Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

De

Auteur Bericht

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#0 Geplaatst: 2009-09-04 22:21:49

Hij gaat komen, de « grippe H1N1 ». Tenminste dat vertellen Brice Hortefeux en Roselyne Bachelot me in een circulaire van 19 pagina’s die recent aan alle prefecten is gestuurd met natuurlijk een kopie aan o.m. alle professionals in de gezondheidszorg. Dus ook aan mij. Maar we hoeven ons geen zorgen te maken. De griep is niet erg –niet erger dan de gewone griep- maar kan wel vervelend zijn voor “personnes fragiles” zoals bejaarden, zwangere vrouwen, baby’s, chronisch zieken. Dat gaat om 20 miljoen Fransen (!) dus die mogen bij voorrang worden gevaccineerd. Er worden volgens een “rampenscenario-opschalingsmodel” vaccinatiecentra ingericht waar hele teams de mensen prikken. Niet zomaar, eerst vragenlijsten invullen en lijsten bijhouden (“traçabilité”) en als de dokter het goed vindt, de naald erin.

Ik mag erop rekenen “gerequisitioneerd” te worden voor deze acties maar zal dan eerst zelf verplicht me moeten laten vaccineren. Je weet maar nooit, principe de précaution.

Ondertussen word ik sinds maanden bedolven onder de mails van het ministerie van arbeid, van gezondheid, van binnenlandse zaken, van de regionaal geneeskundig inspecteur, van beroepsorganisaties en van mijn eigen baas over de “laatste stand van zaken”. Ook bedrijven worden ongerust en vragen me welke maatregelen te nemen. De eerste koortsige werknemer die overtuigd was dat hij “la Grippe” had heb ik gisteren langs zien komen. De hele maand september is gevuld met vergaderingen bij bedrijven over het “plan de continuité”, oftewel het “bedrijfscontinuïteitsplan” zoals dat in het kikkerland heet.

In sommige bedrijven is het al verboden elkaar de gebruikelijke begroetingskus (la “bise”) te geven en ook al wordt handen schudden afgeraden. Op sommige scholen mogen de kleintjes die net begonnen zijn al niet eens meer geknuffeld worden. Overal verschijnen pompflesjes met een alcoholoplossing om de handen te reinigen. Warme-luchtdrogers worden uitgeschakeld en men gaat over op papier. Overal de instructies over hoe en wanneer handen wassen, je neus snuiten en wat te doen als je je koortsig voelt. Pallets met mondkapjes worden besteld en hectoliters alcoholoplossing.

Tot nu toe zijn er slechts een tiental doden in Frankrijk gevallen, en vrijwel allemaal chronisch zieken in slechte toestand. De griep gaat komen, dat is zeker. Ondertussen wrijven de producenten van vaccins, desinfecterende stoffen, mondkapjes en papieren handdoekjes zich in de handen. Ik hoop dat ze ze daarna wel wassen…..

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#1 Geplaatst: 2009-09-05 02:06:10

Ik ben het volledig met je eens Steven,

En dat meen ik nu werkelijk, want over die zg. "varkensgriep" uit Mexico afkomstig vraag ik me dus nog steeds vertwijfeld af of die griep in DOM-TOM al niet actief was in dec. 2008...ik ben erg ziek geweest in dept. 79, maar ook cees hier die later verhaalt dan dat hij erg ziek was. Was het bij hem of bij mij een gewone griep?

Tegen een virus infectie valt nu eenmaal niets te doen. Als arts moet je nu eenmaal te hoge koorts bestrijden dwz boven 41 graden door koortsremmende middelen.

Maar tegeliijkertijd zorgt het aangedane lichaam voor z'n eigen defence.

Behalve dus bij je genoemde risicogroepen en daar hoor ik nu eenmaal ook toe en ja ik ga al half okt. naar NL. Dan loop ik een gratis injectie hier dus mis en 1 reprise na 3 weken.

