Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Fouten met livebox?

Auteur Bericht

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#0 Geplaatst: 2009-10-04 10:39:08

Ik heb in Frankrijk ADSL met de livebox van Orange. Die deed het jarenlang goed.

Nu gebeurde het in juni dat die helemaal dood was. Een computershop heeft mij erop gewezen dat de livebox mijn identifiant en mijn mot de passe vergeten was. Gewoon futsie, vergeten of gewist :-(

Gereset met identifiant en mot de passe en alles werkte weer, behalve de hierop aangesloten telefoon.

Nu vertelde de hulpvaardige man in de computershop dat zoiets de laatse tijd vaker met de livebox gebeurd. Hij kon niet zeggen of het aan de leeftijd van de liveboxen ligt of aan een of andere verandering, die in het net aangebracht is. Vaak gebeurd het na een onweer. Hij raadte aan de livebox te vervangen, gewoon een nieuwe van Orange vragen.

Wie heeft er soortgelijke ervaringen?

Heeft iemand een oplossing?

Ik heb de zoekfunctie gebruikt maar niets van deze strekking gevonden.

Ik moet zeggen dat ik met en aan alles knutsel en denk er verstand van te hebben, behalve elektronica!

Christian de (ex elektronica)bricoleur

leuke belevenis in de marge:

omdat de brief waarin Orange mij mijn identifiant en mot de passe meegedeeld had niet vindbaar was kon ik die via het servicenummer van Orange opvragen nadat ik een aantal intieme vragen beantwoord had.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#1 Geplaatst: 2009-10-04 11:20:26

Christian,

Helaas is dit bij complexe electronica 'normaal', maar de livebox lijkt nog wat gevoeliger dan andere 'boxen'.

Mijn livebox stopte een keer pas 4 uur na een korte stroomstoring met werken.

Alles stond er nog in, maar geen verbinding mogelijk. Inmiddels wijzer geworden heb ik een reservemodem achter de hand en die werkte normaal.

De livebox moest 'terug naar fabrieksinstellingen', gegevens opnieuw er in en draaien maar. Kennelijk was er ergens een 'bitje omgevallen'. Ook m'n Fritz!box heb ik al een keer van dezelfde firmware moeten voorzien die er al in zat, maar daarna werkte ie wél weer.

Ik heb nu een kleine ( APC) UPS er tussen gezet zodat korte stroomonderbrekingen en andere netvervuiling geen invloed meer heeft. Sindsdien draait het probleemloos, hoewel ik nog steeds alle stekkers trek bij naderend onweer.

Aangezien een moderne TV en satellietontvanger technisch vergelijkbaar zijn heb ik ook daar maar een UPS tussen gezet, net als m'n PC's. Het geeft een hoop alarmmeldingen bij stroomuitval, maar het werkt prima.:-)

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#2 Geplaatst: 2009-10-04 11:40:09

Beste Cristian,

Wij hebben redelijk wat problemen achter de rug met een andere box.

Er kunnen diverse redenen zijn dat de box niet meer werkt, waaronder een defect van de box de minst waarschijnlijke is.

Bedrijven zijn alsmaar bezig nieuwere systemen uit te vinden en andere programma's, immers de hele internetwereld draait op een groen plastic plaatje met wat draadje er in en duizenden cijfertjes aan data voor programma's.

Een bepaald soort systeem draait geweldig op alle aanwezige programma's, maar zodra er een andere programma voor in de plaats komt werkt het niet meer.

De box werkt goed op de huidige data die links en rechts door de vezeldraden schiet, men veranderd de data en de hele box lijkt nuttelos verloren.

Het is als een auto, de motor is van het soort benzine 1600 cc.

Dan vervang je de tank en hangt er een dieseltank onder, verdraait zeg, hij loopt nog steeds, knalt en knettert van heb ik jouw daar, rokend kom je de periferique nog op maar dan laat het arme ding het voor gezien.

De man in de garage moderniseert jouw autootje en hangt er een electromotor in, laat de tank leeglopen en rijd trots de auto naar buiten, echter, daarna deed die het nooit meer.

Er zaten geen enorme batterijen in jouw auto die de voortstuwing langer dan enkele seconden kon volbrengen.

Het zelfde gebeurt in de computers, de data die jij krijgt wordt niet opgepikt door jouw computer of box, wat ook een computer is.

