Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

de bruintjes knop

Auteur Bericht

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#0 Geplaatst: 2009-09-08 23:52:30

ik heb een wens aan Erik de technische man achter de website; voeg alsjeblieft een bruintjesknop in.

ssssst, vertel het niet aan je vader, want die wil dat niet, maar menig forumbezoeker wil dat wel denk ik.

ik heb schoon genoeg aan die juridische aanvallen tegen EDF, FT, FREE, en al die anderen.

ik heb schoon genoeg van afgestuudeerde dochters in de rechten, in meesters in de scheikunde, geleerden in de natuurkunde, wetenschappelijke bruintjes in wat voor technieken dan ook.

ik wil weer gewoon het oude forum waar je gezellig kunt ouwehoeren over techniek en roddels, waar Cristian en Rob altijd zijn met adviezen, waar hans met het apestaartje komt om raad te geven.

ik ben die bruin spuugzat.

desole.

Cees.

avatar#6591
peter en nienke
Berichten: 9
Reacties: 88

#1 Geplaatst: 2009-09-09 07:29:36

Beste Cees en Allemaal,

Ik sluit me hier volmondig bij aan en heb al vaker opmerkingen gemaakt.

Ook ik zal weer vaker het forum bezoeken als van de terreur van Bruin geen sprake meer is.

Met vriendelijke groeten,

Peter

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2009-09-09 09:05:41

idem

avatar#4214
Eugene(70)
Berichten: 13
Reacties: 37

#3 Geplaatst: 2009-09-09 09:30:36

Iedereen zijn meug, smaak of mening, maar misschien kan Bruintje zich wat minder manifesteren of laten gelden. ( of misschien is een andere bezigheid zoeken een optie ?)

Zoniet .... dan is die knop echt een verademing !

avatar#6277
Paulsax
Berichten: 22
Reacties: 100

#4 Geplaatst: 2009-09-09 12:05:01

Vgls. welingelichte bronnen bij......EHvJ, BZ, CvZ, Free,EDF, Ombudsman, CPAM en Club van Honderd ....gaat Bruin stoppen bij 200 (!!!!) berichten. -:)

Paul

avatar#6394
Sterreysa
Berichten: 3
Reacties: 38

#5 Geplaatst: 2009-09-09 14:59:10

Ik durf als netkomer al bijna niet eens te reageren. Prima als iemand wat te zeggen heeft maar een beetje normaal reageren kan ook.

Als alles zo slecht is in LDF waarom dan hier wonen??

Ik dacht ergens gelezen te hebben dat meneer Bruin al een waarschuwing of wat had gehad. Is dit draadje dan niet genoeg aanleiding om hem te weren hier? Hopelijk komt dit de gezelligheid op het forum ten goede en word het weer wat drukker hier.

Ik heb al veel gehad aan alle topics en reactie.

Nynke

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#6 Geplaatst: 2009-09-09 22:21:21

Ook ik meld me aan voor de Bruintjes knop hoewel dat technisch wel moeilijk zal zijn. Vorig jaar werden we geterroriseerd door een zekere Tom poes. Waarschijnlijk, gezien het taalgebruik, dezelfde persoon. Tom poes is toen de toegang ontzegd volgens mij door middel van een IP ban. Maar ja een nieuw IP-adres en dan kan meneer Bruin / Tom poes weer gewoon z'n gang gaan.

Maar inderdaad het Forum loopt gevaar als dit soort mensen het forum kunnen blijven verzieken.

Middels dit forum kunnen mensen goed aan informatie komen maar als de informatie die gevonden wordt niet klopt kan dat vervelende gevolgen hebben.

Nu heb ik zelf ook wel eens een fout antwoord gegeven op een gestelde vraag op het forum, tenslotte maken we allemaal weleens fouten, de fouten worden dan door verschillende mensen gelukkig wel snel hersteld, maar de antwoorden van Bruin zijn vaak zonder inhoud en niet te begrijpen. En als er wel iets inhoudelijks in staat vaak klopt er vaak niets van. Hierdoor worden zeker de nieuwe bezoekers op het verkeerde been gezet.

Laten we in het hoofdmenu een apart item "Bruin" in het leven roepen dan kan Bruin daar over elk onderwerp lekker tekeer gaan en kunnen de andere gebruikers dit hoofdstuk gewoon overslaan.

aat 

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#7 Geplaatst: 2009-09-10 07:40:15

Waarom niet algemener. Bij iedere reactie een knopje 'Weg ermee'. Nadat 5 bezoekers het knopje hebben ingedrukt (je kunt maar 1 maal indrukken, maar het ipadres van de drukker moet worden vastgelegd) wordt de reactie automatisch verwijderd. Maar een permaban voor sommige lieden is ook goed.