Ik heb geen zorg, want vanuit  NL begrijp ik uit telefonische info van 2 van m'n dochters, dat die maatregelen over dit griepvirus volkomen anders geinterpreteerd worden/werden.

Wie of welke officials in een medisch circuit moet je nog van Staatswege geloven?

Groeten van,

Brruin.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#2 Geplaatst: 2009-09-06 01:02:28

Ik word heel erg zenuwachtig van al dit zogenaamde verplichte gedoe. Alleen in uiterste nood zal ik naar medicamenten grijpen. Bij wijze van spreke is het zo dat zelfs bij een geslachtsziekte heb ik zo iets van het lichaam moet het zelf maar oplossen, (alhoewel ik begrepen heb dat dat echt onverstandig zou zijn). Goed, kleine uitzondering: als we zonder het te weten te hebben, perongeluk, een niet zo goed wijntje gedronken hebben en de volgende dag daar aan herinnerd worden, dan grijp ik stiekem naar iets om aan dat slordige feit niet langer herinnerd te worden.

Mijn vraag is gewoon: Afgezien van de kosten, is er een medische reden waarom prefentief vaccineren onverstandig zou kunnen zijn?

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-09-06 01:27:20

Afgezien van een (zeer zeldzame) allergische reactie zijn er geen medische redenen om de vaccinatie te ontraden, er vanuitgaande dat dit vaccin op dezelfde wijze is samengesteld als de gebruikelijke griepvaccins.

Hoewel ik zeker geen vaccinatie-fanaat ben, raad ik hem wel aan en neem ik hem zelf ook.

Preventief Tamiflu geven vind ik onzin tenzij bij echte risicogroepen als ze zelf ziek zijn of als er een zieke in de naaste omgeving is. En dan nog twijfel ik ernstig aan de werkzaamheid.

Steven

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#4 Geplaatst: 2009-09-06 08:43:51

Het is een hoop tam tam en ik maak me niet zo druk. Voor ons als kinderartsen is het niet anders dan bij bronchiolitis epidemie die er iedere winter is, veroorzaakt door het respiratoir syncitiaal virus (anglo-saxon RSV, hier VRS). Er zijn risicogroepen, er is geen curatieve behandeling en het is flink besmettelijk. Alleen het grote verschil is: van het VRS virus krijg je als volwassenen gewoon een snotneus en hoef je er niet voor thuis te blijven. Bij de griep, welke het ook mag zijn, kun je ook als volwassene goed ziek worden en ben je er gauw een week zoet mee. Dat is het cruciale punt van de H1N1 griep, de economische ontwrichting. En natuurlijk de risicogroepen die normaalgesproken gevaccineerd zijn alvorens de seizoensgriep uitbreekt en  dus nu nog moeten wachten op het vaccin.

Verder onderschrijf ik de mening van Steven. Ook ik laat mij (zoals ieder jaar) vaccineren. De Tamiflu is een zoethoudertje waar de farmraceut goed aan verdient.

Ingrid

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#5 Geplaatst: 2009-09-21 07:35:27

Na alle berichten in dit draadje te hebben gelezen, resten mij nog een aantal vragen, die de experts (Steven en Ingrid) wellicht kunnen beantwoorden:

Als je tot een risicogroep behoort (ik ben zwanger) wanneer zou je dan een oproep kunnen verwachten???

Tot op heden heb ik namelijk nog niets vernomen. In de loop van deze week heb ik een afspraak bij mijn gynaecolog, dus zal ik het zeker aan de kaart stellen, maar het lijkt mij, dat dit wellicht een taak is die de huisarts dient te vervullen.

Kun je je ook vrijwillig laten inenten??? En zoja, bij wie moet je je dan melden??? Kun je eenvoudig een inenting bij de pharmacie kopen en deze door de huisarts laten toedienen (zoals het ook gaat met de vaccinaties die de kinderen ondergaan) Of zijn er andere trajecten te doorlopen???

En eigenlijk zou dit de eerste vraag moeten zijn: Is er überhaubt al een geschikt vaccin beschikbaar??? In NL spreken ze in alle folders en info over "half oktober".

