Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

WAO; ziektekostenverzekering en complementaire verzekering

Auteur Bericht

avatar#7359
biba
Berichten: 1
Reacties: 0

#0 Geplaatst: 2009-08-16 14:10:18

Ik vraag mij al enige tijd af of ik beslist een complementaire ziektekostenverzekering nodig heb.

Ik woon al jaren in Frankrijk en heb een WAO uitkering met  een verplichte franse ziektekostenverzekering, waarvoor in Nederland premie wordt ingehouden.

Ook heb ik al die tijd een particuliere complementaire ziektekostenverzekring in Frankrijk.

Ik weet dat door de Assurance Maladie (CPAM) de forfait journalier bij ziekenhuisopname en bepaalde medicijnen niet worden vergoed. Ik krijg de meeste basale geneeskundige zorg 100% terugbetaald. 

Wie weet hier alles van?

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#1 Geplaatst: 2009-08-16 17:22:42

Kijk op www.ameli.fr, bij "assurées" en dan bij soins et remboursements. consultations bij huisarts/specialist 70%, medcijen afhankelijk van het vignet maar veelal 65% . ziekenhuisopnames 80% en de forfait journalier van 16 euro per dag zelf betalen. re-education 65% en ga maar door. het kan aardig oplopen. Ik weet niet waarom u bent afgekeurd, u ontvangt een WAO uitkering tenslotte. Ook  leeftijd en risicprofiel kunnen gaan opspelen.

Ingrid

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#2 Geplaatst: 2009-08-18 01:11:53

Sorry Ingrid,

Je bent helaas niet volledig op de hoogte.

Omdat Biba met een WAO uitkering in LDF woont, wordt sinds begin 2006 vanwege de NL-staat ca. 100€/mnd ingehouden op zijn WAO-uitkering uit bronstaat. De complementaire ziekteverzekering (particulier!) zou dan volledig weggegooid geld zijn, maar is niet waar, omdat dit tov. NEDERLAND een volledig zelfstandige verzekering betreft die ook geen enkel verband houdt met een Mutuelle (CPAM/CMU).

De ZVW in NL schrijft voor in art. 69, dat allerlei 'verdrachtsgerechtenden' op grond Verordening 1408/71 nu 'verplicht' zouden zijn om zich via CMU/CPAM te verzekeren. Heel de ZVW is uitsluitend een particuliere BASIS-verzekering. Oa. voor ontvangen AOW+ ontvangen pensioen uit private sector. 

Dit is beslist niet waar en daar gaan nu in NL, oa bij CRvB een aantal 'kernprocessen' over naar het EU-Hof van Justitie.

Het is waar dat WAO gerechtigd zijn een verplichte verzekering inhield bij die mutuelles bij CPAM/CMU, want vér voor die datum, kon je al helemaal niet migreren naar LDF. Dit is terecht afgevlagd door EU-Hof van Justitie voor NL dan in diverse 'rulings'.

Het proces van de zg. 'pensionado's'  wordt nu steeds maar vertraagd door juridisch geneutel van Rechters en Advocaten daar, maar lees zelf en HUIVER over sommige forumleden die in de EU door de mangel worden gehaald:

http://www.monitor.nl/buitennl/?http://www.monitor.nl/cgi-bin/buitennl/speaker-guestbook.cgi

Een oeverloos 'gezeik', waarom een Staat dan binnen huidige EU gelijk zou hebben, maar sommige Internationale Juristen van Wereldfaam hebben gewoon gelijk vgls. mij, omdat zij wijzen op bepaalde Verdragsartikelen tussen NL en FR bv., waaraan niet te ontkomen valt! Want het betreft niet alleen een belastingverdrag, maar tevens op gebied van Sociale Verzekeringen. Daar gaat het gezamenlijk proces tegen CVZ én de NL-Staat over miz.!

En tot slot Biba & Ingrid, medici leveren de beste zorg toch voor jou Biba? En al die medici, waaronder Ingrid houden zich gewoonlijk niet bezig met de vraag of een Frans systeem nu beter is of niet en nu ruim 12 Miljard € tekort heeft inmiddels, maar met ZORG  voor diegene die een probleem heeft !!!

Groeten van,

Bruintje Beer.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#3 Geplaatst: 2009-08-19 02:05:45

Uiteraard als ik me erin verdiep, moet ik meer te weten kunnen komen, maar misschien dat iemand het antwoord nu al weet. Momeneteel woon ik buiten de EU (Hong Kong). Mijn verzekeringsagent hier (een Hollander) vertelde me dat ik een expatverzekering kan krijgen bij een NLse maatschappij, maar dat die na mijn 65ste (zo ver zijn we weliswaar nog niet) niet meer mogelijk is, omdat ik dan geacht word terug te zijn verhuist naar Nederland. Ga er maar rustig even vanuit dat dat laatste zeker niet in de planning ligt. Wel Zuid-Frankrijk.

Nu is mijn vraag:

Is het mogelijk om legaal en officieel in Frankrijk te gaan wonen en verzekerd te blijven bij een NLse maatschappij? Zo nee, accepteert een Franse maatschappij je nog wel op je 65ste? En zitten hier dan extra kosten aan vast, etc.?

Momenteel heb ik een wereldwijde dekking met alles erop en eraan, welke geldig blijft tot mijn dood zolang ik jaarlijks de premie betaal. En die is dus veel te goed en te duur met name omdat hij ook geldig is in de Verenigde Staten. Een ...land waar ik gelukkig nooit naar toe hoef. Ik wil die dus wel veranderen.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-08-19 06:56:33

felix,

Die vraag is naar mijn eerlijke mening en kennis, niet eenvoudig te beantwoorden.

Veel hangt af van de vraag waar je het langst gewerkt hebt. Is dat NL of in Hong Kong?

-Het is zeker mogelijk om je volkomen legaal in F. te vestigen, mits je als Nederlander voldoende bronnen van inkomsten hebt.

- Een expatverzekering (private) terzake van ziektekosten zal hier dus ook geaccepteerd moeten worden.

- Als je je hier vestigt om en nabij je 65 jarige leeftijd, kun je zelf zien in volgende link: http://www.assurland.com/?PartnerLinkId=238A003&gclid=CKaW8OyAj5wCFZ4A4wodRxzNYg 

met ingeven van een postcode van een plaats, wat je gaat betalen voor een volledige particuliere verzekering t/m leeftijd van 80 jaar. Er worden je dan ook niet al te moeilijke vragen gesteld in een toegezonden vragenlijst van status gezondheid. Maar als je verzekerd wenst te blijven bij je huidige, zie ik geen beletsel.

- "maar dat die na mijn 65ste (zo ver zijn we weliswaar nog niet) niet meer mogelijk is, omdat ik dan geacht word terug te zijn verhuist naar Nederland."

Dit is complete onzin omdat de NL-Staat ervan uitgaat (statistisch) dat hun 'schapen' na ca 8 jaar buitenland terugkeren naar NL. Waar halen die 'herders' dan hun wijsheid vandaan? Nou waarschijnlijk door herder's honden in de vorm van SVB, CVZ en de BL (Buitenland) te Heerlen.

