Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

badge telepeage

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-07-31 22:47:00

Ik heb mij ook maar eens geabonneerd op de telepeage via Internet. Supersnel had ik de spullen in huis. Ik heb dat gedaan bij SAPN, omdat dat een mooie aanbieding was ( 10,=/jaar), mij niet realiserend dat zij hun thuisbasis hebben in Normandie en daar kom ik eigenlijk nooit. Al hun service/verkooppunten zitten ook in die streek. Ik kom wel elk Telepeagepoortje door in Frankrijk, maar als na plm. 3 jaar mijn batterijen op zijn van mijn badge, ben ik bang dat het vervangen van de batterijen een lastiger verhaal wordt. Ik zal de badge dan via de post moeten opsturen voor een nieuwe batterij, of weet iemand of je ze wel zelf kan vervangen, in tegenstelling tot wat je leest op Internet. Of kan je met je SAPN badge bijvoorbeeld wel terecht bij een andere aanbieder voor vervanging van de batterij? Ik meen dat de badges van de verschillende aanbieders wel gelijk zijn qua techniek/constructie.

Wie weet hier iets meer over te vertellen?

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#1 Geplaatst: 2009-08-03 23:39:52

Volgens mij zit er geen batterij in de badge. Er staat bij de tolpoort een zendertje die de badge instraalt en die badge geeft daarop een signaal terug. Vergelijkbaar met de antidiefstal poortjes in winkels

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#2 Geplaatst: 2009-08-04 13:53:04

Ja, dat dacht ik eerst ook, maar overal lees ik dat de batterij circa 3 jaar mee gaat. Ook de beheerder die mijn bafge heeft verstrekt meldt een gemiddelde levensduur van 3 jaar, maar niemand geeft info over het vervangen daarvan. Misschien moet je dan de procedure volgen "mijn badge doet het niet meer'" , zoals in de FAQ staat.

Zo zie je, het is niet duidelijk.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#3 Geplaatst: 2009-08-04 15:21:09

Beste Benq,

Mag ik je hier iets vragen?

Ben je vanwege beroep ofzo geïnteresseerd in die badge?

Zoniet dan déstressez svp. want je woont in LDF toch?

Dus 'doorjakkeren' is er echt voor mij niet meer bij én electronische gimmicks ook niet dus.

Meestal kies ik een bemande tolpoort, geef m'n visakaart en het kaartje van entree op autoroute...krijg na minder dan 1 minuut groen licht.

Toch is het mij vrij recent overkomen in onbemande tolpoort, dat ik dat kaartje invoerde en in de andere in de 'visa-sleuf' stak. Er gebeurde dus niets!

Daar zat nog een noodknop en ja dan komt er een metalige  stem die je vraagt om opnieuw je creditkaart in te voeren...en ja hoor slagboom omhoog en groen licht!

Intussen stond wél een hele file achter mij te toeteren én lachen dan, de volgende in de rij had dezelfde moeilijkheden, door falende electronica!

Wat is je tijdwinst dan feitelijk over 400 km afstand?

Tijd om een 'plaspauze' in te lassen dus en blijven lachen over al die geautomatiseerde systemen, die het laten afweten.

Over 3 jaar heeft men allang weer andere zg. 'intelligente' systemen ontwikkeld, maar onthaasten helpt echt en by the way, ik ben een erg kleine aandeelhouder van die autoroutes. En die leveren als enige een positief saldo op beleggings account!

Groeten van,

Bruintje Beer.

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#4 Geplaatst: 2009-08-04 16:17:07

Dag Bruintje,

Nou, ik ben dus diegene die jouw dividend op peil houdt, dus wees maar een beetje blij met me. Ik woon de ene helft van het jaar in LDF en de andere helft in NL., dus ik bol nog wel eens een paar keertjes heen en weer over 's Heeren wegen" en ik kan je verzekeren dat het nog wel eens uitmaakt 10 rijen van 200 meter lang voor de muntjesloketten; 50 meter voor de poortjes carte bancaire of één auto voor je bij de poortjes télépeage. Als ik er permanent zou wonen zou ik ook niet meer de autoroute nemen maar alleen maar met m'n Mehari over de departemental hobbelen.