Ik ben zeer benieuwd naar jullie antwoord en zal jullie in de loop van de week op de hoogte stellen van de reactie van mijn gynaecologe.

Salut, Linda

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#6 Geplaatst: 2009-09-21 07:50:11

Linda,

De regering heeft zich een ongelooflijk logistiek probleem op de hals gehaald om iedereen via grote campagnes te willen vaccineren. Dus wanneer dat echt gaat lopen is mij nog niet helemaal duidelijk.

De vaccins zijn niet zoals de "normale" griepvaccins verkrijgbaar bij de apotheek.

De vaccins zijn nog in de testfase maar zullen binnenkort vrijkomen na het verkrijgen van hun AMM (autorisation de mise sur le marché). Ik schat midden oktober.  De vaccinatie is overigens niet verplicht.

Als risicogroepen zijn o.m. zwangere vrouwen aangewezen. Die zullen dus prioriteit krijgen. Het zou best kunnen dat risicogroepen buiten de "campagne" al via huisarts of gynaecoloog kunnen worden gevaccineerd maar ook daar is nog geen duidelijkheid over.

Het is dus duidelijk dat er weinig duidelijk is voorlopig...

Steven 

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#7 Geplaatst: 2009-09-21 09:44:41

Ha Steven, dank voor je snelle reactie.

Ik ga het van de week dus maar aan de gynaecologe vragen, ben benieuwd wat zij ervan weet.

Ik begrijp dat een vrijwillig vaccin dus bij de huisarts aangevraagd dient te worden.

Wordt vervolgd,.......

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#8 Geplaatst: 2009-09-21 19:51:46

Nee, als is het vaccin voor de "grippe H1N1" niet verplicht, je zult wellicht moeten wachten totdat je opgeroepen wordt. De huisarts speelt geen rol in deze vaccinatie. Daar hebben ze goed de pest over in want ze worden verplicht om aan de campagne mee te werken maar ze krijgen maar het equivalent van 3 consulten voor een dagdeel prikken....... ik ruik de sabotage al......

Voor de "gewone griep" oftewel de "grippe saisonnière", dat is wel gewoon de huisarts, eventueel zelf een verpleegkundige want die mag die prik ook geven.

Steven 

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#9 Geplaatst: 2009-09-21 21:58:02

Haha,

Bruintje Beer is heel even terug over dit onderwerp en waarom?

Omdat hij het nieuws op TV en Internet nauwkeurig volgt!

Vragen mijnerzijds ook na kennisneming van de vm. Direkteur van Rode Kruis France, die de hele pandemie vanuit regeringsnivo en Wererd Gezondheids Organisatie behoorlijk indecent vond. Ik ben geen medicus maar vragen mijnerzijds zijn:

1. Is deze A-griep in Mexico begonnen door een gemuteerd virus vanuit varkens? Of zou je kunnen stellen met die eerdere vogelgriep vanuit Verre Oosten, dat een soortgelijk fenomeen optreedt?

2. Hoe is het mogelijk dat deze griep zich zo snel verspreid heeft binnen LDF en dan speciaal in DOM-TOM waar procentueel gesproken de meeste stachtoffers zijn gevallen?

3. Hoe is het mogelijk dat zelfs in de rurale omgeving waarin ik verkeer diverse scholen partieel zijn gesloten én waren ze tijdens vakantie al in kontakl met dit gemuteerde virus?

4. Alle medici en verplegend personeel moeten verplicht ingeënt worden, maaar... dan mogen ze minstens voor 3 dg. niet meer in kontakt komen met personen die zij verzorgen vanwege genoemde incubatietijd.

Kortgezegd ben ik het met Steven en Ingrid volkomen eens, dat het complete folie is Linda. En jij bent Linda door een 'ingebouwd mechanisme' als aanstaande moeder nog beter beschermd, dan ik als ouwe grijsaard, die deze griepen beide in 2008 en 2009 heeft overleefd.

