Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

tnt-sat of livebox

Auteur Bericht

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#0 Geplaatst: 2009-07-18 14:16:34

De afgelopen week hebben wij onze oude TVkist vervangen door een televisie met lcd scherm. Deze geeft ons de mogelijkheid om niet alleen via de Astra sateliet het Franse BFM te ontvangen maar ook het TNT aanbod, aangezien dit geintegreerd is in he toestel.

Wij vallen echter buiten het dekkingebied en daarom heb ik de volgende vraag.

Is een nog aan te schaffen TNT-sat ontvanger door te lussen naar mijn eenvoudige Philips 2211 ontvanger die alleen een videouitgang en een seriele poort heeft.

Tevens denk ik aan een mogelijk alternatief, nml. mijn reeds geinstalleerde livebox (incl. TV), echter deze is via kabel moeilijk te bereiken.

Heeft iemand ervaring met de door Orange aangeboden "liveplug".

Iedere andere suggestie welkom.

Theo

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#1 Geplaatst: 2009-07-18 19:07:33

Oeps, daar was mij iets ontsnapt....

Ik overweeg ook om een TNT-Sat ontvanger/decoder te kopen, met bijbhorende smartcard. De meeste decoders hebben een LNB-in en een LNB-out aansluiting.

Je zou de kabel van de schotel op LNB-in van je 2211 kunnen aansluiten en de TNT-Sat decoder dan met een kort kabeltje op de LNB-out van de 2211 (of andersom). Zowel de (meeste) Nederlandse als de Franse kanalen komen immers van Astra 1.

Je hoeft m.i. dan alleen nog het signaal van beide decoders naar je TV te brengen, en omdat de meeste moderne TV meerdere SCART aansluitingen hebben kan dat niet moeilijk zijn. Mijn 'projectje' stond op het programma voor later dit jaar en ik zal laten weten of het op deze manier kan.

Ko  

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2009-07-20 11:54:28

Ko,

Ik begrijp eigenlijk niets van je verhaal.

Laat me dat uitleggen. TNT is een televisie signaal dat ontvangen kan worden met geïgende antennes. Vaak is het nodig om een zg. antenne versterker te installeren.

TNT heeft hier 18 gratis kanalen, alleen voor Franse zenders!

Met een zg. smartcard ontvang je nog steeds via Astra-satellliet uitsluitend Franse zenders en/of dus speciale uitzendingen waarop je 'en plus' geabonneerd moet zijn.

Je kunt dus even niet over alle NL TV-kanalen op je schotel-antenne beschikken, want die zijn afgeschermd per land!

Dat betekent dus dat wil je NL-zenders op je schotel kunnen ontvangen, je bij famillie in NL een NL-smartcard moet hebben gekocht.

Theo schrijft echter in zijn vraag complete onzin, want ADSL via "lifeplug" van Orange heb je al of niet een signaal wat gewoonlijk wél partieel geleverd kan worden via je telefoonlijn. Dat hangt dus af of je in zône woont die volledig "dégroupé" is. Is dat niet het geval, dan kun je slechts beperkt een ADSL-abo nemen voor Internet met maximale limiet van ca. 6,5 km van een telefooncentrale!

Woon je in een grote stad dan heb je kort gezegd 3 mogelijkheden nl:

1) Abo via de "kabel" die zowel TV-signaal als ADSL (Internet) combineert.

2) Abo via Orange of andere FAI's/ISP's die voor ca. 30 € een Internetverbinding aanbieden "ADSL Only" op je vaste telefoonverbinding.

3) Abo via sateliet "Astra" of nog andere, maar daar betaal je gewoon een bepaalde prijs/mnd voor voor Internet en je mobieltje, inclcu Internetverbinding.

Meer smaken zijn er dus niet!

