Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Juridische zaken

Juridische zaken

Wie in Frankrijk onroerend goed koopt of (ver)bouwt, krijgt met notarissen te maken. Of soms ook met deurwaarders en advocaten.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

probleem na aankoop stukje grond

Auteur Bericht

avatar#3356
harold
Berichten: 37
Reacties: 42

#0 Geplaatst: 2009-10-03 16:30:15

Ik heb 3 jaar geleden een stukje grond van de gemeente gekocht en een strookje van 1,5 meter achter ons huis, nu is er een probleem ontstaan met de buurman van ons die 4 hectare grond bezit en nu claimt dat het strookje van 15m2 zijn bezit is.Het was vroeger 1 kadestraal nr en betaat nu uit 3 nr,s , de koop is via de notaris uiteraard gedaan en mijn vraag is hoe kan ik nu zelf checken hoe het zit met deze kwestie, ik ben al bij de burgemeester langsgeweest maar begrijp dat het te maken heeft met oud/nieuw kadaster.

De oude buurvrouw in het dorp vertelde mij dat volgens haar er een droit is die aangeeft dat als jij aan de achterkant van je huis bv 3 ramen hebt, je automatisch een strook van een meter vanaf de gevel bezit?

Wie heeft tips of info?

vr. gr. Harold

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#1 Geplaatst: 2009-10-04 11:11:30

Logica doet mij het volgende zeggen:

Jij hebt een stuk grond gekocht, legaal en onder notariele akte.

Iemand anders claimt nu dat dit stuk land zijn eigendom is en dus nooit zonder zijn toestemming verkocht had mogen worden.

het lijkt me dus dat de vermeende eigenaar niet een conflict heeft met jou maar met de verkopende partij.

maarja alle logica houdt op als het hebben van 3 ramen al recht geeft op een stuk grond...

Ik kan me iets voorstellen bij gebruik of recht van overpad aangezien je bij je eigen ramen moet kunnen in geval van onderhoud, aansprakelijkheid o.i.d.

Dat het meteen stilzwijgend in eigendom overgaat lijkt me sterk.

Van hier bij ons weet ik dat boeren erg moeilijk kunnen doen over kennelijk onzinnige strookjes land. Reden hiervoor is dat ze in sommige dorpen verbindingspaden nodig hebben om vee van het ene naar het andere land te brengen omdat dit niet over de openbare weg mag gebeuren

Het beste wat je kunt doen is de akte eens goed nalezen, of laten analyseren door een specialist. Als hiering namelijk een onderzoeksplicht staat om uit te sluiten dat het gekochte niet al in iemand anders bezit is en als die onderzoeksplicht bij de koper ligt dan heb je wel een probleem.

Zolang hierover niets in je akte staat blijft het een geschil tussen boer en gemeente.