Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Job vinden

Auteur Bericht

avatar#7317
Sterreke
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-07-23 19:57:05

Ik zou graag eens willen weten in hoeverre mensen die in frankrijk zijn gaan wonen hun zoektocht voor het vinden van werk hebben ervaren.

Wij zouden ook dolgraag in frankrijk gaan wonen maar ik ben erg bang dat ik er geen ga vinden.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2009-07-24 10:42:03

Dat hangt er maar helemaal van af. Welk beroep en welke streek. Als je electra kunt aanleggen, heb je morgenochtend al een job, in de Midi-Pyrenees. Als je kunt/wilt metselen of gipswanden plaatsen, kun je vanmiddag al beginnen. Zoals je zelf al twijfelt, zoek je blijkbaar in de hoek waar men zeer weinig moeite heeft om personeel te vinden. Ik heb zelf geen moeite hoeven doen, men vroeg mij voor van alles en nog wat. Vast dientverband trok mij niet zo, en ik ben zelfstandige geworden, hetgeen mij goed bevalt. Dit

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#2 Geplaatst: 2009-07-24 13:43:18

Het zal vast afhangen van je beroep en ik welke streek je woont. Maar als je wilt werken is er altijd wel wat te vinden.

Wij wonen nu sinds 3 juli in Languedoc en mijn man heeft om 14.00 uur vanmiddag zijn eerste sollicitatie gesprek. Hij heeft op allerlei banen gereageerd en veel bedrijven zijn cv gestuurd. Dit heeft dus tot dit resultaat geleidt.

Niet teveel afwachten en zelf heel actief gaan zoeken. Er zijn vele banensite's te vinden en veel uitzendbureaus waar je je kan inschrijven.

Om het werk vinden zou ik een emigratie niet laten afhangen.

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#3 Geplaatst: 2009-07-30 13:20:29

En inmiddels is manlief aan het werk. Voorals nog voor 5 weken maar met kans op blijven of overplaatsing naar een ander filiaal. In elke geval hebben we nu een N Sécu Sociale. Dat maakt het allemaal net wat makkelijker.

Kortom: het kan allemaal snle en soms moet je wat meer geduld hebben. Wij zijn hier heen gekomen met het idee dat manlief wel zeker een half jaar bij de deur zou zijn. Daar hadden we dan ook de financiele middelen voor. Je moet wat als je drie kids hebt.

Is het enige struikelblok het vinden van een baan? 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-08-12 16:51:00

Nee Ster*,

Het gaat over competenties in 1e plaats.

Voor de bouw is een competante vakman altijd gevraagd en nog wat veel gevraagde beroepen.

Zodra je je echt gesettled hebt beginnen problemen te ontstaan als er in een bepaalde sector geen werk meer voor handen is!

Dit is een harde economische wet, want betekent in feite dat (manlief) op zoek moet gaan naar werk, ook al had hij als Fransman/Buitenlander nog behoorlijke vooruitzichten! En betekent dan in feite dat je dan moet verhuizen op termijn naar een departement waar nog werk is voor je man.

Er zijn heel vele verliezers in huidige creditcrisis, maar ik hier ben in dat opzicht nog bevoordeeld tov. Nederland. Ik ben nog redelijk onafhankelijk, maar ook als gepensioneerde vanuit NL kan er niet meer onderuit dat als de economische crisis hier zich verder verdiept, ik ook bezuinigen moet op termijn!

Ik hoop dat je dit eerlijke verhaal op waarde weet te schatten.

Mvg. van,

Bruintje.