Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Berekenen prijs carte grise

Auteur Bericht

avatar#6444
Spot
Berichten: 20
Reacties: 39

#0 Geplaatst: 2009-08-26 12:24:49

Misschien is dit hier al eens gepost, maar ik vond deze handige calculator om de prijs van een carte grise te berekenen.

http://www.carte-grise.org/calcul_cout_carte_grise.php

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#1 Geplaatst: 2009-08-26 22:03:46

Ik heb juist gisteren een cart grise aangevraagd en het bedrag van de calculator klopt ongeveer met wat ik moest betalen. Er zat een verschil van €2,40 in. Ik denk dat de calculator het posttarief niet meerekent om de carte grise naar je huisadres op te sturen, dat is verplicht tegenwoordig. Je krijgt nu een voorlopig kentekenbewijs en de echte wordt binnen een maand opgestuurd.

Trouwens in afwijking wat op deze site vermeld wordt hoefde ik niet naar het belastingkantoor voor een certificat de régularisation fiscale zodat de prefecture kan zien dat de BTW betaald is. Er werd op de prefecture niet naar dat bewijsstuk gevraagd. Misschien omdat ik de in te voeren auto al sinds 2004 in mijn bezit heb en de eerste eigenaar ben?

Aat