Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Dagelijks leven, werken

Dagelijks leven, werken

De taal en cultuur, gebruiken en gewoonten, eten en drinken, recepten

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

internet en bellen tips?

Auteur Bericht

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#0 Geplaatst: 2009-09-06 13:09:36

Ondanks de uitgebreide pagina op deze site en mijn redelijke behendigheid in het doorgronden van franse webpagina's ben ik nu toch op het punt gekomen de virtuele handdoek in de ring te gooien en u aller hulp in te roepen.

Ik wil:

Internet + bellen 

niet meer dan 20 euro in de maand betalen (evt. los van telefoontikken)

geen extra kosten voor telefoonlijn of -abonnement o.i.d.

Mijn huis staat in een hameau op zo'n 4 km van de geciviliseerde wereld (Pionsat 63)

Wie kan mij een aanbieder aanraden?

Alvast dank voor jullie reacties

remco

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-09-06 18:59:04

Er zijn tal van websites die op dit gebied aan prijsvergelijkingen doen, maar in het woud van regelingen, aanbiedingen, forfaits etc.  ben je al snel verdwaald. Zelfs de consumentenorganisaties komen er niet uit en zijn niet in staat een concrete, harde aanbeveling te doen. Je hebt dégroupé, je hebt France Télécom (Orange), je hebt de concurrenten en gaat u zo maar door.  

Een gemiddeld maandabonnement ligt altijd rond de € 30 (telefoon en internet-ADSL).

Ikzelf ben tevreden met Orange, huur de modem en kan voor € 7 per maand onbeperkt in Europa bellen. Ik ben tevreden en heb bovendien geen puf om me in al die aanbiedingen te verdiepen om een paar euri per maand misschien te kunnen besparen.

Wim, de wat luie

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#2 Geplaatst: 2009-09-06 21:19:53

Maar zo is het. Net wat Wim zegt. De concurrentie is hier niet zo supermoordend als bv NL of UK. Een paar euro meer of minder en je hebt een abonnement waar je in NL niet aan kan tippen. Ik heb hetzelfde abonnement als Wim. Voor 7 euro per maand bel je heel Europa door en ik geloof ook nog USA of zo. Toen ik in de DOM zat had ik ongeveer hetzelfde, ook bij Orange. Twee verhuizingen gehad, tweemaal keurig door Orange geholpen. Moet wel zeggen dat het me nu stukken makkelijker afgaat om een technisch probleempje te bespreken met Orange per telefoon na 3.5 jaar te wonen "sur le terrotoire Français".

Voor Remco zou ik zeggen, probeer Orange. Abonnement zonder vaste telefoonlijn dus alleen telefoon via de modem. Mocht je modem uitvallen dan geen telefonie maar je hebt altijd nog een telefoon portable denk ik. Dan geen gedoe met Skyhype of hoe heet dat. Gewoon bellen 24h/24h, geen gedoe van na 20.00 uur 50% goedkoper.

Maarrrrr, overal zit een maar aan. Bepaalde familieleden worden wel lui. Wetende dat jij hen veel goedkoper kan bellen dan zij, vanuit Nl, dus wij bellen altijd. Ook zijn we altijd zo beleefd om tegen NL vrienden en kennissen te zeggen dat we hen gelijk terugbellen want het is "toch gratis" wat niet helemaal waar is natuurlijk.

Ingrid

avatar#6617
Dut
Berichten: 32
Reacties: 49

#3 Geplaatst: 2009-09-06 22:17:50

Voor 7 Euri onbeperkt in Europa bellen? Ik kan op de website van orange alleen 1 uur europa/mobiel bellen vinden voor 7 euro. Dat onbeperkte spreekt mij wel aan.

Enig idee waar ik dat kan bestellen?