Maar ik wil jullie allen laten delen in van NL vriendenechtpaar die ook die kritische vragen stellen hier .

Wie laten zich het hoofd op hol brengen? 80% van de Franse bevolking in ieder geval niet dus. Tamiflu bevat het uiterst giftige kwik en is zelfs vlgs. Steven als medicus niet efficient!!!

Groeten van Bruin hier en die zich ook in andere draadjes fijn op de achtergrond houdt.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#10 Geplaatst: 2009-09-21 22:56:06

Bruin, een zo goed mogelijk antwoord op je vragen.

1. Alle A-griepen hebben als "oer-gastheer" vogels, in de regel eenden, en worden actief via passage in varkens. Ook bijvoorbeeld die van 1919, de beruchte Spaanse Griep (H1N1), Aziatische griep in 1957 (H2N2) en die van 1967, de Honkong-griep (H3N2). Deze vormen zijn van mens-op-mens overdraagbaar.

De Vogelgriep (H5N1) is ook een A-griep en van vogels naar mensen overdraagbaar maar (vrijwel niet) van mens op mens. Althans nog niet.

Wellicht speelt een rol dat varkens-DNA veel lijkt op humaan-DNA.

De schrik is er nu dat er een mutatie optreedt waartegen men nog geen weerstand heeft opgebouwd waardoor bijvoorbeeld in 1918 zoveel mensen zijn overleden aan de Spaanse Griep. Vooralsnog is daar overigens niets van gebleken.

Mensen geboren in of voor 1957 schijnen trouwens minder risico te lopen vanwege de Aziatische griep en de Hongkong-griep waarmee ze al in aanraking gekomen zijn.....

2. Het is niet duidelijk waardoor de H1N1-griep in Frankrijk +DOM-Tom wat sneller om zich heen grijpt dan in de rest van Europa. Wellicht spelen het niet zo geweldig ontwikkelde hygiënische bewustzijn in Frankrijk een rol maar het kan ook zijn dat er minder weerstand is opgebouwd tijdens de griepen van 1957 en 1967 toen Frankrijk tamelijk dunbevolkt was (veel inwoners op het platteland) en er minder "verkeer" was. Kan ook iets met temperaturen te maken hebben. Maar dit alles is speculatie.

3. Zie ook 2. Er wordt veel gereisd en de H1N1 is al voor de vakantie in Frankrijk gearriveerd.

4. Het duurt ongeveer 10 dagen voor er immuniteit is na vaccinatie. Dat alleen al is een reden om medisch personeel snel te vaccineren. Of het echt verplicht wordt, denk ik niet.

Of er een wachttijd voor medisch personeel in acht zal worden genomen weet ik niet. Anders gewoon met het FFP2 (eendebek) masker op gaan werken, zoals nu al wanneer een arts in aanraking komt met vermoedelijke griepzieken.

Tenslote over Tamiflu: het werkt eigenlijk alleen maar als preventie van risico-groepen en in het zeer prille begin van een griep. Kinderen schijnen meer last van de bijwerkingen van Tamiflu te hebben dan van de gewone griep. Voor zwangeren wordt het afgeraden.  Ik raad het dus af om aandelen Roche te kopen.

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#11 Geplaatst: 2009-09-22 01:29:47

Dank je hartelijk Steven.

Op punt 4 alleen al heb je gelijk ..lijkt mij! En in al die tijd kunnen onmogelijk alle hospitalen of scholen of de metro of openbaar vervoer, vliegtuigen etc. voorkomen, dat dit virus zich al verspreid had..voordat 'het' bekend werd!

Van alle overleden personen is idd. bekend dat er bepaalde pathalogische complicaties bestonden mn. voor bronchirale of longaandoeningen. Dat is gewoon een gegeven.

Waarom werd ik besmet met het beruchtte polio virus tijdens WO II?

Omdat er gewoon geen vaccin bestond. Het zwembad in Lochem (NL) werd niet ververst door Duitse machthebbers. Maar ik was niet te houden in dat vreselijke hete zomer als 3-jarige in 1944,...ik dook in dat (besmette) zwembad van de hoge duikplank af voor volwassenen en kreeg als 'waterrat' toch te veel besmet water binnen.