Nieuwe box kopen zou het enige zijn wat helpt (deed het bij ons ook) en dan is het weer wachten tot men weer iets veranderd in het systeem, wat tegenwoordig vrij regelmatig gebeurt.

Duizenden mensen zijn bezig met het ontwerpen van nieuwe technieken in de computerdata, tienduizenden zijn bezig met het zoeken naar oplossingen voor de problemen die daardoor ontstaan.

'T is als een asperientje, het helpt tegen hoofdpijn maar je krijgt er wel en droge keel van, maar ook daar is wel weer wat voor.

Ik vond het een mooi en duidelijk verhaal met uitleg wat mij werd gegeven door een aardige franse jongeman die het even niet meer zag zitten na een enorme woedeuitval in de tuin na twee maanden zonder internet telefoon en tv.

Cees.

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#3 Geplaatst: 2009-10-04 12:23:39

Christia,

Ook bij mij gebeurde het dat in Augustus mijn Livebox overleden bleek te zijn. Wilde niet meer synchroniseren met de 'ADSL-centrale'. Een ander modem (Speedtouch) synchroniseerde wel. Ook wilde mijn Livebox niet op de lijn van de buren werken (ook Orange). Mijn conclusie: Livebox kapot.

Ik heb mij toen een andere Livebox aangeschaft (bij huur kun je natuurlijk gewoon ruilen bij de Orange winkel) en alles werkt nu weer goed.

3 weken later vroeg een bekende in de regio mij of ik wilde helpen, omdat zij een een probleem hadden met Livebox. Bleek hetzelfde probleem te zijn: omruilen en alles werkte weer (in winkel hadden ze hen overigens verteld dat hun oude Livebox nog in orde was)

Vreemd, vreemd allemaal.

Ik ben overigens niet zo heel blij met het nieuwe type Livebox, want het is nu onmogelijk (?) om zelf even snel een MAC adres voor WIFI toegang toe te voegen. Dat kan m.i. alleen nog maar door op de betreffende PC de Orange config software te draaien, en daar houd ik niet zo van.

Ko

avatar#3794
H@ns
Berichten: 22
Reacties: 598

#4 Geplaatst: 2009-10-04 12:31:27

Christian:

Ik weet ook helemaal niets van elektronica maar heb ooit de tip gekregen van een electricien dat het bij electronica wel eens wil helpen om de stekker (netspanning) domweg uit te nemen, om te draaien en weer in te pluggen.

Heel vreemd ik weet het maar mij heeft het destijds geholpen.

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#5 Geplaatst: 2009-10-04 13:21:14

Klopt Hans, dat wordt meestal ook als eerste gezegd als je telefonisch om hulp vraagt.

Wat is het geval, de data moet worden geréset.

Eigenlijk het zelfde als met de computer, U heeft het allemaal wel eens meegemaakt neem ik aan; je instaleerd een nieuw programma, en na de instalatie verschijnt er een boodschap op het scherm "om de instalatie te voltooien dient U Uw computer opnieuw op te starten".

Men geeft altijd het advies om de stroom een twintig seconden van de box te halen, en daarna weer aan, zo réset je de computer/box eigenlijk.

Door het omdraaien van de stekker zit je om en nabij de twintig seconden.

Computers zijn rare dingen waar enorme bergen geld mee te verdienen valt, mits je slim bent.

Zo dachten wij dat onze computer het had begeven na de zoveelste crash, een nieuwe dus.

'Waarom geen nieuw componentje?" vroeg onze huishulp.

met andere woorden, we hebben alles van de schijf gehaald op een key, voor precies 98 euro en 25 centime aan componenten gekocht, en onze computer behoort nu (gisteren) tot de snelste serie met de grootste Ram, vergelijkbaar met een van bijna 700 euro's

Computer Componenten zoals moederboards en andere "cards" kosten slechts een paar euro's, en een beetje handigheid leert dat alles slechts op één manier in elkaar schuift.

Heeft niets meer met de Box te maken maar leert wel dat "we" ons veel eenvoudiger (lees veel goedkoper) kunnen bewegen in de wereld van wijze mannen met IT kennis.

