Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

mandat simple- exclusive

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-08-22 23:05:14

Ons huis staat te koop bij een aantal makalaars met een "madat simple".

Ik moet zeggen dat ik niet zo'n hoge pet op heb van de veel franse makelaars. De goede niet te na gesproken dan. Veel zitten gewoon achter hun bureau te wachten op klandieze en als die dan geweest is dan hoor je nul komma nul.

Nou heb ik mij wel eens laten vertellen dat ze harder hun best doen bij een Mandat exclusive, omdat ze dan zeker weten dat zij altijd degene zullen zijn die het huis verkopen en dus de provisie zullen incasseren. Wie heeft daar ervaring in of kan daar wat meer over vertellen?

een mandat simple loopt na een jaar automatisch af. Is dat bij een mandat exclusive ook zo?

avatar#3562
Wim van Teeffelen
Berichten: 8
Reacties: 409

#1 Geplaatst: 2009-08-23 08:29:29

Een mandat exclusive heeft meestal een looptiujd van een half jaar, maar loopt wettelijk na een jaar af. Het is absoluut niet zeker dat een makelaar harder zal lopen bij een mandat exclusive. Het betekent voornamelijk extra investeringen in tijd, advertenties, etc en alleen als de makelaar absoluut overtuigd is dat hij het huis kan verkopen, dan zal hij die investeringen doen. Er zijn zelfs makelaars die geen mandats exclusive accepteren, omdat die -naar hun mening- voornamelijk worden gegeven door eigenaren die een tamelijk onverkoopbaar huis hebben (door lokatie, prijs of andere factoren). Immers indien niet verkocht na een half jaar, zijn de investeringen voor niets geweest.

Ikzelf heb slechte ervaringen met een mandat exclusive, dit was een makelaar die van alles toezegde, maar toen het contract eenmaal was getekend weinig deed. Immers, indien het pand zou verkopen binnen zes maanden, zou het geld vanzelf binnenkomen, en zo niet dan was er in elk geval weinig verloren met investeringen. Kortom, bij ontevredenheid over de diensten van een makelaar heeft het niet veel zin om van mandats simple over te gaan op een mandat exclusive. Over het algemeen heeft het veel meer zin om zelf tijd, moeite en geld in marketing te steken en daarmee een bedrag aan courtage besparend. Doe als vijftig % van de Fransen: verkoop het huis zelf, zonder makelaar. Het internet biedt daarvoor steeds betere mogelijkheden.

Wim

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#2 Geplaatst: 2009-08-23 13:19:56

Lees over dat mandat nog meer op de website onder Makelaars

Wim