Informatie


Forum ArchiefIn december 2012 zijn deze website en het daaraan gekoppelde forum overgegaan naar een nieuwe omgeving. Bij de overzetting is het archief van het forum niet meegegaan, maar wel behouden en via het onderwerpenoverzicht te raadplegen. Reageren op oude berichten of het posten van nieuwe berichten is niet meer mogelijk. De zoekmachine van dit forum archief functioneert wel.Rubriekenoverzicht > Huizen kopen

Huizen kopen

Hoe om te gaan met de makelaars, notarissen, de bouwers en de Franse ambtenaren (vergunningen).

Vragen stellen kan hier niet meer; antwoorden vinden wel. Gebruik daarvoor de zoekmachine.
Niets gevonden? stel dan uw vraag op het actuele forum

 Zoek in het forum archief naar: 

Helemaal nieuw hier....

Auteur Bericht

avatar#7497
Luuk
Berichten: 1
Reacties: 1

#0 Geplaatst: 2009-10-15 02:51:24

Nog 2 jaar tot de VUT......en dan richting Frankrijk...heb me enigszins wat voorbereid met wat lezen en ervaringen met kennissen..maar sta open voor praktische tips.......

avatar#2974
dit
Berichten: 25
Reacties: 602

#1 Geplaatst: 2009-10-15 10:05:46

Mooi, tip 1: je moet wat te doen hebben. (vissen, schaken, Eifeltoren van luciferhoutjes bouwen, in de plaatselijke fanfare spelen etc)

tip 2: leer frans lezen en spreken.

tip 3 : ga met de voor de handliggende zoekwoorden op dit forum lezen. Er zijn nog vele andere fora, ook in het frans. Stel je vragen op de fora.

Bestaat de VUT eerdaags nog.. Succes, Dit

avatar#7497
Luuk
Berichten: 1
Reacties: 1

#2 Geplaatst: 2009-10-25 08:43:09

Er valt natuurlijk altijd wel wat te doen.....de eiffeltoren nabouwen heeft echter niet bepaald mijn voorkeur. Frans spreken en lezen is niet het probleem, dat doen we.

Het grote punt is even, in welke streek je je wilt gaan vestigen. Ik heb gelezen, dat er qua huizenprijzen, een groot verschil is. Ook is natuurlijk de afstand naar NL belangrijk. En vwb de VUT, ik hoop het.....

avatar#4416
Prinsesje
Berichten: 46
Reacties: 734

#3 Geplaatst: 2009-10-25 13:33:05

Dag Luuk, welkom op het forum.

Praktische tips gevraagd. Tja, hangt af wat je wilt. Qua, klimaat en reisafstand.

Kort gezegd:

West Frankrijk, boven de Loire: lijkt op Nederland. Aan de kust een mild klimaat, geen vorst en bijzondere vegetatie mogelijk. Westkust ten zuiden van de Loire (Vendée en zo) relatief veel zonnenuren, vooral aan de kust. Mild klimaat, genoeg regen voor de tuin.

Zuidwesten milde winters, nat voorjaar, hete zomers en een droog, helder stralend najaar (september en oktober). Hoe dieper landinwaarts, hoe kouder de winter. Weinig wind. Hoe meer landinwaarts, hoe lager de prijzen (Gers, Lot, Tarn-et-Garonne).

Zuidoost: landklimaat, hete zomers, koude winters. Bepaalde delen tegen Italie aan hebben veel zonnenuren (Briançon en zo). Zachte winters aan de cote d'azur. Moet je van houden, is ook duur. Kan wel veel wind zijn. Voor tuinieren meer last van droogte.

Relatief duur.

Oost Frankrijk: Jura en zo: koude winters, continentaal. Let op de hoogte. Vanaf 500-700 m is het al flink kouder en ben je beperkter met tuinieren. Zoals in NL zeg maar.

Geldt ook voor de Auvergne. Lange winters, koud, mooie zomers, najaar valt vroeg in. Hangt er vanaf aan welke kant je zit wat regen betreft. Huizen zijn goedkoop vergeleken met zuidoost Frankrijk.

En dan heb je nog de magische 1000 km grens voor de Nederlanders. Dus Dordogne, Charente, Lot, Corrèze, Cantal, Haute-Loire, Ardèche, Puy-de-Dome.

Zak je nog eens 200 km dan zit je in Landes, Gers, Tarn, Gard, Drome. Als je niet op en neer wilt tuffen, dan zijn er vaak wel low-cost vluchten in de buurt, vaak zomermaanden.

Maar wat Dit zegt, als je er permanent gaat wonen is het raadzaam om er iets bij te doen, om de winterdag door te komen en in het kader van de integratie, mocht je dat willen.

Ingrid