Grt,

Robert

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#4 Geplaatst: 2009-09-07 09:57:08

Op  www.ariase.com kun je aanbieders vergelijken en via deze site ook test doen of je aansluiting een verbinding aankan. Je kunt ook naar de site va een aanbieder gaan om daar in detail te kijken. De 4 km tot de bewoonde wereld is een ding, je moet binnen 7 km van een centrale zitten voor tenminste de namaak haut debit (512 K) Succes, Dit

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#5 Geplaatst: 2009-09-07 10:53:05

Ik zou ook iedereen aanraden: ga niet in zee met prijsbrekers, stuntaanbiedingen of wat dan ook. Ga lekker naar het vertrouwde, bureaucratische maar degelijke Orange (voorheen FT). Wij hebben ervoor gekozen om onze FT lijn aan te houden. Ik vind het een zeer onprettige gedachte dat tijdens onweer, brand of andere "ongein" je geen telefoon hebt, want dat is het gevolg als je alleen een "internet" abo hebt. Zodra er geen stroom meer is, heb je ook geen telefoon meer. En de lijn van FT heeft geen stroom nodig om operationeel te zijn. Dan moet je er tevens wel aan denken om ook een gewoon vast toestel aangesloten te hebben op deze lijn, want je "handsfree" DECT telefoon werkt natuurlijk niet als de stroom uitgevallen is!!!

Wel, wat betalen wij???

De vaste FT lijn à 16 euro TTC per maand

Orange "formule internet +TV+téléphone" 29,90 TTC per maand (hiermee onbeperkt internet en onbeperkt bellen naar Franse vaste nummer, TV doet het niet, te ver van de centrale of verkeerde kabels)

Optie 2uur mobiel + international illimité 13 euro TTC per maand (2 uur gratis bellen naar Franse mobiele nummers en heel veel internationaal, in ieder geval heel europa, check de site van Orange voor de exacte dekking)

Plus nog wat belkosten die buiten het onbeperkt bellen vallen (betaalde nummers, bellen naar NLse mobiele nummers etc. ) of de tikken die ik met de FT lijn verbruik.

Ik moet er wel bijzeggen, dat de telefoon bij ons voor zeker 80% zakelijk wordt gebruikt. Ik vind het dan ook belangrijk dat we altijd bereikbaar zijn en alleen daarom al wil ik niet veranderen naar een misschien goedkopere provider en wil ik ook koste wat kost mijn vaste lijn behouden.

Ik heb al zoveel ellende gehoord van mensen die naar Alice, Free, Neuf of weet ik veel wie zijn gegaan en daarna problemen ondervonden. Nee, dank u, lekker FT en Orange, word je tenminste ook snel geholpen als er een storing is, want als je geen abo bij FT of Orange hebt zijn ze een stuk minder blij als ze een storing moeten verhelpen die aan "hun kant" van het net zit.

Succes met de beslissing, doe niet moeilijk als het makkelijk kan!!!

Salut, Linda

avatar#5961
chez porte
Berichten: 32
Reacties: 84

#6 Geplaatst: 2009-09-07 11:22:14

Allen bedankt voor jullie reacties.

Ik vind een tel. abo + het internetabo van orange bij elkaar nogal een bedrag. Zeker omdat ik maar zo'n 3 maanden in het jaar daadwerkelijk daar aanwezi ben om het te gebruiken.

Ik vond ook deze http://www.edcom.fr/fiche-internet.php?id=293

3 tientjes/maand.

Iemand ervaringen met bouyges?

remco

avatar#3336
Frans
Berichten: 19
Reacties: 277

#7 Geplaatst: 2009-09-07 12:45:42

Omdat ik ‘maar’ 5 keer per jaar een paar weken in Frankrijk ben, is een snelle, maar dure internetverbinding voor mij niet rendabel. Daar komt nog bij dat ik aan zo’n lange telefoonlijn zit (8 km) dat het ReADSL zou worden met een maximum van 512 K, maar meestal iets meer dan de helft. De enige andere optie is satelliet, maar ook dat is erg duur. Ik heb dus gewoon een 56K modem en bel in. Dat kost me 19 euro per maand en 2 cent per minuut. Ik kan in principe een paar keer per jaar dat abonnement stilzetten, maar ben daar te lui voor. Die 56K voldoet beter dan ik had verwacht. Ik heb internet vooral nodig voor mijn zakelijke e-mail en daar zitten zware pakketten van soms wel 10 Mb bij. Ik krijg alles binnen. Het enige is dat ik heel veel koffie kan drinken, want het duurt wel lang. Mijn ongeduld kan ik ook beheersen door een leuk klusje te doen en dan na een half uur (= 60 cent) eens te kijken hoe het er voor staat.

