Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > De Franse overheid

De Franse overheid

Regelgeving, formulieren, ambtenaren, auto invoeren, het gemeentehuis, trouwen, kinderen krijgen, begraven, cremeren.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Sidebars.

Auteur Bericht

avatar#6140
Nick
Berichten: 3
Reacties: 12

#0 Geplaatst: 2009-09-14 16:50:59

Ik heb sidebars aan mijn Renault Trafic.

In diverse landen schijnen pushbars geweerd te worden. Ik heb geen pushbar op de wagen maar  zijn er problemen bekend bij het importeren van wagens en/of bij het laten omzetten naar een frans kenteken indien de wagen voorzien is van sidebars?

Met vriendelijke groet

Nicholas

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#1 Geplaatst: 2009-09-15 16:06:39

Wat zijn dat: pushbars en sidebars?

Wim

avatar#3992
ivo 71
Berichten: 14
Reacties: 656

#2 Geplaatst: 2009-09-15 18:16:57

Stel je zo'n Yanks busje a la de Chevy Van voor. Vaak hebben die zo'n chroomstalen beugel voor op de grille geschroefd. Dat is een pushbar of een bullbar. Heet in bargoens Nederlands ook wel een koeienvanger. Soms hebben ze ook van die dikke chromen buizen horizontaal langs de treeplank. Dat is een sidebar. Had ooit praktisch nut, bescherming van radiateur en treeplank c.q. plaatwerk (en was toen zelden verchroomd) maar sinds de koeien in de VS niet langer langs de weg worden gedreven, is het meer een uiting van stoerheid c.q. persoonlijke smaak geworden, net zoiets als koeienhorens op Cadillacs in Texas, vier uitlaten van 10 cm in diameter op een Honda Civic, een mega-achterspoiler op een Hyundai Excel of rollover bars op een Eend.

Ivo

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-09-15 22:19:15

Een pushbar heet in het Frans een "pare buffle" (al of niet met een streepje ertussen). Ze zijn in Frankrijk toegestaan indien het betreffende ijzerwerk is goedgekeurd door de fabrikant. Er is nogal wat regelgeving die zegt dat dit soort acessoires de veiligheid bij aanrijding van voetgangers niet mag verlagen.

Over de sidebar ("tube marche pieds", "tube latérale") heb ik niets kunnen vinden. Is ook minder belangrijk wat bescherming van voetgangers betreft.

Als je even googelt op "tube latéraux" en "Renault Trafic" zie je tal van voorbeelden; als er "homologué" bij staat zouden ze in principe toegelaten moeten zijn.

Steven