Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Belasting terugvragen in Frankrijk

Auteur Bericht

avatar#7311
oursquiboit
Berichten: 2
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-07-17 12:54:24

Hallo,
ik doe 2 maanden receptiewerk op een camping in de Isère in Frankrijk. Ik werk onder een Frans contract en ik vraag me af of en hoe het mogelijk is om de belasting terug te vragen die direct wordt ingehouden op mijn Franse salaris. Ik heb al contact gehad met het URSAAF, maar men kon mij niet helpen. Ook heb ik de Nederlandse belastingdienst gebeld, maar die wisten ook geen antwoord op mijn vraag. Zou u mij misschien verder kunnen helpen? Bij voorbaat dank.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2009-07-18 11:04:18

Ik ben zeker geen specialist op dit gebied, maar in Frankrijk wordt geen belasting ingehouden aan de bron. De inkomstenbelasting betaal je per jaar achteraf, na aangifte. Ik vraag me dus af of het wel over belasting gaat of een andere inhouding ( sociale premies)

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-07-20 12:48:28

Het moet hier gaan om de inhoudingen voor de sociale belastingen (wij zeggen premies) CSG en CRDS bijvoorbeeld.

Wim

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2009-07-20 15:46:37

Bon Wim,

Het gaat hier dus over tijdelijk werk op een camping!

Ja het is moeilijk want als tijdelijke werknemer betaal je via die tijdelijke werkgever alle Sociale lasten.

Terugvorderen van teveel betaalde S.L. in LDF? Nou ik help het hopen dus voor vraagstelster.

En Wim CSG en CRDS hebben hier niets mee te maken, want geldt voor les dettes Sociales op aanslag te betalen voor hen die permanent wonen/leven in LDF!

Aan het einde van de contractsduur dient vraagstelster van haar (tijdelijke) werkgever een verklaring te ontvangen dat de gepleegde inhoudingen niet op haar van toepassing waren en dus terugvorderbaar zijn op de Franse Fiscus.

Zij valt evenals studenten volledig onder het Nederlandse stelsel van Ziektekosten Verzekeringen (ZVW), want ik neem aan dat zij dus alleen maar een vakantiebaan heeft in LDF en er dus niet WOONT meer dan 180 dgn/jaar !

Groeten van,

Bruin.