Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

HOERA! eindelijk compte courant bij ING Direct

Auteur Bericht

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#0 Geplaatst: 2009-06-27 17:06:56

Eindelijk biedt ING Direct een compte courant waar alle courante operaties gratis zijn, en ook een gratis Mastercard gold! Er zijn wel selectiecriteria die niet helemaal duidelijk zijn (salaris is er uiteraard 1 van) maar niet geschoten is altijd mis.

Bij de onvoorstelbaar incompetente BNP hier in het dorp had ik jaarlijks meer dan 150 Euro bankkosten (met z'n tweeen en niet eens een gold card) dus ik ben direct over.

Ga naar:

www.ingdirect.fr

Zie ook:

http://www.lefigaro.fr/placement/2009/06/18/05006-20090618ARTFIG00406-ing-direct-lance-un-compte-courant-sans-frais-.php

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#1 Geplaatst: 2009-06-27 17:11:37

ING Direct claimt dat ook de minder courante operaties goedkoper zijn dan bij andere banken.

Even gecheckt: bij een aankoop per CB in Zwitserland snaaide de BNP mij 4% commissie van m'n rekening, bij ING Direct is dit 2%. Dat verschil kan aardig in de papieren lopen als je vaak buiten de Euro-zone op stap bent!

avatar#3767
K.Blom
Berichten: 2
Reacties: 18

#2 Geplaatst: 2009-06-27 18:11:46

hierbij de link naar de brochure met daarin de tarieven:

http://www.ingdirect.fr/pdf/cc/cg_cc.pdf

Hier heb ik ook lang, 2,5 jaar, op gewacht.

Er is van alles mogelijk voor zero EUR; internetbankieren met mogelijkheden die ik in NL niet eens heb (opdrachten tot maandelijkse overschrijving van een bedrag naar het buitenland=NL).

Trouwens, een regelmatige overschrijving  (ipv salaris) vanuit NL volstaat ook, zei men bij de helpdesk. En cheques, die men in FR wel eens ontvangt, kan men opsturen.

Dit weekeinde gaat onze bankrekening bij de CA in ieder geval door ING Direct worden ingeruild, want die service verlenen ze maar al te graag. 

Ik ga het allemaal uitgebreid onderzoeken.

Kobie

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#3 Geplaatst: 2009-06-28 17:10:45

Klinkt goed!

Pffffffff..........ook hier een ontevreden CA-klant!

paul

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-07-03 14:04:49

Ja HOERA....

CA was hier zo'n 11 jaar geleden al helemaal geen optie evenals vele lokale banken!

ING-Direct heeft nu kennelijk een Officiële bankstatus en France via la Banque de France.

Maar maak je niet maar al te blij hoor, want gister nog zag ik op TF5 "c'est dans l'air" bij Ives Calvi hoe banken de kluit belazeren!

Als ING-Direct adverteert met rentetarieven op rekening courant of spaarrekening van 5%, dan kunnen ze onmogelijk quite spelen op termijn!

De marktrente is nl. ca. 1,5 % op de Europese markt.

Alles wat zonder kosten gaat is NIET WAAR!

Men heeft de kleine letterkes niet voldoende gelezen, of men rekent zich rijk!

En over ING NL, die heeft de Postbank overgenomen in NL begin dit jaar. Sindsdien is het één grote puinhoop. Ik heb daar al jaren een girorekening aangehouden, waarop maandelijks nog een klein bedrag wordt gestort voor betalingen van verzekeringen binnen NL.

Het heet nu Internetbankieren, maar met mijn officiële accescodes kom ik daar niet meer binnen!

Lang leve de Banken en Verzekeringen...ze zijn de veroorzakers van deze Internationale Crediet Crisis en heus niet omdat ik tijdelijk even 'rood' zou staan.

En over rood staan, rekent HSBC hier voor 'frais d'intervention' ruim 60€ per keer...

Over zichzelf rijk rekenen gesproken,.. ik heb voldoende positief saldo op mijn rekeningen daar, dat ik een kleine hypotheek per direct kan aflossen en dan nog dik positief sta. Ik vertrouw geen enkele bank meer!

Bruin.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2009-07-03 20:17:12

Het klinkt allemaal erg verleidelijk. Als ik de tarieven bekijk erg interessant. Rood staan binnen het afgesproken bedrag 8 procent en anders 14 procent. Zij beweren dat het allemaal zo goedkoop kan omdat zij geen kantoren bezitten. Je weet wel, zoals de CA met mensen achter balies en schermpjes die je van het kastje naar de muur verwijzen of gewoon onzin verkopen. Nou ja, ik overdrijf, maar met mijn grondige hekel aan het Franse banksysteem denk ik dat er misschien licht gloort aan de horizon.............

