Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

espace pour hollande

Auteur Bericht

avatar#7303
hanky
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2009-07-12 14:15:07

bonjour tous les monde (zover kom ik nog met frans)!

ik heb (had) een leuk plan; ik haal een van de eerste renault espace's naar nederland. maar ja...daar begint het: ik spreek weinig frans. aha, google vertalingen is er :-). helaas, kromme zinnen (waardoor meteen irritatie bij de fransen) en de franse antwoorden terug vertalen gaat zeer matig.

kortom: wie kan mij helpen?

wie weet wat een fransman hier bedoelt:

jai pas de papier pour lentretien car je lai racheter comme sa il roule tres bien mai il faut refaire juste changer le cable de la marche arriere et faire les carte gris je c pas ci ya 1 ou 2 carte  gris a faire aussi non apler mois c mieus pour que  jexplique merci 
 
ik snap dus niet wat hij met de autopapieren/kenteken bedoelt? enz..

alvast een grand merci pour la traduction.

hank

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#1 Geplaatst: 2009-07-12 15:16:46

hanky,

wil je hier iemand voor de gek houden? Het is zo'n krom Frans, en met zoveel spelfouten, dat het óf opzet (SMS-slang?) óf door een niet-Fransman geschreven is.

Hier eerst een poging er leesbaar Frans van te maken:

Je n'ai pas de papiers pour l'entretien car je l'ai achetée comme ça. Elle roule très bien mais il faut refaire/juste changer le cable de la marche arriere et faire la carte grise. Je ne sais pas s'il y a 1 ou 2 cartes grises à faire aussi non. Appellez-moi, c ést mieux pour que je l'explique. merci  

Mijn poging tot vertaling is:

Ik heb geen papieren betreffende het onderhoud omdat ik hem gekocht heb zoals hij is. Hij rijdt erg goed maar men zou de kabel voor de achteruit in orde moeten maken of simpelweg vervangen en ook de carte grise (= het kentekenbewijs) op moeten laten maken. Ik weet ook niet of er een of twee cartes grises aangemaakt moeten worden (?). Belt u mij op, dan kan ik alles beter verklaren. Bedankt. 

Misschien helpt dit.

Chris

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#2 Geplaatst: 2009-07-13 09:59:21

Geen carte grise??????????? Ik zou verre blijven van dit zaakje... Krom frans kan ook een aanduiding zijn dat lieden uit een zuidelijk continent zich met oplichting onledig houden. Dit

avatar#7303
hanky
Berichten: 1
Reacties: 2

#3 Geplaatst: 2009-07-13 10:10:09

nee, ik hou niemand voor de gek. dit is 1 op 1 tekst zoals ik die krijg van een verkoper. let op: ik heb van andere verkopers ook al niet te vertalen teksten gehad, zonder punten, zonder komma's en zonder normale woorden.

vandaar ook, dat ik de specialisten hier raadpleeg :-).

inderdaad, zag naast dit forum ook nog het andere forum, waar ik dezelfde vraag gesteld heb. dank voor adviezen (mijn zus spreek al redelijk frans, maar ze kon er ook geen touw aan vast knopen). ze heeft (op mijn verzoek) de man maar eens gebeld, maar ook toen was het een vaag verhaal.

het gekke is, dat ik hiervoor met 2 andere verkopers contact had en het gaat allemaal zeeeeeer moeizaam. als ik 4 dingen vraag, krijg ik op 1 vraag antwoord. laatst dacht ik een goede auto gevonden te hebben en ik schrijf: ok, geef me je banknummer maar, dan betaal ik je aan, dan weet je zeker dat de auto verkocht is. reactie verkoper: nee! dit riekt naar oplichting. je krijgt m'n banknummer niet! enfin, zeggen jullie het maar.....

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#4 Geplaatst: 2009-07-13 11:04:50

Ik begrijp al helemaal niet waarom je een espace I gaat importeren.

Deze auto's zijn in nederland stukken goedkoper dan in Frankrijk.

Voorbeeld;  Marseille- Espace I- kost 3400 euro.

zelfde bouwjaar zelfde type in nederland 400 euro's.

ga de autoslopers af in nederland en je vind er geheit een.

Cees.

avatar#7303
hanky
Berichten: 1
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2009-07-13 11:14:39

hallo cees,

ik heb in nederland gezocht. daar is geen espace I van 84/85 of 86 te vinden. uiteraard zou ik anders niet in frankrijk helemaal gaan zoeken toch? :-)

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#6 Geplaatst: 2009-07-13 15:28:04

Lachertje.

Op de eerste pagina van google kom ik er al drie tegen onder de duizend euries.

Die auto's worden door de handel opgekocht om te worden geexporteerd naar egypte en marokko.

Als je bij de garage vraagt hebben ze er geen.

