Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

uit het nieuws

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-07-18 21:51:05

“De Belgische fiscus speurt sociale netwerksites als Facebook af om te controleren of de aangiften van de Belgen overeenkomen met hun levensstijl. Dat berichtte de Belgische krant Het Laatste Nieuws zaterdag.”“Ook in Nederland controleert de Belastingdienst regelmatig.” 

Als U begrijpt wat ik bedoel.

Cees.

 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-07-19 00:24:24

Mensen realiseren zich nauwelijks hoeveel sporen ze op het internet achterlaten. Het is bekend dat al een groot deel van sollicitanten gegoogeld wordt alvorens ze hun eerste gesprek hebben. In Frankrijk, waar het privéleven zeer beschermd wordt (als een werkgever een zieke werknemer thuis belt, kan dat al een klacht opleveren van "atteinte à la vie privée") schromen velen niet om vanalles en nog wat over zichzelf op Internet te zetten. Bij gebrek aan kennis op dit gebied.

Logisch dat belastingdienst en justitie ook hevig het internet gebruiken om meer van mensen te weten te komen.

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2009-07-20 10:29:39

Ja ik ben het volledig eens met je Steven,

In NL ligt heel je privéleven op straat. Door heel vergaande automatisering (koppelingswet daar) ben je in feite 'vogelvrij' verklaard, ook al woon je permanent in LDF.

Worden de Belgische autoriteiten nu eindelijk wakker? Die Noordelingen gingen hen al lang voor hoor Cees. Je zal die Ollanders maar de kost geven met hun 2e (vakantie)huizen in F. En aangezien de NL-fiscus via GBA controleert of men (nog) officieel in NL woont, ben je zogezegd het "gepelde haasje" als je die niet opgeeft in je wereldinkomen daar. Omkering van bewijslast heet dat in juridisch/fiscaal jargon!

Ja, LDF is nog een eldorado op dat gebied, want precies zoals je schrijft Steven is de Privacywetgeving hier nog 'heilig' zogezegd. Maar waarom hier nu de anti-piracy wetgeving voor Internet er door beide Kamers heengejaagd werd is mij een dof raadsel, want je kunt gewoon niet via je ISP inloggen tenzij je een notoire hacker was of bent. Ik ben dus geen van beide zogezegd, maar in je postbox vindt je dus wél al dit soort 'spam'.

Microsoft's einde der tijden is nabij, Google gaat op basis van Linux (gratis) heel het besturingssysteem vervangen op termijn. Zover weet ik nog wat ik weten moet over informatica.

MS checkt continu via de achterdeur of je software nog wel echt is of namaak. Dit is eigenlijk een behoorlijke inbreuk op je privacy, want die ISP's zijn alleen een doorgeefluik.

Nelie Kroes heeft gigantische boetes opgelegd aan MS. En dat is vgls. mij volkomen terecht in een wereld economie.

Hartelijke groeten van,

Bruintje Beer.