Wij hebben vrienden in Italie en daar is de INGDirect hard op weg klanten te winnen. Zo heeft onze vriend zijn hypotheek verplaatst naar ING en zij namen notariskosten en alles voor hun rekening. Wij hebben zo een PEL rekening bij de CA om te sparen voor aankoop van een huis. Ik vraag mij af hoe dat nou verder moet als we alles overhevelen naar de ING. Ik heb de ING al gemaild en wacht op antwoord (binnen 48 uur werd toegezegd, on verra.

Ben benieuwd naar andere geinteresseerden.

Ingrid

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-07-04 04:25:13

Ik hoop en bid voor je Ingrid dat je beter af bent bij ING, wiens logo nu van een blauwe leeuw in een rooie is veranderd. Zou dat komen door minister Bos? ;-)

En ING-International heeft dus veel verloren op de zg 'rommelhypotheken' vn. in de VS en Canada.

ING-direct heeft mss. wél de minste schulden,  maar de enige Bank in NL van internationale allure die het nog steeds erg goed doet zonder Staatsgarantie is de RABO-bank daar!

Als ik het goed begrijp kost je 'rood staan' dus 8% van uitstaand debet saldo. Hoezo dan? Bij de Postbank Girorekening in NL kun je standaard voor 500 € rood staan en moet je minstens 2 of 3 werkdagen per 3 maanden een positief saldo hebben tegen zelfde percentage!

Maar als dit je hoofdrekening is bij ING, kun je bij voldoende inkomen tot 3x 500 € rood staan. Die 14 % snap ik dan dus niet en is vgls. mij ook weinig onderhandelbaar.

Dan ga je verder met de uitspraak: "Wij hebben zo een PEL rekening bij de CA om te sparen voor aankoop van een huis."

Dan vraag ik mij dus af hoe CA dat voor jullie heeft geregeld ooit toendertijd.

Want vgls. mij en m'n bank "Hervet" in die tijd kon je alleen maar belastingvrij sparen op een PEL als je al een huis had in eigendom vanaf 1996.

Maar goed Ingrid, je lijkt me een vrouw die niet over één nacht ijs gaat schaatsen en bovendien als kinderarts een boven modaal inkomen heeft. Dus banken willen je graag als klant en als ING-Direct je meer service biedt tegen lagere kosten, waarom dan niet? Persoonlijk had ik al vele jaren het gevoel dat ik de cashcow was van HSBC-Hervet in dit fossiele banksysteem. En het enige positieve dividend komt van aandelen in de Franse Autoroutes. De rest van beleggingen in de CAC 40 gaan als een jojo op en neer, dus daar komt geen winst meer uit voor years to come.

Hartelijke groeten van,

Bruin.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#7 Geplaatst: 2009-07-13 10:40:53

Laat me de juichende hoera-stemming enigszins dempen.

Vorige week ontving ik eveneens de mailing van ING Direct, alwaar ik reeds spaar. De courante rekening loopt elders, bij BNP, tot volle tevredenheid en voor 35,- per jaar (alles inbegrepen, zonder hun "produkt" Esprit Libre want voor vrijheid heb ik geen bank nodig...). 

Enfin, de CCP bij ING Direct dus: bij opening ervan wil men weten waar je bronnen van inkomsten vandaan komen, en op welke huidige rekening courant, en hoeveel per per maand.

Als je dit invult, staat er onderaan deze pagina dat deze informatie definitief en onomkeerbaar is.

Je geeft impliciet toestemming de hele creditzijde te verhuizen naar ING.

Dat moet u maar willen. Even nadenken dus, per saldo is immers niets "gratis".

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2009-07-13 10:57:50

Het is zeer gebruikelijk dat banken alles willen weten van je inkomens- en vermogenssituatie. Dat doen ze vooral om je "aanvulende diensten" te kunnen opdringen. Maar je moet ook een zekere "kredietwaardigheid" hebben om over een Carte Bleu en chèques te kunnen beschikken.

Hoe dat tegenwoordig in Nederland gaat, ik heb geen flauw idee. Ik heb mijn rekeningen al 40 jaar maar toen ik bij de Postgiro als minderjarige (met een briefje van mijn vader dat hij akkoord was) zelf een rekening opende, was daar paniek. Opgelost met het meebrengen van het trouwboekje....