Maar men zou eens gewoon moeten overstappen naar een verticaal uitgezonden signaal ipv. een horizontaal, wat gebruikelijk is in Europa. In het VS systeem kunnen steunzenders over grote afstanden radio én TV-signalen uitzenden, die ook die dalen meenemen. Ik zie helaas met het PAL-SECAM systeem in EUR geen vooruitgang...ook niet met het zg. WIMAX.

Groeten van,

Bruintje.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#3 Geplaatst: 2009-07-20 19:53:55

Bruin,

Als je het niet begrijpt, reageer dan niet.

Nu staat er alweer een berg onzin in dit forum.

Mocht je er iets van willen leren begrijpen:

TNTSAT   gratis op Astra  

FRANSAT gratis op Atlantic Bird 3

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-07-21 21:05:18

Jako,

Ik begrijp wel degelijk het verhaal van Ko en Theo hier.

Wat maakt dat je denkt dat er berg onzin staat mijnerzijds?

Heb ik beweerd dat met de door jou gegeven 2 linkjes TNT-ontvangst via Sateliet niet gratis kan zijn? Ik beweerde echter iets anders, nl. dat die smartcard meestal niet gratis is!

Theo maakt in zijn initiële posting de volgende opmerking:

" Tevens denk ik aan een mogelijk alternatief, nml. mijn reeds geinstalleerde livebox (incl. TV), echter deze is via kabel moeilijk te bereiken.

Heeft iemand ervaring met de door Orange aangeboden "liveplug"."

Orange biedt zelfs een abonnement aan voor TNT-sat verbinding in combi met ADSL voor Internet. Maar dan kun je dus die schotel van hen monteren en heb je ADSL via je telefoonlijn!

Ko wil ook NL zenders kunnen ontvangen via zijn te installeren sat-schotel. Geen probleem dus, behalve dat hij geen NL zenders kan ontvangen, want behalve Canal+ kun je dat gevoeglijk 'vergeten' als je dus niet over een NL 'smartcard' beschikt in je schotelontvanger.

Jij geeft in de 2 linkjes aan dat het allemaal gratis kan, maar waar staat dan dat je die kan combineren met Internet?

Ja er bestond ooit een bedrijf in Luxemburg die beide aanbood, alleen moest je dan dan wél even een op speciaal tel.nr. inloggen dan kon je ook Internetten via de satelliet! Het downstream debiet was snel genoeg, alleen het uploaden via dat telnr. apetraag.

Alleen dat bedrijf ging erg snel failliet. En met een zg. Blackberry kun je via GPS overal internetten en met sommige mobieltjes dus TV volgen én internetten.

Dus de techniek is er wél degelijk al hoor, maar de aanbieders van gecombineerde diensten zeldzaam of non-existant voor home toepassing.

Met beleefde groeten van,

Bruintje.

PS: Ik heb hier een dure Winfast DTVH 2000H TV-kaart in m'n PC, die zou met een antenneversterker zowel TNT als kabel of NTSC, PAL/SECAM moeten aankunnen.

Alleen zowel in dep. 23 als in 79 heb ik nooit een TNT signaal kunnen ontvangen. Mijn moderne HD-LCD TV werkt feilloos met antenneversterker hier, de TV-kaart echter niet. Mijn informaticus die die kaart geleverd had verklaart dat die of al stuk was of verouderd. Heb hier ook nog zo'n USB DVB-T adaptor liggen, maar heb die nog niet geinstalleerd. Heb er eigenlijk niet zoveel vertrouwen in dat zo'n ding hier goed werkt met z'n kleine antenne. In NL echter wél voor 4 TV-kanalen slechts.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#5 Geplaatst: 2009-07-22 01:22:55

Bruin,

mijn opa zei altijd: Als je niet weet waar je bent, maakt het ook niet uit waar je heen gaat.

En ik voegde daaraan altijd toe:

Als je iets niet begrijpt, hoef je het ook niet uit te leggen.

Ko

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-07-22 13:41:24

Bingo Ko,

I rest my case. Zie andere draadje.

