Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tweede laptop opnemen in draadloos netwerk

Auteur Bericht

avatar#6526
Ty Huella
Berichten: 6
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-07-04 13:33:24

Ik heb - met Free als provider - draadloos verbinding met internet op een Vista laptop. Nu wil ik op een tweede laptop (XP-Home) eveneens draadloos verbinding hebben. Op deze laptop krijg ik de melding dat deze geen of beperkte verbindingsmogelijkheden heeft (geel uitroepteken in het icoontje).Er wordt gezegddat het probleem is opgetreden omdat het netwerk geen netwerkadres aan de pc heeft toegewezen. Bij het klikken op herstellen wordt geprobeerd het netwerkadres te vernieuwen wat echter niet kan worden voltooid. Na het volgen van de wizard "Netwerkadres" instellen en het opnieuw opstarten van de pc wordt eerst weer geprobeerd een netwerkadres te verkrijgen wat uiteindelijk leidt tot de melding "Beperkte of geen verbindingsmogelijkheden". We zijn dus weer terug bij af. Met een kabelaansluiting heb ik gewoon toegang tot internet.

De Vista laptop heb ik destijds met WEP beveiligd (opzettelijk de meest eenvoudige beveiliging gekozen omdat ook anderen toegang moeten kunnen krijgen) en er is een netwerksleutel toegekend. Ik heb deze kwestie bij Seniorweb aangekaart die me adviseerde PC-hulp thuis aan te vragen. Dat is dus wat lastig hier in Bretagne.

Ik ben zo eigenwijs - waarschijnlijk door mijn onverstand in dit soort zaken - te denken dat het toch mogelijk moet zijn dit zelf op te lossen. Hierin wordt ik gesterkt omdat wanneer ik met mijn laptop bij een kennis in de buurt gebruik wil maken van zijn draadloos netwerk het volstaat zijn netwerksleutel in te voeren om verbinding te hebben.

Hopelijk weet één van jullie me - liefst in duidelijke stappen - te adviseren of me te verwijzen naar een adres waar ik de nodige info kan verkrijgen. 

Met dank en groet,

kenavo, Ty Huella.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2009-07-04 14:19:56

Ik ken de freebox niet, maar het lijkt er op dat je 'nieuwe' pc wel verbinding maakt ( wep sleutel=ok) , en toch geen toegang krijgt. Vermoedelijk is er nog een 2e beveiliging actief, meestal is dat een beveiliging op MAC adres.

Een MAC adres is een uniek serienummer van de netwerkkaart in je PC. Je freebox kent dit nummer niet als "geauthoriseerd" en wijst dan de verbinding af.

Een Livebox van Orange is voorzien van een knopje waarmee ( gedurende enkele minuten) mac adressen van nieuwe PC's binnen bereik worden toegevoegd aan de lijst.

Mogelijk heeft je freebox ook zo'n knopje, kijk anders in de setup van je freebox om handmatig dit nummer toe te voegen of de betreffende beveiliging uit te zetten.

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#2 Geplaatst: 2009-07-04 14:50:37

De Livebox heeft i.d.d. een beveiliging waardoor onbevoegd inloggen uitgesloten is.

Er zit een knopje "WiFi" of "set" o.i.d ( afhankelijk van het type) dat de toegang voor enkele minuten vrij geeft. Inloggen moet dus binnen die tijd geschieden anders gaat die weer automatisch op slot. Vanaf het moment dat de connectie eenmaal is gemaakt blijft deze natuurlijk verder benaderbaar.

Er zijn diverse types Livebox en die knopjes hebben dus soms een andere naam. Zie hiervoor de gebruiksaanwijzing.

avatar#7453
Frank58
Berichten: 0
Reacties: 5

#3 Geplaatst: 2009-09-23 13:33:36

Een andere mogelijkheid is om de laptop te voorzien van een vast IP-adres, niet zo'n nette manier, maar kies er dan een die in de range valt en niet een door de Livebox uitgegeven IP-adres in de weg zit.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2009-09-24 20:16:22

Frank,

Het gaat niet om een Livebox, maar een netwerk van Free.

Een handmatig IP adres gaat het probleem niet oplossen omdat het mac adres geblokkeerd wordt. Je haalt oorzaak en gevolg door elkaar.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#5 Geplaatst: 2009-09-24 21:45:32

Ik heb een soortgelijk probleem, maar dan met een "range extender" Met de "bereik vergroter " krijg ik wel een signaal op de plaats waar ik het wilde, maar ik kan het internet niet op vanwege beperkte verbindingsmogelijkheden, zoals Ty Huella. Ik heb vista op mijn laptop.