Dat komt omdat ze geen drol waard zijn en als ze jou er een verkopen sta je een week later weer op de stoep omdat de ruitenwisser het niet doet, of de kachel.

En dat willen de garages niet, ze willen die auto verkopen voor een laag bedrag aan de handel voor export en zo komt die nooit meer terug om te zeuren.

Meestal heeft zo'n garage de auto in handen gekregen bij de verkoop (inruil) van een nieuwe auto en/of ruilhandel onderling, en verdienen ze op een karretje van zeshonderd euro's misschien twee tientjes.

Je kunt wel nagaan dat ze daar geen klant voor willen hebben die terug komt.

Ik weet niet of je misschien kort bij Utrecht woont anders moet je daar eens naar de automarkt gaan, gaat een wereld voor je open.

Wel vroeg zijn want de mooisten gaan al om zes uur van de hand.

Cees.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2009-07-19 19:39:57

Haha Cees,

Ja, ja dat heb je nu met Ollanders die vanuit hier een van de 1e Espaces willen importeren!.

Die carosserie ziet er mat uit, maar ook niet vreemd omdat het glasvezel versterkte polyester betrof. Ze rijden hier nog...evenals andere ouwetjes.'Trabantjes' nu gewild in NL?  De vraag is hoelang nog, want soms blijkt het voordelig dat die 'boertjes' hun zg. 'casse' inruilen voor iets minders 'poluant' ...maar lachen toch? Die markt blijkt al ruim 40 jaar toch in NL een zekere omgekeerde attractie uit te oefenen. 

Hanky "Panky" hou je verre van louche handel. Als het nu een 'klaverblaadje' was zou ik die voor import naar NL op een trailer zetten met zoveel mogelijk originele papieren erbij! ;-))

Groeten van Bruintje.

avatar#6905
Ayoub
Berichten: 3
Reacties: 56

#8 Geplaatst: 2009-07-26 03:58:52

"jai pas de papier pour lentretien car je lai racheter comme sa il roule tres bien mai il faut refaire juste changer le cable de la marche arriere et faire les carte gris je c pas ci ya 1 ou 2 carte  gris a faire aussi non apler mois c mieus pour que  jexplique merci"

Hahaha zijn Frans is echt kut! Volgens mij heeft die man nooit op school gezeten of had ie een glas te veel op :)

Die man heeft GEEN "carnet d'entretien" dus geen factures voor een auto die zo oud als ik is??!! Un conseil: VERGEET HET MAAR EN VERDER ZOEKEN! Je kunt niet eens checken of de kilometerstand klopt of niet.

Hij heeft het over 2 cartes grises. Volgens mij komt het voertuig uit het buitenland. Dus moet hij de eerste carte grise op zijn naam zetten (dus F kenteken), en DAN PAS kan de auto verkocht worden, dus tweede carte grise op je naam.

Bon courage.


 

avatar#4129
doperwt
Berichten: 7
Reacties: 245

#9 Geplaatst: 2009-08-28 21:35:41

Ik schat dat er circa 5 miljoen Fransen zijn die zo slecht of nog slechter schrijven (werk er dagelijks mee), het quasi-analfabetisme is hier veel hoger dan in NL, ook uiteraard omdat Frans natuurlijk niet te schrijven is (had je maar af en toe een taalhervorming moeten doorvoeren...).

Helaas vind je sinds de "prime à la casse" veel minder auto's onder de 500-1000 Euro dan vroeger, die zijn allemaal voortijdig naar de sloop gegaan, een beetje jammer. Diesel-Espaces zijn nog tamelijk gewild, ook van die leeftijd, maar een benzine-Espace moet toch te vinden zijn.

Maar je moet wel de procedure kennen, een beetje auto-Frans spreken en niet te vergeten de plaatselijke gewoonten! Geld overmaken is vreemd, als je een Fransman om z'n bankrekeningnummer vraagt gaan z'n haren recht overeind staan. Een auto koop je met een cheque en als de verkopende partij het zaakje niet 200% vertrouwt zal hij een bankcheque vragen (dwz een cheque van de bank waar de bank dus de betaling garandeert, geen gewone cheque). Zorg dat je beslagen ten ijs komt, die Espace vind je echt wel meet een beetje geduld, bv op lacentrale.fr

avatar#7558
Evert M
Berichten: 4
Reacties: 8

#10 Geplaatst: 2009-11-17 22:45:55

doperwt:

Ik heb vorig jaar een auto gekocht via een handellaar in parijs, deze man sprak ook wat engels, wat het wel makkelijker maakt. Helaas heb je ik mail adres niet, dus kan ik je de gegevens niet sturen... Ik heb hem toen bij toeval via een auto website gevonden en goed zaken gedaan

Allicht dat je zaken met hem kan doen....

Tis wel hilarisch, moest in oost Parijs ding ophalen, met een 2,5 meter brede ambu parijs in.