Maar domme vragen bestaan niet en het is dus aan experts hier om uit te leggen, waarom iets niet kan of juist wel! Daar heeft de 'domme' consument wat aan.

Groetjes van,

Bruintje Beer. ;-)

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#7 Geplaatst: 2009-07-22 18:32:32

Nou, daar gaat ie dan met de berg onzin:

-"TNT heeft hier 18 gratis kanalen, alleen voor Franse zenders!

Met een zg. smartcard ontvang je nog steeds via Astra-satellliet uitsluitend Franse zenders en/of dus speciale uitzendingen waarop je 'en plus' geabonneerd moet zijn. "

Dit is onzin, want er is helemaal geen abonnement nodig voor die Franse zenders die bovendien ook op andere satellieten en deels zonder smartcard te bekijken zijn..

-" Theo schrijft echter in zijn vraag complete onzin, want ADSL via "lifeplug" van Orange heb je al of niet een signaal wat gewoonlijk wél partieel geleverd kan worden via je telefoonlijn. Dat hangt dus af of je in zône woont die volledig "dégroupé" is "

Nog grotere onzin, Orange is de zg historische provider en heeft dus per definitie helemaal niets met dégroupage te maken.

-" Meer smaken zijn er dus niet! "

Onzin, zowel per satelliet als andere infrastructuur kan er nog veel meer.

 -"Maar men zou eens gewoon moeten overstappen naar een verticaal uitgezonden signaal ipv. een horizontaal, wat gebruikelijk is in Europa."

Onzin, er is geen wezenlijk verschil tussen horizontale of verticale polarisatie, de consument merkt hier niets van.

- "Ik zie helaas met het PAL-SECAM systeem in EUR geen vooruitgang...ook niet met het zg. WIMAX."

Onzin, door de verdergaande digitalisering is er steeds minder noodzaak voor de analoge pal/secam of NTSC normen . Probeer voor de gein eens een secam DVD te kopen. ( bestaan niet) WIMAX heeft al helemaal niets met pal of secam. Mogelijk bedoel je dat je geen vooruitgang ziet in de uitrol van Wimax in Frankrijk, maar dan kijk je niet.

Domme vragen bestaan inderdaad niet. Je hebt echter geen vraag gesteld, maar een dom antwoord gegeven. De vraagsteller wilde alleen maar weten hoe het zit met TNTSAT en de Liveplug.

TNTSAT heb je verkeerd uitgelegd en een liveplug is bedoeld om het TV signaal van je Livebox via je elektriciteitskabel bij je TV  te krijgen. Jij begint echter te miauwen over dégroupage, vermoedelijk omdat je geen idee hebt wat een liveplug is.

Daarnaast vul je je betoog aan met een hele berg niet terzake doende en onjuiste informatie waardoor argeloze lezers volledig de weg kwijt raken.

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#8 Geplaatst: 2009-07-22 19:06:40

Heren,

Laat ik beginnen u te bedanken voor uw reacties, heb inmiddels mijn keuze gemaakt. Ivm de afstand Lifebox naar de van Orange in bruikleen te verkrijgen decodeur, plm. 40 meter, heb ik gekozen voor de optie van KO, nml het doorlussen met een TNTsat recorder.

Ko, ik begrijp je volkomen!!!!! Zal vooruit lopen en dit weekend een receiver kopen.

Uiteraard zal ik je het resultaat meedelen.

Voor Bruin en anderen heb ik de volgende link : http://livebox.atelier.novacomvipi.net

Kijk speciaal bij het onderwerp Televisie.

Dan zie je dat mijn vraag geen onzin is.

Jako, bedankt, want je technische bijdragen over allerlei onderwerpen stel ik zeer op prijs.

avatar#3487
Michael
Berichten: 23
Reacties: 56

#9 Geplaatst: 2009-07-22 20:10:55

Ai, denk dat Bruintje weer in zijn holletje is gekropen:-)

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2009-07-22 21:06:12

Beste Jako,

Je hebt me iets eerder uitgebreid 'de oren gewassen' over een berg onzin mijnerzijds dan daar ben je als expert goed in geslaagd!