Groet,

Frans

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#8 Geplaatst: 2009-09-07 13:27:57

Remco,

  Wat valt er eigenlijk nog toe te voegen aan de verstandige woorden van Wim, Prinsesje, Dit, Smartie en Frans?

  Alleen nog het technische vergrootglas op de afstand tot je telefooncentrale. Zeer veel Franse advertenties roepen luid en kleurrijk dat je tot 20 Mega snelheid bij de betrokken provider kunt krijgen.  Ja, maar dan moet je wel in een huis vlak naast de telefooncentrale wonen. En zelfs dan kom je hooguit tot 16 Mega, omdat het transport protocol voor je internet gegevensstroom ook wat bandbreedte gebruikt. En voor wie verder weg woont, begint het grote aftellen. Zelfs in Duitsland, met een goede infrastructuur in de grote steden, worden de snelheidsbeloftes bij lange na niet waargemaakt, aldus deze test van juli dit jaar. Reken maar uit wat er verder weg op het Franse platteland gebeurt met de snelheid en de kwaliteit van je verbinding. 

  Zelf zit ik te ver weg voor een adsl verbinding, dus heb net zoals Frans weer een 56K modem in gebruik genomen over mijn zo nu en dan tijdelijk stop te zetten ligne secondaire van France Telecom. Met Google Chrome als browser valt de snelheid nog best mee, zolang je tenminste geen grote bestanden wilt down- of uploaden.

Rob

avatar#4388
kuin
Berichten: 12
Reacties: 130

#9 Geplaatst: 2009-09-07 19:10:10

Wie zo nu en dan in Frankrijk is en toch gebruik wil maken van zijn mail of andere internetverworvenheden, kan naar de openbare bibliotheek gaan en voor rond de euro per uur zijn gang gaan. Het enige nadeel is het Franse toetsenbord. Dat vergt enig tuurwerk vanwege de vele tekentjes en een laag tempo vanwege de plaats van de letters. Dat wel. Staat tegenover dat al dat gedoe van een pc meenemen, inbellen, wachten enz niet meer nodig is. En wie zegt: dat wachten valt wel mee, kan ik uit eigen ervaring meedelen dat het absoluut niet meevalt. Ik heb wel eens een half uur zitten staren naar het ronddraaiende wieltje op het scherm om alleen maar verbinding te krijgen met de website van mijn provider. Dan praat ik nog niet eens over het daarna binnenhalen van de mail. Met een moderne laptop met ingebouwde modem. Menig keer heb ik de verbinding na een half uur verbroken omdat er weer eens niets gebeurde.

Dolf

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#10 Geplaatst: 2009-09-07 19:53:48

Tip voor degenen die hun labtop met WiFi mee kunnen/willen nemen:

Tegenwoordig hebben alle MacDo's gratis WiFi. Koop een kop koffie, een ijsje of voor wie het gewoon lekker vindt een hamburger en friet, en je kunt heerlijk internetten zolang je wilt, gratis en voor niets (als je je consumptie niet meerekent) En zo zijn er vast nog een aantal spots waar je gratis WiFi kunt krijgen, bij het gemeentehuis, de ComCom, hotels etc.

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#11 Geplaatst: 2009-09-08 01:42:01

Smartie hier heeft gewoon gelijk, want die prijsbrekers zijn allemaal afhankelijk van providers van FT of andere Maatschappijen die de feitenlijke 2 telefoondraadjes fysiek exploiteren. Dit mag zg. niet meer vgls. de Wetten van een EU, maar het gebeurde en nog steeds!

Er zijn ook ontevreden Orange-klanten, maar IK overweeg om het abo bij Free.fr gewoon ongeldig te verklaren op grond dat ze mij een ADSL abo verkocht hebben voor ca. 30 €/mnd. En me dus ruim ca. 20 € extra berekenen voor communicatie binnen Europa. Gewoon een rip-off dan.

Ik pik dat niet net als het gezeik van hun om hier nog dichter bij een telefooncentrale te zitten in dep. 79 tov. dep. 23 bij verhuizing en me bovendien 13,5 Eurocent als 'forfait' in rekening te brengen voor tel. communicatie binnen FR!

