Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Dect telefoon

Auteur Bericht

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#0 Geplaatst: 2009-09-15 19:39:00

Op onze vaste lijn van Orange hebben we een "gewone" telefoon staan die op zich zelf prima werkt. We zouden echter graag wat flexibeler willen zijn zonder een lang verlengsnoer of paralelle toestellen op ook weer vaste plaatsen en ook met een buitentelefoon. We denken aan een Dect-toestel met een extra station dat we uit NL willen meenemen.

Waar we echter helemaal geen zicht op hebben is of zo'n apparaat dat voor de Nederlandse markt is gekocht ook in LDF goed werkt. En daarnaast of nummerherkenning en antwoordapparaat ook met de Franse signalen overweg kunnen.

Kijk uit naar jullie reactie(s),

Jan Joost

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#1 Geplaatst: 2009-09-15 19:57:48

Jan Joost,

 Een dect telefoon die het bij mij in Nederland perfect deed was wat ik ook probeerde niet on speaking terms te krijgen met het Franse telefoonnet. Ook eens geprobeerd - doe ik wel even voor jullie sprak ik semi-nonchalant na een etentje bij iemand thuis in Parijs - een uit Nederland meegebracht 56K modem te installeren. Lukte niet. Met een Franse Olitec (zo'n blauw vierkant doosje van Wanadoo of Orange) was het met vijf minuten o.k. Op een fraai 3Com analoog business modem moest ik eerst speciaal voor de Franse markt aangepaste firmware installeren voordat ik het internet op kon. Soms lukt het wel meteen. Kwestie van proberen en geluk hebben. Of zouden ze hier bijsluiters voor hebben? 

Rob

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#2 Geplaatst: 2009-09-15 21:50:02

DECT telefoons van een goed merk (Siemens) die ik meenam uit NL doen het gedeeltelijk in Frankrijk. Dat ligt overigens niet aan DECT, maar aan het feit dat in NL op het analoge net men een andere nummerherkenningsstandaard gebruikt dan vrijwel overal elders in Europa. Toestellen die ik uit Duitsland liet komen haperen hier in Frankrijk geen moment, ook niet op de VOIP aansluiting van mijn Livebox.

(sorry voor het beetje reclame)

Jaap

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#3 Geplaatst: 2009-09-16 07:35:51

Waarom toch de "wil/wens" om een dergelijke set uit Nederland mee te nemen???

Loop een willekeurige grote hypermarché binnen en de sets met DECT telefoons liggen te kust en te keur te koop, voor hele redelijke prijzen. Wil je écht goedkoop, wacht dan een aanbieding af. LeClerc en Cora hebben zeer regelmatig zulke sets in de aanbieding. Ook van Siemens, Philips, Alcatel etc.

Siemens en Philips telefoons kunnen meestal ook worden ingesteld op "Nederlands" dus zelfs van dat "probleem" heb je dan geen last!!!

Veel belplezier, Linda

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#4 Geplaatst: 2009-09-16 09:47:26

Tuurlijk Linda,

Dat meenemen van de aardappelen in de caravan en dus ook van telefoons uit NL is niet nodig. Koop Frans als ook hier is wat je wilt hebben.

Maar als je al een toestel hebt cq een complete set met meerdere handsets en antwoordapparaat als je verhuist van NL naar LDF, dan ga je niet meteen wat anders kopen. Weggooien kan altijd nog.

En....voor bv telefoons en tel. centrales ben je vaak fduidelijk goedkoper uit buiten Frankrijk, zelfs via Internet en met de verzendkosten. Dat weegt ook wel eens mee.

Dus de kennis die we hier uitwisselen heeft zijn nut, en daarbij dus ook de jouwe.

Die omschakelbaarheid is alleen bij de duurdere modellen mogelijk voor zover ik begrijp uit de online info van de fabrikanten en dan zit je meestal niet bij de toestellen van die leuke aanbiedingen. En van goedkopere B-merken is maar al te vaak gebleken, dat die zich lang niet altijd aan de DECTstandaard houden.

In ieder geval is dit alles bij elkaar weer een nuttige uitbreiding van de vele goede informatie op dit forum.

avatar#5076
de Mereltjes
Berichten: 14
Reacties: 170

#5 Geplaatst: 2009-09-19 12:51:30

@Jaap,

Je informatie over de verschillen in de signalen is precies waar ik naar op zoek was. Nu heb ik inderdaad gevonden dat de KPN gebruikt maakt van "DTMF" en dat in B en Dld "FSK" wordt gebruikt (ik laat de betekenis maar voor wat het is, daar heb ik helemaal geen verstand van). Sommige fabrikaten hebben hun dect-toestellen uitgevoerd met beide mogelijkheden en selecteren automatisch de benodigde instelling, andere zijn uitsluitend ingericht voor of DTMF of voor FSK.

Ik neem aan dat ook voor LDF het FSK signaal van toepassing is, zodat ik nu weet waar ik naar moet kijken.

@ Linda,

Ik ben het helemaal met je eens dat je voor het verblijf in je Franse huis zoveel mogelijk je spullen uit je Franse omgeving moet betrekken. Zoals vermoedelijk voor meer klussende landgenoten is beschikbare "tijd" voor mij echter een belangrijke factor. Mijn tijd in LDF moet ik vooral besteden aan het uitvoeren van werkzaamheden; in NL heb ik gelegenheid om dingen uit te zoeken en voor te bereiden. Zoals een nieuwe Dect-telefoon maar ook goede spullen die ik via Marktplaats koop.

Jan Joost