Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

werkloosheidsuitkering

Auteur Bericht

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#0 Geplaatst: 2009-08-24 18:12:51

Ik heb tot eind 2008 gewerkt in NL. Nu heb ik hier in frankrijk bijna 4 maanden gewerkt (op enkele dagen na) als CDD in een ziekenhuis.

Weet er iemand of ik nu in aanmerking kan komen voor een werkloosheidsuitkering en hoe ik een en ander in gang kan zetten.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#1 Geplaatst: 2009-08-24 19:16:57

Naamgenoot,

Informatie over Franse "WW" vind je hier:

http://info.assedic.fr/demandeurs_emploi/travail/documents/flashs/pourvousinscrire.swf

Het is de Assedic die de werkloosheidsuitkering verzorgt. Of je er recht op hebt, kun je op de website vinden. Het beste is overigens er naartoe te gaan met alle papieren: arbeidscontract, loonstaten, ontslagbewijs. Tegenwoordig zijn Arbeidsbureau (ANPE) met WW (Assedic) gefuseerd tot "Pôle Emploi".

Steven

PS heb de link even aangepast, was de verkeerde. Hoewel er wordt gevraagd je via de website in te schrijven, zou ik er maar gewoon naartoe stappen.

avatar#5188
stephane84
Berichten: 4
Reacties: 10

#2 Geplaatst: 2009-08-25 22:20:20

Ok Steven,

Dank je wel, ik had de website al eens bezocht en ik kom er niet echt uit wijs of mijn gewerkte jaren in NL ook meetelen. Heb jij ideeen of heeft iemand anders nog aanwijzingen?

Andere Steven

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-08-25 22:32:34

Lijkt me onwaarschijnlijk dat jaren in NL ook meetellen. Ik denk dat het toch het verstandigste is even langs te gaan bij "Pôle Emploi".

Steven

avatar#4648
Rob van Schijndel
Berichten: 2
Reacties: 155

#4 Geplaatst: 2009-08-25 22:48:31

Beste Steven,

Je moet inderdaad 4 maanden hebben gewerkt om in aanmerking te komen voor de uitkering (niet voor alle andere ondersteuning bij het zoeken naar een nieuwe job, dus in ieder geval langs gaan).

Nederlandse werkzaamheden worden dacht ik niet meegerekend. Na emigratie begin je met de sociale zekerheid weer bij 0.

Maar op de site van de Nederlandse UWV staat het volgende:

Heeft u geen formulier 101? Dan bent u verzekerd in het land waar u werkt of heeft gewerkt. Of u een werkloosheidsuitkering ontvangt, hangt af van de afspraken die zijn gemaakt met het land waar u werkt. Als er in het verdrag een afspraak over werkloosheid is gemaakt, dan gaat het vaak om een samentellingsregeling. Dat kan gunstig voor u zijn als u niet lang genoeg in het land heeft gewerkt om in aanmerking te komen voor een werkloosheidsuitkering. De tijdvakken die u in Nederland heeft opgebouwd, worden gelijkgesteld met de tijdvakken in het buitenland. Daardoor voldoet u eerder aan de eisen om een werkloosheidsuitkering te krijgen.

Met andere woorden; ik weet het zo ook niet. Maar duidelijk is wel dat je dit goed moet uitzoeken. Begin inderdaad met het langsgaan bij de Pole Emploi.

Laat de uitkomst hier maar weten (het liefst via de privémail, omdat ik niet vaak de berichten bekijk op het forum), dan leren we (ik) er ook weer van.

Succes!

Rob van Schijndel