Het moeilijkste punt blijft echter, of je financieel onafhankelijk bent van een AOW uitkering, naast een privaat pensioen of lijfrente oid.

Als je géén AOW opeist, ben je via Sofinr. -tegenwoordig Burger Service Nummer-, niet te tracen en val je buiten hun NL-systeemhuishouding. In alle andere gevallen wordt je een virtuele premie via ZVW opgelegd die dan gebaseerd is op wereldinkomen met een max. van 31.500 €/jaar voor Sociale Verzekeringen. Mij kost dit 'geintje' al 259€/mnd extra, terwijl ik hoegenaamd geen rechten kan laten gelden voor deze opgelegde 'premie'.

Het duurt overigens nog ruim 3 jaar voordat het EHvJ een ei legt over prejustiële vragen van Centrale Raad van Beroep namens de buitenlandse gepensioneerden organisaties in deze link: http://www.vngsint.com/laatstenieuws01.htm#stand_230709

Groeten, Bruin.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#5 Geplaatst: 2009-08-19 08:56:39

Felix,

Ik heb precies hetzelfde pad bewandeld als jij.

Om te beginnen kan je jouw expat verzekering niet aanhouden, dat accepteert de verzekering niet, maar is ook niet handig (zie onder).

Je hoeft je in Nederland niet in te schrijven, maar als jij in NL een AOW, of een andere pensioenuitkeringen krijgt zit je in het Nederlandse systeem en moet je ZVW premies betalen. Geen belastingen overigens. Daarom is het niet handig,

om jouw expatverzekerng aan te houdenwant je betaald dan dubbel.

Inderdaad is het enige waar de expat verzekering beter is dan de 'normale weg', dat in de expatverzekering een buitenlanddekking zit, zoals overigens bij nagenoeg alle verzekeringen in Nederland  voor Nederlandse ingezeten.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#6 Geplaatst: 2009-08-19 14:52:28

Volgens mij heb ik het nu helemaal begrepen. Even kort samengevat:
Als je "gedwongen" bent om in Frankrijk te wonen, daar belasting betaalt, etc., dan hoef je je geen zorgen te maken om je ziektekostenverzekering, daar ze je bijna altijd zullen accepteren en deze verzekering is vergelijkbaar met wat je in Holland kunt verwachten.
Wat ik verder een hele interessante opmerking vind, is dat als je verder niet of nauwelijks recht hebt of zal hebben op AOW, dan doe je er verstandig aan om zo veel mogelijk onzichtbaar te zijn voor het NLse sociale stelsel. Mijn sofinummer staat overigens al niet meer in mijn paspoort. Dit leverde me problemen op toen ik het overgeautomatiseerde Japan binnen wilde komen. De computer bij de immigratie sloeg op tilt, want mijn sofinummer vakje was leeg. Duurde een half uur voordat ze me dat hadden uitgelegd en het duurde nog een half uur voordat ik aan ze had uitgelegd dat ik al enige jaren niet meer in NL woon.
Kortom Caudeval, je ziet, ik heb meer dan genoeg ervaring met het feit dat zaken in het leven soms niet altijd even soepeltjes verlopen en ik leef ook zeker niet met de illusie dat Frankrijk helemaal je van het is, vandaar dat ik dit forum ook zo interessant vind, want je komt al die mogelijke problemen vanuit een NL perspectief tegen. Duidelijk is dat je dus ook enige Azie ervaring hebt. Om vanuit die visie toch maar even wat van je positieve punten aan te halen over Frankrijk namelijk de avondhemel; je hebt in heel Azie nergens dat je ooit om 9 uur 's avonds heerlijk met een glaasje wijn buiten kunt genieten van een neergaande zon. In Singapore gaat de zon dus altijd voor 7 uur onder, het is er altijd precies 5 graden te warm en om nog maar niet te spreken over de vochtigheid. Kortom een vreselijk klimaat. En in Hong Kong dankzij de luchtverontreiniging schijnt de zon al helemaal niet meer: http://www.nu.nl/economie/1083203/westerlingen-verlaten-massaal-hongkong.html
Ondanks de slechte klimatologische omstandigheden heb ik het hier sociaal nog altijd reuze naar mijn zin, maar we moeten toch ook wel een klein beetje aan de gezondheid denken, dus houd ik rekening met wat langere verblijven in Europa en dan gaat mijn voorkeur nog altijd naar Frankrijk. Alleen al om fiscale redenen wil ik dat dan ook niet al te radicaal aanpakken. Eerst maar eens 180 dagen per jaar. En dan zien we na enige tijd wel hoe een en ander bevalt. In september zit ik overigens in HK.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2009-08-19 15:44:56

Bijna goed, in die zin dat je moeilijk een expats-verzekering zal kunnen verlengen  als je binnen de EU woont. Kan wel, maar dan is de premie 4 keer zo hoog of zo (als zij mij offreerden). Toentertijd accepteerde Frankrijk mijn expatverzekering als zijnde voldoende, maar of dat nu nog  doen, weet ik niet.

Als je een huis koopt, dan worden theoretisch jouw gegevens doorgegeven aan NL. Ook als jij jouw paspoort moet verlengen. Dus reken er niet helemaal op, dat je buiten schot zal blijven.

Radicaal, 180 dagen? Heeft geen betekenis. Als je minder dan 180 dagen in Frankrijk verblijft, dan woon er per definitie niet. Maar het maakt niet uit of je er 181 of 364 dagen woont. Als je minder dan 180 dagen in Frankrijk woont, dan ben je kompleet Nederlads belastingplichtig. Je moet dus ergens 181 dagen verblijven.

Ik begon in 1971 in Jakarta, als mijn eerste job in de regio. Dus ja,  ik heb ook een beetje Azie ervaring

Maar genoeg erover, je weet wat je weten moet en al wat ik je kan vertellen.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#8 Geplaatst: 2009-08-20 01:34:33

Als je minder dan 180 dagen in Frankrijk woont, dan ben je kompleet Nederlads belastingplichtig. Je moet dus ergens 181 dagen verblijven.

Goed, nu wordt het dus echt interessant.

Stel ik ben 30 dagen van het jaar in Hong Kong (en betaal daar symbolisch belasting), 180 dagen van het jaar in Frankrijk en de overige 155 dagen in Belgie, dan als ik jou goed begrijp, kan de NL fiscus bij me aan de duur kloppen, omdat ik niet hard kan maken dat ik ergens anders ook echt woon (voor het grootste gedeelte van het jaar). Klopt dit?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#9 Geplaatst: 2009-08-20 09:29:04

Ja, en of jij in HK belasting betaalt maak nog niet eens veel uit in het totale plaatje.

Je loopt met deze grappen veel risico, en je schiet er maar weinig mee op. Er zijn geraffineerdere mensen veroordeeld voor dit soort uitvluchten!

Je moet er bijv. voor zorgen, dat jouw crediotcard uitgaven kunnen aantonen, dat he ergens buiten NL meer dan 180 dagen verblijft.