De range extender heeft een eigen mac address, maar ik heb geen idee waar of hoe ik dat de rest van het netwerk moet laten weten. Ik heb een thomson speedtouch wireless modem, maar ik kan niet vinden waar ik dat mac address kenbaar moet maken.

Kan Jaco helpen?

Groet, Kees

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2009-09-25 13:43:07

Kees,

-merk+model/type range extender?

-type speedtouch?

Er zijn verschillende soorten "range extenders"

De correcte vorm maakt gebruik van WDS ( Wireless Distribution System) waarbij de oorspronkelijke router 'weet' dat er een tweede access point actief is, maar de oorspronkelijke router moet dat ondersteunen en het vereist een goede configuratie.

Bij de 'simpele' vorm weet de oorspronkelijke router van niks, die ziet alleen een draadloos apparaat dat toegang wil krijgen. Je zult ook dan die gegevens in je "range extender" moeten zetten. Dus welk netwerk (SSID), beveiliging, etc.

Alleen dan kan je range extender toegang tot je netwerk krijgen en wordt ook een IP adres uitgegeven aan je "range extender" ( tenzij die op 'handmatig' staat, controleer dan subnet en dubbel IP).

Om te testen kun je het beste tijdelijk alle beveiligingen uit zetten, inclusief mac filter. Als het dan wel werkt, de beveiligingen weer aanzetten.

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#7 Geplaatst: 2009-09-25 14:27:59

Misschien ben ik te simpel, maar ik snap helemaal niets van al deze technische omschrijvingen, termen, afkortingen en uitleg!!!

Ik ben geen IT held, maar heb wel 4 labtops in huis, allen aangesloten op hetzelfde netwerk. Ook bouw ik websites (niet voor derden, alleen voor eigen bedrijven) en ben ik redelijk handig.

Als ik een nieuwe labtop heb aangeschaft klik ik gewoon op de functie "connecxtion" in het start menu. Via daar kun je de procedure volgen die jou het meeste aanstaat en op jou van toepassing is. 5 minuutjes later heb je verbinding en kun je naar hartelust internetten via je draadloze netwerk.

(je hebt wel de gegevens die bij je livebox horen nodig om de "clé" in te voeren)

Ik heb geen enkele labtop met mijn Livebox verbonden, alles gaat draadloos. Ik kan ook via nadere labtops informatie halen van mijn externe harde schijven en printen via één centrale printer (mits de labtop waarop deze zijn aangesloten aanstaat)

Ik hoop dat ik Ty Huella hiermee verder geholpen heb!!!

Succes!!!

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#8 Geplaatst: 2009-09-25 15:06:24

Kennelijk is het mac filter in je Livebox uitgeschakeld, anders werkt deze procedure niet, of je bent vergeten uit te leggen dat je ook nog het daarvoor bestemde knopje op je Livebox indrukt. ( waarmee de Livebox zelf het nieuwe mac adres toevoegd aan de lijst)

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#9 Geplaatst: 2009-09-25 17:08:26

Ik heb geen Mac, dus ook geen mac filter nodig of knopje,....

Gewoon Windows, laatste labtop met Vista.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#10 Geplaatst: 2009-09-25 18:36:00

Jako, ook ik ben een leek op wireless gebied. Dacht wel te weten dat een WLAN / LAN MAC address niets met een apple computer te maken heeft. Maar goed, ik heb een speedtouch 706 van Thomson (ex tele2, nu sfr) en een Belkin range extender F5D7132df. Die is me vorige week verkocht, maar heb intussen uitgevonden dat hij niet meer ondersteund wordt. Op de site van Belkin kan ik dus niets meer vinden dan wat ik zelf al weet. Op diverse fora blijkt het wel te moeten kunnen werken maar dat vele gebruikers er moeite mee hebben het ding correct te installeren. Maar ik kom niet door de gibbledegook van de ervaren experts. Voor mij is het net als DOS taal uit de tachtiger jaren. Het moet toch simpel te vertellen zijn? Ik heb geprobeerd alle beveiligingen, i.e. firewalls uit te zetten, maar ook dat helpt niet. Ik zou er nog niet om geven dat het een onbeveiligde verbinding is, we wonen ver buiten de dorpskern, maar ik kan niet met een onbeveiligd net werk verbinden. Akls ik de beveiliging van de speedtouch uitschakel kan ik daar ook niet meer draadloos mee verbinden.

Het probleem zal dus wel bij vista instellingen liggen. Ik gebruik ook onecare, wat me bevalt, maar het is niet helemaal uit te zetten. Wel de firewall daarvan.

Hoop dat je met deze info verder kan helpen.

