussie omdat ik op een gegeven moment merkte dat mijn drinkwater werd gechloreerd en niet zo'n klein beetje ook!

Toen ik hem vertelde dat het element Chloor zelfs in staat is om  Goud op te lossen, schrok hij wel een beetje, maar zei dat de gemeente zo arm was dat ze geen vervanger voor chloor konden betalen!

Ja, ja, zal wel, maar ik weet nog dat het Rotterdamse drinkwater ook zo zwaar gechloreerd werd, je kon er niet eens behoorlijke thee van zetten!

Maar tegen stupediteit valt weinig uit te richten ook hier in LDF.

Groetjes van,

Bruin.

avatar#6598
etjenneke
Berichten: 21
Reacties: 35

#7 Geplaatst: 2009-06-27 06:27:34

Hallo

Ik ben dadelijk te vinden voor zulk toilet, maar ik denk dat uiteindelijk de SPANC zijn goedkeuring nog moet geven en dat....

grtjs

etjenneke

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#8 Geplaatst: 2009-06-28 16:18:22

Etjenneke en Majorie,

Ik denk eerlijk gezegd, dat jullie nooit een goedkeuring krijgen van 'les fonctinonaires Françaises' als het je niet op een accoordje gooit met M. of Mdm. Le Maire in jullie commune.

Ik vind dit soort 'assainement' behoorlijk 'bidon' om het maar even zacht uit te drukken! Dat was ook al vgls. mijn postings hier eerder in dit draadje.

Stel dat je een ecologisch toilet hebt als door Majorie en anderen is voorgesteld?

Dan nog moet je totale installatie aan die normen voldoen, uiterlijk 2012!

Er is dus geen keus hoor want 'Bruxelles' heeft in zogenaamde wijsheid van hun besloten in diverse Verordeningen dat het moet!

Over chlorering van drinkwater;

Het is dus zo, dat zelfs een sterke verdunning die chlorering al een negatief effect heeft op je doorgespoelde toilet met dit water aangesloten op beerput.

Dus... je bent dan eigenlijk 'verplicht?' om je moderne fosse septique nog wekelijks via toilet met een biologisch produkt zoals 'Eparcile' door te spoelen, want anders zou het kunnen dat die Chloor in het drinkwater jouw septic tank volledig verpest!

En ja dat heeft te maken met diverse doorspoelingen per dag. Dus als je met veel personen woont daar, hoe erger het probleem!

Maar ja probeer maar eens nauwelijks op de hoogte zijnde ambtenaren terzake van jouw wetenschappelijk gelijk te overtuigezn...ik wens anderen veel beter succes.

Maar de meesten van 'hen' hebben dus boter op hun hoofd, inclusief M. Le Maire in mijn Commune!

Bruin.