Waarom al die moeite? Alleen voor de WVZ? Als je uiteindelijk toch in de EU wilt wonen, dan is je daar vestigen en  de ziekteverzekering via de  CVZ in NL en een complementaire verzekering in FR verreweg de beste weg voor jou. Als omwegen zijn riskant en zijn de zorgen niet waard. Belastingen moet je overal betalen in de EU, en het makt echt niet zoveel uit waar je dan woont. Alleen, denk ook eens aan vestigen op Cyprus, dat ligt tussen HK, SG, FR en NL in. Alle voordelen, zonder de nadelen.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#10 Geplaatst: 2009-08-20 14:23:59

Waarom al die moeite? Alleen voor de WVZ?

Ik weet even niet precies wat je hiermee bedoelt.

Ga er even vanuit dat ik dus geen enkele aanspraak maak op welke NL voorziening dan ook en dat ik daadwerkelijk en aantoonbaar 180 dagen van het jaar in Frankrijk zit, 155 dagen in Belgie, 30 dagen in Hong Kong en welgeteld geen enkele dag in NL. Het enige NLse dat nog zichtbaar van me overblijft, is mijn paspoort. Kan de NL fiscus nu nog steeds aan mijn hoofd gaan lopen zeuren?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#11 Geplaatst: 2009-08-20 19:17:30

Felix, ik snap de discussie niet helemaal. Je bent altijd minder dan 180 dagen in Nederland. Dan zou het niet uit moeten maken waar je wel bent voor de Nederlandse fiscus, behalve als je AOW toucheert of andere inkomsten uit NL hebt.

Als je in Frankrjk gaat wonen, je netjes uitschrijft uit NL (indien nog nodig), dan zal de NL-fiscus je niet lastig vallen. Althans bij mij is dat het geval: bij mijn emigratie in 1999 heb ik een aanslag gehad voor het laatste jaar dat ik officieel in NL woonde en verder niets meer.

En ja, het is logisch dat je dan bijdraagt aan het uitgebreide stelsel van ziektekostenverzekeringen in Frankrijk.  En je kunt gewoon Nederlander blijven. Je bent zelfs voor ziektekosten in NL verzekerd als je bij de Franse Sécurité Sociale bent ingeschreven.

Steven

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#12 Geplaatst: 2009-08-20 21:10:07

1. Je moet ergens 'resident' zijn en dat is waar je meer dan 180 dagen woont.

2. Je bent Nederlands onderdaan, d.w.z. in beginsel nederlands belastingplichtig

3. Ter voorkoming van dubbele belastingen kun je kiezen om in een ander land (bijv. Frankrijk) direct jouw belastingen te betalen en dus niet in Nederland met aftrek wat je in het buitenland hebt betaald. (Withholding tax kan dit soms complex maken, vanwege taalproblemen. In mijn geval eiste de Franse belastingen een verklaring in het Frans van de Singapores belastingdienst inzake betaalde withholding tax.)

4. Op basis van de Europese wetgeving moet je  voor de sociale zekerheid betalen in het land van herkomst, dus in Nederland, en wel op basis van jouw wereldinkomen.Hierin ligt meestal het probleem Van Nederlanders in den vreemden en hierom gaat dus alle comotie in pensionado-country.

Uitzondering: als je door te werken in het woonland in het sociale systeem van het woonland gerechtigde bent, dan vervalt eis 4. Een andere manier is om je te vestigen in een van de niet aangesloten landen, een niet-verdragsland. HK ya, dacht ik, een niet-verdragsland.

5. Aangezien jij hebt aangegeven richting 65 te gaan voldoe je niet aan de uitzondering van 4 en zul je dus in NL ZVW bijdrage moeten gaan getalen, die NL weer betaalt aan Frankrijk, waardoor jij je kan inschrijven bij het uitvoeringsorgaan van de ziektekosten in Frankrijk.

Zo simpel ligt het. Je kunt je alleen door list of bedrog onttrekken aan deze gang van zaken, als jij in de EU wilt wonen. Met list en bedrog bedoel ik niet crimineel gedrag, maar bijvoorbeeld een job nemen of creeeren in Frankrijk. De Franse belastingsdienst heeft inmiddels vaker met dit Engelse bijltje gehakt en zal misschien op de stoep staan ls het geen echte baan is met een echt inkomen. Dit noemen ze 'de Engelse sluiproute'.

Als mensen het niet met mijn punten eens zijn, dan graag hieronder, maar ik zal er niet op reageren, omdat ik geen expert, maar slechts een ervaringsdeskundige ben. Vraag het dan maar aan Jan de Voogd .

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#13 Geplaatst: 2009-08-21 01:20:51

Ik zie dat er zich allerlei misverstanden aan het ontwikkelen zijn.
Laat ik allereerst maar even helemaal terug gaan naar het oorspronkelijke topic namelijk de medische verzekering. Ik heb de grote luxe dat ik als computerprogrammeur kan wonen waar ik maar wil zolang ik een goede internetverbinding heb. Momenteel woon ik in Hong Kong aangezien mijn vrouw een HK Chinese is. Ik betaal hier ook belasting. Mijn verzekeringsagent wist mij te vertellen dat ik een goede NL verzekering kan krijgen die gewoon geldig is buiten NL zelfs als je buiten NL woont, echter waarschuwde hij mij (waar of niet waar) dat ik die niet meer kan aanhouden, als ik na mijn 65ste nog buiten NL woon. Goed zo ver ben ik nog lang niet, maar toch zette het me wel even aan het denken, want ik zie mezelf inderdaad niet (als ik nog leef) na mijn 65ste weer in NL wonen. Ik heb toen uiteindelijk gekozen voor een verzekering die wereldwijd geldig is tot mijn dood. Ik kan dus wonen en werken waar ik maar wil en dit alles ook na mijn 65ste. Wat is het probleem? Die verzekering is natuurlijk krankzinnig duur. Verder dekt hij veel meer dan nodig.

Caudeval heeft me nu aan het denken gezet met dat het fiscaal ook wel eens niet zo handig kan zijn om een NL verzekering te nemen. En nu lees ik dus dit:
1. Je moet ergens 'resident' zijn en dat is waar je meer dan 180 dagen woont.
2. Je bent Nederlads onderdaan, d.w.z. in beginsel nederlands belastingplichtig
Mocht ik dus ooit een permanente wereldreiziger worden en nergens langer dan 180 dagen zitten, waarvoor mijn medische verzekering tot in de uiterste perfectie geschikt is, dan zou ik dus officieel NL belastingplichtig zijn ook al kom ik er nooit meer. Dit is totaal nieuw voor mij.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#14 Geplaatst: 2009-08-21 08:11:28

Je hebt het nu begrepen en jouw agent heeft gelijk m.b.t. na jouw 65-ste. Verder is wat je in de toekomst gaat doen hypothetisch en ongewis, begrijp ik nu. Ik dacht dat je 64 was of zo.

Jij denkt dat het allemaal kleine details zijn, en jouw staatsburdger schap mag jou emotioneel niet zoveel zeggen, maar de consequenties zijn belangrijk. Vraag het maar eens aan een state(n)loze. Ik dacht overigens dat HK geen verdrag heeft met NL inzake sociale wetgeving. Dus de makkelijkste oplossing voor jou os om in HK of eventueel een land daar in de buurt te blijven als permanent resident.

