Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Nutsbedrijven

Nutsbedrijven

Telefoon, internet, televisie, gas, water en licht

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Overstap van Orange-FT naar SFR

Auteur Bericht

avatar#6801
lesdeuxsabots
Berichten: 6
Reacties: 146

#0 Geplaatst: 2009-10-12 19:48:31

Hallo forumleden

Wij hebben nu vaste telefoonaansluiting (ADSL) en internet via Orange-FT, zijn vandaag benaderd door SFR die ons hetzelfde abonnement aanboden voor de prijs van € 29,90 per maand. Dit is ruim € 13,00 goedkoper.. Met behoud van telefoonnummer, eigen neufbox en onbeperkt bellen in Frankrijk en buitenland..

Heeft hier iemand ervaring mee, zodat alles na omzetting nog goed werkt..

Met name je emailverkeer..

Hebben op dit moment geen problemen met huidige aanbieder, op een kapotte livebox na, die meteen omgeruild kon worden.

Zien deskundige adviezen gaarne tegemoet..

Ton en Franca

avatar#2839
RoZwen
Berichten: 9
Reacties: 429

#1 Geplaatst: 2009-10-12 20:58:33

Tele2  waar ik bij zat is ook overgenomen door SFR en bemerk verder geen verschil dan alleen de naam boven de rekening.

Het modem is van mijzelf, de verbinding ondanks een afstand van 6800 meter tot de centrale zeer stabiel (512kbps). De kosten per maand 24 euro, zonder telefoon die ik gewoon analoog laat, op wegvallende gesprekken zit ik niet te wachten.

Van het abo "Neuf" hoor ik regelmatig klachten maar klachten hoor je natuurlijk ook alleen maar. Tevreden gebruikers hoor je niet. Orange geeft normaal weinig klachten.

Wel veel problemen uit mijn omgeving met die vermaledijde Liveboxen. Als je die op huurbasis hebt kan je ze wel eenvoudig omruilen en voor 9 euro gelijk je code's laten installeren in de afhaal shop als je er niet zelf handig in bent.

Installeren van de meegeleverde CD is compleet overbodig en niet gewenst vanwege de troep die erbij geïnstalleerd wordt. Je kan zelf je code's invoeren door via de browser met 192.168.0.1 in je modem te gaan tweemaal ADMIN invullen en op de daartoe bestemde plaats je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen. (dit kan per type modem iets verschillen).

avatar#3428
jean-paul le chateau
Berichten: 33
Reacties: 933

#2 Geplaatst: 2009-10-12 23:29:16

Neuf bevalt me al heel lang prima. Op basis van mijn ervaringen kan ik je het aanraden. Ik denk dat voor mij persoonlijk het om de keuze Neuf/SFR of Free zou gaan bij een nieuwe aansluiting. Met FT historisch teveel gezeik, problemen en te duur. Partijen als Darty zou ik weg van blijven.

avatar#3344
Kees
Berichten: 12
Reacties: 180

#3 Geplaatst: 2009-10-13 09:10:48

Ook wij hebben SFR, internet en bellen via internet. Bevalt goed, zolang het maar niet onweert, want dan valt alles uit. Zelfs als het onweer niet hoorbaar is, maar wel in de buurt.

Overigens is bellen niet naar alle landen gratis. Maar naar Nederland is het ideaal. De downside is dat je familie en kennissen zo weten dat je gratis belt en dus niet meer zelf bellen.

Groet, Kees

avatar#6191
frankbvo
Berichten: 1
Reacties: 3

#4 Geplaatst: 2009-10-15 14:41:11

Ook wij hebben het geluk om ADSL in ons dorp te hebben en gelukkig is de telefooncentrale aangepast voor doorgifte van SFR. Het scheelt veel kosten en het is een behoorlijk stabiele verbinding. Toegegeven, een hele enkele keer moet de resettoets van de modem (ligt dit aan de modem) worden benaderd, maar dat is in nederland pareil. Dus eigenlijk geen verschil. De kwaliteit is goed en er wordt gebruik gemaakt van de infrastructuur van France Telecom. Bij ons lopen de kabels, zoals nog veel op de campagne, boven de grond.

Met andere woorden: wij zijn blij met SFR, maar dit geldt naar verluid niet overal in Frankrijk, zeker niet als de afstand tot de telefooncentrale de 6 km gaat overstijgen.

Als het om een prijs/kwaliteit gunstige verhouding gaat is SFR prima. Er zijn ook nog andere mogelijkheden. Ik wil daar wel meer over vertellen, maar daar is deze topic niet voor. Wie het wil weten, kan mij een mailtje sturen.

Vriendelijke groet,

Frank