Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Afrekening Zorgbijdrage 2006

Auteur Bericht

avatar#6137
la Pigière
Berichten: 4
Reacties: 8

#0 Geplaatst: 2009-08-12 17:36:27

Wie weet hier raad mee?

Ik ben belastingplichtg in Frankrijk want ik heb een WAO-uitkering die volgens het belastingverdrag in Frankrijk belast wordt.

Vanaf 2006 wordt van mijn WAO-uitkering de bekende zorgpremie en inkomensbijdrage ingehouden en afgedragen.

Tot heden heb ik daarvan nog geen enkele voorlopige of definitieve afrekening ontvangen van Belastingdienst of van het CVZ. De belastingdienst betaalde vorig jaar juli de ongeveer 2600 euro teveel ingehouden bijdrage terug middels een voorlopige aanslag 2006. In juli 2009 krijg ik een definitieve aanslag waarin ze eisen dat ik die  2600 weer aan hen terug moet betalen met daarbij de verschuldigde rente tesamen 2979 euro. Waarschijnlijk denken ze. Dat haalt ze dan maar weer terug bij het CVZ.

Kan dat zomaar? Ik heb gewoon recht op mijn in 2006 teveel betaalde bijdrage en nu willen ze het terug hebben omdat ze zelf in 2006 niet wisten hoe ze de taken tussen Belastingdienst en CVZ moesten verdelen. Ik ben niet van plan om daar de wrange vruchten van te plukken.

Heb ik gelijk of moet ik door het stof?

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-08-15 16:02:06

Geen idee of je gelijk hebt of niet. Het is wel bekend dat het CVZ nog steeds niet in staat is om de definitieve afrekeningen te maken.
Het lijkt het beste om advies te vragen bij de clubs die zich met deze zaak bezighouden. Ook is er bij het CVZ een speciaal telefoonnummer voor Nederlanders in het buitenland. Gewoon even bellen. De informatie over dit alles is te vinden op deze pagina van de site

http://infofrankrijk.com/pagina/%3Cb%3EDe+Zorgverzekeringswet+en+wonen+in+Frankrijk%3Cb%3E/3370/#3370

(Wegens onderhoud is de 'linkmaker'even buiten werking).

Wim