Als je 65 bent geworden en je moet jouw gezin verzekeren, dan zul je achterovervallen van de premie. Ik heb dat geprobeerd, ook al omdat ik best wel terug wil naar de regio.

Een permanente wereldreiziger, zoals jij dat voorstelt, bestaat niet meer(of heeft nooit bestaan), maar zolang je in HK woont als PR en werkt en jongerr dan 65 bent kun je gewoon een NL verzekering nemen met werelddekking. Voor verdere gegevens verwijs ik je naar www.CVZ.nl

Zolang je maar geen NL gelden ontvangt en in een niet-verdragsland blijft wonen kun je je onttrekken aan de lange arm van de NL belastingdienst. Alleen kun je na je 65-ste - praktische gezien   - geen NL verzekering met werelddekking aanhouden. Waarom niet ? ik weet niet waarom verzekeringsmaatschappijen de premie dan ineens met een factor 5 omhooggooien.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#15 Geplaatst: 2009-08-21 09:50:34

maar zolang je in HK woont als PR en werkt en jongerr dan 65 bent kun je gewoon een NL verzekering nemen met werelddekking.

Niet dus, want

Als je 65 bent geworden en je moet jouw gezin verzekeren, dan zul je achterovervallen van de premie. Ik heb dat geprobeerd, ook al omdat ik best wel terug wil naar de regio.

omdat

Na je 65-ste kun je dan geen NL verzekering met werelddekking aanhouden.


Om een lang verhaal kort te maken ik moet gewoon de verzekering die ik nu heb aan blijven houden.
Verder snap ik dat fiscaal gezien door zelf een HK PR te hebben en ook nog eens met een HKse vrouw getrouwd te blijven, moet de NL fiscus wel met erg goede argumenten aan komen zetten dat ik daar niet mijn residentie heb ook al breng ik later (om gezondheidsredenen) soms een groter gedeelte van het jaar in Europa door. Ook begrijp ik nu dat men geen wereldreiziger kan zijn in fiscale zin. Ik dacht namelijk altijd dat dit een volledig legale mogelijkheid was om nergens fiscaal plichtig te zijn.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#16 Geplaatst: 2009-08-22 19:24:02

Punt 4. van Caudeval is complete onzin Felix!

En waarom is dat zo felix? Omdat hij schrijft: "Op basis van de Europese wetgeving moet je  voor de sociale zekerheid betalen in het land van herkomst, dus in Nederland, en wel op basis van jouw wereldinkomen.Hierin ligt meestal het probleem Van Nederlanders in den vreemden en hierom gaat dus alle comotie in pensionado-country."

1. Woonland = Pensioenland. Bronland/Staat = waar je inkomen (ook na je vrijwillige pensionering) vandaan komt. Zfw (was in NL tot 2006) = SECU hier. Dus voorzover ik het begrijp HK en BE voor die periode. Heb je langer dan beiden (voornoemd) in NL gewerkt, dan kan er met de NL-overheid een probleem ontstaan, omdat deze 'piratenstaat' tracht om zowel Sociale Verzekeringswetten, die volgen uit EU-Verordening 1408/71 en de (nog) huidige toepassings VO's een geheel eigen interpretatie te geven! ILLEGAAL, meestal omdat je Woonstaat je slechts verplichtingen kan opleggen, tenzij je NL overheidsdienaar was of nog gedeeltelijk onder eerdere overheids/pensioenwetten en sv-wetten viel. In dat limitatieve uitsluitingsgeval kan vgls. Internationale Juristen de Bronstaat enige INHOUDINGSRECHTEN doen gelden. In alle andere gevallen (ook voor reeds betaalde AOW-premie) dus niet, want het IS geen werkelijk Staatspensioen.

2. Het belastingverdrag tussen NL en FR bestaat in ongewijzigde vorm sinds 1973 en werd in 1974 door beide landen geratificeerd, zoek bij NL onder www.buza.nl en/of Ministerie van Financiën en ge zult volkomen zoek raken! Daarom hier de link, die in kort't afrekent met alle zg. 'objectieve' overheidsinfo uit NL. Die bestaat daar niet en dat willen ze daar graag zo houden om je onderhorig te maken!!

3. Wil je graag spitten in dat belastingverdrag, wat oa. regels bevat voor SV, dan hier of als je het Frans voldoende beheerst hier voor de door mij genoemde link in de Franse tekst (ongewijzigd). In de vragen naar het EU-Hof van Justitie gaat er juist om, dar via art. 69 alle gepensioneerden vallen onder een NEDERLANDSE ZVW, wat gewoon niet waar kan zijn, omdat je ook als Nederlander volledig valt onder de wetten én jurisdictie van je Woonland...ook al heb je nog een NL-paspoort.

Ik snap dus ook even niet, wat Steven en/of Ingrid opmerken, want de problematiek wordt pas na 65-jarige leeftijd -voor hun ook- manifest!

Als ik opmerk, dat ik hier een volledige particuliere verzekering had/heb in F. sinds 1999, waarvoor ik ca. 110 €/mnd. betaal, wordt ik dus via CVZ en SVB én BD-Heerlen 'vorstelijk bij de neus genomen'. Want ik betaal die premie voor een volledige Zorgverzekering hier. Die hier nu via www.assurland.com uit diverse verzekeraars ong. op 100€/mnd per persoon neerkomen. LET OP: die dekking is op onderdelen soms zelfs beter dan de CPAM/CMU basisverzekering (+ complementaire voorzieningen)!!! En waarom dan Felix? Omdat je zoals ik gecontroleerd heb in NL bij famillie daar maximaal voor complete zorgverzekering (incl. ABWZ-voorzieningen) men niet meer dan 250 €/mnd. betaalt bij een Wereldinkomen van ca 100.000 € /jr. Dit is uitsluitend het geval bij oudste dochter, die een Internationaal Fiscaal Expert is in Internationaal oprerende Bedrijven en Concerns.

Dus Wie licht dan Wie op??? Duidelijk is dat de NEDERLANDSE STAAT, want zij betalen max. 12 x forfaitaire bedrag van ca. 100 €/mnd. aan FRANKRIJK/jaar aan een CPAM/CMU én van jou rooft die NL-Staat van een niet bestaande Verzekering van 259 €/mnd over AOW+Bedrijfspensioen. Hoe noemen wij als wereldburgers dat nu? En daarom Felix ben ik het grondig met je eens. Nooit meer terugkeren naar NL en in FR ben je zelfs met je HK-vrouw nog beter af dan in NL voor belastingtechnische zaken én SV!

MHG van,

Bruintje Beer.

PS: Ook na je pensionering heb je weinig te duchten van de Franse fiscus. Met je HK-vrouw ben je immers volkomen legaal op vakantie daar in HK!? Kijk dan wél even uit dat je tijdens die 'vakantie' geen officieel betaalde (neven)activiteiten accepteert, tenzij dat kan in belastingverdrag tussen FR en HK. Maar kontakt me maar privé, want ik heb weinig zin *tig keer een zelfde verhaal te houden.