Blijf intussen moeite houden met je passage: " Onzin, door de verdergaande digitalisering is er steeds minder noodzaak voor de analoge pal/secam of NTSC normen . Probeer voor de gein eens een secam DVD te kopen. ( bestaan niet) WIMAX heeft al helemaal niets met pal of secam. Mogelijk bedoel je dat je geen vooruitgang ziet in de uitrol van Wimax in Frankrijk, maar dan kijk je niet. "

Een Secam dvd bestaat idd niet, en ja er bestonden in grijs verleden Camcorders die tussen NL en FR niet afspeelbaar waren via een Franse TV. Wimax kan zover ik heb begrepen max 70 km. als straalzender overbruggen. Voor goed begrip dus van top tot top op een berg. Woon je nu toevallig in een diep dal, dan heb je alleen alleen zonder (hulp)straalzenders of telefoonverbinding inderdaad de enige keus om TV en/of Internet via geëigende sateliet receivers te realisren.

Mijn TNT-straalzender bevindt zich hier op nauwelijks 3 km afstand. Maar toch heb ik wel af en toe storing en op mijn full HD TV hier in 79. Dat zijn dan even digitale blokjes die wegvallen in dat scherm. Soms zie ik hier dus storing van bepaalde motor voertuigen of grasmaaiers. ;-)

Laten we elkaar in onze waarde laten en als niet geheel demente of domme consument slachtoffer laten worden door puur commerciële doeleinden van providers!

Bruin.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#11 Geplaatst: 2009-07-24 17:33:26

Beste tap, of Theo,

Ik heb je link ook nog nagetrokken, maar daar staat dus niets wezenlijks anders dan wat Steven hier in volgende link heeft beschreven!:

http://www.ses-astra.com/consumer/fr/satDSL-draft/index.php

Ik moet helaas begrijpen dat FT/Orange je ook 'gebakken bananen' tracht te verkopen, omdat je met die geleverde sateliet ontvanger wél 100 % gratis 18 Franse TV kanalen tot je beschikking hebt staan! Aleen heb je dan ook volledig Internet en tegelijkertijd? 

Maar via je impôts sur revenus betaal je tuurlijk toch gewoon voor een ontvangst mogelijkheid. Is sinds enige jaren niet meer afhankelijk van TV-toestel of TV-kaart via TV antenne, of schotel/deoder maar omdat je een electronisch device hebt! Op aanslag te betalen voor de Tax d' Habitation. ...Of de Tax Foncière, maar dat hangt af van je Departement.

Ik ben in door Steven genoemde link op Astra.com niet zover afgedaald, dat MIJ of anderen bekend zou zijn, hoeveel ik dan betaal voor ADSL-achtige verbinding via die -uitsluitend - sateliet décodeur.

En ik heb al jaren ervaring met dit soort halve mis-info, want voor je het weet hebben die suppliers jou in hun zak!

Hartelijke groeten van,

Bruintje.

avatar#7314
tap
Berichten: 7
Reacties: 21

#12 Geplaatst: 2009-07-24 23:14:56

heer Bruin,

De discussie was een andere.

TNTsat of Livebox ?????

Een typisch technische vraag.

Stel vast dat onderhavige provider voor een bepaald maandbedrag Internet/telefoon en Televisie via ADSL aanbiedt.

Zie link  van Nicolas over "welke aansluiting" waarin ik concludeer dat u zichzelf tegenspreekt.

Wat mij betreft sluit ik hiermee de discussie.

groet

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#13 Geplaatst: 2009-07-25 00:15:08

Beste heer Theo,

Ja inderdaad TNTsat of livebox!

En als zodanig spreek ik mezelf niet tegen, maar wél dus dat via die vraagstelling een abo via FT/Orange niet eens zo'n slechte optie is én blijft....maar dat was al niet uw vraag want u hebt het immers over TNT satelliet ontvangst!!!

