Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Entre bavards

Entre bavards

Deze keuvelhoek is bestemd voor algemene discussies over 'Frankrijk'.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

belasting op zwembad

Auteur Bericht

avatar#6173
oma
Berichten: 1
Reacties: 2

#0 Geplaatst: 2009-09-23 19:54:43

kan iemand mij zeggen of ik belasting moet betalen op een inbouw zwembad coq polyesther?

avatar#5897
la Gravetière
Berichten: 50
Reacties: 77

#1 Geplaatst: 2009-09-23 20:58:48

Als je een zwembad in de grond bouwt wordt je huis meer waard dus betaal je meer onroerendgoed belasting. Als je een houte zwembad in de tuin zet en niet geheel ingraaft betaal je niet meer balasting volgens de belastingdienst is dit een zwembad dat je weg kan halen net zoals een opblaas zwembad

avatar#6173
oma
Berichten: 1
Reacties: 2

#2 Geplaatst: 2009-09-23 21:02:39

weet je ook om hoeveel meer belasting het dan gaat?

avatar#3561
Coq-au-vin
Berichten: 7
Reacties: 51

#3 Geplaatst: 2009-09-24 09:16:31

Ik heb een houten "hors-sol", dat ik voor ca twee derde heb ingegraven.

De leverancier vertelde mij dat dit niet zou leiden tot meer onroerend goed belasting.

Op grond van de ingediende melding (een vergunning was niet nodig) kwam er op een gegeven moment toch een inspectie en werd de onroerend goed belasting verhoogd.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#4 Geplaatst: 2009-09-24 13:38:45

Wij zijn twee jaar aan het rondneuzen geweest over het wel en wee van piscines en zijn tot de volgende conclusie gekomen, mede door verhalen van andere mensen (tientallen) mede door ervaringen.

Het (verkoop)sprookje van de zwembadhandelaren als zou een piscine hors sol geen vergunning nodig hebben en is altijd te plaatsen waar je maar wilt, ongeacht wie of wat dan ook, is volkomen uit de lucht gegrepen, net zo min als het verhaal als zou men geen meerwaarde (dus belasting) hoeven te rekenen op het huis.

niemand van de verkopers kon me zwart op wit aantonen dat deze "wet" zou bestaan en als ik zei dat ze logen was hun arrogante antwoord dat ik het dan zelf maar moest zien.

dat hebben we gedaan, want onze droom (een biologisch zwembad) was toch de moeite waard er eens flink in te duiken (de bureaucratie dus) en daar hebben we twee jaar aan gewerkt.

In alle gevallen geld; voor elk soort zwembad moet U de goedkeuring hebben om die te plaatsen of aan te leggen, dat is bij hors sol eenvoudiger en bij vaste moeilijker of zelfs soms onmogelijk.

Indien de verkoper U garandeert dat U zonder papiertjes uw zwembad kunt plaatsen en U zet deze bijvoorbeeld aan de kant van de weg neer, dan sommeert de gemeente U een aantal meter van de weg af te blijven.

Bij buren geld dit voor 3 meter, en provinciale wegen soms zelfs tot 35 meter.

Zodra U een hors sol zelfs maar een schop diep in de grond zet is er voor de franse bureaucratie alweer een reden om aan te nemen dat hier weer wat anders voor geld, dus ook in deze gevallen geld vaak dat papieren nodig zijn.

Praat je over een zwembadje wat je in een uur verzet dan zou ik er geen problemen van maken, maar een houten hors sol met terras is voor velen toch een andere zaak, reken daarbij alleen al de hoeveelheid water die U weg gooit.

In ons geval ging men zelfs zo ver dat het terras meegerekend wordt met een piscine, dus we moesten 5 meter vanaf de weg liggen en dat is inclusief terras, dus het werkelijke zwembad ligt pas op zeven meter vanaf de weg.

In alle gevallen zou ik U aanraden bij de gemeente te informeren, en desnoods bij de belastingdienst.

