Informatie






Forum Archief



In december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.















Rubriekenoverzicht > Over het forum en de website

Over het forum en de website

De plaats voor reacties op vorm en functie van dit forum en de website Wonen en leven in Frankrijk

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Forum: grote hoeveelheden wit.

Auteur Bericht

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#0 Geplaatst: 2009-08-17 07:48:13

Voor de techniek,

   Tot mijn vebazing voegt de editor grote hoeveelheden lege regels toe, die ik niet weg krijg. Een automatische lege regel vermenigvuldiging. Zie dat ook in diverse andere recente reacties hier op het Forum. Gaat een update van Internet Explorer, Firefox of Google Chrome hier aan de haal met de edit functie, of is er sprake van een onvoorzien neveneffect na het tussentijds updaten van de software van deze website?

Rob van der Meulen

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#1 Geplaatst: 2009-08-17 13:38:32

Invloed van bepaalde populistische politieke stromingen? Een te grote voorkeur voor wit?

Let op:   :-)

Ivo

PS: de schrijftools zitten bij mij ineens onderop het reactievenster en zijn minder compleet dan voorheen.

PPS: ook bij mij worden ongevraagd 2 extra witregels toegevoegd na elke return.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-08-17 14:47:08

We zijn er - natuurlijk - mee bezig. De website krijgt een nieuwe editor. Het beperte aantal opmaakmogelijkheden bij forumberichten is tijdelijk. Tout va bien.

Wim

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#3 Geplaatst: 2009-08-17 17:45:36

Het is dus geen Wilders-effect...gelukkig maar dan.

Ivo

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#4 Geplaatst: 2009-08-17 22:47:16

Maar Wim,

Sorry dan voor mijn krachttermen gebruik eerder! En wat betreft het verwijt dat Bruin hier soms een te veelschrijver is, is het een ander argument dan dat van Ivo en/of Rob van der Meulen over falende forumsoftware.

En beste Wim, ik had als 'digibeet' op softwaregebied al de ervaring dat grote firma's op dat gebied teveel de markt bepalen. MS is door EU commissaris Nelie Kroes -bevestigd door het EU Hof van Justitie- tot de hoogste boete ooit uitgedeeld, veroordeeld. Dus als ik MS aanklaag op mijn beurt van schending Privacy oa. is dat geen loze kreet. Ze hebben nog nooit een besturingssysteem failsafe ontwikkeld of afgemaakt.

Moet je eens proberen in Frankrijk om je PC met volledig NL of EN MS-Windows na een volledige crash te réinstalleren met de originele CD's. Dat lukt je dan niet meer in't buitenland. En waarom dan niet? Omdat MS dat tegenwoordig verhindert!!!

En bij m'n dochter in NL heb ik daar een goeie informaticus te hulp moeten roepen voor een zelfde probleem met XP. Uiteindelijk dan na vele uren gelukt via telefoon met doorgeven van licentie codes.

Maar goed dit gaat over teveel spaties enz. en voor de rest veel s6 om bhv. Eric het 'lek boven' te krijgen voor dit probleem.

No hard feelings en respectvolle groeten van,

Bruin.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#5 Geplaatst: 2009-08-18 01:19:10

Dit draadje dus in bovengeschikt Wim.

avatar#3320
Eric
Berichten: 1
Reacties: 58

#6 Geplaatst: 2009-08-18 11:18:33

We hebben inderdaad de teksteditor van o.a. het forum geupdate, we zullen deze vandaag fine-tunen.

Dank voor jullie begrip!

PS. Het wit-regel probleem is inmiddels opgelost

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#7 Geplaatst: 2009-08-23 00:52:56

Dacht je dat nu werkelijk Eric?

Toch niet echt! Want in deze geupdate editor staat 1 regel 'wit' bij het editen als alinea en is dus geenzins een oplossing, want dan moet je 2 harde 'Enters' geven voor 1 regel wit voor een alinea in uiteindelijk resultaat!