U leeft kennelijk in een gebied, waar er nog keuze mogelijk is.

Als anderen hier geen keuze hebben, behalve via sateliet communicatie, dan blijft er slechts 1 optie over, dan die dus vooral in een gebied helemaal WIT en ook non-dégroupé voor ADSL via die 2 telefoondraadjes.

Maar mijn TNT-verbinding (voor TV) werkt gewoon dus in (79) via straalzender op ca. 3 km afstand. Daar heb ik geen schotel voor nodig.

En verder is dit dus 'voer' voor allerlei experts dia via hun kunde en kennis (die ik niet heb!) ten tonele voeren dat je beide kunt via Sat.schotel op of via  Astra.com.

En uiteindelijk geef ik dan hun gelijk, als je weet hoe je dat dan moet doen via schotel met 2 koppen.

Groets van,

Bruin.

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#14 Geplaatst: 2009-07-28 19:33:26

Hallo Jako,

Met interresse heb ik het verhaal over TNT via de sateliet gelezen.

Tot op heden heb ik de franse zenders via de analoge sateliet binnen gehaald.

Helaas is mijn analoge decoder deze week kapot gegaan dus zoek ik nu iets anders.

Als digitale decoder heb ik een topfield 5510PVR en een draaibare schotel  met LNB met 2 aansluitingen om de nederlandse zenders te ontvangen.Deze decoder gebruikte ik ook om mijn schotel naar de sateliet voor de franse zenders te draaien.Uit bovenstaande heb ik begrepen dat ik nu alles via de astra sateliet kan ontvangen als ik een speciale decoder koop met TNT kaart.

Aangezien mijn digitale decoder 2 slots heeft voor cam modules vraag ik mij af of het mogelijk is om een cam module te kopen met een losse kaart om TNT te ontvangen en te decoderen.Waarschijnlijk zal dit wel weer een te simpele gedachte zijn want waarom zou men iets simpel maken als je het ook moeilijk kunt doen.

Indien deze modules niet te koop zijn wat zou je dan adviseren als TNT decoder die ik dan via mijn bestaande 5510 zou willen doorlussen.

met vriendelijke groet,

Fredo

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#15 Geplaatst: 2009-07-28 22:34:24

Fredo, dat TNTSAT kaartje kan helaas niet gebruikt worden in je Topfield, ze worden verkocht met uniek bijbehorende ontvanger. Ik heb zelf mijn Topfield sat uitgang aangesloten op de sat ingang van mijn separate Strong TNTSAT ontvanger. In mijn geval stel ik de Topfield 5000CI op een Franse zender in en dan krijgt de Strong alle TNT signalen door. Ik heb dus behoorlijk veel afstandsbedieningen met nog een TV, videorecorder,.. die niet herkenbaar voor alle geprobeerde programmeerbare ab's zijn.

Maar ik ontvang NL, F, UK prima!

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#16 Geplaatst: 2009-07-29 14:32:38

@ Fredo,

TNTSAT ( en ook Fransat) hebben besloten om één van de zwaarste publieke beveiligingen in te zetten voor een gratis pakket: het koppelen van het serienummer van de ontvanger aan de smartcard. Kaart en ontvanger worden op die manier aan elkaar 'getrouwd' . Vandaar dat er geen losse kaarten worden verkocht, maar alleen ontvangers waarbij de smartcard gratis wordt meegeleverd ( het is maar net hoe je het interpreteert) .

Voor open-source ontvangers zijn er al langere tijd oplossingen dmv softcams.

Een softcam is een stukje software ( een programmaatje dus) wat de decodering van het signaal verzorgd. Er zijn dus ontvangers ( meestal linux dozen zoals de dreambox) waar de TNTSAT kaart naast de Canaldigitaal kaart in kan werken.