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#8 Geplaatst: 2009-09-10 10:56:41

Ja! of nog beter:

de uw mening is niet de onze, vatan! knop

de homo knop,

de negersknop,

de blauwe ogen knop,

de Jodenknop,

de verkeerde religie knop

de sorry maar het is zwart of wit weg met die grijze meningen knop

de zij horen niet bij ons clubje knop,

de sorry Frankrijk begint pas beneden Parijs, weg jullie Noorderlingen knop

de ellenlange zeververhalen waarin totaal ongefundeerde meningen als een voldongen feit worden genoemd knop

Of de; alles moet in hokjes en vakjes passen anders begrijp ik het leven niet meer knop

voor het overige denk ik dat de ethisch verwerpelijke meningen wel door wim zelf worden verwijderd.

Aan ons dus de taak om de meningen die welliswaar dubieus, enigzins langdradig en hier en daar zelfs feitelijk onjuist zijn maar toch geenzins discriminerend of anderzins kwetsend zijn weg te zappen.

Fingers on de buttons!! here we go!!

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#9 Geplaatst: 2009-09-10 15:26:11

volgens mij wordt er gewoon bedoeld dat er veeeeeel minder aan de kwantiteit en veeeeeel meer aan de kwaliteit gedacht mag worden door Bruin

als hij elke 5 minuten van dat soort forumbijdrages over ons heen stort is dat erg vermoeiend.

er is hier maar van 1 knop sprake, en dat is de knop die tussen de oren omgedraaid moet worden, lukt dat, dan ben je op dit forum al gauw welkom.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#10 Geplaatst: 2009-09-10 15:33:09

Ik ben absoluut geen voorstander van welke knop dan ook, alleen denk ik dat het voor de kwaliteit van het forum beter is om als dat nodig mocht zijn in te grijpen?

Het stoort volgens mij menig bezoeker telkens antwoorden te moeten lezen van iemand die meent overal verstand van te hebben en het veelal bij het verkeerde eind heeft.

Het schermen achter allerlei zogenaamde professionele kennis die uitgebreid nog uitgelegd wordt ook als zijnde werkzaam geweest als expert hier en adviseur daar en chemicus zus en jurist zo, is een enkele keer geen probleem maar op den duur gaan mensen er een draai aan geven.

Soms staat het hele rijtje van berichten vol met bruintjes reacties, soms doodnormaal, maar meestal met een aanval op een of ander nutsbedrijf, bank, of verzekeringsmaatschappij, die hij ook onherroepelijk voor de rechter sleept.

Ze zullen er in departement 79, of 23, of waar elders hij ook een huis heeft maar erg druk mee zijn, al die rechtszaken.

Om spotternij en welles-nietus reacties te sparen denk ik dat het beter is als dit soort mensen zich inhouden.

Dit heeft meneer Bavelaar bruin al eens gevraagd, maar het schijnt niets te helpen, en ik zie daarom reden om aan te nemen dat het aantal teruglopende reacties is te verhalen op een zekere bruin die telkens weer met een andere naam terug komt.

Het is en blijft aan meneer Bavelaar de keus te handelen zo hij denkt dat het juist is.

Het heeft dus niets met het argument van hans met het apestaartje te maken als zijnde het weren van een persoon en/of doelgroep.

Ik weet zeker dat als ik in iedere reactie een homosexueel getinte regel zou door laten schemeren, dan was het hek zo van de dam, en ik hoef niet ver te gaan zoeken op dit forum waarbij iemand geheel terecht een reactie geeft in die trent.

Je hoeft toch niet ver te gaan zoeken om te lezen dat mensen het raar vinden en geen touw kunnen vast knopen aan bruin's verhalen. 

Cees.

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#11 Geplaatst: 2009-09-10 19:41:10

Volgens mij wordt het tijd voor een uitstapje naar het dierenrijk en de dierenwinkel.

 

Toneelstuk in een aantal bedrijven, waarbij iedere gelijkenis met de werkelijkheid een volstrekt toevallige is.