En als het me echt niet lukt dan laat ik mijn computer digitaal repareren door iemand die mijn computer opbelt, maar dan moet de box wel werken ;-)

Cees.

avatar#3946
jako
Berichten: 47
Reacties: 584

#6 Geplaatst: 2009-10-04 15:57:17

De truuk met het omdraaien van de stekker heeft niets te maken met het 'resetten' van de box, maar alles met het omwisselen van fase en nul. Dat help wel eens, vooral als er op de nul toch (wat) spanning staat.

Een USB key is ( in verhouding) heel erg traaaag geheugen. Ik zou dat nooit als vervanger van intern RAM willen gebruiken. Wél als vervanger van een harddisk, maar ook daar wordt je computer geen milliseconde sneller van, elke normale interne harddisk is sneller.

Een computer laten repareren door inbellen?- tsja, dan was er dus niks stuk.

Gebruikersfouten door iemand anders remote weer laten herstellen is voor de meesten niet nodig.

avatar#3509
Christian-le-Bricoleur
Berichten: 151
Reacties: 2902

#7 Geplaatst: 2009-10-04 17:01:21

Beste Hans en Cees,

de truc met 1minuut uitschakelen of stekker omdraaien had ik ook geprobeerd, maar dat hielp niet, de box was echt mijn gegevens kwijt!

@Jaco:

Remote-Hulp door inbellen gaat inderdaad alleen als je verbinding het doet.

Fouten door iemand anders remote weer laten herstellen is voor de meeste experts niet nodig, maar wel voor ons dumbo's (je kan niet van alles verstand hebben; ik gebruik mijn computer zo als mijn vrouw haar auto).

Christian von Klösterlein

avatar#3561
Coq-au-vin
Berichten: 7
Reacties: 51

#8 Geplaatst: 2009-10-05 09:36:18

Ik heb ook wat problemen met mijn livebox. Nu is die al tamelijk oud en ik zou hem bij Orange willen omruilen.

Maar hoe kom je aan het adres van de dichtsbijzijnde Orange winkel?

Via de website van Orange kom je alleen maar bij de virtuele "boutique".

avatar#8414
surf
Berichten: 30
Reacties: 278

#9 Geplaatst: 2009-10-05 09:40:11

Jako,

Met een key bedoelde ik geen usb maar een portable disc, deze doet niets onder aan snelheid, en ik noem ze allemaal maar key voor het gemak.

Inbellen op een computer kan natuurlijk alleen als er verbinding is, maar ik heb het ook niet over problemen met de verbinding, maar over meer geavanceerde problemen met programma’s die het even af laten weten doordat er ergens iets fout wordt gedaan.

Wij werken met programma’s die voor de meeste hier waarschijnlijk abracadabra zijn voor het ontwerpen van schepen, en daar komt het nog wel eens voor dat een leverancier of collega iets aanlevert met een programma dat niet wordt begrepen door de onze, en dan zijn de poppen aan het dansen.

Cees.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#10 Geplaatst: 2009-10-05 10:50:24

Hallo mede forummers

Ook wij had plotseling geen telefoonverbinding meer, hebben de helpdesk gebeld van Orange..kregen nieuw password om opnieuw op te starten. Maar dit hielp niet, telefoon bleef dood. Toen een technisch medewerker van orange gesproken en die heeft onze livebox vandaaruit getest en toen bleek dat hij inderdaad niet meer werkte. Hoe en waarom is ons nog steeds niet duidelijk!! Heeft wel wat geld gekost want er moest namelijk met de mobiele gebeld worden en het duurde alles bij elkaar nogal erg lang voor er een oplossing kwam. Omruilen was de enige optie.. Dus naar de Orange-shop in Limoges voor het omruilen van de livebox. Daar bleek dat wij niet de enige waren!! Advies luidt voor de toekomst, zodra er iets niet meer werkt..meteen naar de shop en omruilen geblazen...dat werkt het snelst..