Steven

avatar#6468
Robbert
Berichten: 4
Reacties: 14

#9 Geplaatst: 2010-10-24 13:16:24

Helaas kun je deze rekening niet openen als je geen mobielnummer hebt of wil opgeven.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#10 Geplaatst: 2010-10-24 14:53:38

Om de oude draad inderdaad weer op te pakken: sinds enkele maanden zitten we bij BNP. Dat moest min of meer omdat wij bij hen een pret immobilier hebben. Inmiddels kunnen we alles doen via internet: betalen naar het buiten land (gratis) en ga maar door. Het aanmaken van rekeningnummers naar wie je geld wil overmaken gaat inderdaad via je mobiel maar, mijns inziens, best handig. Het Agricolenbankje, die we gaan verlaten, heeft hetzelfde systeem.

En ja, over alles valt te onderhandelen. De Goldcard kost geloof ik 120 euro per jaar maar de conseiller gaf aan dat daar over te onderhandelen valt volgend jaar. Ik voel al aan mijn water hoe dat gaat natuurlijk. Zij bieden de kaart voor de helft van de prijs als je bv je spaarrekening overzet of verandert van verzekering. Tot nog toe ben ik best tevreden. De conseiller is goed bereikbaar en alles gaat per email. Misschien is dat het zuiden hier maar ik onderhandel tegewoordig over alles.

Ingrid

PS O ja, als ik terugdenk, het was bijna vijf jaar geleden dat wij naar Frans gebied zijn verhuisd. En ja, na 5 jaar is het dan zover dat je via Internet kan bankieren. Dat is in overeenkomst met mijn werkervaring als kinderarts. Ik zeg altijd dat Frankrijk minstens vijf jaar achterloopt op medisch gebied.

avatar#3767
K.Blom
Berichten: 2
Reacties: 18

#11 Geplaatst: 2010-10-24 17:20:46

@Robbert,

Helaas kun je deze rekening niet openen als je geen mobielnummer hebt of wil opgeven.

Volgens mij kan het ook als je een vast telefoonnummer opgeeft.Wij hebben indertijd daamee geen enkel probleem ervaren.

 Bij nieuwe internettransacties geef ik altijd aan dat het vaste nummer gebeld moet worden, en dat werkt goed.

Kobie

avatar#6188
snuff
Berichten: 15
Reacties: 40

#12 Geplaatst: 2010-10-24 17:35:07

Is dit nou iets wat gaat lijken op een europese bank? Dat je genoeg hebt aan 1 rekening in Europa en daarmee alle financiele handelingen kan doen die gebruikelijk zijn? Tot nu toe heb ik geweigert een franse bankrekening te openen en lukt het om bijna alle rekeningen met internetbankieren te voldoen. Maar dat gat niet altijd makkelijk. Nou ga ik deze winter voor langere tijd naar Frankrijk en dan moet ik misschien toch om??!!

avatar#6468
Robbert
Berichten: 4
Reacties: 14

#13 Geplaatst: 2010-10-24 20:45:54

Kobie, ik ga het proberen, bedankt voor de tip.

Robbert

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#14 Geplaatst: 2010-10-28 21:11:41

Bij ING Direct ontvang je een Mastercard Gold.

Ik heb hier geen ervaring mee in Frankrijk.

Wie kan mij bijpraten? Kan ik hier precies hetzelfde mee als de bekende Carte Bancaire?

Wilm

avatar#3767
K.Blom
Berichten: 2
Reacties: 18

#15 Geplaatst: 2010-10-28 22:05:14

Wat de 'Carte Bancaire' kan weet ik niet, de ING Direct Cold Card werkt als de NL pin-pas, dus: directe betaling.

Het is dus geen credit card= uitgestelde betaling.

Groets,

Kobie

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#16 Geplaatst: 2010-10-30 10:24:05

Kan ik er b.v. bij de Carrefour of le Clerc mee betalen?

Wilm

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#17 Geplaatst: 2010-10-30 11:31:33

Gewoon proberen en daarnaast contant geld meenemen, voor als het niet lukt...

Als dit de grootste problemen zijn in Frankrijk....

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#18 Geplaatst: 2010-10-30 19:10:15

De vraag is voor mij of het zinvol is een rekening te openen bij ING. Dat lijkt aantrekkelijk, maar relevant is b.v. ook of ik met een ING-card kan betalen in een winkels waar ik wel vaker kom. Legitieme vraag toch?

Maar zolang ik de card niet heb valt er niets te proberen! Logisch om de vraag dan op dit forum te stellen.

En tja, het zal niet het grootste probleem van Frankrijk zijn. Maar als je op een legitieme vraag zo'n reactie krijgt ... pfffff ... we kunnen nu eenmaal niet allemaal zo in het groot denken als jij.

