Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Tape om dampremmende folie aan elkaar te plakken

Auteur Bericht

avatar#6997
Le Potet
Berichten: 7
Reacties: 23

#0 Geplaatst: 2009-09-10 19:33:25

Hallo,

Ik ben de binnenzijde van mijn zolder aan het isoleren en voorzien van een nieuw plafond. ik spijker / niet dampremmende folie onder het isolatiemateiraal en daanra multiplex platen (buitenzijde. onder pannen zit dampopen folie). Hoe kan ik het beste de folie onderling verbinden met elkaar. Ik probeer zoveel mogelijk uit één stuk te werken maar dat lukt niet altijd. Ik heb nog een doos met van die zware ducktape liggen. Is dat voldoende of is er iets beters op de markt

groet

henk

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#1 Geplaatst: 2009-09-10 23:14:08

Henk

Ducktape is prima geschikt hiervoor, het is alleen wat aan de dure kant. Zelf doe ik het altijd met dat dunne vinylplakband waarmee men (verhuis)dozen dichtplakt. Dat is in een lekkere brede uitvoering verkrijgbaar.

Ik zou trouwens altijd wel voor een grote overlap in de folie zorgen want geen enkel plakband heeft het eeuwige leven en als het dan loslaat is het wel fijn dat er niet direct een kier ontstaat.

Aat

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#2 Geplaatst: 2009-09-15 17:55:11

Aat,

dat dunne vinylplakband waarmee men (verhuis)dozen dichtplakt.

 

Vinyl = PVC = polyvinylchlorid.

Maar Aat, is dat geen polyethyleen? In ieder geval is dit soort pak-plakband OK. Je kan natuurlijk ook het veeel duurdere plakband van Isover en consorten nemen dat zij bij hun iso-materiaal verkopen.

Christian von Klösterlein

avatar#4645
aat
Berichten: 13
Reacties: 137

#3 Geplaatst: 2009-09-15 19:45:39

Christian

Je zal gelijk hebben. Ik had natuurlijk niet zo dom moeten zijn om het "vinyl"plakband te noemen zonder dat ik weet wat de werkelijke materiaalsoort is. Maar we hebben het in ieder geval over hetzelfde soort plakband :-) 

Aat

avatar#4857
le servonais
Berichten: 1
Reacties: 59

#4 Geplaatst: 2009-09-16 19:25:25

Hallo heren plakkerds,

Mijn ervaring met dat bruine inpakplakband is dat na verloop van tijd de lijmlaag uitdroogt en dus niet meer plakt hetgeen de afdichting niet ten goede komt. Ik denk dat ducttape kwalitatief beter is. Dit krijg je er na jaren nog niet af en is m.i. een betere keuze en wat kosten betreft zal dit op het grote geheel niet zo veel uitmaken.

Met een vriendelijke groet

Ad le Servonnais