gr Ton en Franca

avatar#5110
Robert du Moulin
Berichten: 76
Reacties: 1325

#11 Geplaatst: 2009-10-05 11:13:06

Al jarenlang leggen in de zomerperiode heel wat adsl modems het loodje, door blikseminslagen ergens in de EDF stroomtoevoer, of door overspanningen die via de telefoonkabel binnen komen. De Livebox modems staan niet bekend om hun robuustheid waar het dit soort natuurverschijnselen betreft. Om die reden maakte Orange een paar jaar geleden dan ook reclame voor een "surge-protector", die je òf dacht ik meteen kreeg meegeleverd, òf voor een klein bedrag bij hen kon bestellen. Goedkoper dan voortdurende de verhuurde livebox modems weer te moeten omruilen. Met beveiliging voor zowel de stroomtoevoer als de telefoonlijn. Dit soort oplossingen helpt, maar is niet altijd echt waterdicht, sorry, bliksemdicht. Heb dat hier uitgelegd, voor de technisch geïnteresseerden. Verstandigste blijft nog steeds om de stekker uit het het stopcontact te halen en ook het telefoonkabeltje naar het adsl modem toe bij dreiging van onweer. Of wanneer je zomers voor een langere periode er niet zou zijn. Zou niet kunnen zeggen of dat fenomeen van uitgewiste inloggegevens  ook door dit soort overspanningen veroorzaakt wordt.

Rob van der Meulen

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#12 Geplaatst: 2009-10-05 12:47:28

@Coq-au-vin schreef:

Maar hoe kom je aan het adres van de dichtsbijzijnde Orange winkel?

Via de website van Orange kom je alleen maar bij de virtuele "boutique".

un

avatar#331
Ko
Berichten: 3
Reacties: 141

#13 Geplaatst: 2009-10-05 12:50:20

@Coq-au-vin schreef:

Maar hoe kom je aan het adres van de dichtsbijzijnde Orange winkel?

Via de website van Orange kom je alleen maar bij de virtuele "boutique".

Probeer eens de pagesjaunes: http://www.pagesjaunes.fr/

Professionels, en dan Orange France Telecom, postcode.

Geeft mij alle winkels in de omgeving.

Is lastig als je internet verbinding het niet doet, natuurlijk.

Ko

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#14 Geplaatst: 2009-10-06 20:22:51

Hallo allemaal,

Er zouden op dit moment twee redenen kunnen zijn waardoor een Livebox niet meer werkt:

- zoals hierboven al aangegeven zou onweer (maar de grootste golf is inmiddels voorbij) een Livebox aangetast kunnen hebben, zelfs als er verder geen zichtbare blikseminslag in de buurt is geweest. Tijdens onweer kunnen er zowel op het elektriciteitsnetwerk als op de telefoonlijn onverwachte extra spanningsverschillen optreden en daar kan een Livebox (net als andere ADSL-modems overigens) niet goed tegen

- mocht u een Livebox Mini hebben dan is er onlangs waarschijnlijk een update van de firmware uitgevoerd op uw Livebox; in zeldzame gevallen werkt de Livebox na deze update niet goed meer. In de meeste gevallen is het opnieuw opstarten (haal de stekker van de Livebox uit het stopcontact, wacht zo'n 30 seconden en doe hem dan weer terug in het stopcontact) voldoende, maar in sommige gevallen is een factory reset nodig. Na een factory reset moeten uiteraard de identifiants de connexion (fti/.... en het wachtwoord) opnieuw ingevoerd worden aangezien deze bij de reset verloren gaan. Bij Orange zijn op dit moment geen gevallen bekend waarbij zelfs na een factory reset de Livebox niet meer werkt

Groeten,

Thomas

avatar#322
thover
Berichten: 8
Reacties: 566

#15 Geplaatst: 2009-10-06 20:25:53

Wat ik vergat in mijn vorige berichtje: ik zag dat verschillende mensen voorstellen naar een France Telecom/Orange winkel te gaan om de Livebox om te ruilen (zonder eerst de klantenservice te bellen).

Dit kan ik u bij deze afraden, want u zult dan voor niets op en neer rijden. Het omruilen van een Livebox gebeurt namelijk alleen wanneer u in het bezit bent van een SAVI nummer wat u krijgt wanneer de helpdeskmedewerker (telefonisch) constateert dat het probleem wat u heeft met uw box / verbinding aan de Livebox ligt. In alle andere gevallen keert u onverrichter zaken naar huis met het advies om 3900 te bellen.

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#16 Geplaatst: 2009-10-07 12:00:30

Klopt Thover..eerst bellen met de helpdesk.

Heb inmiddels een 0800 nummer zodat ik niet eerst 3900 hoef te bellen en je krijgt inderdaad een SAVI nummer, waarmee je de livebox zo om kunt ruilen...