Groet, Kees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#11 Geplaatst: 2009-09-25 18:37:24

Als je even op het gemak dit draadje doorleest, dan weet je wat een mac adres is en dat dit niets te maken heeft met een Mac computer, die nooit een labtop is, maar soms een laptop. Je Livebox heeft een macfilter, ook als je niet weet wat het is. Waarschijnlijk heeft iemand anders het voor je uitgezet zodat je er geen last, noch gemak van hebt.

Onnozelheid leidt soms tot succes, maar meestal niet.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#12 Geplaatst: 2009-09-25 18:59:43

Kees,

Heb je je belkin wel goed kunnen configureren en maakt die contact met je speedtouch?

Je speedtouch is voorzien van een mac filter, zet die op "toegestaan( automatisch) "en zet SSID op "aan"

zie gebruiksaanwijzing:

--------------------------------

"Om uw draadloos netwerk te beveiligen kunt u:
1 toegang toestaan of weigeren op basis van het MAC-adres van de draadloze
client(s). Bekende MAC-adressen worden bewaard in de toegangscontrolelijst
(ACL). Indien de SpeedTouch™ is geconfigureerd om nieuwe stations toe te
staan middels registratie, zullen onbekende computers zich eerst moeten
registreren alvorens verbinding te kunnen maken.
2 Zet de mededeling van de naam van het draadloze netwerk (SSID) uit. Nieuwe
draadloze clients die naar beschikbare netwerken scannen zien uw netwerk
niet in hun lijst verschijnen.
Vergeet deze login-informatie niet. Mocht u haar vergeten, dan bent u
verplicht de SpeedTouch™ opnieuw in zijn standaardconfiguratie te zetten.
Voor de ACL hebt u de volgende opties:
􀀗 Toegestaan (automatisch): Alle nieuwe stations krijgen toegang
tot de SpeedTouch™.
􀀗 Toegestaan (middels registratie): Slechts stations die volgens de
ACL toestemming hebben, krijgen toegang. U kunt nieuwe
stations toevoegen via de Toewijzing / Registratie toets.
􀀗 Niet toegestaan: Slechts stations die volgens de ACL
toestemming hebben, krijgen toegang.

-----------------------------------------------

Werkt je pc wél  met je speedtouch als je de belkin uitzet en dichtbij probeert?


avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#13 Geplaatst: 2009-09-26 14:07:21

Jako, de speedtouch staat zoals je aangeeft, macfilter auto en bij ssid staat "speedtouch....". Ik heb nu in het netwerkcentrum / beheren van netwerken/ de 2de speedtouch, naar ik aanneem de Belkin, dezelfde beveiliging gegeven als de originele speedtouch. Nu lijkt het te werken. Ik zeg lijkt, want op de plaats waar ik wil internetten via de Belkin kan ik nu werken, maar via het originele speedtouch signaal wat nu sterker lijkt. Als ik naar "beschikbare netwerken" kijk, vind ik daar 3 netwerken: 1) speedtouch... beveiligd, 2)speedtouch.. 2 beveiligd en 3) speedtouch... onbeveiligd.  Dit is met de Belkin aan. Met Belkin uit heb ik maar 1 netwerk beschikbaar, de originele speedtouch uiteraard.

Ik heb altijd kunnen internetten zonder probleem met de originele speedtouch en dat kan ik nog. De reden van de Belkin is dat ik wil kunnen internetten in een gasthuisje 50 meter van de originele speedtouch. Ik haal dat zonder de Belkin niet, waarschijnlijk vanwege dikke muren.

Waarom ik niet op een onbeveiligd netwerk kan inloggen is mij een raadsel, het moet een setting zijn in vista, maar kan het niet vinden. Met een oudere pc met xp ging dat namelijk wel. Helaas heb ik die niet meer beschikbaar om het nog eens te testen.

Ik ga maar eens een vriend vragen zijn laptop mee te nemen en te kijken of hij in het huisje kan internetten, want de range extender is uiteindelijk bedoeld voor gasten

Bedankt voor alle moeite,

Groet, Kees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#14 Geplaatst: 2009-09-26 15:50:09

Kees, je kunt niet inloggen op een onbeveiligd netwerkt met dezelfde naam als een reeds bekend beveiligd netwerk. Je laptop zal dan proberen zich aan te melden met de gegevens van het beveiligde netwerk.

De snelste oplossing zou moeten zijn: Alle beveiliging overal uitzetten, de Belkin resetten naar fabrieksinstellingen ( reset knopje 10 seconden indrukken) daarna het  "auto connect" knopje van de Belkin indrukken-klaar.

Dat is althans de theorie.. :-))