Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Bouwen, verbouwen en klussen

Bouwen, verbouwen en klussen

Uitwisselen van bouwkundige ervaringen, zelf je Franse huis opknappen of verbouwen.

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Ramen aan de zijde waar je de grond niet bezit?

Auteur Bericht

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#0 Geplaatst: 2009-10-05 22:23:16

Nog steeds (weer!) zijn wij bezig met een huis in de Auvergne. Afgelopen week weer eens langsgeweest en even gezellig gepraat met de buren.

Het gaat hier om een huisje met een flinke schuur er aan. Die schuur willen we bewoonbaar maken en aan de achterkant ramen maken. Die achterkant is op het westen met een fantastisch uitzicht op de Puy de Sancy en de Puy de Dome, 30 km verderop. De grond aan de achterzijde van de schuur behoort niet tot het huis. Een helft behoort aan de buren, de andere helft aan een buurtbewoonster. Het gaat hier om grasland. Privacy is hier niet aan de orde.

De buurman vertelde echter zeer stellig dat het verboden is om ramen te maken in deze schuur aan de zijde waar de grond niet bij het huis hoort.

Weet iemand hier meer van? Moeten wij een stukje grond kopen om ramen te mogen maken? En hoe breed moet dat stukje dan zijn?

Bij voorbaat dank,

Een weer enthousiaste Frankrijkganger, Leon

avatar#7221
Smartie
Berichten: 2
Reacties: 76

#1 Geplaatst: 2009-10-06 06:51:17

Het klopt wat de buurman zegt.

Op dit moment zijn wij bezig op een chantier waar hetzelfde aan de hand is. Echter daar had de eigenaar (een Fransman) gewoon op de bouwvergunning gedaan alsof de grond van de buren al reeds van hem was.
De bouwvergunning werd verleend en toen wij met de sloophamer kwamen om het gat voor de schuifpui erin te maken, stond er een comité van een boze buurman, iemand van de conseil générale, een familielid en het halve buurtschap klaar om de eigenaar tegen te houden, onder dreiging van een rechtzaak.

De sloophamer werd dus maar weer opgeborgen.

De kans dat de buurman nu vrijwillig toestemming geeft voor de ramen aan de kant waar de grond niet van de eigenaar van het huis is, is nu héél erg klein geworden, want de gemoederen zijn te verhit!!!

Advies: vraag EERST de mening en vervolgens de toestemming van de buurman, op schrift!!!! of probeer een stuk grond te kopen. En dien daarna netjes je bouwvergunning in.

Succes!!!

Linda SWAAG

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#2 Geplaatst: 2009-10-06 11:50:27

Linda,

Ik begrijp dat het ook voldoende is om (schriftelijk) toestemming te hebben voor het maken van ramen. Je hoeft dus niet per sé eigenaar van de grond te zijn.

Bedankt!

Groeten, Leon

avatar#6311
Wubbe
Berichten: 9
Reacties: 27

#3 Geplaatst: 2009-10-06 22:24:12

Linda,

Ik begrijp dat het ook voldoende is om (schriftelijk) toestemming te hebben voor het maken van ramen. Je hoeft dus niet per sé eigenaar van de grond te zijn.

Bedankt!

Groeten, Leon