Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

La Poste

Auteur Bericht

avatar#5124
benq
Berichten: 16
Reacties: 19

#0 Geplaatst: 2009-09-21 16:33:10

Is het bezorgen van de post door La Poste nou echt zo slecht ?

In juni hebben wij slechts 3 van de 20 nabezorgde kranten uit NL ontvangen.

Twee weken geleden heeft onze zoon post verstuurd uit Nederland naar ons en ik heb nog steed niets ontvangen. Een week geleden heb ik in Frankrijk 4 aangetekende brieven met Avis  de reception verstuurd voor franse bestemmingen. Twee avis heb ik terug ontvangen en twee niet. Onze franse buurvrouw waar wij goed bevriend zijn, is de postbode van het dorp, en zij weet zeker dat het niet op het postkantoor is aangekomen, want ze sorteert

's morgens eerst zelf haar post. Ik geloof haar 100 %. Waar zou je kumme klagen? Op de website van La Poste of moet je naar het postkantoor toe. Ik zal het haar ook eens vragen, maar misschien heeft iemand anders daar ook ervaring mee?

avatar#
onbekend
Berichten:
Reacties:

#1 Geplaatst: 2009-09-21 17:51:05

Beste Benq,

Wij hebben hier in de Haute Vienne (87) de ervaring, dat de schrijfwijze van cijfers door Nederlanders heel vaak een reden van zoekraken of heel lang onderweg zijn is.

Dat geldt dan uiteraard alleen voor handgeschreven adressen. Vooral de 8 (acht) is berucht. Die schrijven Nederlanders als vrijwel enigen op de wereld zodanig dat er geen enkelvoudig snijpunt in het midden is en daar kunnen blijkbaar de tekenherkenningsmachines van de Franse post niet tegen.

Kan dus één van de redenen zijn.

(PS post voor ons is al eens helemaal op Guadeloupe geweest)

Jaap

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#2 Geplaatst: 2009-09-22 19:03:39

Dat van die 8 kan ik (als mede 87'er) bevestigen. De handgeschreven 8 kan voor een enorme vertraging en veel poststempels zorgen.

Verder heb ik gemerkt dat er een fenomenaal verschil in bezorgtijd vanuit Nederland zit  tussen post die voorzien is van een (gratis!) 'priority' zegel en post zonder die zegel.

Post mét losse priority zegel én gefrankeerd op het postkantoor wordt bij ons in 2-3 dagen bezorgd.

Post met postzegel die zelf is voorzien van de tekst 'priority' doet er 3-4 dagen over.

Post zónder priority zegel, maar met voldoende frankering en goed adres- ongeveer 3 weken!

Post met onvolledig adres én onvoldoende gefrankeerd- 4 á 5 weken.

Hetzelfde effect heb ik bemerkt met post uit het Verenigd Koninkrijk, maar dan met of zonder de "air-mail" sticker.

avatar#4115
Taciturne
Berichten: 62
Reacties: 2190

#3 Geplaatst: 2009-09-22 20:50:19

Maar eens een duit in het zakje.

Ik woon tien jaar in de Loiret (45), op ca. 150 km van Parijs. Ik heb diverse abonnementenn op tijdschriften en vakbladen. Die komen allemaal, wel of niet met "priority-sticker" braaf op tijd aan, soms één of twee dagen later.

Wat ik vanuit Frankrijk naar NL verstuur komt altijd aan, en snel, vaak al na twee dagen.

Zoon is vader geworden (ik Opa, dank u) in juli en heeft op het zelfde moment de geboortekaartjes op de bus gedaan. Waarvan 5 in Parijs.

De Parijzenaars kregen ze na een dag of vijf, wij meer dan een week later.

Hetzelfde met de bedankkaartjes.

Vermeldenswaard is dat er noch in onze postcode, noch in het huisnummer een 8 zit, dus daar kan het niet aan liggen.

Er is dus wel wat mis met "La Poste". Praat me overigens niet van de pakketdochter Chronopost want die kan regelmatig onze "lieu-dit" niet vinden en verschillende postpakketten zijn onverrichterzake teruggestuurd naar de afzender. Pakketjes via La Poste komen weer wel netjes aan.

Steven

avatar#323
antonia
Berichten: 25
Reacties: 392

#4 Geplaatst: 2009-09-25 12:24:55

Een groot pakket vanuit Nl was in 2 dagen bij ons in Fr. In Nl aangeboden op het postkantoor, in Fr door een bodedienst bezorgd. Tip: zet het telefoonnummer van de de geadresseerde erop, dan kunnen ze bellen als ze het adres niet kunnen vinden.

Wij zijn regelmatig gebeld door bezorgers, ook al staat ons adres in de Tom-tom.

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#5 Geplaatst: 2009-09-27 09:32:59

Binnen vijf dagen was de post vanuit Guadeloupe in Nederland bezorgd maar dan wel goed geadresseerd met duidelijke cijfers. Andersom natuurlijk niet want dat ging via een onduidelijke omweg. Als de post vanuit NL hier in les Landes verlaat aankomt is het meestal omdat het adres en/of de postcode niet goed leesbaar zijn.

Dat van die cijfers op z'n Frans of op z'n Nederlands is wel een grappige observatie. In het begin had de verpleging grote moeite met mijn handgeschreven acht die vaak wat op z'n zij ligt. Ik schrijf hem van onder naar boven en de Fransen van boven naar onder en die is meestal veel netter en valt niet om. Ook de vier schrijft men hier anders met een driehoekje erin. De Franse vijf is vaak moeilijk lezen want die wordt in één keer geschreven en niet zoals in NL, eerst 'een haakje'  en dan een streepje horizontaal. Met recepten kan dat wel uitmaken maar dat zijn dus want interculturele verschillen..

Ingrid