Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Subsidie verwarmingsketel?

Auteur Bericht

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2009-09-02 22:07:25

Hallo,

we zijn op zoek naar en nieuwe verwarmingsketel (gas, ventouse) en de installateur geeft aan dat TotalGaz daarop een subsidie geeft. Ik neem aan dat de subsidie door de belastingen wordt geregeld en alleen voor fiscale inwoners van Frankrijk is, Weet iemand dit?

Verder valt op dat de kosten veel hoger liggen dan in Nederland (weghalen oude monster en installatie nieuwe ketel zo rond de 1000,-, excl/ de ketel zelf. Sommigen vragen daar zelfs 2000,- voor...). Klopt dat?

Groet,

Ronald

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#2 Geplaatst: 2009-09-03 12:13:25

Ivo, Ronald,

 Er is iets mis met de link: het is een cirkelgang naar dit bericht.

Een deel van het antwoord is hier te vinden is, indien deze link werkt.

Niet dus, want ook deze link komt hier weer terug.

Er is op dit moment dus iets mis met de edit functie van deze website.

Dan maar een handmatige verwijzing:

Ga op deze website via de statusbalk bovenaan naar Wonen, naar Gas, water, licht en kijk daar verder wat er bij het onderwerp alternatieve energie over subsidiemogelijkheden wordt gezegd.

Rob

avatar#7211
ronaldF
Berichten: 19
Reacties: 84

#3 Geplaatst: 2009-09-03 19:29:36

Bedankt voor de reacties! Ik begrijp dat het alleen voor fiscale inwoners van Frankrijk is (dus inderdaad niet iets dat TotalGaz regelt)...

Wat vinden jullie van het bedrag?

Ronald

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#4 Geplaatst: 2009-09-03 19:47:54

Ronald,

Over prijzen is op het forum al diverse malen gesproken. Eén opmerking die me is bijgebleven, is dat het er alle schijn van heeft dat de prijzen in de Franse handel er al rekening mee houden dat de klant een subsidie van xx% kan krijgen, en dat bedrag wordt dan gemakshalve bij de verkoopprijs opgeteld. In de hoop dat het link mechanisme weer bereid is zijn werk te doen, dit is één van die discussies geweest.

Rob

p.s: de links bij dit onderwerp doen nog steeds hun werk, maar alleen wanneer ze er zelf zin in hebben, nu en dan wel, nu en dan niet. 

De link die Ivo heeft opgenomen doet het misschien wel langs deze weg. En vervolgens de link gebruiken in de reactie van Wim d.d. 16/10/2008.  Elders op het forum en de website lijken links normaal te werken, maar desalniettemin: techniek, werk aan de winkel!

Of toch rechtstreeks.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2009-09-03 21:38:54

Dat is het grote probleem van subsidies. Du moment dat er subsidies gegeven worden gaan de prijzen stijgen. Dat geldt eigenlijk voor alle vakgebieden. Ik weet nog goed dat in NL de gesalarieerde artsen nog geen eigen bijscholingsbudget hadden. De contributies van beroepsverenigingen, de congressen etc waren nog allemaal betaalbaar. Je vroeg dan achteraf iets terug aan je werkgever of persoonlijk via de belastingen.

Sinds ik weet niet meer precies welk jaar maar pakweg 10 jaar geleden krijgen alle gesalarieerde specialisten een scholingsbudget van rond de 4500 euro per jaar. Binnen een jaar waren de contributies van beroepsverenigingen verhoogd en de congressen werden superduur. Sprekers en genodigden gingen ineens vergoedingen vragen meer dan alleen reis- en verblijfskosten. Uiteindelijk kost het de staat geld en levert het niks op.

Hier in FR heb ik een zeer beperkt budget (officieel 500 euro per jaar) maar de congressen zijn veel goedkoper en de contributies dito. Helaas is het wel zo dat de farmaceutische bedrijven nog vaak de bijscholingskas van de individuele arts spekken en dat is in NL een stuk minder geworden. Subsidies leuk voor verwarmingsketels maar de concurrentie wordt de kop ingedrukt. Tja, de markt van vraag en aanbod.

Ingrid

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#6 Geplaatst: 2009-09-06 00:08:54

Terug van een weekje NL en nu dit probleempje met de links. Dus even een test:

de subsidies op energievriendelijke ketels staan beschreven in dit artikel van de site.

En wat betreft de belastingteruggave, de crédit d'impôts: wie niet belastingplichtig is in Frankrijk en een duurzame investering doet, kan ook in aanmerking komen voor de teruggave (via een cheque van de Trésorerie). Maar wie zijn dat? De regeling geldt voor de résidence principale, en dan ben je dus belastingplichtig (in 99% van de situaties) in Frankrijk.

Wim