De gemeente vertelde ons namelijk dat we waarschijnlijk geen papieren nodig hadden, en toen we ons zwembad wilde aangeven bij des impots vroeg men naar de goedkeuring van de gemeente, dus hingen we weer.

Je zou kunnen zeggen "dan zeg je toch niets tegen de belasting".

Dat zou je kunnen proberen maar er zijn gevallen bekend waarbij anderen Uw badje aangaven, als U begrijpt wat ik bedoel.

Er is zelfs een verhaal bekend dat de graver van de gaten voor zwembaden de controleur op de hoogte hield, voor een wederdienst wel te verstaan.

Cees. 

(mijn waarnemingen en stelling zijn geen garantie voor elke gemeente) 

avatar#6173
oma
Berichten: 1
Reacties: 2

#5 Geplaatst: 2009-09-26 13:42:43

dank u wel voor de uiteenzetting, maar als je op impôts piscine kijkt dan staat er wel dat me voor een coque polyesther geen belasting hoeft te betalen omdat dit een bad is wat uit een stuk bestaat er dus ook verwijderd kan worden.

In ieder geval bedankt

avatar#7120
Bruin
Berichten: 5
Reacties: 650

#6 Geplaatst: 2009-09-27 03:08:15

Welnee Oma(atje),

Neem Cees hier erg serieus!

Het hoeft niet helemaal tot zijn beschreven toestanden te leiden, maar toch ...

Frankrijk is een erg groot land en ik woon hier toch al 10 jr.

Men kan mij rustig Francofiel noemen, maar toch had ik te maken met volstrekt tegengestelde normen hier in LDF en gaat niet eens over al of niet ingegraven zwembaden.

Het zg. LDF van HEDEN gaat in toenemender mate veel minder over vanuit de Staat voorgeschreven wetten en regels, maar wàt lokale ambtenaren daar NU  van maken en door politici van links of rechts aangestuurd mee doen!

En als je die ambtenaren hier 'geloofd' dan ben je dus letterlijk in "Hotel den Aap* gelogeerd", want die 'luisteren' gewoon naar hun politieke bazen of bazinnen.

Het Frankrijk van mij lijkt nu al nergens meer op het LDF van 10 jaar geleden.

Het is gewoon veel keiharder geworden en daar zijn ook wél redenen toe.

Alleen wie regeert hier?

Dat is dus Sarkozy als president. En als deze 'hufter' als vm. advocaat in New York nog niet eens het verschil weet in het 'Clearstream' proces, waarin hij de Villepin bij voorbaat coupable noemt. Dan noem ik dat als jurist uit hobby een indécente actie van een president van deze republiek en als zodanig onwaardig!

Naast mijn bewondering voor zijn capaciteiten, denk ik niet dat hij dit land op de rails krijgt... hij heeft en behoudt een 'straatvechters mentaliteit' Dat ligt bij Merkel (D) geheel anders, zij is niet eens de president van heel Duitsland.

Ik hoop met mijn ' analyses en ontboezemingen' bij te dragen tot een zg. 6e Replubliek hier, want de systeemfouten van de 5e komen nu pas pijnlijk aan't licht. Het wordt tijd tot een grote reformatie à la Obama, die zelf moeite heeft in eigen land om hervormingen tav. een Secu gedaan te krijgen.  Het was dus mn. Clinton als president in 1994 is gesneefd tov. de Republikeinen op dat dossier. En was Sarko niet een grote bewonderaar van de Bush clan?

Simple Bruin.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#7 Geplaatst: 2009-09-28 09:19:50

Ik weet niet waar Oma dan gekeken heeft maar om teleurstellingen te voorkomen zou ik er maar van uitgaan dat je moet betalen.

Sommigen zeggen zo rond de 200 euro's maar dat is geheel afhankelijk van waar en welke gemeente.

Een polyester zwembad is onderverdeeld in NIET afbreekbare piscines.

Veel succes.

Cees. 

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#8 Geplaatst: 2009-09-29 20:43:01

Voor een vast / ingegraven zwembad van 60m3 betaal ik hier in de Dordogne €170,- Heb net de aanslag tax fonciere ontvangen.

Groet, Kees