Een slimme programmeur heeft ontdekt waar op de TNTSAT kaart het serienummer staat van de 'getrouwde' ontvanger ( bekend als boxid)  en als de kaart om dat nummer vraagt leest de softcam eerst het nummer uit de kaart en meldt dit vervolgens terug aan de kaart. De kaart controleert dit nummer en dat is uiteraard ok.:-)

Nu zijn er CI-modules in de handel waar ook softcams in verwerkt zitten.

Gebruikers van de "diablo Cam" melden dat de TNTSAT kaart werkt, mits de juiste software op de cam staat.

Op die manier kan iedere CI-ontvanger ook met de TNTSAT kaart overweg, maar de gebruiker moet wel zelf met de software aan de gang en garantie tot aan de deur.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#17 Geplaatst: 2009-07-29 15:28:46

Bravo Jako,

Nu geef je dan uiteindelijk de feitelijke info! En helaas ben ik net als de meesten hier allesbehalve' op dàt terrein thuis zogezegd.

Een domme consument dus, die zich nog niet helemaal laat verneuken door FAI/ISP's. Hoewel... Free.fr moet erg op z'n tellen gaan passen, want ik schreef hier al eerder uit diverse bronnen, dat het bepaald niet normaal is wat ze me hier flikken met ADSL.nu abo dus en gem. ca. 30€ extra /mnd betalen voor telefonische communicatie in LDF én naar PB!

Je bent ongetwijfeld slimmer dan ik op dat terrein, maar als je via Internet en je tel. nr. inlogt via oud 56 K modem om je éligibilité te testen via FT over die mogelijke ADSL verbindingen, dan verwacht je eenvoudig een abo voor 'beloofde' 29,95 € /mnd alles inbegrepen. Of het nu FT/Orange, SFR, FREE is, of nog een paar andere die in andere departementen de hegemonie vormen.

Maar nogmaals mijn herhaalde vraag op dit forum: Hoe dan doen zigeuners of reizende volken levend in de zg. 'lappententen' het om beide (TNT-signaal en/of sateliet) en Internet tegelijk te hebben?

Wat zijn CI-modules Jako? Of heb ik iets essentieels hier gemist?

Met beste groeten van,

Bruin.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#18 Geplaatst: 2009-07-29 17:18:30

Beste Bruin,

Ik probeer iedereen feitelijke info te geven, ook aan jou.

Maar sommige vragen van jou lees ik als volgt: "Als bruin geel is en er bestaat ook oranje, waarom dan zwart?" Oftewel: ik kan er geen touw aan vast knopen.

De vraag die ik wel begrijp betreft de CI-modules, die zal ik beantwoorden:

Er bestaan satellietontvangers, zoals die van de vraagsteller, waar je niet direct een smartcard van je satelliet- ( of DVB-C of DVB-T ) provider in kunt steken.

Die ontvangers zijn voorzien van CI-slots in plaats van, maar soms ook als extra,  smartcardslots.

Een CI-slot is identiek aan een PC-card slot, vroeger PCMCIA slot genoemd, op een notebook computer. Hier past een Common Interface module in.

In die Common Interface module gaat dan weer de smartcard van je provider.

Het voordeel is dat de ontvanger geheel onafhankelijk is van de gebruikte codering en provider. Er zijn modules verkrijgbaar voor bijna iedere codering, mits de provider daar toestemming voor geeft ( helaas dus bv niet voor Sky UK, Fransat, TNTSAT). 

Je kunt dan bijvoorbeeld zowel een Nederlandse Canaldigitaal module als een Franse Canalsat module en dito-smartcard tegelijk in de ontvanger steken en het programma aanbod van beide met slechts 1 ontvanger bewonderen. Gebruik je een ontvanger met ingebouwde harddisk, dan kun je bijvoorbeeld naar Ned1 kijken en tegelijk TF1 opnemen.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#19 Geplaatst: 2009-07-29 21:05:27

Hartelijk dank Jako,

Je hebt mij en anderen hopelijk weer beter voorgelicht!