 

Bedrijf 1: Van katten weten we dat ze negen levens hebben. En dat ze het leuk vinden om wat met hun prooi te spelen, tikje hier, tikje daar, de muis even – valse hoop – een eindje weg laten lopen. Vindt ie leuk. Probeer de kat niet tot de orde te roepen, daar reageert het beestje venijnig en furieus op. Stel, op een gegeven dag kat exit, gone to meet its maker.

 

Bedrijf 2: Na reïncarnatie verschijnt een bruine beer op het toneel. Jaagt wat, speelt wat met het kruipende en rennende gedierte des velds. Ze zijn speels die jongens: tikkie hier, tikkie daar. Poog niet zijn prooi of zijn honingraat van hem af te pakken, daar reageert hij venijnig en furieus op. Stel, op een gegeven dag verschijnt de jagersman, en na een gericht schot is er maar één conclusie mogelijk: this bear has ceased to be.

 

Bedrijf 3: Wederom gereïncarneerd verschijnt de kat, ja, als wat? Ik zag hier ergens vlakbij op het forum een emailadres staan, eindigend op gmnail. Een spijker? Dat is een aanwijzing, daar zit de clou. Dan wordt het een papegaai, dat kan niet anders. Zie op youtube hoe John Cleese, I wish to register a complaint, zijn dead parrot poogt om te ruilen bij de dierenwinkel. Yes, there will be a replacement.

 

Bedrijven 4,5,6,7,8 en 9: in de schoot der toekomst verborgen, maar op die replacements zit ik niet te wachten. Volledig met Cees eens. Slecht voor het forum, en er zijn leukere discussies te voeren.

 

 

Rob van der Meulen

avatar#6601
P’Homme de la Terre
Berichten: 73
Reacties: 1367

#12 Geplaatst: 2009-09-10 21:25:49

Meer dan drie bedrijven wordt wat veel voor een klassieke tragedie, laten we hopen dat het hierbij blijft.

Ik klap wel wat harder.

Maar eh, een andere klassieker: "Wim, waar was je?" Wim B., ik mis je.

Peter.

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#13 Geplaatst: 2009-09-10 22:59:46

Ik was even in het land van haring en jenever en heb besmuikt wat gesnoept van deze Bataafse genietingen. Ook makrelen luchtdicht verpakt meegevoerd naar het land van oesters en pastis. Derhalve pas wat later de forumbijdragen gelezen over de bruine kwestie. Betrokkene is, zoals inmiddels al op ons forum gemeld, gemaand zich te matigen in het uiten van zeurpieterij, grof taalgebruik en het afscheiden van letterbrij. Ik ben het in dit opzicht geheel eens met de hierboven geuite verzuchting van Cees.

Ik blijf terzake diligent en zal zo nodig handelend optreden. Want dit is toch het prettigste forum voor Nederlanders die 'iets' met Frankrijk hebben.

Wim

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#14 Geplaatst: 2009-09-11 11:57:00

Ik erger me ook wel eens aan de eindeloos lange verhalen van Cees, en twijfel ook aan de wereldreizen en oneindige ervaring en het overal verstand van hebben, het tout le monde persoonlijk kennen, het religieus en/of andere overtuiging door laten schemeren en elk antwoord naar op eigen persoon trekkenen en de ongefundeerde emotionele pleidooien en kan vaak geen enkele rode draad vinden in de "behanglappen" tekst in zijn berichten.

Mag ik nu ook een knop aanvragen? (en ja ik snap dat er geen fysieke knop wordt bedoeld)

Of telt het alleen als "iedereen" er zo over denkt.

Kijk als we toch met modder gaan smijten dan doe ik gewoon mee hoor.

Ik blijf bij het standpunt dat negeren de beste tactiek is.

De aanname dat Bruin alias is voor alle anderen die ooit het forum lastig vielen is simpelweg te checken via ip nummers, of te staven door aan te geven dat het om een proxy gaat.

Dit soort argumenten zie echter niet terug dus blijft het gewoon een medeforummer waar ik verder niets mee heb maarja hij is er nu eenmaal

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#15 Geplaatst: 2009-09-11 15:23:52

vraag jij toch een cees knop aan hans, of zit de pijn dieper  ;-)

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#16 Geplaatst: 2009-09-11 15:41:47

Zou het niet verstandiger zijn, en prettiger voor het forum, om de reactie van Wim te beschouwen als een (voorlopig) slot aan deze episode? En dit onderwerp even met rust te laten? Wachten we de ontwikkelingen gewoon af, en zien we vanzelf wel of er reden voor Wim is om handelend op te treden. 

Rob