Ik en velen met mij, zullen vinden dat dergelijke 'kunstgrepen' op softwaregebied uitsluitend zijn toe te wijzen aan de forumeigenaar, die gekozen had voor een aanbod van prof. bedrijven van hun sof(t)ware, die hun opgebouwde naam geenszins kunnen waarmaken! En jij Eric mag dat dan oplossen?

En het spijt me dus voornaamgenoot Eric, ik zie helaas geen enkele verbetering tov. wat hier al was aan functies, voordat het probleem optrad; teveel 'witregels' . Oproep aan Wim dus om toch maar eens te gaan zoeken naar werkelijke PHP software zoals eerder opgemerkt door betere deskundigen dan ik ooit zal worden.

Ga eens kijken Wim op www.enzovoort.com . Ik ken die forumeigenaar en hij is ook niet zo erg deskundig op softwaregebied, maar zijn gekozen software draait dus al jaren feilloos. Hij heet Jeroen en zijn server staat bij hem thuis bij Tilburg. En het gaat dan even niet over de inhoud van zijn site...op spiritueel gebied, maar gewoon hoe het interface 'oogt' en wat je er met mee kunt daar als forumlid/gebruiker. Daarover ben ik al ruim 3 jaar nooit teleurgesteld geweest.

MVG van,

Bruintje.

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#8 Geplaatst: 2009-08-23 01:25:04

Bij mij gaat het weer anders:

bij wraparound (automatisch naar volgende regel aan het einde van de getypte regel) gaat de cursor gewoon comme il faut naar de volgende regel maar bij een aangeslagen return slaat hij een regel over. Dat laatste hoort imho niet.

Verder treedt er een wonderlijke vertraging in de uitvoering van het ingegevene op zodra ik iets anders doe dan gewoon typen (b.v. achteruit deleten of de cursortoetsen gebruiken): er gebeurt even niets en pas enige seconden later worden de handelingen licht versneld uitgevoerd. Raar...

En dan nog wat: nadat ik op verzenden heb geklikt verschijnt niet het geplaatste bericht maar het rubrieksoverzicht. Volgens mij is er echt iets niet helemaal oke met de forumsoftware.

Ursus multiverbosus: ik denk dat de update nog niet klaar is. Is dat wel het geval dan heb je, nadat je verhaal van de toegevoegde opsmuk is ontdaan, inderdaad wel gelijk.

Ivo

PS: en geplaatst zijn die 2 witregels na de return er weer één geworden. 4 regels (2 returns) worden er in de posting twee, 6 regels (3 returns) worden er 3. Hij geeft kennelijk in het venster 2 regels per return maar na plaatsing evenveel witegels als er returns waren. Ga je terug naar het reactievenster dan zijn er nog steeds 2x zoveel witregels als er returns waren.

PPS: ik ben hier via Explorer6.5

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2009-08-23 02:48:42

Ik doe nu even een testbericht Ivo en verstuur het 2x achter elkaar.

Bruin.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#10 Geplaatst: 2009-08-23 03:03:06

Idd. blijkt dan eindelijk na maanden dat dubbele plaatsing van zelfde bericht niet meer mogelijk IS.

Hulde dan voor naamgenoot Eric hier vanwege de techniek. maar in mijn edit-schermpje staat nog steeds een alinea na 'Enter', terwijl na versturen het een nieuwe zin betreft en dus geen alinea!

1x Enter, 2x

Mvgrrrrrrrrrrrrrr van,

Bruin.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#11 Geplaatst: 2009-08-23 11:40:09

Dus die extra witte regels in het reactie-venster die dan bij plaatsing in het forum weer verdwijnen zijn niet alleen een fout van mijn ordinateur of mijn logiciels. En ik weer denken dat de dépannage die een plaatselijke service informatique gedaan heeft niet goed was!