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#17 Geplaatst: 2009-08-22 20:35:38

Bruin,

Zeer interessant gegeven uit je verhaal voor mensen waarbij geen zvw-inhouding wordt geheven in Nederland:

Als ik opmerk, dat ik hier een volledige particuliere verzekering had/heb in F. sinds 1999, waarvoor ik ca. 110 €/mnd. betaal, wordt ik dus via CVZ en SVB én BD-Heerlen 'vorstelijk bij de neus genomen'. Want ik betaal die premie voor een volledige Zorgverzekering hier. Die hier nu via www.assurland.com uit diverse verzekeraars ong. op 100€/mnd per persoon neerkomen. LET OP: die dekking is op onderdelen zelfs beter dan de CPAM/CMU basisverzekering (+ complementaire voorzieningen)!!!

 

Ik kan dat niet vinden voor die prijs!

Als nieuwkomer heb ik sinds eind 2007 5 wachtjaren voor de CPAM/CMU omdat ik geen verklaring CVZ kan krijgen omdat ik ....geen premie betaal in Nederland.Dat is dus logisch.  Ben nu particulier verzekerd via OOM en dat kost me behoorlijk iets meer dan de door jou genoemde optie.

Kun je daar iets meer over laten weten?

Groet,

paul

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#18 Geplaatst: 2009-08-22 23:40:42

Ja dàt klopt dus Paul,

De wachttijden voor CMU/CPAM worden miz. veroorzaakt door misbruik van mn. Engelse emigranten hier. Die schreven zich hier massaal in voor CMU, hoewel ze nooit voor dat sociale vangnet in aanmerking zouden kunnen/konden komen op grond van hun boven modale inkomen daar. Of een status daar oa. Diplomatieke Dienst is waar de Engelse Staat en andere RECHTSSTREEKS dient te betalen voor zijn vm. Overheidsdienaren. 

Het gegeven lag ook wél voor het grijpen, want in Engeland, Ierland en sommige Scandinavische landen is er een landelijke verplichte verzekering voor SV van toepassing. In NL was er sprake van een minimum inkomen, dat was tot 2006 de zg. Ziekenfondsgrens. Daarboven was je standaard Particulier verzekerd en/of via collectieve voorziening. En nu sinds 2006, als je daar niet (meer woont)? Ging NL z'n eigen ellende met ZF verzekerden doorschuiven naar andere landen? Ja dat doen ze dus en hebben dus gem. de helft van aan jou 'berekende' kosten al in huis op grond van inhoudingen!

In F. vallen vele beroepsgroepen (onafhankelijk van bruto inkomen) tot 'verzekeringsplichtig' voor die mutuelles. Andere vrije beroepen niet overigens, alsmede de zg. pré-retraitées en retraitées.uit de zg. Schengenlanden.

Je kunt hier op grond van Wetswijziging door huidige partijleider Bertrand (vm. minister van Volksgezondheid in 2006) ook niet eenvoudig beoordelen waarom die maatregel nu nodig was. Maar op grond van fraude en claimgedrag van de Fransen zelf werd die maatregel wél echt wel noodzakelijk.

Tot mijn schrik bemerk ik nu Paul, dat www.assurland.com als vergelijkingssite het 'hek' gesloten heeft in LDF. Ik kan je echter wél privé van 2008 volledige uitdraaien geven van prijsvergelijkingen van 2 verschillende postcodes hier over mistens 4 verschillende verzekeringsmijen. En en ja ik ben nog niet helemaal op mijn achterhoofd gevallen. Mij belazert me hier niemand meer, niet banken, niet verzekeringsmijen of allerlei Supermarkten die een zg. completaire verzekering aanbieden.

Standaard antwoord van mij is aan hun: "Stuur het concept contract maar even op per post en daarna praten we ff verder over modaliteiten of niet dus".

En Paul als het in 2008 voor mijn leeftijd (68) luktte het om de private verzekeraars vast te nagelen met rendez-vous van één van de 4, ga ik tuurlijk om 10 €/mnd verschil niet onderhandelen in de wetenschap dat ze je dan toch ergens gaan 'naaien' zogezegd.(5orry Wim Bavelaar voor die krachtterm).

MHG van,

Bruintje Beer.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#19 Geplaatst: 2009-08-23 06:48:22

Ik geef het woord aan Bruin en taai af.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#20 Geplaatst: 2009-08-23 11:11:14

Het blijft knap dat Bruin een volledige particuliere verzekering heeft voor exact hetzelfde bedrag waarvoor alle anderen slechts een mutuelle kunnen kopen.

Vooral als je weet dat particulier verzekeren boven de 65 jaar bijna onmogelijk is en verzekeraars die dit wel aanbieden ca. 1500 euro per persoon per maand rekenen.

Ook is vreemd dat Bruin niets terugkrijgt voor de in Nederland betaalde premie, terwijl bij andere Nederlanders die premie door Nederland wordt aangevuld en overgemaakt aan Frankrijk waardoor in Frankrijk recht op CMU ontstaat.

Het zal toch geen verkeerde perceptie zijn?

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#21 Geplaatst: 2009-08-23 13:34:08

@ Caudeval, jammer dat je in dit onderwerp afhaakt, want ik heb perso niets tegen je redenering op punt 4 na in voorgaande postings of tegen jou als persoonlijkheid. Wij proberen allen als Hollandais of Fransen 'entre eux' zo min mogelijk te betalen voor een particuliere verzekering en/of via mutuelle hier. Ik wil tot geen prijs overgaan tot die Ziekenfonds verzekerden hier, want +12 millard € tekort op lopende rekening betekent in feite dat die mutuelles gedoemd zijn te verdwijnen, of dat men dan de werkelijke kosten doorberekent aan hun klanten.

@ Jako, ik neem aan dat je 1500 € /jaar bedoelt. Ik verdom het nu eenmaal om mijn al meer dan 10 jaar bestaande private verzekering op last van een NL-Staat op te zeggen! Wat nu eenmaal Buiten-Nederlanders hebben moeten doen op grond van die verdomde ZVW, die van geen enkele kant deugt, niet juridisch en ook niet op politieke motieven.

Ik betaal dus al 10 jaar premie voor een particuliere verzekering hier en France, waarvoor ik slechts heel weinig als ziektekosten heb geclaimd.

Die 259 € / mnd. worden dus gezamelijk ingehouden op AOW + Bedrijfspensioen sinds eind 2008 voor die laatste! Ik heb in alle toonaarden geageerd bij dat particuliere bedrijfspensioen op die illegale inhouding die dan boven AOW inhouding uitging. Maar niets hielp, want dat pensioenfonds van een erg groot Internationaal Concern wordt door de NL-BD aangemerkt als inhoudingsplichtige. Einde verhaal dus voorlopig tot het EHvJ een vonnis velt dat wat Nederland doet niet past in EU- afspraken/cq. wetten. Daar gaat de bodemprocedure van alle gepensioneerden over buiten Nederland.

