Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Canal Digitaal doet het niet meer!

Auteur Bericht

avatar#3561
Coq-au-vin
Berichten: 7
Reacties: 51

#0 Geplaatst: 2009-07-28 11:01:16

Zijn er forumleden die hetzelfde probleem hebben als ik: Canal Digitaal doet het niet meer en er is met geen mogelijkheid iets aan te doen.

Ik heb een abonnement van Canal Digitaal (voor NL 1, 2, 3 RTL SBS BVN etc.) inclusief het pakket Familie (voor o.a. VRT en Canvas/Ketnet). Tot twee weken geleden werkte alles prima.

Nu echter alleen nog maar BVN, en wat Free on air zenders, maar geen NL 1, 2, 3, RTL VRT Canvas. (Dat wil zeggen géén beeld en géén geluid, wél teletekst!)

Volgens de gegevens op mijn kaart is mijn abonnement geldig tot 1 jan 1991!!!

Dus heractiveren dacht ik, hoewel de kaart altijd in de decoder blijft zitten en dit jaren probleemloos lukte.

Echter:

Heractiveren via de website van Canal Digitaal lukt niet. Resultaat, "wegens technische problemen kan de kaart niet geactiveerd worden, bel ons nummer 0900 9327".

(Overigens de website geeft aan dat je eerst moet controleren of er geen technisch mankement aan de installatie is. Indien je BVN zou kunnen ontvangen is alles in orde. BVN kan ik ontvangen dus alles zou in orde moeten zijn.)

Heractiveren via de telefoon lukt niet, zelfde resultaat als boven.

Heractiveren via SMS lukt niet (echter, zoals aangekondigd op de website: geen terugmelding van resultaat)

Bellen via het "normale" nummer (iets met 035 voor Hilversum?): Resultaat: "heractiveren via dit nummer niet mogelijk, bel 0900 9327".

Bellen via 0900 9327: geen verbinding te krijgen, "meer dan 10 wachtenden vóór U, probeer het later opnieuw, wij verbreken nu de verbinding".

Dat laatste nu al een groot aantal dagen.

Mijn vragen:

Ben ik de enige die geen andere zenders meer kan ontvangen dan BVN?

Hoe kun je Canal Digitaal in beweging krijgen?

Kan er nog iets anders aan de hand zijn?

Groeten Han

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#1 Geplaatst: 2009-07-28 11:18:37

Beste Han

Ik denk dat het probleem zit in de veroudering van je smartcard, ik neem aan dat je het abonnement van canal-digitaal op een nederlands adres hebt en daar zal dan de nieuwe smartcard wel liggen. Die moet je activeren en alles doet het weer. Wij hebben dit onlangs in april-mei ook aan de hand gehad.

Ton en Franca

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#2 Geplaatst: 2009-07-28 13:39:10

Ik ben in de veronderstelling dat (her)activeren vanuit Nederland moet gebeuren. Wij hebben een abonnement voor april t/m september, 's winters kijken we niet via een schotel. In de zomer kijken we via de schotel in Nederland (caravan) en in Frankrijk (2e huis). De decoder en de kop nemen we mee op en neer. In april moeten we altijd (her)activeren, want als je een half jaar niet via de schotel kijkt wordt je door de sateliet niet meer herkend. In nederland SMS-en we de code door en zetten de caravan-tv aan op een niet vrije zender, bijvoorbeeld RTV4. Binnen een uur hebben we ontvangst en dat hebben we dan de hele zomer, ook in Frankrijk.

Als je niet regelmatig in Nederland komt, zul je het activeren door iemand in Nederland moeten laten doen. Bijkomend probleem is dan wel dat de TV aan moet staan. Ik weet niet of het mogelijk is iemand vanuit Nederland te laten SMS-en tegelijkertijd je TV in frankrijk aan te zetten.

avatar#3561
Coq-au-vin
Berichten: 7
Reacties: 51

#3 Geplaatst: 2009-07-28 14:49:58

Beiden bedankt voor de snelle reacties.

Ton en Franca:

dit zou de verklaring kunnen zijn. Ik laat eens in de vier weken de post van NL naar F doorsturen, dan zou de brief de laatste weken binnengekomen moeten zijn. Ik zal dat eerst afwachten en laten weten of dat de oplossing geeft.

Danny_34:

Ik vermoed dat je via Internet (en ook SMS) waarvandaan dan ook normaal moet kunnen heractiveren.

Overigens vergat ik te zeggen dat het bellen naar 0900 9327 vanuit Nederland gebeurde, maar dat je gewoon niet aan de beurt komt.

In mijn geval blijft de decoder (en de kop) gewoon op zijn plaats. Het heractiveren gebeurde tot nu toe trouw elke maand automatisch.

Handmatig heractiveren zou dus niet eens nodig moeten zijn. Het vreemde is echter dat de geldigheidsdatum van de kaart ineens teruggezet is naar 1991. Dit zou pleiten voor en actieve ingreep door Canal Digitaal en kunnen wijzen op de oplossing van Ton en Franca.

Groeten, Han

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#4 Geplaatst: 2009-07-28 15:27:30

Han,

Je oude kaart wordt ongeveer 3 weken ná ontvangst van de nieuwe kaart 'uitgezet', de abonnementsdatum wordt dan inderdaad teruggezet naar 1-1-1991. Klanten waarvan Canaldigitaal het emailadres heeft krijgen hiervan eerst ook nog bericht per email.