Mijn tweelingbroer en één jaar jongere zus kregen ook polio verschijnselen vanuit het zg. "pierenbad" daar.

Alleen ik werd zo doodziek, met verlammingen in het centrale ruggemerg of cortex, dat ik bijna overleed tijdens WO II en accuut per ambulance naar Deventer (NL) vervoerd moest worden vanuit Holten (Overijsel)

Mijn leven in die tijd heeft echt aan een 'zijden draadje' gehangen in dat ziekenhuis in meerdere opzichten.

Ik ga maar liever niet in op de details, maar ik heb 'het' gered ook nu nog hier in LDF.

MHG, van Bruin, Erik, or whatever.

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#12 Geplaatst: 2009-09-22 07:37:27

quote van Bruin: En jij bent, Linda, door een 'ingebouwd mechanisme' als aanstaande moeder nog beter beschermd,...

 

Dat is volgens mij niet waar,.... Als aanstaande moeder heb ik een grotere kans op bijvoorbeeld longonsteking tijdens deze griep.

Het is mijn kind dat straks een betere weerstand heeft tegen deze griep, zeker als mijn kind ook borstvoeding krijgt (wat ik zeker weer van plan ben heel lang vol te houden) Daarom is het ook niet nodig om baby's die tijdens of na de griep worden geboren in te enten.

Als mij de kans geboden wordt, wil ik zeer zeker een inenting, om de eenvoudige reden dat ik gewoon geen zin heb om 1 à 2 weken ellendig te zijn van een/de griep. Zo ook mijn man die er niet op zit te wachten dat zijn bedrijf op halve kracht draait omdat hij een week te bed moet. En als we dan toch gaan prikken, dan vind ik dat mijn kinderen ook een prik mogen, want als wij niet ziek willen worden, wil ik dat mijn kinderen ook niet aandoen. Kortom ik ben VOOR de griepprik.

Salut, Linda

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#13 Geplaatst: 2009-09-22 15:19:36

Linda,

Luister eens even zonder ongein te maken.

Als vrouw in verwachting van een foetus heeft de natuur bedoeld, dat moeder én baby beter beschermd zijn. Dus ook tegen allerlei griepvirussen. Dat bedoel ik dus. Maar dat geschreven hebbend, bedoel ik dus alle aanslagen in virologisch opzicht én ik ben hoegenaamd geen expert!

Jij hebt gewoon als aanstaande moeder allerlei medische tests ondergaan...oa vruchtwater onderzoek bij je competente geneacoloog. Is dat allemaal voorspoedig verlopen, dan hoef je je à priori geen echte zorgen te maken!

Bij de bevalling kunnen bepaalde complicaties optreden, dat weet ik dus als oude vader van 3 dochters.

Het is gewoon belangrijk dat baby's moedermelk krijgen, want daardoor bouwen ze dan via eigen immuunsysteem van moeder geleidelijk hun eigen defentie  op.. een weerstand tegen aanslagen op hun gezondheid nadat de navelstreng doorgeknipt werd.

De vervanger van moedermelk, koemelk is nergens ter wereld een goeie vervanger gebleken. Ook niet in het verre Oosten op basis van soja-melk.

Ga gewoon Linda je eigen gang als as. moeder en trek je vooral niets aan van deskundelogen!

Vaar je eigen weg Linda en laat vooral je 6e zintuig spreken voor jou en je baby.