Eric, waar blijf je met je upgrading?! Leve het maatwerk :-((

Christian v.K.

avatar#3688
Silex
Berichten: 73
Reacties: 350

#12 Geplaatst: 2009-08-24 22:59:05

Dat dubbele plaatsing gelukkig nog steeds werkt blijkt uit dit bericht:

topic_redirect.php?topic=3623

23-08-2009 11:01:18

23-08-2009 12:35:07

Edit: 25-08-09 12:35  link gecorrigeerd

janv

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#13 Geplaatst: 2009-08-25 11:23:34

Jan, jouw link leidt naar ditzelfde draadje. En daar vind ik geen posts op door jou aangegeven tijdstippen, evenmin als dubbelposts.

Ivo

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#14 Geplaatst: 2009-08-25 12:00:14

Janv, Ivo,

  Heb de indruk dat de website nog steeds under (re)construction is. Het melden van gebruikerservaringen op dit moment is ben ik bang als het schieten op een moving target.

  Een link die ik gisteravond had opgenomen voor de vindplaats op deze website van het internationale France Telecom nummer werkte toen wel, vanochtend niet meer, en inmiddels na opnieuw invoeren weer wel. Ook de link naar Praktisch nieuws bij het voorpagina artikel over de EDF prijsverhogingen werkt niet. Tenminste: onder Google Chrome, IE en Firefox nu wel. De edit functie is nog steeds wispelturig: gisteravond bleken lege regels, na een return, keurig zichtbaar in de opmaak functie, verdwenen te zijn in de verzonden versie. Dus een dubbele return ingevoerd om een enkele regel wit te krijgen. Had ik eerst bezwaar tegen wel zeer overdadige hoeveelheden wit, nu konstateer ik dat er wel erg veel tegengas wordt gegegeven. Misschien is dit ook wel browser afhankelijk: eerst kon ik onder Google Chrome helemaal niet verzenden, de boel sloeg vast, en daarna kreeg ik ter compensatie voorinzage (met IE, Firefox, Safari niet te zien) in de veel uitgebreidere opmaak die de nieuwe edit functie belooft te leveren. Een zeer uitgebreide opmaakbalk bovenaan het te editen bericht. Maar wel in tweevoud: want daarboven nogmaals het te editen bericht, met onderaan de inmiddels bekende beperktere opmaakbalk. Dat is nu niet meer het geval. 

  Laten we hopen dat het eind van deze week allemaal op orde is.

Rob

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#15 Geplaatst: 2009-08-25 19:00:17

Hier met Opera 10.0 ook problemen. Tekst plakken wil bijvoorbeeld niet. Ook is er een hoop "gebibber" als ik met de curser over de knoppen verzenden en/of terug ga.

Komt wel goed verwacht ik, al is het gemis van plakken wel lastig.

Succes Erik,

Rob.

avatar#3320
Eric
Berichten: 1
Reacties: 58

#16 Geplaatst: 2009-08-26 11:36:24

Beste allen. Zoals jullie gemerkt hebben heeft het vervangen van de teksteditor op deze site (in het forum en informatieve deel) meer voeten in de aarde dan verwacht.

Inmiddels zouden de problemen op het forum tot het verleden moeten behoren. De witruimte komt in de editor overeen met hoe het uiteindelijk op de website wordt vertoond.

Verder zullen we er nog voor zorgen dat het lettertype in de bewerkmodus (Verdana 10px) overeenkomt met dat in de leesmodus (Verdana 11px).

Ook de optie om het wachtwoord te laten onthouden tot er wordt uitgelogd zal binnenkort worden ingebouwd.

Alvast bedankt voor jullie geduld en (opbouwende) kritiek!

@Rob Ik heb even getest met de laatste stable versie van Opera (9.64), daar krijg ik inderdaad de melding dat plakken met de knop niet gaat. Echter, dit komt niet door de editor, maar door de browser die het niet ondersteunt.

Letterlijke foutmelding: "Currently not supported by your browser, use keyboard shortcuts instead."

Je kunt dus het beste plakken met de aloude Ctrl+V toetsencombinatie.