Ik ben met je eens, electronica is ook niet zaligmakend. M'n computer zou ik ook soms het raam uit willen kieperen, maar ik zou hem toch niet kunnen missen. De moderne techniek geeft ook wel weer een uitdaging om het te doorgronden en daarom blijft mijn vraag open staan: wie weet wat over het vervangen van de batterijen?

groet,

Willy Wortel, alias Benq

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2009-08-04 17:43:25

Tuurlijk ben ik blij met je benq,

Zelf moet ik ca. 2x per jaar op en neer rijden, dat is dus 4x ook tol betalen. Die gaat dan dus mooi van dat dividend af hoor! Wat zal ik zeggen? Ik speel dan ongeveer quite of een kleine + op saldo enz. enz.

Nu rijd ik meestal 's-nachts over ca. 800 km en komt je gemiddelde van maximaal 130 km/uur dus meestal niet boven de 100 km/uur uit op z'n gunstigt dus!

Dat is als alles meezit, geen files nergens, zelfs niet op periferique rond Parijs die je gewoon minimaal een uur kost.

Maar waarom moet ik zo lachen om je verdere verhaal van met je Mehari over routes nationales hobbelen?

Nou eenvoudig dit gegeven;

Ik moet zo af en toe naar mijn Residence Primaire in dept. 23 vanuit 79 en ook weer terug.

Over exakt 254 km, doe ik via die RN's 4,5 uur door de weeks en op zondagen vroeg of heel laat 3,5 uur. Kun jij zelf vaststellen wat dan de gem. snelheid is over die afstand!

Is er een alternatief via snelwegen?

Ja, die is er via Tours (Noord-route), maar dan rij ik erg om en levert me dan per saldo geen 5 min. tijdwinst op! Evenals Zuid-route via Niort-Poitiers en dan de A20 naar Limoges en verder omhoog naar Guérèt over RN's of Departementales waar je gem. snelheid nog geen 50 km/uur is en blijft. Terwijl je daar dan 90 mag rijden.

Dus lachen toch benq? Het is immers komkwammertijd!

En nee ik heb geen 'oplossing' voor je badge. Probeer eens net als bij een kraslot over die ID-sticker te wrijven, mss. zit daar wel een schroefje verborgen om het geheel open te maken en dan vindt je eenvoudig die knoopcel! Je hebt nog 3 jaar de tijd om te Willy Wortelen dus.

Grijns en groeten van deze knuffelbeer.

avatar#5219
Renso
Berichten: 6
Reacties: 59

#6 Geplaatst: 2009-08-04 22:42:37

Enig ge google leverde het volgende op:

Ok merci.
Pour en être sur, j'ai téléphoné.
Il y a une pile lithium à l'intérieur.
La pile ne peut pas être changé, ils faut aller chez eux echanger le boitier.

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#7 Geplaatst: 2009-08-05 16:35:14

Bruin, je bent werkelijk geniaal. Onder de sticker zit inderdaad een holte met daarin een nokje wat je opzij kan wippen met een schroevendraaier en volgens mij heb je het kastje dan uit elkaar. Grote kans dat je daar een lithium knoopcelletje aantreft, en die zijn hier gewoon in de handel. Ik ga mij stilletjes in een hoekje zitten schamen dat ik dit niet zelf bedacht heb. Op een regenachtige dag ga ik mijn nieuwsgierigheid eens bevredigen en aan dat kastje zitten peuteren.

Wat betreft Renso: Nee hoor, Yomanda zit niet in die tolpoortjes al die badges in te stralen. Zou eigenlijk best wel makkelijk zijn. Even met je lege batterij onder Yomanda door rijden.....en hup, vol is het batterijtje weer!

Uw nederige Willy Wortel