Hartelijke groeten van,

Bruin.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#14 Geplaatst: 2009-09-22 19:00:23

Ik plaats vanavond een berichtje op de homepage:

Slechts 4 van de tien Franse huisartsen en specialisten met een eigen praktijk zullen zich laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Hun beroepsgroep behoort wel tot de professionele risicogroepen. Bij de zelfstandige verplegers en verpleegsters (de infirmières) is de bereidheid nog lager. Ruim een kwart zal zich tegen het virus A laten prikken. De minister van Volksgezondheid is zeer verbaasd over deze houding en verwacht dat elke professioneel in de medische sector zich zal laten inenten. Het verschijnsel doet zich niet alleen in Frankrijk voor. Ook elders, zoals in Engeland en Hong Kong, blijken artsen het niet nodig te vinden zich te laten vaccineren. De artsen menen dat het niet
zo'n vaart zal lopen met die griep (89%) en de overigen zijn niet geheel overtuigd van de onschadelijkheid van het vaccin, dat in oktober en november massaal zal worden toegediend. Met name toegevoegde stoffen die moeten zorgen voor de aanmaak van anti-lichamen zouden ongewenste effecten kunnen opleveren. In de Verenigde Staten leven dergelijke bezwaren ook. Daarom wil minister Bachelot bij wijze van voorzorg en in afwachting van onderzoeksresultaten voorstellen om zwangere vrouwen en mensen
met immuniteitsproblemen te injecteren met het vaccin zonder de toevoegingen.

Wim

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#15 Geplaatst: 2009-09-22 19:49:08

Ik denk dat een aantal oorzaken zijn aan te wijzen voor de geringe bereidheid bij medisch personeel.

Ten eerste begint de media-hype rond de "Grippa A" de artsen enorm te irriteren. Zeker ook mij, ik zit er midden in. Dagelijks worden we gebombardeerd met mails van verschillende ministeries, geneeskundige inspecties, beroepsgroepen, pharmaceurische industrie en patiênten vragen ons dagelijks hoe erg het allemaal wel niet is. Tijdrovend en frustrerend.

Ten tweede: de overheid trekt het hele onderwerp naar zich toe, geen regelruimte voor de artsen en tot overmaat van ramp riskeren we te worden "gerequisionneerd" om voor een fooi een aantal dagdelen mensen te moeten prikken tijdens campagnes met veel administratieve rompslomp.

Vervolgens zijn veel artsen -en ook patiënten- geschrokken van de vermeende -niet bewezen- relatie tussen het hepatitis-B vaccin en Multiple Sclerose eind jaren negentig. 

Tenslotte komt steeds meer het besef naar boven dat de "urgentie" vooral voortvloeit uit financiële belangen van de pharmaceutische industrie enerzijds en de sociaal-economische belangen van bedrijven anderzijds want de haperende economie zou weleens een puntje minder kunnen groeien als er veel zieken zijn. Daar is dus niets medisch aan en tenslotte dienen we alleen te handelen als er een medisch belang is, en geen ander.

Steven

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#16 Geplaatst: 2009-09-23 13:53:21

Ik ben het nogmaals Steven geheel met je eens.

Bij Linda geldt dat er een vertrouwens relatie bestaat tussen haar en haar medicus.

Het is dus niet aan mij om te beoordelen of ze zich moet laten inenten als as. moeder.

Maaar ik vind het te gek dat een huisarts of specialist in NL en FR de macht heeft om medicijnen voor te schrijven voor een kwaal, die ...

a) helemaal niet helpt.

b) in sommige gevallen zelfs een contra-indicatie heeft.

c) Apothekers een 8 jarige studie achter de rug hebben voor farmacoligie en het beter weten dan artsen.

Dus die laatste gewetensvolle beroepsgroep kan beter beoordelen wàt de effecten zijn van allopatische medicijnen oa. Maar zijn veroordeeld om de recepten van artsen uit te voeren.

Het is dus voor beiden een behoorlijke 'windhandel' van de farma-industrie en ik weet dat dus, al 40 jaar van een artsenbezoeker van Organon!

Dus Steven, ik vind je gewoon een kei van een vent en ook als arts, dat je je niet gek laat maken door politieke en/of lobby circuits vanuit de farma industrie!

MHG van,

Bruin.

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#17 Geplaatst: 2009-09-23 18:36:29

Bruin, de "privé mail-knop" werkt niet.

Hadden wij geen afspraak ?

