Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ervaringen met belastingkantoor buitenland te Heerlen

Auteur Bericht

avatar#6973
Dick51
Berichten: 2
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-06-25 13:40:58

Beste forumleden,

Het was mij al bekend van andere Nederlanders hier in Frankrijk, dat het in Heerlen niet altijd foutloos verloopt, om het maar zachtjes te zeggen.

Onlangs kreeg ik de reacties van dit kantoor op de ingestuurde M-formulieren van mijn vrouw en van mij. Wij zijn per 1 oktober 2008 geemigreerd naar Frankrijk.

Dat was eigenlijk het enige wat dit kantoor foutloos heeft verwerkt.

Mijn vrouw heeft geen inkomen, toch werd zij belast als een zelfstandig werkende vrouw. Bovendien werd zij niet gekoppeld aan mij als haar fiscale partner, hoewel daar uitdrukkelijk om gevraagd werd op beide M-formulieren. Ik heb terstond na ontvangst van deze reactie het kantoor gebeld. Na een ruime zoektocht kwamen zij er inderdaad achter dat er een fout was gemaakt. Hun computer had de fout gemaakt en vergeten dat mijn vrouw geen inkomen heeft en mijn fiscale partner is.

Het is echt eerlijk waar dit antwoord. Ik moest maar een bezwaarschrift indienen etc.

Heb ik ook meteen gedaan en wacht op de afwikkeling

Een week later kwam de reactie op mijn ingestuurde M-formulier.

Het is werkelijk om uit je vel te springen, want bij mij hadden ze mijn jaarinkomen ( twee pensioenen ) zomaar verdubbeld. Ook bij deze reactie belde ik direct het kantoor in Heerlen. Ook nu was het antwoord een computerfout, dus weer een bezwaarschrift indienen. Zo werkt dat nu eenmaal in Heerlen.

Hoe was het ook weer: " makkelijker kunnen we het niet voor u maken".

Het is maar dat U het weet.

Dick.

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#1 Geplaatst: 2009-06-25 14:14:57

Klinkt erg herkenbaar. Succes Dick!

Door veel mensen wordt het M-biljet verkeerd ingevuld, vanwege de vele (te) lastige geformuleerde vragen. Wordt het wel goed ingevuld (of fout), dan gaat "Heerlen" vervolgens aan het knoeien.

Leidt vaak tot niet correcte aanslagen. Waar dan weer schriftelijk bezwaar tegen gemaakt moet worden. Wat vervolgens weer weken/maanden duurt. En waar dan soms weer een foutieve aanslag op volgt ( overigens lang niet altijd in het nadeel van de belastingplichtige, maar dat terzijde).

Over het algemeen moet het indienen van een M-biljet leiden tot een teruggave, zeker indien er ergens in het jaar wordt geëmigreerd. Controleer de aanslag van de Belastingdienst sowieso goed.

Voor het invullen van het M-biljet is een emigratie per 1 januari over het algemeen het meest eenvoudige. Maar dat is natuurlijk niet altijd de realiteit. Soms zijn er ook fiscaal gunstigere momenten om te emigreren. Bijvoorbeeld nog voor het einde van de maand, ter voorkoming van een maandje box 3 heffing in Nederland.