Je kunt het vreemd vinden Jako, maar de Nederlandse Staat 'verdient' dus minstens 1500 € /jaar op een rekening die ze als aan 'de organen' overmaken aan de Franse Staat voor SECU. Vervolgens lapt de Franse Staat heel het gedoe van de NL-staat aan zijn voor bekende Napoleonse 'laars'.

Groeten van,

Bruintje Beer.

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#22 Geplaatst: 2009-08-23 17:35:33

Bruintje beer,

Omdat je schrijft:

"Als ik opmerk, dat ik hier een volledige particuliere verzekering had/heb in F. sinds 1999, waarvoor ik ca. 110 €/mnd. betaal..............................."

en

"Ik betaal dus al 10 jaar premie voor een particuliere verzekering hier en France, waarvoor ik slechts heel weinig als ziektekosten heb geclaimd."

blijf ik uiterst benieuwd om welke particuliere verzekering het hier gaat en bij welke maatschappij, want ik begrijp dat je niet deelneemt aan CPAM/CMU.

Dat er desondanks toch premie bij jou ingehouden wordt is , zeker op dit forum, een bekend verhaal.

Paul

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#23 Geplaatst: 2009-08-23 20:14:44

Bruin,

Uit je reactie blijkt dat je geen enkel idee hebt van de échte kosten voor een ziektekostenverzekering. Ca. 1500 Euro per maand per persoon zijn de echte kosten voor een particuliere verzekering van een 65+ 'er.

Ik feliciteer je met je volledige particuliere verzekering voor het bedrag waarvoor alle andere bezoekers van dit forum slechts een complementaire kunnen afsluiten.

Ik geloof er dan ook geen iota van.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#24 Geplaatst: 2009-08-24 03:27:29

Nou, Jako; dan ben je niet op de hoogte van wat ik weet over private Ziektekosten Verzekeriingen hier! En ja je hebt gelijk dat de werkelijke kosten ca. 1500 € per ingreep in een Frans ziekenhuis betekenen.

En je hoeft me niet te feliciteren hier, want ik had dus geen keus hier in F. om mij te verzekeren bij een Mutuelle. Mijn inkomsten waren eenvoudig te hoog!

Je bent Jako verder op uiterst glad ijs hier, want vele Fransen kunnen en moeten zich verzekeren voor private ziektekostenverzekering! Zeker als die Ondernemer zijn in beroepen, waarvoor geen couverture open staat bij Ziekenfondsen hier!

Mvg. van,

Bruintje.

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#25 Geplaatst: 2009-08-24 11:09:18

Al het bovenstaande roept veel vragen op..

-Bij welke fa. kun je je verzekeren voor 110 euro/mnd? Wat is de leeftijd (ongeveer) van de verzekerde? Ik kon niets vinden in deze richting.

-Als je 65 of ouder bent, en je hebt de NL nationaliteit, dan wordt op de AOW de premie ingehouden. Zelfs als je al (of nog) verzekerd bent in LDF uit andere hoofde. Als je geen AOW ontvangt (door bijv. er vrijwillig van afzien) komt er een  deurwaarder (in opdracht van ZWV) in FR bij je langs om de premies te innen.

Dit.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#26 Geplaatst: 2009-08-24 11:35:36

"Mijn inkomsten waren eenvoudig te hoog" is een rare opmerking, er is geen inkomenslimiet. De CMU ziet je graag komen tegen 8% van dat inkomen.

Vanaf  65 ben je als Nederlander verdragsgerechtigd. Volgens een artikel in "Le Monde" van twee jaar geleden ontvangt de Franse ziekenkas ca. 7000 Euro per jaar per gerechtigde van het verdragsland. Nederland betaalt dus i.h.a. veel meer aan Frankrijk dan er aan premie ge-ind wordt. En voor Frankrijk is die regeling veel gunstiger dan wanneer diezelfde persoon volgens het Franse systeem wordt aangeslagen.

Maar we willen ons natuurlijk allemaal graag verzekeren bij dat bedrijf tegen die gunstige premie, dus noem man en paard svp.

Ze zullen een toestroom aan klanten krijgen.

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#27 Geplaatst: 2009-08-24 11:49:57

Kom op Bruin!!!!

Maak veel Hollanders blij met die goedkope verzekering die jij ook hebt: ik ga vast al mijn losse geld verzamelen en aandelen van die verzekeraar kopen :-)

maar..................net zoals Jako al aangeeft: ik geloof er ook geen bal van met name omdat het antwoord nog steeds uitblijft. öf zou Bruin veel slimmer zijn dan al die andere Hollanders!!

NB: ik ben nog geen 65 dus voor mij nog veel goedkoper????

Dus................

Groet,

paul

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#28 Geplaatst: 2009-08-24 18:46:19

Goed Paul ea.

Mijn particuliere verzekeraar heet Erisa en komt/kwam niet voor in het rijtje van grote verzekeraars van assurland.com.

Maar aan een aantal reagerenden zal ik 2 documenten in Word formaat van Assurland.com zenden, die betrekking hadden op prijsvergelijking van volledige couverture voor private Ziektekosten verzekeringen in Frankrijk.

En let op; Die prijsvergelijkingen gaan uitsluitend over grote verzekeraars in een bepaalde regio: Een toenmalige alleen levende man van 67 jaar met inkomsten uit buitenland....

Het geheel leerde me dus dat je nooit een verzekeraar kunt vertrouwen, want ik denk dat 'Erisa' een bedrijfsonderdeel vormt van Maaif of AXA...maar zeker weten doe je dat dus nooit, tenzij je acountant bent van die firma's

MHG van,

Bruintje.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#29 Geplaatst: 2009-08-25 14:53:29

De passage van je Dit,

"Als je geen AOW ontvangt (door bijv. er vrijwillig van afzien) komt er een  deurwaarder (in opdracht van ZWV) in FR bij je langs om de premies te innen."

Lijkt alleen maar juist...het is slechts bangmakererij van de Nederlandse Staat/ambtenaren om hun illegale praktijken een sausje te geven van juridisch correcte uitleg.

Overigens is het dan CVZ of SVB die een deurwaarder zouden sturen. Ik heb ze nog niet gezien in dept. 23 en dus ook niet vanwege een false ziekenhuis opname daar, waarvoor ik nog steeds weiger de rekeningen te betalen. 

Men kan m'n rug op want ik weiger nog steeds te betalen voor rekeningen die buiten mijn uitdrukkelijke beslissing of verzekeringmij zijn genomen.

Ik moet nl. binnen 1 week vlgs. contract met die verzekering een claim indienen, anders is het helaas pindakaas voor mij dan voor vergoeding. Die 110 €/mnd zijn dan helaas 'weggegooid' geld. Maar die kleine lettertjes van een contract gelden dus ook voor geheel andere verzekeringen hier en France.

Groeten van,

Bruintje Beer.

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#30 Geplaatst: 2009-08-25 16:37:12

Al is de waarheid nog zo snel.

