Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Geldzaken

Geldzaken

Belastingen, (sociale) verzekeringen, banken, geld overmaken naar Frankrijk, hypotheken.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

kind naar school, welke verzekering?

Auteur Bericht

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#0 Geplaatst: 2009-09-15 11:48:35

Beste kenners,

Ons zoontje van 8 heeft van school een aantal papieren ter invulling meegekregen, waar ik nu mee zit te worstelen en uiteindelijk door de bomen het bos niet meer zie. Feitelijk zijn wij nog verzekerd in Nederland, weliswaar aflopend, dus moet e.e.a in Frankrijk in gang gezet worden. Zoonlief heeft een brochure van MAE gekregen voor 'assurance scolaire' (basis vanaf € 9,90 p/j) welke ik inmiddels heb ingevuld. Maar...doe ik hier nu goed aan? Is dit verplicht? Ik kom er niet achter. Daarnaast moet ik op het 'fiche de renseignements' invullen: assurance de l'enfant 1. responsabilité civile   2. individuelle accident

Ik google inmiddels al uren en heb dit forum doorgespit, maar verzand in de lange conversaties, zodat ik het nu eigenlijk nog steeds niet weet. Ik stort me nu op jullie, kenners; assurance scolaire verplicht? suggesties voor resp. civile (= WA?)? Individuelle accident? Wij hebben nog geen huis gekocht hier, dus zullen WA nog niet kunnen ondervangen in -genoemd op dit forum- assurance habitation/multirisques. Wellicht onvoldoende informatie, dan hoor ik dat graag...

Erg veel dank voor reacties!

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#1 Geplaatst: 2009-09-15 13:09:39

Belangrijkste vraag: is deze assurance verplicht???

Ik zou zeggen JA. Misschien is het niet wettelijk verplicht, maar als je deze assurance niet afsluit, zal je kind worden uitgesloten bij uitstapjes, schoolreisjes, de schoolbus etc.

Het kan geen kwaad het formulier van de MAE in te vullen. Dan heb je het meteen goed geregeld, voor een respectabel bedrag.

Als je later wel een multi-risque gaat afsluiten (is dit alleen als je een koophuis hebt??? Hoe is je inboedel nu dan verzekerd???) kun je je assureur vragen om de ass. scolaire erbij in op te nemen

Volgens mij is het zo dat als je alle opties aankruist, je kind ook buiten school verzekerd is. Dus tijdens weekenden, de grote vakantie, als ie een keer eerder uit school gaat naar de dokter etc.

Je zult waarschijnlijk ook op school de "attestation" moeten inleveren dat je je kind verzekerd hebt!!!

Dus, doe het vandaag nog maar op de post, natuurlijk MET cheque!!!

Succes, salut Linda

avatar#6458
tes
Berichten: 12
Reacties: 32

#2 Geplaatst: 2009-09-15 13:37:42

Goed, de MAE had ik inderdaad al ingevuld, maar wel de goedkoopste optie, door allerlei spookverhalen van dubbele verzekeringen enzo. Heel concreet; moet ik daarnaast nog een assurance responsibilité civil afsluiten? Zie het verschil en overeenkomst niet goed. Of volstaat de duurste variant van de MAE dan voorlopig, totdat we ook de multi-risques hebben afgesloten? Beetje zwart-wit; maar voor mezelf maakt het me niet zo veel uit; alles loopt nog in Nederland, maar voor zoonlief heb ik het graag (meer dan) goed geregeld.. Fijn dat je meedenkt, ervaring?

Groet!

Tessa

avatar#6785
Wim
Berichten: 188
Reacties: 2882

#3 Geplaatst: 2009-09-15 16:22:45

De uiteenzetting van Smartie klopt wel. Een goede eigen verzekering regelt ook de zaken van kinderen op en buiten school. Consumentenorganisaties wijzen er voortdurend op dat een extra aparte school(reis)verzekering overbodig is.

Wim

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#4 Geplaatst: 2009-09-16 07:43:25

Aangezien deze verzekering "slechts" een paar tientjes kost, in totaal, zou ik kiezen voor de meest uitgebreide versie. Als je er aan toe bent om je verzekeringspakket te herzien met een assureur, kun je je door hen laten adviseren en kunnen zij ook bekijken of je niet dubbel bent verzekerd.