Morgen markt te Boussac ... Gaarne of geheel niet.

Tot nader,

Peter.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#18 Geplaatst: 2009-09-24 01:23:59

Er werkt wel meer niet Peter op dit forum. Ik heb je privé mail wel ontvangen en zal pas vanaf 6 okt. in mijn huis daar in de buurt zijn.

Mss. wil ik je ontmoeten, maar dat weet ik nog niet want ik heb weinig tijd en bovendien een paar harde noten te kraken in een oplichtingsaffaire daar voor ambulance vervoer.

Deze affaire van mij tegen Eurostar zal behoorlijk veel stof doen opwaaien, want ik weiger categorisch een rekening te betalen voor vervoer uit ziekenhuis te Guéret. Ik had daar dus 2 x een privé taxi gevraagd om mij na onterecht geforceerde opname voor 1 nacht naar mijn huis terug te laten vervoeren. De rekening bestond uit 2 delen. En de oplichting bestaat er uit dat dit ziekenhuis daar geen enkele regel respecteerde uitgezonderd 1 vrouwelijke arts die Engels met me sprak en na onderzoek om 11 uur's-avonds verklaarde dat er geen enkele reden was om mij daar te houden!

Sorry Wim voor dit off-topic gebeuren van Peter.

Bruin.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#19 Geplaatst: 2009-09-24 18:36:43

De e-mailknop werkt niet? Hoezo? Ik ondervind geen problemen.

Wim

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#20 Geplaatst: 2009-09-24 21:38:47

Helemaal goed, de "e-mail-knop" doet het. Kennelijk deed ik iets verkeerd..

Enfin, grippe aviaire, porcine, mexicaine, chinoise, espagnole ? We zijn weer  "on topic".

Peter.

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#21 Geplaatst: 2009-09-25 08:16:22

Zo, ik heb mijn bezoekje aan de gynaecologe achter de rug en zal jullie bijpraten.

Kort gezegd weet ik nog steeds niet veel. TEnminste, niet veel meer als wat Steven ook al verteld heeft. De artsen weten zelf allemaal niets, wachten op info en er zijn alleen vage verhalen dat er ergens in oktober een vaccinatie beschikbaar zou zijn.

Mijn gynae is zelf een groot voorstander van de griepprik (de reguliere) en neemt deze zelf elk jaar. Het schijnt dus dat in het vaccin voor de Gripe A nog wat andere middeltjes worden mee gemengd die niet goed zijn voor zwangeren. Dus voor zwangeren wordt aangeraden (door de overheid) deze "troep" niet te nemen, maar voorhet "pure" vaccin te gaan.

Aan de andere kant is de gynae niet zo'n voorstander om zwangeren te vaccineren. Haar redenatie was: "was je tijdens je andere zwangerschappen ook bang om griep te krijgen, waarschijnlijk heb je er toen nooit bij stilgestaan". En daar heeft ze natuurlijk helemaal gelijk in. Door de "media hype" wordt iedereen aan het denken gezet over dingen die we eigenlijk normaal vonden of niet eens over nagedacht hadden.

Haar standpunt is: griep en dan met name KOORTS (wat natuurlijik ook kan voorkomen bij een keelonsteking, oorontsteking, of wat dan ook) is slecht voorhet ongeboren kind en dient ten allen tijden vermeden te worden.

Dat betekent dat ik zieken moet mijden en een voorraad paracetamol moet aanleggen. Het schijnt dat diverse apotheken al "run out" zijn.

En bij de eerst verschijnselen van wat dan ook moet ik direct paracetamol slikken en koortsverlagers (douleurs) om alle kans op koorts zoveel mogelijk te verlagen.

Ik denk dat ik dat dan maar allemaal doe en "de prik" lekker laat voor wat 'ie is.

En stiekum denk ik dat dit advies misshien voor een heleboel mensen goed is.

Koorts en ziek zijn is nooit fijn, dus doe je best om het niet te krijgen, bouw weerstand op, eet gezond en regelmatig, en zorg voor voldoende medische hulpmiddelen.