Onze Bruin, die achterhaalt hem wel.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#31 Geplaatst: 2009-08-25 17:28:51

Het enige mogelijk relevante wat ik over Erisa kan vinden is een verkoop van deze verzekeringstak van Zwitserleven aan de bank HSBC in 2007. Je komt ook bij HSBC uit op de website erisa.fr, maar deze erisa lijkt slechts om kapitaalverzekeringen te gaan. In ieder geval nodigt de site niet uit om een informatie-aanvraag te doen. Zwitserleven biedt alleen aanvullende verzekeringen.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#32 Geplaatst: 2009-08-25 18:20:53

Bon Jako,

Mijn bank is HSBC (voormalig Hervet) en ik heb via hun bij "Erisa" 2 verzekeringen lopen nl:

1 particuliere ziektekostenverzekering én,

2. een ongevallenverzekering.

Voor het geval ik van een trap pleurde tijdens klussen voor die 2e.

Het blijkt dan te gaan om Zwitserleven, zoals je schrijft, maar ik moet nu vrezen dat die verzekeraar de kluit behoorlijk belazert helaas naast andere grote, waarvan ik jou oa. vandaag via internet de prijsvergelijkingen uit 2008 toestuurde.

Met beste groet,

Bruin.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#33 Geplaatst: 2009-08-25 22:02:34

Deze discussie wordt ook door ons zeer goed gevolgd, maar tot op heden hebben wij van BRUIN nog steeds geen duidelijk antwoord gekregen inzake zijn ZEER VOORDELIGE ziektekostenverzekering...Hij heeft het over Erisa, HSBC, Zwitserleven...het blijft voor ons een raadsel..Waarom niet gewoon duidelijke berichtgeving en niet iedereen blij maken met een dooie mus...

Want wij willen ook wel een part.ziektekostenverzekering voor € 100 per maand...

Zijn het helemaal met Paulsax eens, laat ons meegenieten...

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#34 Geplaatst: 2009-08-26 02:10:33

Het antwoord heb ik al 'twee laarzen' vele postings terug gegeven. Ik heb enige dagen geleden 120 euro betaald bij een dieren kliniek voor mijn erg zieke kat die nierproblemen heeft/had. Dus mijn prioriteiten gaan naar haar uit!

PaulSax heeft naast Jako en Dit gisteren een mail ontvangen van mij over die zg. vergelijkingsite. Het is nog erger dan ik al vreesde na posting van Jako hier, want als ik bij erisa grote uitgaven moet claimen, dan zijn waarschijlijk: 'les carottes sont cuits'

Banken én Verzekeringaatsxhappijen lichten je op, in plaats van Bruintje hier, naar hun toe! Ga je maar verzekeren bij een van de mutuelles mss. spreken wz elkaar over een paar jaar nog wzl als ik dan nog leef.

Groeten,

Bruin.

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#35 Geplaatst: 2009-08-26 11:07:34

Ik heb het voorgaande maar voor een kwart gelezen, aangezien ik bepaalde bijdragen van bepaalde mensen weiger te lezen.

Ik begreep wel dat er iets werd geroepen over goedkope particuliere ziektekostenverzekeringen.

Mijns inziens is één van de goedkoopste April. Voor een 60-jarige man hebben we het dan over € 148 per maand. Dekking is dan de basis.

De 60-jarige vrouw betaalt € 162 per maand.

In Nederland ook mogelijkheden, maar die zijn over het algemeen duurder.

Als je een wettelijk pensioen uit Nederland ontvangt, ben je via het E121 formulier gratis in Frankrijk verzekerd. Dan alleen evt een mutuelle (aanvullende ziektekostenverzekering). Je betaalt dan in Nederland een bijdrage. 

Groet,

Rob van Schijndel

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#36 Geplaatst: 2009-08-26 11:36:43

Beste Bruin

Volgens mij zijn Sabots....klompen en Laarzen zijn bottes....

Maar ik wens je veel beterschap met je kat en we horen wel wanneer hij/zij weer aan de beterende hand is...

Indien mogelijk ontvangen wij van jou ook de word-documenten die je aan andere gestuurd hebt...ter bestudering.

Dit heeft geen haast, concentreer je eerst maar op je huisdier.

groet Franca

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#37 Geplaatst: 2009-08-26 14:11:01

Bruin,

Ik heb nog niets gezien, jammer genoeg. Enne.......... wat moet ik nou met mijn net aangeschafte aandelen van ERISA ????

Misshien dat Jako ze wil overnemen -:)

Paul

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#38 Geplaatst: 2009-08-26 16:48:19

Ook Jako heeft nog niets van Bruin in de mailbox mogen ontvangen, maar het is ook een hele reis door hyberspace.

Het beste advies komt m.i. van Rob van Schijdel.

In plaats van continu tegendraads te doen kan Bruin zich beter met een E121 formulier inschrijven in het Franse systeem. Voor die 110 Euro kan er een prima Mutuelle bij en blijven zijn kosten gelijk. Maar dan wel prima verzekerd en zonder het gestress over "  Wat nu eenmaal Buiten-Nederlanders hebben moeten doen op grond van die verdomde ZVW, die van geen enkele kant deugt, niet juridisch en ook niet op politieke motieven"

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#39 Geplaatst: 2009-08-27 15:48:33

Inmiddels bericht ontvangen van Bruin.

Zoals verwacht gaat het slechts om aanvullende verzekeringen en niet om volledige verzekeringen, hoewel Bruin in die veronderstelling is.


avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#40 Geplaatst: 2009-08-27 16:44:44

Het was van het begin al duidelijk, dat Bruin niet weet waarover het gaat. Alleen naar, dat hij mensen, nieuw op dit terrein - zoals Felix hierboven - op de verkeerde voet zet.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#41 Geplaatst: 2009-08-27 16:48:43

Ik heb die docu in Word-formaat echt gestuurd aan jullie 3 en nu ook met 'Franca' erbij via ander mailadres!

Zeker heeft Rob van Schijndel wél gelijk dat al die 'ouwetjes' zich zogenaamd via afgegeven 121 formulier van CVZ, GRATIS kunnen verzekeren hier via CPAM bij een mutuelle.

Maar het betreft dan een basisverzekering voor ziektekosten. De CMU is een vangnet voor verzekering voor hen die weinig meer dan bruto boven 9600 €/jr verdienen.

De zg. "verdragsgerechtigden", zoals ik hebben aanzienlijk meer te verteren, maar ik verdom het nog steeds om 259 € aan de NL-Staat af te dragen + 110 € voor privéverzekering per maand, terwijl er dan hoegenaamd geen 'couverture' tegenover staat voor die inhoudingen van de NL-roversstaat!

Daar gaan de processen over Rob én Jako in NL, en velen van mijn lotgenoten leven al vele jaren ver buiten Nederland!

En als mijn oudste dochter (fiscaal/juridisch expert) Rob die ook nog voor E & Y heeft gewerkt opmerkt: "Pa luister eens even, je kunt het vergeten, dat je een proces tegen de Nederlandse Staat zou winnen. Want dat gaat dan over miljoenen Euri's en dat kan ik met mijn kennis en kunde alleen winnen, indien mijn klant een zeer groot bedrijf is en ik bovendien opereer onder naam één van the big 4 terzake!"

Zij heeft idd. het proces bij de HR der Nederlanden gewonnen en daarna ...