En als het moet vervolg IK dus FREE. FR voor het Gerechtshof hier voor publicité en mensonge.

Dat is de al ruim 2 jaar lange fraude die free.fr pleegt tov. een abo bij FT/Orange voor 19 €/mnd. voor fysieke telefoonlijn...zonder dat daar werkelijke telefoonkosten tegenover staan voor Internet en/of ADSL verbinding!

En SFR verkoopt je dan ook zo'n internet abo, terwijl zij dus geen 'moer' hebben te zeggen... laat me ajb. niet in een schaterlach uitbarsten over die trucage want alle ISP's spelen onder een zelfde hoedje!!!!

Met vriendelijke groeten van,

Bruin

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#12 Geplaatst: 2009-09-08 21:59:28

Bruin,

U domineert menig draadje, u noemt zich de hofnar van dit forum.

Voor mij bent u de risée van Alle 'Ollanders die in F verblijven, ik begin me zelfs te schamen.

Mocht iemand mij vragen waarom ik dit forum steeds minder bezoek, dan bent u het antwoord.

Peter.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#13 Geplaatst: 2009-09-08 22:52:21

Ook ik heb het wel gehad met de bijdragen van "Bruin". Wijdlopig, niet ter zake doend, soms beledigend en altijd tegen elke overheid en elk gezag. Verstoort discussies en ontmoedigt anderen.

Ik denk dat de webmaster maar eens moet ingrijpen.

Steven

avatar#6479
Harry(16)
Berichten: 10
Reacties: 80

#14 Geplaatst: 2009-09-08 23:18:38

Goed samengevat Steven. Ik sluit me er volmondig bij aan.

Harry

avatar#7438
Leine
Berichten: 0
Reacties: 1

#15 Geplaatst: 2009-09-17 11:56:26

Wij hebben hier een neufbox. Helaas hebben wij nog geen toegang tot digitale tv, (dat heb je als je in een 'durp' woont hè) maar we betalen daar wel voor. Dit omdat er bij hen geen abonnement bestaat met alleen bellen en internet. Wij bellen ook onbeperkt binnen Europa  

Maar zoals ingrid al zei:

"QUOTE" 'Maarrrrr, overal zit een maar aan. Bepaalde familieleden worden wel lui. Wetende dat jij hen veel goedkoper kan bellen dan zij, vanuit Nl, dus wij bellen altijd. Ook zijn we altijd zo beleefd om tegen NL vrienden en kennissen te zeggen dat we hen gelijk terugbellen want het is "toch gratis" wat niet helemaal waar is natuurlijk.' "EINDE QUOTE"  En dat vind ik nog wel eens een beetje vervelend... :(

Liefs Leine

avatar#7453
Frank58
Berichten: 0
Reacties: 5

#16 Geplaatst: 2009-09-23 12:38:28

Internet en bellen, er is veel over geschreven al. Het belangrijkste is dat je zelf tevreden bent over wat je hebt. Ook al hebben anderen nog zo goede ervaring, je moet dit zelf ondervinden. Bij Orange zit je 'zomaar' voor een jaar aan een abonnement vast, bij SFR 'slechts' een maand, maar als je wilt opzeggen, moet je hiervoor een bedrag betalen. En zo heeft iedere opérateur wel een regeltje. Op zich niet erg, het is wat je zelf prettig vindt.

Omdat lang niet overal (A)DSL hebt, zijn er nogal wat alternatieven. De een is de ander niet en niet alle alternatieven zijn toepasbaar.

Om mensen aan informatie te helpen, verricht ik volledig gratis een onderzoekje naar de mogelijkheden. Vervolgens stuur ik een, evengoed gratis, rapport wat er op het Franse adres mogelijk is. Het is onafhankelijk van welke opérateur dan ook en geeft een aardig overzicht van de verschillende Internet en telefoonmogelijkheden. Wie interesse heeft, laat het maar weten.

Groeten,

Frank

avatar#7493
kiek
Berichten: 0
Reacties: 1

#17 Geplaatst: 2009-10-14 12:20:34

Ik heb een technische vraag. Heb al jaren een gratis wanadoo internetabonnement (nu Orange) , gewoon via de analoge telefoon en de interne modem van de laptop. Iets anders is bij ons nog niet mogelijk, behalve een erg duur alternatief via zo'n usb-stick. Heb ik ook, maar is veel te duur. Gewoon via de telefoon werkte traag, maar goed.