Groeten van,

Bruin.

PS. Jako zie hier net op France 5 een kritisch programma "c'est notre affaire" over de operateurs op gebied van ADSL en mobiel telefoonverkeer.

Het gaat dan duidelijk duidelijk niet over satelietontvangst van TV signalen al of niet doorgelust op een digitale receiver.

Maar het gaat dus wél over slinkende marges op het gebied Telecommunicatie van de 3 grote operateurs voor ADSL, die ik hier eerder heb genoemd.

Er werd dus ook het Internetadres genoemd voor klachten op dat gebied als je belazerd werd of wordt. En doe nu even net niet alsof je me niet begrijpt!

Een dezer dagen gaat er een officiële klacht tav. de praktijken van Free telecom de deur uit naar de mediateur op dit gebied. Ik heb voldoende harde bewijzen dat het bij duurste FT/Orange hetzelfde pakket voor max. 40 €/mnd geleverd wordt!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#20 Geplaatst: 2009-07-29 22:10:45

en volkomen illegale praktijken dus

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#21 Geplaatst: 2009-07-29 22:36:19

Illegaal? Wat een onzin. In een land waar je de -in NL in 1999 afgeschafte- rédévance (luister-en kijkgeld) betaalt om de publieke zenders te mogen bekijken is het een gotspe dat je hiervoor moet betalen als je wilt kijken via de satelliet als je geen TNT-dekking hebt. Dat wil zeggen: (weer) een decoder aanschaffen ook al mag de kaart om de 16 kanalen te ontvangen dan gratis zijn. Voor hoe lang? CanalSat heeft TPS opgekocht en dus een monopolie.  

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#22 Geplaatst: 2009-07-29 23:00:55

Je passage "In een land waar je de -in NL in 1999 afgeschafte- rédévance (luister-en kijkgeld) betaalt " doet me wenkbrauwen fronsen Steven, want zover ik weet betaalt men in NL nog steeds luister en kijkgeld.

Mss. anders dan in Fr. via de jaarlijkse opgave Impôts sur Revenues, maar niettemin toch om in NL 3 publieke zenders + 1 lokale te mogen ontvangen elders, is gewoon suppressie van die Staat!

Er is dus niets illégaals aan, als je die met schotel toch wilt ontvangen. Maar overigens vind IK de kwaliteit van die NL-zenders zo laag, dat ik daartoe weinig behoefte voel.

Het zappen tussen 18 zenders of geprogrammeerde uitzendingen gesaved op een digitale recorder is me al meer dan genoeg.

Bruin.

avatar#6263
Fredo
Berichten: 4
Reacties: 13

#23 Geplaatst: 2009-07-30 16:29:56

Jako,

Hartelijk dank voor je heldere uitleg.

Helaas ben ik "digitaal" niet handig genoeg om met allerlei kunstgrepen aan de gang te gaan.

Wel jammer dat ik weer een eigenlijk overbodige decoder moet kopen om voorlopig weer naar de franse kanalen te kunnen kijken.Misschien dat er over 4 jaar meer mogelijkheden zijn om deze kanalen binnen te halen.

m.vr.gr

Fredo  

avatar#7453
Frank58
Berichten: 0
Reacties: 5

#24 Geplaatst: 2009-09-23 13:30:28

Toch zijn er ook nog mogelijkheden om de smartcard van TNTsat te gebruiken in een bestaande ontvanger, als de bestaande ontvanger maar een ci-module kan accepteren en nog wel eentje van het type Powercam.

De récepteur + 'zijn' TNTsat smartcard zijn vaak alleen bedoeld om de TNT-kanalen te ontvangen, tenzij je een duurder type koopt, waarmee je ook FTA kanalen kan ontvangen. Als je echter al een goede ontvanger hebt, waarom dan nog een ontvanger aansluiten. Je moet echter wel zo'n combinatie kopen voor de smartcard EN een Frans adres hebben, maar anders was je waarschijnlijk ook niet geïnteresseerd in TNT. Kosten 99,00 Euro voor 4 jaar, dus voor iets meer dan 2 Euro per maand heb je 19 Franse kanalen.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#25 Geplaatst: 2009-09-24 20:18:29

Frank,

Dat schreef ik al ten aanzien van het gebruik van een diablo cam.