Toen werd de wet veranderd, want de Staatsecretaris had een te smadelijke afgang meegemaakt, maar de gaten in die belastingwet werden 'gedicht' en andere grote internationale bedrijven konden niet meer profiteren....

Die ZVW, deugt ook niet na een eventuele ruling van EHvJ, want een NL-Staat heeft geen 'fu*k' over mij meer te beslissen als ik al 10 jr. ben geëmigreerd.

Uitsluitend de Franse Staat heeft jurisdictie over mij. Ook al zou ik het niet eens zijn met die...zo eenvoudig is het. Kijk maar eens even naar de case van een jonge Française, die nu op de Iraanse Ambassade 'logeert'.

Groeten van,

Bruin.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#42 Geplaatst: 2009-08-27 17:34:26

Bruin,

Bovenstaande bewijst opnieuw dat je er helemaal niets van begrijpt.

Je denkt nog steeds dat je voor een fooi van 110 Euro per maand volledig verzekerd bent.

Áls je al verzekerd bent, dan heb je de basisverzekering en 'carte vitale'- GRATIS van de goedgevendheid van de Franse staat. Met daarboven een 'aanvullende' voor 110 Euro.

De subsidie die Nederland, bovenop de fooi die je betaalt aan de Nederlandse staat, maandelijks aan Frankrijk overmaakt komt in de Franse ziekenkas. Maar totdat je een E121 inlevert weet niemand voor welke persoon dat is.

Zelfs ik haak nu af. Tegen zoveel onwil is niets opgewassen.

P.s.

Er zijn idd mensen die terecht een case hebben tegen de NL staat.

Maar die personen hebben andere rechten in Frankrijk waardoor een dubbele betaling ontstaat.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#43 Geplaatst: 2009-08-27 18:34:47

Heb dit een poosje gevolgd;
Ook nu geld maar weer, er zou boven aan het forum iets moeten staan in de trend van
“Alle gevolgen die U oploopt in navolging van de aanname van adviezen zijn geheel voor eigen risico.
Geen enkel advies door de medeforumleden is gegarandeerd voor waar aan te nemen.”

Ik heb soms medelijden met de anderen die klakkeloos iets geloven.

Cees.

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#44 Geplaatst: 2009-08-27 18:46:28

Beste Bruin,

Zoals Cees en Jako al hebben aangegeven: zet mensen nou eens niet op het verkeerde been met ' kennis" die niet klopt! Het blijkt telkenmale als jij reageert op een onderwerp ( en je reageert nog al eens) dat je niet weet waarover je het hebt met als gevolg dat dit soort draadjes verzanden en mensen gaan reageren zoals ik nu ook doe.

Ook ik heb de info van Bruin ontvangen en kan alleen maar concluderen dat, op basis van die info, Bruin een aanvullende verwekering heeft want daar gingen de offertes over! Zag dat Jako die conclusie ook al had getrokken.

Dus Bruin: geen verhalen meer die er niet toe doen!

Paul 

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#45 Geplaatst: 2009-08-28 01:58:08

Goed, ik heb toch maar wel even de moeite genomen om me in het gedachtengoed van Bruin te verplaatsen. Ik hoop dat ik het nu goed begrepen heb. Omdat Bruin dus inkomsten krijgt uit NL worden daar ook zijn sociale premies ingehouden. Gelukkig krijg je wel wat terug voor die inhouding namelijk je bent er ook mee verzekerd in Frankrijk. Nu zegt Bruin:"Geef me die inhoudingen terug. Ik maak zelf wel uit hoe ik dat geld (voor mijn medische verzekering) besteed. Daar hoeven jullie als NL overheid je niet mee te bemoeien". Vanuit mijn eigen liberale gedachtengang kan ik me daar helemaal in vinden. Anderen betwisten nu echter dat je je dan goedkoper kunt verzekeren.

Klopt dit?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#46 Geplaatst: 2009-08-28 07:35:21

@Felix: "lood om oud ijzer" is de uitdrukking. Mijn ervaring is, dat je in het buitenland, Azie, veel meer betaalt, dan dat je in de EU zal betalen. Jij bent altijd goedkoper uit in de EU. Particulier verzekeren was in NL erg goedkoop, maar werd na de invoering van de ZVW overal vele malen duiurder. De prijs die je  moet betalen via de ZVW is redelijk, maar nog steeds veel geld. De kosten zijn weliswaar enorm gestegen, vandaar dat de premies dat ook doen. Oplossing van dit probleem is mondiaal onbekend!

Zeker is, dat zelf jouw verzekering regelen, in eigen beheer dus, duurder zal zijn. Ik denk dat de pijn die de meeste pensionado's voelen bij de ZVW geen finnciele pijn is, maar meer komt door het gevoel dat de vrijheid beperkt wordt.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#47 Geplaatst: 2012-07-28 08:39:35

Zijn er op dit front nog wijzigingen?

Zo eens in de zoveel tijd loop ik al mijn rekeningen door en pas ik hier en daar wat aan. Recentelijk ben ik toch maar overgestapt op ongelimiteerd internet op mijn mobiele telefoon. Iets waar ik me altijd hevig tegen verzette, omdat ik buitenshuis rust wilde hebben. Verder heb ik mijn faxnummer nu maar opgezegd. Ook ben ik gestopt met mijn repatrieringsverzekering. Deze was in 8 jaar tijd meer dan verdubbeld, terwijl ik nauwelijks nog in landen kom waar ik de ziekenhuizen niet vertrouw. En laat ik verder nou net niet van dit soort berichten in de Telegraaf staan te kijken. In Nederland is het aandeel van de medische zorg op het bbp 14,9%. Waar kan ik dit cijfer voor Frankrijk vinden?

P.S. Niemand die Bruin mist?

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#48 Geplaatst: 2012-07-28 13:52:21

Misschien is dit een leuke site

www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=110997469

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#49 Geplaatst: 2012-07-28 17:47:36

De kosten van de gezondheidszorg in Frankrijk maken 12,1% van het PIB uit.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#50 Geplaatst: 2012-07-28 18:51:15

De totale kosten van gezondheidszorg (in %PIB) in Nederland en Frankrijk verschillen nauwelijks. De verdeling is verschillend:medische consumptie in Frankrijk is veel hoger maar kosten van zorg lager.

Nederlanders betalen relatief meer bij want standaard aangesloten bij particuliere verzekeringen en minder ruime vergoedingen.

In Frankrijk, bij ernstige en/of chronische ziekten, is er meestal vergoeding van 100% (ALD: affections de longue durée). 

In beide landen rijzen de kosten de pan uit. Stevige ingrepen zijn onvermijdelijk: de systemen zijn doorgeschoten.

Uitgebreide informatie hierover onder het kopje Leven en Gezondheidszorg van de website en er zijn ook al vele discussies op,het forum aan gewijd.

Voor een Nederlander die in Frankrijk gaat wonen hangt het erg af van zijn inkomenssituatie en zorgbehoefte af hoe het financieel uitpakt. Daar kunnen nauwelijks algemeenheden over gegeven worden.

Ben je erg oud of erg zorgbehoeftig, ben je in Frankrijk slechter af. 

Steven