Ik zou voor de zekerheid even naar je NL-adres bellen ter verificatie. De kaart wordt in een blanco enveloppe zonder enig kenmerk verstuurd en er zijn al aardig wat meldingen van mensen die deze enveloppe voor reclame hebben aangezien en ongeopend weggegooid hebben.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#5 Geplaatst: 2009-07-28 16:47:39

Beste allemaal,

Heractiveren gaat het gemakkelijkst per internet.

Het maakt niet uit waar je zit.

mvg/peter 

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2009-07-29 21:04:59

Kreeg vandaag een mail binnen van CanalDigitaal. Probleem misschien met niet-gecertificeerde decoders. Wellicht is de verklaring hier te vinden: http://www.canaldigitaal.nl/klantenservice/nieuws/oplossingen-bij-beelduitval.aspx (ik doe het zo want invoegen van de hyperlink werkte niet)

Steven

avatar#4335
Danny_34
Berichten: 12
Reacties: 38

#7 Geplaatst: 2009-07-30 08:34:32

Vraagje:

Als je heractiveert via internet moet je dan ook je TV aan hebben staan?

gr.

Danny

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#8 Geplaatst: 2009-07-30 11:01:14

Danny

Het activeren via internet is een fluitje van een cent, je gaat naar de site van Canal-Digitaal, je kiest de optie Card (her)activeren, zoekt het juiste cardtype op, je vult het juiste nummer is, meld de code die zichtbaar is en na enkele minuten heb je weer alle zenders die je wilt...De TV moet inderdaad aanstaan en liefst op SBS6

Ton en Franca

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#9 Geplaatst: 2009-07-30 11:41:35

Nou..... feitelijk hoeft de televisie niet aan te staan. 

De decoder moet aanstaan, want hiermee wordt het upgrade signaal ontvangen en daarin zit de CD kaart.

Het beeld van de TV laat natuurlijk wel zien op welk kanaal is afgestemd ( bijv. BVN) maar zou daarna natuurlijk weer uit kunnen in afwachting van de update.

Rob.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#10 Geplaatst: 2009-07-30 12:27:34

Toch maar even een aanvulling op het heractivatiesignaal, want daar gaan vast problemen van komen met de nieuwe kaart.

Zodra u de nieuwe kaart ontvangt staan de datum(s!) op de kaart ( hopelijk) enkele maanden in de toekomst. De kaart behoort dan ook meteen te werken in de preview modus van 3 weken (=alle zenders zonder film1)

Ik zeg met name datums omdat de nieuwe kaart twee providers kent, in tegenstelling tot voorgaande versies van de smartcard. 

Provider 0= managment ( geen typo)

Provider 1= Canaldigitaal

Beide providers dienen een update te krijgen, onafhankelijk van elkaar.

Daar zit meteen het probleem van veel ontvangers: die updaten provider 0 niet.

Gevolg: het beeld valt weg op de datum die achter managment staat.

Na de preview periode van 3 weken hoort de kaart een verlengpuls te krijgen, veel ontvangers verwerken ook die puls niet en dan valt al na 3 weken de ontvangst uit.

Pas enkele weken later zet Canaldigitaal de kaart 'in abonnement' en gaat opnieuw het 'pretpakket' aan van 3 weken, nu inclusief film1.

Totdat de nieuwe kaart 'in abonnement' is gezet staat de nieuwe kaart nog niet in de computer van Canaldigitaal en kun je geen updatepuls aanvragen. Er zijn dus gebruikers met een ontvanger die al na 3 weken uitvalt, een updatepuls aanvragen en de melding krijgen dat dit niet kan. Vervolgens krijgt Canaldigitaal de schuld dat:

-1 het beeld uitvalt

-2 de administratie niet op orde is, "want de nieuwe kaart staat niet bij mijn gegevens"

Feitelijk heeft de gebruiker gewoon een slechte ontvanger en probeert hij een update uit te voeren op een kaart die nog in preview modus staat. Vandaar dat op de website van canaldigitaal op de pagina "smartcard heractiveren" valt te lezen:

-------------

Let op

Heeft u al een nieuwe Mediaguard 3-smartcard ontvangen (helemaal rechts afgebeeld) en heeft u geen beeld? Dan verwijzen wij u naar de informatie op de pagina 'Storing en onderhoud'.

Het heractiveren van uw Mediaguard 3-smartcard biedt op dit moment geen oplossing. De oorzaak is hoogstwaarschijnlijk te vinden in de combinatie van de gebruikte satellietontvanger en/of CI-module en verouderde software.

-------------

avatar#3561
Coq-au-vin
Berichten: 7
Reacties: 51

#11 Geplaatst: 2009-07-31 15:20:42

Hallo iedereen die gereageerd heeft op mijn oproep.

Bedankt voor de vele suggesties.

Uiteindelijk kwam het verlossende antwoord vanmorgen via de post. Bij mijn doorgezonden post vanuit NL zat een nieuw kaartje van Canal Digitaal. Weliswaar was dat ook al weer verlopen, maar het kon zonder problemen geheractiveerd worden.

Wat overblift is toch een gevoel van slechte communicatie van de kant van Canal Digitaal.

Het zou een kleine moeite geweest zijn om te melden waarom een kaart niet geactiveerd kan worden, ipv te schrijven "om technische redenen".

En je dan te verplichten te bellen naar een nummer wat niet bereikbaar is. Ze melden dat in hun laatste nieuwsbrief zelf al (dat ze slecht bereikbaar zijn door het grote aantal meldingen van problemen). De bereikbaarheid wordt er echter niet groter door.

Kortom voor mij (voorlopig) einde verhaal.

Groeten Han