De powercam kan niet zomaar van een update worden voorzien en is daarom voor de meeste gebruikers geen oplossing.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#26 Geplaatst: 2009-11-05 15:38:35

Ik schreef als eens eerder dat ik met mijn digitale ontvanger naar Franse zenders kijk zonder TNTsat of welk ander abonnement dan ook, free dus.

Het betreft de zenders France 2,3 en 5

Ze zitten echter op een andere satelliet, op Atlantic bird, 5 graden West.

Dat is dezelfde satelliet waar ook de oude analoge uitzendingen op worden gedaan. Met de analoge uitzendinge wordt binnenkort gestopt (of is al).

Ik vraag me wel af hoe lang ze nog doorgaan met de digitale uitzendingen.

Weet iemand dat? In dat geval moet je wel met TNTsat in zee gaan.

Hans

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#27 Geplaatst: 2009-11-05 17:12:44

Er zijn geen plannen om de ongecodeerde uitzendingen op 5 west te stoppen.

Deze zenders zijn inmiddels opgenomen in de pakketten van Orange TV, BIS en FRANSAT. Ten behoeve van FRANSAT zijn op deze positie inmiddels ook alle regionale edities van France3 verschenen. Daarmee is FRANSAT voor mij een veel beter alternatief voor gebieden zonder TNT dekking dan TNTSAT.

De smartcard is bovendien 'levenslang' geldig ipv 4 jaar, de SD uitzendingen worden in hogere kwaliteit uitgezonden dan op Astra en de zenders zijn volledig 'opgetuigd'. Daarme bedoel ik dat ze zijn voorzien van de volledige teletekst, 4 geluidskanalen ( frans, duits, engels en dolby digital) en DVB ondertitels (mooie ondertitels in hoge kwaliteit ipv teletekst ondertitels) Je kunt dus veel Amerikaanse speelfilms en series 'gewoon' met Engels geluid en, naar keuze, Franse ondertitels zien.

De FRANSAT ontvangers worden ook vanaf 99 Euro aangeboden en zijn niet gehandicapt door de provider. In tegenstelling tot de TNTSAT ontvangers kun je dus ook andere satellieten en zenders naar eigen keuze inlezen.

Voor de Fransen die hun analoge satellietontvanger van omgerekend 40 Euro 'al' na 15 jaar moeten omruilen voor een FRANSAT ontvanger van 99 Euro (zal nog wel zakken) is dat een ideaal aanbod. Kosten per jaar: nihil.

avatar#3521
hans
Berichten: 5
Reacties: 90

#28 Geplaatst: 2009-11-08 17:00:43

Ik begrijp dat je het FRANSAT kaartje niet los kan kopen.

Dus net zoals bij TNTSAT moet ik er ook een ontvanger bij kopen.

De twee kastjes op elkaar stapelen, de antenne doorlussen en twee Hdmi-kabeltjes naar de monitor.


Mijn huidige ontvanger heeft een HDD en het zal dus niet lukken iets op te nemen van TF1 tenzij ik het kaartje van FRANSAT zou kunnen overpluggen en de card van CanalDigitaal er uit haal. (als dat maar goed gaat)

Maak ik een denkfout?

groet,

Hans

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#29 Geplaatst: 2009-11-08 21:49:18

Nog los van het feit dat Fransat en Canaldigitaal een heel andere codering gebruiken waardoor de canaldigitaaldoos niets kan met een Fransat kaart is de Fransat kaart,net als TNTSAT, alleen te gebruiken in de decoder waar ie bij geleverd is. Zelfs een dreambox kan (nog) niets met een Fransat kaart.