Nu hebben we een telefoonstoring gehad, die inmiddels verholpen is, maar de internet verbinding werkt nog steeds niet. Bij de helpdesk van Orange beweren ze dat het aan de interne modem ligt, heb ik gecheckt. Is onzin. Dan willen ze me alleen helpen als ik een Frans mobiel nummer heb, zodat ze ...? Heb ik niet, lukt dus niet. Zelf denk ik dat het aan de instellingen ligt. Is er iemand die precies weet wat je moet instellen of dat kan zien in zijn eigen computer (rechts klikken op de verbinding, en dan Eigenschappen of Properties) en mij dan kan mailen wat er wel en niet aangevinkt moet zijn? Ik ben nu in Nederland, kan dus mailen.

Bij voorbaat veel dank!

Kiek

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#18 Geplaatst: 2009-10-14 16:31:06

Kiek,

  Twee vragen vooraf:

1) Heb je indertijd de internet verbinding geïnstalleerd met dat Wanadoo cd'tje, of heb je de eigen boordmiddelen van Windows gebruikt?

2) Welke versie van Windows gebruik je (sorry Mac en Linux gebruikers)?

3) Iets anders, toch even de hardware: uit lang vervlogen tijden herinner ik me handige utilities om de werking van je modem te controleren, aanzienlijk beter dan de eenvoudige konstatering van Windows apparaatbeheer dat er een modem is geïnstalleerd en dat het al dan niet goed werkt. Modemdoctor heette dat programma schiet me nu te binnen. Je zou ook eenvoudig kunnen proberen je modem op een standaard telefoonlijn aan te sluiten, en het dan gewoon een nummer te laten bellen. Kijken - luisteren dus - of er een kiestoon herkend wordt, en het modem vervolgens het nummer begint te bellen. Op die manier kun je controleren of dat stukje hardware functioneert.  De vele andere instellingen van een analoog modem, via allerlei AT commando's te veranderen, zullen we maar buiten beschouwing laten. Wanneer hij 't ooit gewoon met zijn default instellingen van de laptop fabrikant gedaan heeft, zou dat nog steeds moeten kunnen.

Heb hier zelf ook een analoge verbinding bas-débit via Wanadoo/Orange, desktop met extern modem, maar dat maakt voor de instellingen nauwelijks iets uit. Overigens konstateer ik dat de verbindingssnelheid de afgelopen anderhalf jaar nu en dan dramatisch slechter is dan eerst. Heb al een ander modem geprobeerd, een pc met een clean-install Windows versie erop, maar dat helpt niets. Van alles lopen tunen, maar ook dat verandert er niets aan. Benieuwd of dat vaker voorkomt, en of Orange misschien in het kader van een één of andere strategische marktaanpak waar wij als buitenstaanders nog geen weet van mogen hebben de laatsten der analoge Neanderthalers met "zachte" hand richting adsl of satelliet aan het drijven is. Je weet maar nooit. Maar 13 kilometer van de dichtstbijzijnde centrale vandaan is adsl geen optie. Maar misschien ben ik wat te achterdochtig. En zal het zoals gewoonlijk wel aan de client liggen.

Rob van der Meulen

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#19 Geplaatst: 2009-10-15 13:03:29

Kiek,

Wie a zegt, moet ook b zeggen. Hierbij een wat vollediger antwoord, met de instellingen van de Wanadoo/Orange inbel verbinding die hier in de lucht is.

1) De Wanadoo / Orange software (Espace Wanadoo) is eerder hinderlijk dan gemakkelijk. Alleen handig voor mensen die absoluut niet met een pc overweg kunnen, en het automatisch willen laten installeren. Verstandigste is dit hulpje de deur te wijzen en helemaal te deïnstalleren. En dan via Windows een inbelverbinding maken. Maar eerst: controleren of je de door Wanadoo togezonden inloggegevens nog ergens bij de hand hebt, je username, je password en je emailgegevens die bij je account horen. Anders zaag je misschien de tak door waar je nu nog op zit.