Wilm

avatar#6188
snuff
Berichten: 15
Reacties: 40

#19 Geplaatst: 2010-10-30 21:12:09

Ik zou niet weten waarom het niet zou kunnen. Ik kan met mijn hollandse pinpas van de ABN en Triodos en in het verleden van de ING bij de meeste (grote) supermarkten en (automatische) tankstations als was het nederland betalen. Dan moet het met zo'n franse ING-direct pinpas toch zeker ook lukken?

avatar#7720
Moulin Galuzot
Berichten: 6
Reacties: 60

#20 Geplaatst: 2010-10-30 21:40:05

Beste doperwt,

 

Let op je kan in frankrijk NIET betalen bij de TOLWEG / PEAGE in de rij voor CB (Carte Bleu)

Niet met de ING (direct) pas ..

Niet met LaBankPostale (franse Postbank) pas ..

Ik heb zelf daarvoor speciaal de CB pas van CCF (Credit Commercial de France) tegenwoordig overgegaan in HSBC (Hong-Kong & Shangai Banking Corp)

 

Makkelijk wordt het niet, met al die verschillen ..

Het is zo vervelend wanneer je erachter komt bij het poortje van de PEAGE met geirriteerde auto"s achter je ..

 

Groetjes Corrie

avatar#3767
K.Blom
Berichten: 2
Reacties: 18

#21 Geplaatst: 2010-10-30 23:29:16

@Wilm,

Met de Gold MasterCard van ING Direct, betaal ik aan alle kassa's van alle supermarkten mbv de pincode, bij alle peages van alle tolwegen in de rij van CB door simpelweg de kaart in de sleuf te stoppen en op de juiste knop te drukken, en bij internettransacties, die de mastercard accepteren. Ook PayPal doet gezellig mee. Het is tenslotte geld hè?

Hetzelfde gold indertijd voor de kaart van de CA. Pas de problème.

Kobie

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#22 Geplaatst: 2010-10-30 23:30:16

Corrie, ik kan altijd prima met de carte van LaBanquePostale bij de peage betalen.

avatar#7251
Rick46
Berichten: 8
Reacties: 38

#23 Geplaatst: 2010-10-31 01:06:00

Ik ook !!!!!!

avatar#5962
Zomersproetje
Berichten: 1
Reacties: 15

#24 Geplaatst: 2010-10-31 07:46:17

Ook wij kunnen zonder problemen betalen met de kaart van "Banque Postale".

Zelfs bij de automatische kassa's aan de péage. Ticketje van de autoroute in het gleufje en direct daarna de bankkaart, zonder te pinnen. Gaat supersnel. Nog nooit problemen mee gehad. Ik ga nu maar een stuk hout zoeken om af te kloppen.

Prettig weekend aan allen en vergeet het uur niet terug te draaien.

Daisy

avatar#7517
wilm (46)
Berichten: 8
Reacties: 138

#25 Geplaatst: 2010-10-31 10:02:15

Kobie, Treignac en Daisy bedankt. Dit was inderdaad hetgeen ik wilde weten.

Wilm

avatar#6202
reza
Berichten: 0
Reacties: 3

#26 Geplaatst: 2010-12-05 19:19:18

hallo,

jullie hebben zo te lezen veel ervaring met gebruik credit card. ik probeer met mijn Rabo creditcard iets online te bestellen en af te rekenen bij Bouyguess. Lukt niet. credit card wordt geweigerd, idem bij SFR en Orange.

mogelijk heeft het te maken met feit dat ik alleen mijn franse adres kan invullen en dat correspondeert niet met mijn creditcard nummer.

of is het gewoon dat buitenlandse creditcards niet worden geaccepteerd?

Knap vervelend, het gaat om een clé 3g sans abonnement en die moet ook steeds online mbv een cc worden opgeladen.

ik heb wel een franse bankrekening maar om voor die enkele aankoop een franse cc aan te schaffen gaat toch wat ver. Ik snap het ook niet, verder kun je toch overal in Frankrijk betalen met een cc.

iemand goede raad/suggesties?

alvast bedankt.

reza

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#27 Geplaatst: 2010-12-05 19:34:28

je moet bij een transactie altijd de gegevens invullen die horen bij je credit card: exact naam zoals op card, en verder adres, woonplaats en geboortedatum zoals bij de bank bekend.

bij veel bestellingen heb je de optie om je financiele adresgegevens (card) op te geven, ookwel het factuuradres geheten, en daarnaast separaat je afleveradres op te geven. maar dat is meer bij bestelling van fysieke goederen.