Ik sluit me dus voorlopig op "op m'n berg" en ben niet thuis voor feestjes, bezoekjes en uitstapjes. Haha, voor zover ik daar al zin in had, want ik ben nog steeds elke avond "ochtend ziek".

Fijne dag allemaal!!!

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#22 Geplaatst: 2009-09-26 21:55:19

Beste Linda,

Ik weet niet precies hoe ver je bent gevorderd in je zwangerschap.

De 1e 3 mnd. zijn wél erg belangrijk voor jou en foetus. Vanwege je "ochtendziekte" doe je er goed aan voorlopig net als andere zwangere vrouwen op je 'bergje' te blijven of grote risico's te vermijden!

Nu hebben "we" het nog niet 'even" gehad over je echtgenoot.

Die brengt dan wél dagelijks de nodige "virusbesmetting" bij jou in huis binnen!

OK dat die gyno van je inenting aanraadt in het meest erge scenario. Maar zover is het nog lang niet, want epidimologen en virologen van naam hebben grote twijfels over de samenstelling van dit anti-A-griep middel wat dan 15 okt. as. beschikbaar komt. Wat nu als je als as. moeder je laat vacineren voor het 'normale' griepvirus en daarna 3 weken later voor 1e injectie voor dat A-griep virus? Zou dat niet voor jou en je baby in wording een "besmetting" opleveren dan? Ik denk dat die tijd tussen die TE KORT IS én ook nog te weinig bescherming biedt!!

Deze griep en andere wordt vrijwel alleen via ademhalingsorganen overgebracht. En alle studies wijzen uit, dat de sterfgevallen die in de EU zijn gevallen dat de overledenen ernstige longproblemen hadden.

Dus de oproep via regerings reclame is hoogst dubieus, behalve 'handjes wassen' en een normale hygiëne te betrachten.

En Linda ik heb als wetenschapper op totaal ander gebied mijn polio-besmetting tijdens WOII teruggespoord in de tijd. Ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat er slechts 2 condities bestonden nl:

a) Besmetting in een zwembad én,

b) Een vorm van uitputting, stress of hoe je het nu anno 2009 noemt.

En ook bij afwezigheid van een bepaald vaccin verzorgt je eigen body en van jullie eigen baby in staat van wording MEESTAL voldoende protectie tenzij je uitgeput bent op geestelijk of lichamelijk gebied!!!

Ik herhaal dus, dat je je voor deze griep WEINIG zorgen hoeft te maken vooralsnog!

Groeten van,

Bruintje hier en wens mijnerzijds dat alles goed gaat dus.

avatar#4835
felix
Berichten: 9
Reacties: 111

#23 Geplaatst: 2011-01-04 02:25:25

Bij mij komt die prik er hoe dan ook niet in. Gewoon puur uit eigenwijsheid, maar ik ga nu ook de rest van mijn gezin er voor behoeden:

Stukje uit de Figaro

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#24 Geplaatst: 2011-01-05 07:53:11

Blijkt weer dat epidemiologie een moeilijk vak is. Enkele gevallen van een zeldzame ziekte op miljoenen gevaccineerden. Is er een relatie? Hoeveel ernstige ziekten of doden zijn er vermeden door de vaccinatie?

Op moment van de vaccinatiecampagne, nu meer dan een jaar geleden, wist niemand hoe erg de griep zou worden. Nu weten we, met de kennis van nu, dat de H1N1 eigenlijk maar een gewone griep was.

Zeker is de publieke opinie aangejaagd door slimme "laboratoires" en hooggeleerden met dubieuze relaties en belangenverstrengelijn, een bange Overheid die geen risico's wilde nemen.

Ieder moet zijn eigen keus maken. Mensen met multiple risicofactoren raad ik wel de griepvaccinatie aan, ook de huidige waar H1N1 in zit.

Het risico aan een aanrijding met een everzwijn te overlijden in Frankrijk is vele duizenden malen groter dan dat van een vaccinatie...

Steven