 

2) Verwijderen van de Wanadoo software. Heb hier alleen Engelstalige Windows versies draaien (2000 en XP) dus ik gebruik maar even die termen zonder een eigen Nederlandse vertaling te verzinnen: ga naar Start / control panel / add or remove programs en selecteer daar Wanadoo als te verwijderen programma. In Windows 98 heeft “ add or remove programs” de titel “Software”.

 

3) De opbouwfase: Start / Connect to / Show all connections / Create a new conection / next / connect to the internet / kies voor: set up my connection manually / connect using a dial up modem / voer ISP naam in (in dit geval Orange) / Phone number (bij mij is dat: 0860008484) / Username / Password / Confirm password, en vink hier de twee opties aan iedereen + standard connection / en vink aan: Add a short cut / Finish.


 

4) Mogelijke finetuning:

 

a) Wanneer alles goed gegaan is, staat er nu een nieuw icoontje op je desktop met als titel: Orange. Je kunt er natuurlijk ook bij het invullen hierboven voor een andere naam kiezen bij het opgeven van de ISP name: ik heb gekozen voor “Internet (dis)connect”. Dan realiseren andere gebruikers zich hopelijk dat ze na afloop van de internetsessie de verbinding moeten verbreken, de hoorn op de haak moeten leggen. Anders blijf je verbonden met de centrale, en ben je telefonisch niet bereikbaar. Terwijl de taximeter door blijft draaien. Dure grap.

 

b) Wanneer je het icoontje aanklikt kun je nog aanvinken: Save this username and password for the following users: # me only # anyone who uses this computer. En zou je nu gewoon door op Dial te klikken moeten kunnen inbellen naar Orange. Et voila, internet. Tenminste als je nu je netbrowser start.

 

c) Wanneer alles is goed gegaan zei ik. Soms blijken de standaard instellingen van het modem toch niet voldoende. Het nieuwe icoontje biedt ook hier uitkomst met de optie: Properties, eigenschappen dus, die vertaling durf ik nog wel aan. En dan kun je via een aantal submenu's van alles instellen. Het zijn de tabs: General, Options, Security, Networking en Advanced.

 

Onder GENERAL heb ik bij mij staan: connect using met daar de naam van het gebruikte modem zoals in Windows geïnstalleerd, en het te bellen telefoonnummer, en aangevinkt de optie: Show icon in notification area when connected. Via Configure in dat zelfde menu valt er nog wat in te stellen: maximum speed: 115200 / Hardware features. Aldaar aangevinkt als enabled: hardware control – modem error control – modem compression – modem speaker.

Onder OPTIONS aangevinkt: display progress while connecting / prompt for name and password / prompt for phone number. En zet de redial attemps maar op 0. Toen gistermiddag niet voor de eerste keer de verbinding spontaan werd verbroken ging ik, na eerst wat ondiplomatieke taal gebezigd te hebben, de tuin in om maar wat nuttiger werk te doen. Een paar uur later bleek mijn internetverbinding weer - of eigenlijk nog steeds - in de lucht te zijn. Ik had het aantal keren opnieuw kiezen na een verbroken verbinding op 2 staan. En dat kan geld gaan kosten.

Onder SECURITY: aangevinkt Typical.

Onder NETWORKING: Type of dial-up server: PPP;Windows 95/98/NT4/2000, Internet. This connection usues the following items, aangevinkt: Internet protocol (TCP/IP), QoS Packet Scheduler, Client for Microsoft Networks.

Onder ADVANCED: Hier kun je de settings voor de Windows firewall instellen, aan of uit. Bij mij staat dit op uit, omdat ik een andere firewall gebruik. Niet aangevinkt: Internet connection sharing. Heb hier geen netwerk.

 

5) Nog meer finetuning. Windows gaat voor z'n berichtenverkeer uit van standaard instellingen voor netwerkverkeer . Een modem via een analoge verbinding – een stuk trager – vraagt om andere instellingen. Daar zijn handige utilities voor te vinden op internet. Vaak gratis. Bij mij heb ik gekozen voor een klassieke modeminstelling: Max MTU: 576; Rwin: 2144; TTL 128, Max connections HTTP: 4.

 

Dat was het wel zo'n beetje. Succes er mee.

 

 

Rob van der Meulen